Wil je een klein of groot gezin? en waarom

Discussie in 'De lounge' gestart door hoppala, 9 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. hoppala

    hoppala Actief lid

    10 mei 2012
    211
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb een dochtertje en krijg een zoontje :). Meeste mensen roepen nu, dan ben je dr klaar mee. Ben trouwens 30.

    In principe lijkt het me leuk en genoeg een meisje en een jongetje (klein gezin, in mijn ogen normaal gezin). Maar aan de andere kant denk ik, zou me dochtertje of zoontje laten niet zeggen, Mama waarom ben je gestopt, wou graag een zusje of een broertje (zou ik me schuldig voelen?). Want ik hoor wel eens van mensen die enigste zoon of dochter zijn dat ze het moeilijk hadden en eenzaam voelden. Wie heeft er ervaring mee?

    Natuurlijk ligt het niet in je handen, en je moet al blij zijn met 1 kind, en ik gun iedereen die lang bezig zijn als eerste een ''gezond'' kind.
     
  2. Luciaatje

    Luciaatje Fanatiek lid

    15 nov 2011
    2.347
    0
    36
    Psycholoog
    Ik wil graag een groot gezin :) Lijkt me zo warm en gezelig. Ik ben nanny bij een gezin met 4 kinderen, ze spelen (bijna altijd) leuk samen en zijn heel creatief met elkaar!! Het babytje scheelt 4, 5 en 8 jaar met de rest, ze zijn allemaal dol op hem en moederen/vaderen behoorlijk mee :D
    Ik ben zelf enig kind, vind het vreselijk :( Mn moeder is 1 van de 9, dat is dan weer erg veel van het geode, maar ze hebben wel een goede band over het algemeen.
    Het lijkt mij erg goed voor kinderen in deze tijd om in een groter gezin op te groeien. Ik vind vaak dat individualisme heerst in de maatschappij, en een groter gezin van herkomst met meer moeten delen etc zou daar best eens iets tegen kunnen doen..
    Maar dat is puur hypothetisch hoor, niet iedereen is geschikt (lichamelijk, psycisch of financieel etc) voor een groot gezin, je moet doen wat jou en je partner het beste lijkt :)
     
  3. Luciaatje

    Luciaatje Fanatiek lid

    15 nov 2011
    2.347
    0
    36
    Psycholoog
    Kleine toevoeging: Ik denk niet dat je voor een kind erbij zou moeten kiezen vanuit het oogpunt van je kinderen.. Alleen omdat jij het zelf graag wilt. Je kunt toch niet voorspellen hoe de band tussen broers en zussen later wordt, zelfs al is hij als kind super
     
  4. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Wij hebben nu 2 kinderen, een dochter van 25,5 maand en een zoontje van 11,5 maand, maar ik wil er nog heel graag een derde bij. Waarom...tja, waarom eigenlijk. Ik heb alle "smaken" al, maar voor mijn gevoel is het nog niet compleet zo (alhoewel ik natuurlijk dolgelukkig ben met mijn kinderen, laat daar geen misverstand over bestaan!!!) en heb ik nog meer dan voldoende liefde om aan nog een kindje te geven. Dus over een jaar of 2 zou ik heel graag nog een 3e kindje krijgen.
     
  5. hoppala

    hoppala Actief lid

    10 mei 2012
    211
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bedankt voor jullie reacties..

    Luciaatje je hebt gelijk, ik ken trouwen hele grote gezinnen, zelfs eentje met 13 kinderen die geen goede band met elkaar hebben, en ken 1meisje-1jongen gezinnen, die super goed band met elkaar hebben. Dus het aantal zegt niet altijd alles. Maar merk gewoon in de omgeving dat ze vaak klagen dat ze alleen (of 1 meisje 1 jongen) waren.
     
  6. Sila24

    Sila24 Niet meer actief

    hoppala leuke topics heb je ;) zo laat in de avond haha

    maar ontopic ik ben tevreden zo met 1 zoontje en mijn man klein gezinnetje dus
     
  7. hoppala

    hoppala Actief lid

    10 mei 2012
    211
    0
    0
    NULL
    NULL
    Sila bedankt meid, ja ik verveel me en val niet zo gauw in slaap, vandaar.. wens je veel geluk met je man en zoontje.
     
