ZNM mama's, deel 5!

Discussie in 'De mama's' gestart door pippo, 28 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    #2381 Dombo, 28 mei 2012
    Laatst bewerkt: 28 mei 2012
    Natas, oh meid, ik had echt gehoopt dat het kwartje nu toch eindelijk was gevallen bij Quinten. Knuf voor jou en ook voor Mariss.

    Gisteren hebben manlief en ik meegedaan aan een mountainbikeclinic. Was een cadeautje van mij voor zijn verjaardag. Hij vond het erg leuk om uitleg te krijgen over het technische rijden bij mountainbiken en zal hier veel aan hebben als hij weer op de bike stapt.

    Zelf vond ik het ook erg leuk, veel was voor mij welliswaar herhaling, maar dat kan met het biken geen kwaad. Altijd goed om weer even op te frissen en te merken waar je nu staat qua techniek.

    Morgen eerste werkdag. Spannend, heb er zin in. Ik heb er in ieder geval mooi weer bij. Niet te warm, niet te koud.
     
  2. Natas1

    Natas1 VIP lid

    4 aug 2007
    7.903
    0
    0
    Almere
    Hoe is het gegaan Dombo?

    Donderdag moet ik weer naar het CB, dit keer met zowel Q. als D. Ook D. moet gevaccineerd worden en en nu zal ze zich er heel beuwst van zijn. En ze roept al tijden, zodra ze maar een hoestje heeft, dat ze niet naar de dokter wil en geen prikjes (dat ze het van Q. heeft gezien zal niet geholpen hebben)...... ben bang dat ik haar niet mee de auto in krijg als ik het haar vertel. Ga het verhaal ophangen van de soldaatjes die dan kunnen vechten tegen heel ziek worden, hopen dat dat werkt.
     
  3. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Wij mogen volgende maand ook naar het CB. Ben benieuwd hoe het dan gaat. Tot nog toe moest ze nooit wat hebben van prikjes ...

    Eerste werkdag was leuk. Word door een leuke collega ingewerkt die ook van flink doorstappen houdt, we waren dus mooi op tijd klaar met onze wijk. Donderdag loop ik ook nog met haar mee en vanaf volgende week mag ik het alleen doen. Heb er zin in.
     
  4. Mone

    Mone Fanatiek lid

    7 mrt 2007
    4.804
    0
    0
    Den Haag
    Dombo, wat fijn dat het bevalt!

    Natas, heel veel succes met de vaccinaties. Pieter mag volgende week, en dan ook weer de ogentest.... Ben benieuwd of dat goed gaat! Zelf krijg ik steeds meer het idee dat Pieter kleurenblind is, maar tot nu toe heeft het cb dat altijd weggewuifd, heel irritant! Maar goed er is natuurlijk ook niets aan te doen, maar ik zou soms gewoon willen weten of hij me voor de gek houd of echt het verschil niet ziet....

    En ik blijf hopen dat binnenkort het kwartje bij Quinten valt!
     
  5. Liesje76

    Liesje76 VIP lid

    16 nov 2006
    24.463
    0
    0
    Twente
    Hee lieve meisjes!

    Even gauw een teken van leven....schaam me diep...

    Hier is alles redelijk, mijn schoonmoeder is onlangs overleden dus erg druk met van alles en nog wat. Ons huis staat te koop enzenz
    Met de kindjes is het wel aardig, L is nu ziekjes en R is net zo hekserig als anders haha.

    Hoe is het hier???

    Liefs!
     
  6. mariss

    mariss Fanatiek lid

    12 dec 2007
    1.587
    0
    0
    Ha Liesje! Leuk wat van je te lezen, druk zo te zien!

    Mone als Pieter cijfers kan herkennen kan je met Google van die proefplaatjes opzoeken, kan je het zelf testen. Het CB testte hier dar trouwens niet op... En er is idd niets aan te doen.

    Tom heeft zijn prikken al binnen en hij is de rest van de middag van slag geweest ondanks uitleg troosten etc... Huilen, steeds weer, heeft hij nog nooit eerder zo gedaan. Ik heb het hem pas heel kort ervoor gezegd, en hij wilde ook echt niet meer...

    Dombo klinkt goed! Waar bezorg je post?
     
  7. Natas1

    Natas1 VIP lid

    4 aug 2007
    7.903
    0
    0
    Almere
    Hai Lies!
    Ik vond je op FB ook al zo stil, gecondoleerd met je schoonmoeder.

