18 jaar pilgebruik, onregelmatige cyclus

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door josephine81, 7 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. josephine81

    7 jun 2012
    11
    0
    0
    Beste verloskundigen,

    Op mijn 12e ben ik begonnen met de pil op aanraden van mijn huisarts destijds, omdat ik erg veel pijn had bij menstrueren. Vervolgens heb ik deze pil doorgeslikt tot februari 2012. Dat is in totaal 18 jaar.

    Nu heb ik sinds februari nog geen normale ongesteldheid gehad. Wel na 34 dagen, 47 dagen en nu afwachten, bloedverlies gehad wat maximaal 2 dagen heeft geduurd.

    Nu ben ik bijna 31 en ik zou graag weten of ik vruchtbaar ben en zwanger worden dit jaar zou natuurlijk erg leuk zijn en nogal gewenst.

    Moet ik mijn lichaam nu maar gewoon laten gaan? Ik heb niet het gevoel dat er een regelmatige cyclus aan zit te komen en ook heb ik het idee dat ik geen eisprong heb.

    Ik hoor graag wat jullie mij adviseren.

    Veel dank!

    Groet Josephine
     
  2. Immie

    Immie Verloskundige

    17 dec 2006
    7.813
    0
    0
    Verpleegkundige en Verloskundige
    HOi josephine,

    Door het pil gebruik word je natuurlijke cyclus plat gelegd. Nu moet ze dit weer gaan oppakken en dat kan even duren. een half jaar tot een jaar is normaal. er is een cyclus anders zou je geen bloedverlies hebben. Je mag je lichaam er gerust nog even de tijd voor geven. Je kan ook altijd voor consult naar de huisarts gaan en een plan maken.

    Imke
     
  3. josephine81

    7 jun 2012
    11
    0
    0
    Heel veel dank voor het antwoord.

    De eerste drie menstruaties was ik maar 1 of 2 dagen ongesteld. De vierde keer is dit al bijna een week. Is de laatste menstruatie, doordat deze langer en heftiger is, dan een menstruatie met een eisprong? Of is dat niet te zien aan de duur of heftigheid van een menstruatie?

    Groet Josephine
     
  4. Ineke

    Ineke Verloskundige

    15 dec 2010
    2.663
    0
    0
    Hallo,

    Nee die eerste 3 menstruatie's zijn nog onder invloed van de hormonen van de pil, je bent namelijk nog aan het ontpillen. Dus je kan niet zeggen dat die zonder eisprong waren en deze wel.

    Groetjes Ineke
     
  5. josephine81

    7 jun 2012
    11
    0
    0
    Op dit moment is het erg gewenst om zwanger te raken, dus ik heb ovulatietesten gekocht. Ik maak me meer zorgen om mijn vriend. Hij heeft eigenlijk nooit zin, ik moet altijd vragen om sex en ik vraag me af of dit wel goed is? Heeft dit iets met testosteron te maken? We vrijen nu eens in de 1 1/2 a 2 weken... Dit is eigenlijk al vanaf het begin van de relatie, maar nu er een kindje gewenst is vraag ik me af of dit wel werkt op deze manier? Hoor het graag.

    Dank!

    Gr Josephine
     
  6. Ineke

    Ineke Verloskundige

    15 dec 2010
    2.663
    0
    0
    Hallo,

    Om zwanger te worden moet je rond de eisprong gemeenschap hebben, een zaadcel kan 3 dagen overleven in de vagina een eicel heeft 12u de tijd om bevrucht te raken.
    De grootste kans om zwanger te raken is om de dag gemeenschap te hebben rond de eisprong.

    Groetjes Ineke
     

Deel Deze Pagina