Welke opa en oma bel je het eerst?

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door ratatosk, 3 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bri

    Bri Niet meer actief

    Ik zou het eerlijk waar niet meer weten, of mijn vriend eerst zijn ouders heeft gebeld of ik mijn moeder. We hebben allebei zelf onze ouders gebeld, maar wie daarmee het eerst was?
    Vind ik ook wel een goed teken dat ik het niet weet, er is bij ons in elk geval geen sprake van concurrentie tussen grootouders.

    Als ik zou moeten raden, denk ik dat m'n vriend als eerste zijn ouders heeft gebeld. Ik was vast ergens anders mee bezig, toen hij er al aan toe was om de telefoon te pakken :)
     
  2. ratatosk

    ratatosk VIP lid

    16 mrt 2010
    5.429
    5
    0
    Ik weet het eerlijk gezegd zelf ook niet meer. Volgens mij hebben we ongeveer tegelijkertijd gebeld.. Mijn schoonmoeder woont om de hoek en stond dezelfde ochtend nog voor de deur, gewoon om even te spieken voor ze naar haar werk ging.
    's Middags rond een uur of vier kwamen mijn ouders (die verder weg wonen) en mijn schoonouders kwamen toen ook. Dat vond ik niet leuk, het was te druk. Ik wilde graag de korte tijd dat mijn ouders er waren met hen besteden, ook al heb ik een vrij slechte relatie met ze, je blijft hun dochter hè..
    Maar zij gingen naar beneden zodat mijn schoonouders ook even alleen met ons en de kleine waren. Dus deze keer komen ze apart van elkaar zodat we met allebei exclusieve tijd hebben.
     
  3. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Mijn moeder wordt als eerste gebeld en de boodschap is dan "Met P. is alles goed, X is geboren om 00:00 etc etc)... Het gaat er niet om dat oma als eerste gebeld wordt maar dat de MOEDER als eerste gebeld wordt om te laten weten dat alles goed is gegaan met haar kind.
    Dit is gewoonte bij ons in de familie.

    Wanneer ze komen maakt ons niet zoveel uit.. liever niet tegelijkertijd maar dat geldt voor al het bezoek.
     
  4. Jola81

    Jola81 Niet meer actief

    Eerlijk gezegd weet ik het niet meer helemaal zeker (interesseert me ook niet zo heel erg), maar mijn vriend kennende, heeft hij na de bevalling eerst zijn eigen ouders gebeld.
    Het doet er ook niet zoveel toe, want mijn moeder werkt in het het ziekenhuis waar ik bevallen ben (en straks weer ga bevallen), dus zij is er toch wel als eerste.
     
  5. Poemi

    Poemi Fanatiek lid

    2 feb 2011
    2.367
    0
    36
    Zuid-Holland
    Ik geloof dat we bij de eerste zo ongeveer tegelijk belde, ik mijn familie, man zijn familie. We zijn wel pas een uurtje na de geboorte gaan bellen, eerst even tijd voor ons drietjes. De eerste is om 03.25 uur geboren, toen we belden was het half 5 dus geen last van wie als eerste op bezoek mag komen. M'n zus was er als eerste, rest van de familie in de loop van de dag. Mijn familie woont ook op een uurtje rijden, schoonouders wonen 2 min. lopen van ons vandaan. Hoe het nu allemaal gaat lopen zien we wel. Denk dat we wel weer tegelijk gaan bellen, en hoe het bezoek gaat lopen zien we ook wel weer..
     
  6. Bianca24

    Bianca24 Fanatiek lid

    16 jul 2007
    1.063
    0
    0
    verzorgende
    Ik heb eigelijk direct mijn eigen moeder gebeld.Ik heb een hele goede band met haar,vertel dr ook heel veel.
    Voel me goed bij haar.Dat ervaar ik anders als mijn sch moeder.
    Ook mijn eigen vader en moeder waren de eersten die onze kleine kwamen bewonderen.Mijn sch ouders hadden pas "tijd" s'middags.
     
