Aantal uren kraamzorg...

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door Lovely little, 9 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. samantha1985

    samantha1985 Niet meer actief

    ik heb van maandag tot vrijdag elke ochtend kraamzorg gehad...
    van 9 tot 12 uur en meestal ging ze om 11 uur half 12 al weg omdat ze nog ff iets voor der zelf mog doen van ons...
    ik woonde toen ook nog bij me moeder in dus was meer babbelen dan dat ze iets deed... en ze hoefde van ons ook niet veel te doen eigelijk alleen na de beeb kijken meten wegen temperaturen en mij hechtingen bekijken...
    ik heb nu weer de zelfde kraamzorg genomen en wil ook heel graag weer de zelfde vrouw hebben...
     
  2. de baakster

    de baakster Niet meer actief

    Bij borstvoeding heb je recht op 49 uren over 8 dagen, bij flesvoeding 45 uren over 8 dagen. Ben je in het ziekenhuis, dan gaan die dagen er af en ook zo'n 6 uur per dag gaat er af. Sommige verzekeringspakketten geven meer uren, of extra kraamservice uren, maar dat scheelt. Heb je meer uren nodig door bijv. voedingsproblemen of je herstelt niet goed, dan kan er makkelijk extra uren of dagen bij geindiceert worden door de kraamzorg in overleg met de verloskundige.
     
  3. luckybird

    luckybird Fanatiek lid

    2 sep 2009
    1.274
    0
    0
    NULL
    NULL
    #23 luckybird, 2 jun 2012
    Laatst bewerkt: 2 jun 2012
    Jee wat een verschillen!! Ik zou je aanraden om echt assertief te Zijn of je man/ familie en om meer te vragen als dat nodig blijkt. Hier was ik daar op dat moment echt niet zelf toe in staat omdat ik zo gesloopt was en daardoor heb ik, met een zeer heftige start (ziekte kindje, ik kan hier niet op in gaan ivm evt herkenbaarheid, maar geloof me en ik ben echt geen aansteller) nog geen 5 dagen van 6 uur gehad. En dat terwijl mij verzekering zelfs ook luxe extra kraamzorg uren vergoed. Ongelooflijk dat geen verloskunde of kraamhulp voor me opkwam toen. Kan er nog boos om worden. Dus tip: wees assertief.
     
  4. Storm

    Storm Niet meer actief

    Bij de eerste 2 49 uur.
    Ik weet niet precies hoeveel uur ik de eerste keer heb gehad, ik ben toen weer terug gegaan naar het ziekenhuis en heb uiteindelijk verlenging gehad van kz.
    Deze keer recht op 57 uur, ivm 2 kinderen in huis onder de 4 jaar.
     
  5. MoederK

    MoederK Fanatiek lid

    19 jan 2009
    1.833
    46
    48
    Hier vanwege goed (duur) pakket, bekkenpijn en bv recht op 79 uur!
    10 dagen dus...

    Geen idee hoe we dat gaan invullen en of we alle uren gaan benutten.


    Bij de eerste ben ik op een zaterdagavond bevallen en mocht op dinsdag naar huis. Vanaf toen ook nog 8 dagen hulp gehad.

    Ben uitgebreid verzekerd
     
  6. Bianca24

    Bianca24 Fanatiek lid

    16 jul 2007
    1.063
    0
    0
    verzorgende
    Ik had recht op 80 uur kraamzorg.
    2 dagen extra (tot dag 10) ivm een eerdere postnatale depressie.
    Heb die extra 2 dg ook afgenomen.Heerlijk me laten verwennen, en lekker voor het huishouden.En heb dr nog 1 lopen dus dat was wel fijn,kon ik s'middags nog even rusten
     
  7. ratatosk

    ratatosk VIP lid

    16 mrt 2010
    5.429
    5
    0
    Ik heb via het vgz recht op 64 uur en we zien wel of we het willen gebruiken. Mijn man is deze keer ook thuis, heerlijk :). Het ligt ook aan mijn bevalling natuurlijk.
    Maar ts, ik lees dat je een beetje in paniek raakt bij de gedachte dat je alleen thuis bent met de baby. Niet doen joh! Het is jouw baby, dat gaat je zeker weten goed af!
     
  8. Lovely2011

    Lovely2011 Fanatiek lid

    2 aug 2011
    3.407
    1
    0
    Ik heb zelf gekozen voor het minimale, namelijk 3,5uur per dag.
    Vond het meer dan genoeg eigenlijk.

    Merkte wel toen ze na een week weg was, dat de huishoudelijke dingen bleven liggen, omdat je daar nog helemaal geen zin in hebt! Gelukkig was mijn vriend wel 2 weken vrij, dus dat scheelde.
     
  9. ladytwister

    ladytwister Bekend lid

    29 jan 2008
    643
    0
    0
    Fulltime Moeder
    Westfriesland
    Bij de eerste hadden we recht op 49 uur alleen hebben we maar 24 uur afgenomen aangezien mijn man 2 weken vrij was en mijn moeder 1 week in huis kwam en nu zwanger van de 2de en weer willen we maar 24 uur omdat mijn man weer 2 weken vrij neemt als de kleine geboren is en omdat mijn moeder weer gezellig een weekje hier inhuis komt dat beviel ons het beste bij de eerste en dus willen we dat nu weer graag
     
  10. misa

    misa Niet meer actief

    Volgens mij is 49 uur normaal bij borstvoeding en 45 uur bij flesvoeding. De eerste dagen zijn de uren vaak wat meer en de laatste dagen wat minder. Maar het is vaak allemaal in overleg.
    Ik vind de uren goed te doen bij 1 kindje. Maar heb je er al eentje en je man is niet thuis, dan vind ik het wel pittig. Maar ook dat ging uiteindelijk natuurlijk wel goed.

    Maar maak je geen zorgen, je leert het allemaal snel ook al lijkt het wat eng. Uiteindelijk is het ook wel lekker als ze weer weg is want dan kun je je eigen gewoontes en leven weer gan oppakken..!
    Gewoon lekker laten op je af laten komen!
     

Deel Deze Pagina