    Mone, wel handig dat je op kleurenblindheid dan zelf zou kunnen testen. Ook al is er niets aan te doen, wel beter om te weten lijkt me zodat je er met sommige dingen rekening mee kan houden.

    Danique moet ook weer de ogentest. Vorige keer hakken over de sloot, dus ik ben benieuwd. Denk dat ik aan de arts ga voorstellen of ze eerst de prik bij Danique willen doen, dan Quinten nakijken en vaccineren, en dan de rest bij Danique doen. Als ze nog als een berg tegen die prik op ziet komt er geen woord uit denk ik.

    Mariss, ah gosh wat zielig voor Tom!
    Ik heb geen idee waarom D. er zo mee bezig is, het is toch al best lang geleden dat Q. voor het laatst prikken heeft gehad. Ik heb haar vanavond gezegd dat het morgen Omi-dag is en dat we o.a. naar de 'kinderdokter' gaan. Wel al verteld over meten en wegen (dan ga ik dat zelf doen en ga ik de dokter helpen met Quinten) en kort over plaatjes kijken voor ogentest.
    Over de prik doe ik morgenochtend. Nog wel thuis, voordat mijn moeder komt want die wil ik daar niet bij hebben (ze heeft vaak de neiging om door mij heen te gaan tetteren als D. huilt/tegensputtert/dwars is etc.). Vlak nadat mijn moeder hier is gaan we naar het CB.
     
  8. Sam8

    Sam8 VIP lid

    15 aug 2007
    29.371
    0
    0
    Lerares
    Friesland
    Sterkte met de prikjes.. Sneu dat sommige kids zo van de mik ervan zijn. Ben wel benieuwd hoe Jil dat volgende maand gaat vinden. Maar maak me nog maar niet te druk om.. Eind augustus zie ik meer tegenop ;) !!

    Knuffel Liesje!!!
     
  9. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Liesje, gecondoleerd!

    Mariss, ik bezorg post in ons eigen dorp, lekker dichtbij dus.

    Sam, lijkt me niet zo gek dat je meer opziet tegen wat jullie in augustus te wachten staat.
     
  10. Sam8

    Sam8 VIP lid

    15 aug 2007
    29.371
    0
    0
    Lerares
    Friesland
    Nee hè!? Maar komt dan nog wel! Eerst maar lekker genieten! Fijn dat t postlopen bevalt! Lijkt me idd goed bij je passen! Mijn vader doet het ook!,blijft ie fit bij Hihi!!
     
  11. tiruja

    tiruja VIP lid

    28 jul 2007
    6.837
    0
    0
    Ik ben van het radicale. Het moet, punt. Dus ik heb geen verhaal over niet ziek worden etc opgehangen. Als je 4 wordt en je wilt naar school krijg je eerst deze prik.
    Afijn, vandaag dus ook bij bureau geweest en de prik was het enige wat lukte.
    Ik had beter kunnen zeggen dat wegen ook moet, punt, meten ook moet, punt, tekenen ook moet punt, ogentest ook moet, punt haha
    Dus prik erin en verder niets gedaan. Dus volgende week mogen we weer.
    (Ze vroeg zelfs of hij wel kan praten. Nou net schreeuwde hij hier omdat hij echt zeker wist dat hij een snoepje mocht en ik echt zeker wist dat dat niet zo was. )
     
  12. tiruja

    tiruja VIP lid

    28 jul 2007
    6.837
    0
    0
    Waarom denk je dat? Bij Timo dachten we het ook. Hij zag het echt niet. Lag de duplo op de grond, liet ik hem een rood blokje zien en zei dan dat we alle rode in de bak gingen gooien. Hij zag het niet. In groep 1 op het rapport ook onvoldoende bij kleurenkennis.
    Ik weet even niet meer wie er iets over gezegd heeft, maar het advies was afwachten. het mocht nog. En in groep 2 viel opeens het kwartje en was er niets meer aan de hand.
    Misschien dat Sam of Anna als juf hier iets over kunnen zeggen. Wanneer is er reden tot het maken van zorgen?

