Wel of geen pijnstilling/ Welke wel of welke juist niet?

Discussie in 'De bevalling' gestart door fionamilana, 10 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. fionamilana

    20 apr 2012
    53
    0
    0
    Hoi Allemaal,
    Ik ben morgen 30 weken zwanger en zit veel op internet te googlen naar diverse pijnbestrijdingsmiddelen tijdens de bevalling
    Ik zie best op tegen de bevallig qua pijntjes etc. toch ben ik zeer zeker van plan het eerst zonder medicatie te proberen.

    Nu wilde ik graag weten of jullie pijnbestrijding hebben gehad en zo ja op wat voor manier (wat voor soort)? Iedereen kent natuurlijk de ruggeprik, maar ik heb vernomen dat er ook mildere varianten van pijnbestrijding zijn.

    Groetjes
     
  2. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Ik heb eerst een prik gehad om nog even te kunnen slapen, werd er zo suf van niet normaal :s en daarna ruggeprik gekregen voor ik aan het opwek infuus ging.. Heb niks gevoeld!!
    Alleen ging het niet op eigen verzoek, ze adviseerde mij om het te doen omdat het inleiden al 2 dagen duurde.. Heb uiteindelijk ook maar ja gezegd zodat ik wat kon uitrusten..
     
  3. Cars

    Cars Fanatiek lid

    1 dec 2006
    3.207
    0
    0
    Juffie
    Friesland
    Ik heb bij de derde een pompje gehad. Dan kan jezelf op een knopje drukken om pijnbestrijding te krijgen. Het werkt dus maar even, maar je kan zo vaak drukken als je wilt. Heb ik gelukkig niet nodig gehad, maar het kan wel.Je wordt er wel een beetje dizzy van, maar ik vond het de perfecte manier. Het haalt echt de scherpe randjes eraf en kan je dus meer ontspannen en gaat de bevalling ook sneller. (tenminste bij mij) :) Succes.
     
  4. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.513
    883
    113
    Ik wilde zonder en dit is me ook gelukt. En ondanks mn 4de graads ruptuur vond ik de pijn handelbaar. Ga je niet zeggen dat je niets voeld, maar ik kon er mn omgang mee vinden.
    Ik heb wel heel duidelijk aangegeven dat ik zo natuurlijk mogelijk wilde bevallen dus niet zomaar pijnbijstrijding wilde hebben. (tenzij het voor de kleine moest oid)

    Succes meis! Hoop dat je een prettige bevalling krijgt!
     
  5. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Ik ben beide keren zonder pijnstilling bevallen. Ik vond het prima te doen. Op het moment dat ik echt dacht dat ik het niet meer zou vol houden mocht ik gaan persen. Ik heb pijnstilling dus nooit nodig gevonden. Verdiep je overigens ook goed in de nadelen van de verschillende soorten pijnstilling, want die zijn er natuurlijk ook.
     
  6. Saar22

    Saar22 Niet meer actief

    Ik heb een pethidine injectie gehad toen ik al 2 uur persweeën had en nog maar 5 cm ontsluiting. Reageerde hier heel goed op. Kon er met name goed op ontspannen en de pijn blijf je voelen. Sommige mensen worden hier alleen heel erg suf van en reageren anders als ik. Uiteindelijk blij met mijn injectie, want pas 4 uur later was mijn meisje er!
     
  7. Stier11

    Stier11 Bekend lid

    26 mei 2008
    811
    0
    16
    Begeleider van jongeren met gedragsstoornissen
    Huisje Weltevree
    Ik heb een ruggeprik gehad, welke totaal niet werkte helaas... Ik barste nog steeds van de pijn van de rugweeen, ook al had ik de maximale dosering incl bolussen.
    Ook heb ik pethidine injecties gehad, dat was wel lekker, maar werkt maar kort.
    Uiteindelijk werd het een keizersnee bij mij, omdat Twan veel te groot was en niet verder kwam.

    Ik zou zeggen, gewoon op tijd pijnstilling vragen! Je weet toch noet van te voren of het wel helpt.
     