  8. HuiBooBee

    HuiBooBee Fanatiek lid

    1 feb 2011
    4.355
    72
    48
    Zoals ik er NU over denk; 4 kindjes lijken me leuk. 2 oudste dicht na elkaar, tussen derde en vierde een jaar of 4 en dan weer 2 kindjes vlak na elkaar.
    Het lijkt me zo enorm fijn, groot en warm gezin. Maar ook erg hectisch en vermoeiend, dus wat dat betreft; 1.
    Maar ik denk dat de liefde voor kinderen het praktische gaat overwinnen.
     
  9. RosaLynn

    RosaLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2011
    1.791
    0
    36
    Ik riep altijd ik wil dr maar een en die alles kunnen geven wat ze wenst... En toen begon het te kriebelen en heb ik er 2 :) en mocht ik weer zwanger raken dan is het ongepland geweest maar zeker welkom! Dus geen idee...l ik kom uit een groot gezin trouwens
     
  10. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Ik heb altijd 4 kindjes gewild. Ik ben heel jong getrouwd ( was 18) en wilden gelijk kindjes, de oudste duurde 3 jaar voor hij er was, daarna wilde ik snel erna weer een kindje en als de jongste naar school zou gaan, wilde ik er nog 2....

    Uiteindelijk is het heeeeel anders gelopen. Toen de oudste 3 was zijn we gescheiden, dus toen kon er geen 2e komen. Ik heb mijn huidige man 9 jaar geleden leren kennen en toen wij een kindje wilde duurde het 5 jaar, voordat ik zwanger was, na een jaar een mk en vlak daarna weer zwanger van de 3e. En nu zijn we aan het oefenen voor kindje nummer 4.

    Hopelijk komt mijn wens alsnog uit, al heeft het in mijn geval op een andere manier gelopen als ik in gedachten had...
     
  11. bagheera

    bagheera Bekend lid

    2 aug 2011
    746
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wat is je definitie van een groot of klein gezin? Ik ken beide. Bij mijn moeder ben ik enigst kind bij mijn vader 1 van de 5. Ik had als kind (en nu nog) veel behoefte aan rust en privacy en ben zelf iemand die zich lekkerder voelt in een klein gezin en dat heeft niks met individualisme te maken puur met mijn karakter.

    Ik zelf zou mij gezegend voelen als er over een aantal jaar nog een tweede kindje bij mag komen. En voor mij is dat druk zat denk ik. Mijn vriend heeft een hoog energie pijl en zou nog wel een derde willen maar ik denk dat ik dat niet zou trekken en het gevoel zou hebben mn kinderen dan tekort te doen.
     
  12. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    hier een "klein"gezin. een meid en een jongen en hier komen er niet meer. wij hebben ervoor gekozen uit praktische redenen. we kunnen 2 kids een goeie toekomst bieden. qua school ed. weet niet of dit met meer zo goed mogelijk zou zijn want kost natuurlijk veeeel meeeer. we zijn dolblij met 2 gezonde kids en ook nog van allebei 1. bij een derde zouden we moeten verbouwen. grotere auto. meer kosten. ed
    zou best nog eens zwanger willen zijn want vond het super en ook het eerste jaar wel willen overdoen. maar verder......
     
  13. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    19 dec 2009
    2.089
    0
    0
    Heb 3 kleine kindjes. Ben ontzettend dankbaar en blij met mijn kleine schatten. Wilde altijd wel een wat 'groot' gezin, maar ik plak er geen nummer op.

    Voor nu is het goed, en ben ik blij zoals het is. Heb het niet in de planning om nog meer kindjes te mogen krijgen. Als dat in de toekomst wel het geval is, is het welkom sowieso. Een kind is zo'n grote gunst.
     
  14. miss40

    miss40 Bekend lid

    18 mei 2011
    543
    0
    16
    noord-holland
    Ik wilde altijd minimaal 2 kinderen. Pas 11 jaar na de 1e, en uit mijn 2e huwelijk(en na een scheiding toen de 1e 3 was, waardoor ik dacht dat de 2e er ws niet meer zou komen) werd de 2e geboren dmv icsi. Toen we dachten dat het daar bij zou blijven en we ook heel tevreden waren, want we waren het gedokter en ziekenhuizen zat, kwam er toch nog een 3e cadeautje!:).
     