    Ik merk zelf dat al mijn kinderen echt anders zijn. Ruben kende met 3 jaar alle cijfers en met 4 jaar alle letters. Timo en Jaron talen daar als peuters niet naar. Jaron kent dan wel weer alle kleuren. Bizar hoe elk kind zijn eigen ding er uit pikt.

    maar goed als jij zorgen hebt, dan kan je die altijd uitspreken. wij hebben destijds nog wel naar wat online testen gekeken. Dan moeten ze in een groenvlak met stippen een diertje zien en dat zag hij wel.
    Ik zal eens kijken of ik dat nog kan vinden.
     
  13. tiruja

    tiruja VIP lid

    28 jul 2007
    6.837
    0
    0
    Mone kijk hier maar even:
    Waggoner - Kleurenblindheid.nl

    er zijn meerdere testen maar dit is er eentje die je vrij eenvoudig thuis kan doen. Let wel, een diagnose kan alleen een arts stellen. Maar wat ik zou doen (en dus gedaan heb met timo) als hij deze figuurtjes ziet, dan is er vermoedelijk geen sprake van kleurenblindheid maar zou ik het even afwachten, dan is hij gewoon laat.
    Ziet hij de figuurtjes niet, dan zou ik toch eens het aangeven bij het cb of huisarts.
     
  14. bengeltje86

    bengeltje86 VIP lid

    6 jan 2007
    8.553
    0
    36
    renkum
    dombo super dat ze haar a diploma gehaald heeft geweldig

    sam hoe gaat het daar?
     
  15. tiruja

    tiruja VIP lid

    28 jul 2007
    6.837
    0
    0
    Liesje gecondoleerd. Was je schoonmoeder ziek of is ze plotseling overleden? Sterkte in elk geval.

    Huis te koop? Al kijkers gehad? Waar willen jullie dan gaan wonen?
     
  16. tiruja

    tiruja VIP lid

    28 jul 2007
    6.837
    0
    0
    Inez wat geweldig dat je grote dame haar A diploma heeft. Geweldig he dat afzwemmen. Ik zat toen ook met natte ogen. Blij te lezen dat ik dus niet de enige emo muts ben haha.
     
  17. tiruja

    tiruja VIP lid

    28 jul 2007
    6.837
    0
    0
    bengeltje hoe is de buisjes plaatsen gegaan? Hebben ze nu buisjes met zo'n krammetje gebruikt?
     
  18. Sam8

    Sam8 VIP lid

    15 aug 2007
    29.371
    0
    0
    Lerares
    Friesland
    Bengeltje, hier gaat het goed hoor! Lekker tevreden meisje is Silke, over het algemeen top nachten, dus ik klaag niet. Ik herstel ook wel, al gaat het niet zo snel als dat ik zou willen, maar goed, het is niet anders.
     
  19. Natas1

    Natas1 VIP lid

    4 aug 2007
    7.903
    0
    0
    Almere
    Rondje CB vandaag : met Danique alles goed, 18.6 kilo en 108 cm, keurig alle testjes afgedraaid, voor alles geslaagd, en kanjertje heeft niet gehuild bij de prik.
    Quinten is en blijft een krielkip met 8.5 kilo bij 77 cm. Hij heeft heel hard gehuild bij de prikjes (lang leve de troostslok BV). Misschien doorverwijzing naar kinderfysio of prelogopedie voor mondmoteriek (omdat hij nog steeds nauwelijks stukjes wil eten).
    Verder had ze nog een mogelijke theorie over de nachtslokken : kan zijn dat hij een dermate snelle verbranding heeft dat zijn bloedsuiker snel daalt. Ook overdag hebben we veel momenten dat er iets gegeten of gedronken wordt, het zou tot op zekere hoogte kunnen.

    Hahaha Jenny, ik ben van de semi-radicale : wel een verhaal over niet ziek worden, daarna dat 't moet. Klaar.
    In dit geval hoefde ik nauwelijks radicaal te worden, ze deed 't helemaal prima.
     
  20. Natas1

    Natas1 VIP lid

    4 aug 2007
    7.903
    0
    0
    Almere
    Heeft iemand nog een goede tip om ervoor te zorgen dat een meisje die 's nachts nog een luierbroekje draagt niet gaat poepen als ze nog wakker is en nog maar een kwartier in d'r bed ligt? :(
    Tis nu al een paar weken bijna elke avond raak, wordt er geschoffeld van. Als ik vraag waarom ze niet naar de wc gaat hebben we even de versie 'monsters' gehad, nu is het 'ik weet niet'. Een beloning in het vooruitzicht zetten doet niks.
     

Deel Deze Pagina