  8. Kimba

    Kimba Actief lid

    11 sep 2011
    203
    1
    18
    Gelderland
    #8 Kimba, 10 jun 2012
    Laatst bewerkt: 10 jun 2012
    Ik heb een ruggepik gehad na ruim 20 uur rugweeen. Heerlijk, eindelijk even tijd om mezelf weer te herpakken. Hij werkte bij mij erg goed. Heb toen ook weeenopwekkers gekregen omdat het echt niet opschoot(voor de ruggeprik dus).
    Toen ik voldoende ontsluiting had ging hij uit en ben ik zonder pijnstilling verder gegaan. Dat was pijnlijk, maar ik mocht eindelijk wat doen en daardoor was het te doen
    Heb in 30 min mijn kind zonder persweeen en pijnstilling eruit gewerkt. Dat was me zonder de pauze vd ruggeprik nooit gelukt. Ik was toen echt op.
    Na de bevalling kon ik ook meteen weer lopen enz, ik heb er echt niets negatiefs van onder vonden.
     
  9. Bri

    Bri Niet meer actief

    Ik wilde het zonder proberen (en dan het liefste thuis bevallen), en dat is ook gelukt. In elk geval zonder pijnstillers die m'n lijf niet zelf aanmaakte. Voor het geval ik het echt niet zou trekken, had ik gekozen voor de ruggeprik.

    Dat morfine-achtige spul zou ik echt niet willen omdat je dan een beetje 'weg' kunt raken wat ik een superirritante ervaring vind (dit had ik trouwens al van m'n eigen natuurlijke pijnstilling, echt naar), en omdat ik dit niet tof vond voor m'n baby.
     
  10. jomidi

    jomidi Bekend lid

    13 okt 2010
    904
    1
    0
    Nee, ben 2x (thuis) bevallen, dus geen pijnstilling.
    Deze keer heb ik de geboortetens besteld. Ik beval erg snel en ervaar dat ook als heel heftig. Ik zou graag willen dat ik het wat bewuster meemaak. Ik ben zo door de pijn in trance dat ik het gevoel heb de helft te missen. Of dit ook gaat lukken zal binnen een paar dagen blijken.
     
  11. Mamishka

    Mamishka Bekend lid

    20 mei 2012
    600
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb bij de eerste een pethidine prik gekregen en werd daar echt high van...viel tussen de weeen door ook ff in slaap...maar vond dat het kort werkte en de pijn werd er ook niet echt minder door

    Bij de 2de heb ik niks gekregen

    Ben nu voor de derde keer zwanger en heb bij de gyn aangegeven een ruggenprik te willen...tweede bevalling vond ik wel heftig en dat wil
    Ik niet nog een keer meemaken
     
  12. Bloembloem

    Bloembloem Bekend lid

    21 okt 2010
    561
    2
    18
    Orthopedagoog
    Vergeet niet dat alle pijnbestrijding (ruggenprik, pethidine, remifentanil) ook bij je kindje komen, omdat het in je bloed baan komt en de placenta passeert. Ze hebben altijd een nadelig effect (soms heel klein, soms heel groot) voor moeder en kind en werken niet altijd zoals je hoopt.

    Alternatieve vormen van pijnstilling zijn o.a.: geboorte Tens, acupressuur , in water bevallen, hypnose (hypnobirthing).

    De aller belangrijkste pijnstiller zijn de endorfines die je lichaam zelf aanmaakt en die het allerbeste (en meeste) worden aangemaakt wanneer je ontspannen bent en vrij van angst.
    Leer dus ontspannen! Dan kan je prima zelf bevallen (als je bevalling normaal verloopt).
     
  13. Juni83

    Juni83 Actief lid

    6 nov 2011
    431
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik was er voor mijn bevalling heilig van overtuigd dat ik pijnstilling wilde, een ruggeprik of op zijn minst een pethidine prik. Ik zou toch geen pijn liggen lijden, dat is echt niet meer van deze tijd, om daar te liggen creperen van de pijn, ikke dus mooi niet.
    Toen mijn bevalling begon, was ik heel rustig en ontspannen, wetende dat ik toch om pijnstilling kon vragen, ik vroeg me tijdens de weeen af wanneer het nou echt pijn zou gaan doen....
    Uiteindelijk heb ik niks aan pijnstilling gehad en alles zo gedaan, het deed wel pijn maar had het me veeeeel erger voorgesteld, ben best trots op mezelf. Ik denk hoe relaxed je bent hoe beter het opschiet, hoe minder pijn het doet? het is fijn te weten dat er altijd iets voor de pijn gegeven kan worden (meestal dan) iig heel veel succes :)
     
  14. Justy

    Justy Fanatiek lid

    12 jul 2011
    3.548
    0
    0
    Ik ben nog niet bevallen maar omdat ik niet weet wat het is kan ik van te voren ook niet zeggen of ik pijnstilling wil. Ik wacht het gewoon af en trek ik het niet vraag ik er om, en zo niet dan niet :)

    Wel ben ik me er van bewust dat het ook risico's met zich mee brengt dus ik zal er niet zo snel om vragen.