  15. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ik wil heeeel graag een groot gezin, altijd al gewild ook! Ik ben gek op kinderen en hrt lijkt mij supergezellig! Het liefst zou ik 4 of 5 kinderen willen. Wij zijn thuis ook met 5 kinderen en dat vond ik altijd hartstikke fijn!
    We hebben er nu 2 en voor mijn vriend is het gewoon klaar nu. Erg moeilijk! Maar ik blijf hoop houden dat ie misschien ooit nog wel een derde wil.
     
  16. ladys1987

    ladys1987 Fanatiek lid

    24 jan 2009
    1.522
    0
    0
    Flevoland
    Ik zou graag meer kinderen willen, maar dit hangt wel van een aantal factoren af.
    1. Hoe voel ik mezelf geestelijk/lichamelijk.
    2. wat kan ik financieel een kindje bieden. Dit laatste vind ik net zo belangrijk. Ik geef liever 2 kindjes alles wat ze wensen (er is natuurlijk een maximum;)) dan 3/4 kindjes het minimale. Ik wil dat ze kunnen studeren zonder daarvoor schulden te maken. En studeren word helaas gewoon steeds duurder.
    Ach we zien het wel...eerst maar eens flink genieten van ons eerste kindje en over een paar jaar zien we wel weer verder.
     
  17. Amfy

    Amfy Niet meer actief


    Dit dus.

    Mijn gevoel zegd dat we nog niet compleet zijn heft liefst zou ik er nog 2 willen maar manlief waarschijnlijk niet. Daar kan ik dan ook wel mee leven hoor.maar dat is meer uit het oogpunt dat dit huis echt te klein is met 4 kids(de kamer is maar 55m2 en we hebben maar 5 slaapkamers). Als we zouden verhuizen naar een ander groter huis zou het mischien ook anders zijn.
     
  18. zaterdag

    zaterdag Fanatiek lid

    28 mei 2011
    1.008
    2
    0
    wij houden het ook bij 2 :)

    Redenen hiervoor zijn oa de kosten. Tis nu niet alleen de kinderopvang maar denk dat je ook rekening moet houden met latere studiekosten ed.
    Wil wel dat mn kids een opleiding kunnen volgen die ze willen en het zal er niet goedkoper op worden.

    Daarbij zou het in ons huis en auto erg krap worden en hebben we helaas niet de centen om te verhuizen of grotere auto te kopen.

    Naast het financiële plaatje wil mijn man er sowieso maar 2 ( hij had ook 1 prima gevonden) en hechten wij beide erg aan onze vrijheid.
    1 of 2 kinderen dagje of nachtje uit logeren doen is nog te doen maar meer zou ik me al snel bezwaard voelen en is uiteraard ook lastiger.

    We willen graag onze dingen blijven doen zoals we ze nu doen en zowel qua tijd als qua geld wordt dat wel erg lastig.
    Ik heb heel wat gezinnen om ons heen met 3 kinderen en vind het enig maar wel te druk voor mezelf.
     
  19. jacoba

    jacoba Fanatiek lid

    6 mrt 2006
    3.436
    0
    0
    tollebeek
    Ik heb een groot gezin met 6kinderen.
    Toen we 4 kinderen hadden was voor mijn gevoel het gezin compleet, maar ik raakte onverwacht zwanger van een tweeling .
    Ik heb altijd een groot gezin gewild vind het eerlijk om met zn allen om de grote tafel te zitten spelletjes te doen, gezamelijk eten, of gewoon te kletsen.
     
  20. karine

    karine Fanatiek lid

    13 mei 2007
    3.694
    0
    0
    Hier ook 2 zoons. En dat is wel genoeg. Plus dat ook manlief hier niet meer wil (hij vond 1 ook wel goed)...
    Mocht ik onverwachts toch zwanger raken van een derde, dan is hij/zij heel gewenst.
    Maar praktisch is twee makkelijker, dit ook ivm klein huis (3 slaapkamers en geen zolder) en de auto...
     

Deel Deze Pagina