  7. MMarianne

    MMarianne Niet meer actief

    Heb het even gecheckt bij m'n man maar hij heeft eerst z'n eigen ouders gebeld en daarna de mijne, de rest ging via een groeps sms...ben 21.11 uur bevallen en om 23 uur heeft m'n man ze gebeld, toen was ik op zaal en hadden we nog even een momentje met ons drietjes.
     
  8. Mime28

    Mime28 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.050
    1
    0
    Geen idee wie het eerste gebeld is bij mijn dochter, heeft man gedaan, ik werd gehecht.
    Enige reden hier om mijn ouders eerst te bellen zou zijn omdat zij kunnen komen kijken, mijn schoonouders moeten uit Canada komen, maar het maakt hier gelukkig echt niet uit hoor, zij zijn net zo welkom.
     
  9. Jessie80

    Jessie80 VIP lid

    3 okt 2009
    6.203
    266
    83
    Hier ging het inderdaad zo. Ik heb als eerste mam gebeld. Daarna moest ik gaan douchen (poliklinisch bevallen en het was nogal druk) en heeft mijn man zijn ouders gebeld. Daarna mijn vader geprobeerd (ouders zijn gescheiden) maar hij nam niet op. Vervolgens mij zussen en later pap nog verschillende keren geprobeerd maar hij bleek in een vergadering te zitten met zijn mobiel uit.. Uiteindelijk kwam iedereen tegelijk langs toen ik weer lekker thuis in mijn eigen bedje lag!
     
  10. Dimanche

    Dimanche Lid

    1 nov 2009
    47
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bij mijn 1e hebben we mijn ouders als 1e gebeld toen we naar het ziekenhuis gingen (8:30) wonen 145km hier vandaan:( hadden ze de huissleutel gegeven,zodat ze binnen konden. Rond 11:30 ze gebelt dat onze zoon geboren was Daarna zijn ouders gebelt ( wonen er 5 min vandaan ) Rond 11:45 zijn beide ouders op bezoek in zkh

    Mocht om 16:45 naar huis. Bij thuiskomst stonden me schoonouders alweer thuis dit vondt ik niet fijn! Me schoonmoeder is nogal opdringerig en zo van ik weet het beter:(

    Nu bij de 2e bellen we eerst mijn vriendin deze komt onze zoon ophalen
    Daarna mijn ouders die hebben we weer de sleutel gegeven
    Als die hier zijn brengt me vriendin onze zoon terug
    Als de 2e er is bellen we onze ouders. als deze in het zkh zijn haalt me man eerst onze zoon en wil ik de 1e 15min met zn 4e zijn
    Daarna onze ouders
     
  11. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Wat heftig, maar ook wat enorm lief! Nog 1 mooi iets in zijn leven voordat hij wil gaan....
     
  12. sassie25

    sassie25 Fanatiek lid

    15 nov 2009
    4.613
    0
    0
    bakkersmeisje
    Bleiswijk
    ik bel eerst mijn schoonouders. Geen twijfel over mogelijk. Mijn eigen ouders hebben/hadden absoluut geen interesse in onze eerste zoon en toen ik vertelde dat ik voor de 2e keer zwanger was zei mijn moeder als eerste: zo das snel.

    Mijn schoonouders daarentegen zijn echt dol op Tycho en zijn ook heel blij dat er een tweede kleinkind op komst is. Zij passen ook op Tycho als mijn bevalling begint. xx
     
  13. mama1977

    mama1977 Actief lid

    23 jun 2009
    356
    0
    0
    limburg
    Bij de eerste mijn schoonmoeders gebeld, onze zoon is vernoemd naar mijn mans opa.

    Bij de tweede eerst mijn ouders gebeld want onze dochter is vernoemd naar mijn opa
     
  14. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
    Zowel ouders als Souders zijn gebeld vroeg in de ochtend omdat ik voor een (spoed)keizersnede ging. Mijn ouders zijn nog even langs geweest voor een vlugge knuffel. Souders zijn gekomen zodra Svader klaar was met werken. Manlief heeft beide ouders gebeld met nieuws tussendoor als update.
     