    Oh ja en een ruggenprik lees ik zo vaak dat mensen zeggen: doe mij maar een ruggenprik! Maar t lijkt mij juist helemaal niks! Je moet er ook echt voor naar een anesthesist enzo he! Brr krijg al de kriebels als ik er aan denk.... Maar goed ook hiervoor geldt: loopt het zo uit de hand dat de arts vind dat ik er beter éen kan nemen voor het verloop van de bevalling dan moet het wel!
     
  15. Lisabeth

    Lisabeth Bekend lid

    15 jul 2008
    564
    0
    0
    Ik heb bij de eerste uiteindelijk pethidine gekregen en dat heeft me erg goed geholpen. Je voelt nog alles en het doet nog steeds onnoemelijk veel pijn maar het werd zo dragelijk waardoor ik beter kon ontspannen en de ontsluiting sneller vorderde. Twee uurtjes na de injecte had ik volledige ontsluiting en na drie keer persen (6 minuutjes) lag ie op mijn buik. LaAt je goed informeren want er kleven overal voor-en nadelen aan. Omdat mijn vk zo pro- natuurlijke thuisbevallingen was heeft ze me nooit geïnformeerd over verschillende vormen van pijnbestrijding en toen ik het nodig had wist ik echt niet waar ik om moest vragen. Ik was er vanuit gegaan dat ik het wel aan kon maar helaas. Deze keer wil ik het zeker weer zonder pijnbestrijding proberen en ik heb er alle vertrouwen in dat het nu wel lukt ( t is toch de tweede, die gaat toch sneller?) maar zo nee, dan weet ik nu wat de mogelijkheden zijn. Succes!
     
  16. Panda81

    Panda81 Fanatiek lid

    13 nov 2008
    3.380
    415
    83
    Limburg
    Bij de eerste heb ik ruggenprik gehad omdat ik in een weeën storm zat. Kon toen niet meer, ze hebben me het toen in het ziekenhuis aangeraden. Wou eigenlijk zonder maar dat lukte gewoonweg niet. Die bevalling is ook ingeleid trouwens.

    Bij de 2e heb ik geen pijnstilling gehad. Maar nu was het ook natuurlijk begonnen en hebben de weeën zich heel rustig opgebouwd. Dit was tot de 8cm goed te doen. Daarna stagneerde de boel en bleek onze dame als sterrekijker te liggen. Er was toen geen tijd meer voor pijnstilling toen het niet meer te hebben was. Achteraf is het me meegevallen al waren die laatste 2 cm behoorlijk heftig, ben blij dat ik het toch zonder pijnstilling heb gedaan.
     
  17. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    Hoi als je een lekker bad hebt in je huis of misschien ziekenhuis zou ik daar gebruik van maken. Wat ontspannend was dat. In het bad voelde ik geen rug?!?! weeen. Succes strakjes!
     
  18. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    31 mrt 2010
    18.894
    1
    38
    Wormer
    Ik ben in het ziekenhuis bevallen zonder pijnstilling..
    Door de nadelen (voor Mira!) durfde ik het niet aan. Op het moment dat ik dacht dat ik het niet meer aankon zat ik al op de 9cm.
    (Ik had trouwens rug-buik en been weeën)

    Elke bevalling is zo anders dat je het nooit van te voren kan weten..
    Ik zou het aankijken, als het het echt niet redt kan je er altijd om vragen.
     
  19. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    Hier eerste keer pethadine, wel fijn haalt scherpe randjes van de pijn af.. Nadeel dat je enorm suf (stoned haast) wordt, en ik ben gedeeltes kwijt in min geheugen van de bevalling..

    Deze bevalling zonder pijnstilling gedaan, puur op ademhaling... Ik denk dat als je luistert naar de lijf, het best zonder pijnstilling te doen is..
     
  20. fionamilana

    20 apr 2012
    53
    0
    0
    Veel verschillende mening, ik denk dat iedereen ook anders op een bepaalde medicijn/pijnstilling reageert. De ene heeft een hogere pijn grens dan de ander. Heeft er iemand ervaring met het pijnpompje (methadine??)
     

Deel Deze Pagina