  15. beautevil

    beautevil Fanatiek lid

    23 dec 2011
    2.156
    1
    38
    in het oosten !!
    Ja idd. Moet er ook regelmatig ff om huilen als mn opa en ik samen zijn. Ga er zo vaak als ik kan naartoe...
     
  16. paloe

    paloe VIP lid

    13 jan 2010
    7.473
    1
    0
    werkende student
    easy.. bij allebei was mijn moeder bij de bevalling (ze was er toevallig al toen het begon beide keren) en de schoonouders wisten dat het aan de gang was. Na de geboorte schoonouders gebeld:)
     
  17. Kaatje85

    Kaatje85 VIP lid

    14 jul 2006
    35.431
    47
    48
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Bij Levi ben ik om 00.47 bevallen. Hebben de hele nacht niemand gebeld ( vk en kraamhulp waren ook pas 04.00 weg ). Hebben mijn ouders om 06.00 gebeld omdat ik wist dat mijn vaders wekker dan zou gaan voor het werk.Svader loopt hier de ochtendkrant dus hebben het hem verteld,maar die geloofde ons niet dus half uurtje later daar nog een keer heen gebeld.

    Mijn schoonouders zijn om een uur of 10.00 een uurtje geweest. Mijn ouders pas om een uur of 16.30 omdat zij moesten werken ( zegt al genoeg over onze band denk.... )

    Bij Elin ben ik om 03.31 bevallen en hebben we souders om een uur of 07.00 gebeld. Mijn ouders niet want daar hadden we toen al geen contact meer mee.
     
  18. Melovekane

    Melovekane Fanatiek lid

    6 mrt 2011
    1.284
    0
    36
    Vrouw
    Lerares aardrijkskunde
    Zuid Holland
    Mijn moeder was bij de bevalling dus die heeft mijn vader op de hoogte gehouden en ook gebeld toen mijn kindje geboren was. Ook mijn broertje was al onderweg, die had hoe dan ook naar het ziekenhuis gekomen want hij vond het te lang duren ( is arts). En toen als eerste mijn beste vriendin gesmst. Daarna ging mijn man zijn ouders bellen.
     
  19. misa

    misa Niet meer actief

    Hier hebben we beide keren alle onze eigen ouders gebeld. Volgens mij ik net iets eerder dan mijn man. Mijn ouders zouden de eerste keer eerst komen en daarna mijn mans ouders. Ik ben savonds bevallen. Maar mijn mans ouders stonden ongevraagd al eerder op de stoep (wonen dichterbij). Dus moesten ze wachten want ik wilde mijn ouders eerst zien.
    Dan is het goed te melden dat mijn ouders veeeel meer betrokken zijn. Even later waren mijn ouders er en na even mochten mijn schoonouders er ook bij.

    Dit keer was het snachts en pasten mijn ouders op ons zoontje. Die ochtend zijn ze met hem bij ons gekomen. Mijn man heeft zijn ouders laten weten dat wij zouden bellen als ze mochten komen. Nadat mijn ouders er waren hebben we hen laten weten dat ze mochten komen wanneer ze konden. Dat werd vervolgens eind van de middag.

    Ik vond het prima zo. Volg je gevoel hierin en bespreek met je man wat jullie belangrijk vinden zou ik zeggen..!
     
  20. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.023
    2.159
    113
    Goh, geen idee. Bij de eerste wist mijn moeder het het eerst, omdat zij toevallig zelf belde, vlak nadat hij geboren was (ze wist niet dat ik bezig was, had alleen heel sterk het gevoel dat ze me móest bellen, heel apart). Schoonouders konden we toen niet te pakken krijgen omdat ze op vakantie in Spanje waren, dus die hebben het als allerlaatste gehoord, toen we ze via het reisbureau 's avonds eindelijk te pakken kregen.

    Bij de tweede weet ik het niet meer. Ik heb zelf mijn ouders gebeld, die pasten op de oudste, dus ze wisten wel dat het bezig was. Man heeft zijn eigen ouders gebeld, misschien wel tegelijk, dat weet ik niet meer. Aangezien mijn ouders vlakbij wonen en die van hem 1,5 uur rijden hier vandaan, waren de mijne er wel het eerst.
     

Deel Deze Pagina