Klachten ontpillen?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Bloem89, 17 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bloem89

    Bloem89 Niet meer actief

    Hallo allemaal,

    Ik heb even een vraagje. Ik ben sinds 3 weken gestopt met de pil. Nu voel ik me sinds die tijd helemaal niet lekker. Hoofdpijn, misselijk en heel erg duizelig.

    Zijn er meer die te maken hebben gehad met deze klachten? Is dit nou "ontpillen"? Of heb ik gewoon ergens anders last van.

    Wat waren jullie klachten?
     
  2. H1985

    H1985 Lid

    4 jun 2012
    70
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb inderdaad me ook de eerste weken heel 'vreemd' gevoeld.
    Ik ben sinds december al gestopt met de pil, maar wacht nu al vanaf halverwege maart op mijn menstruatie... Erg balen allemaal, want we willen heel graag een kindje.
     
  3. Ctje1987

    Ctje1987 Fanatiek lid

    29 mrt 2011
    2.822
    94
    48
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Ik heb van ontpillen weinig gemerkt. Toen ik dacht last te krijgen van het ontpillen, bleek ik zwanger!!
    Hopelijk gaat het bij jullie ook vlot!
     
  4. H1985

    H1985 Lid

    4 jun 2012
    70
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oh dat is wel erg snel gegaan dan! Pfff ik ben al sinds december aan het wachten op een normale ciclus. Hopelijk gaat het bij ons nu ook storm lopen. Wat voelde je allemaal?
     
  5. Klaartje863

    Klaartje863 VIP lid

    10 mei 2012
    6.606
    56
    48
    Ik heb tot nu toe geen last gehad van ontpillen. Ik ben half mei gestopt met de pil en wacht nu op mijn eerste menstruatie. Zo te merken, zal deze vandaag eindelijk doorzetten. Dan zou mijn eerste cyclus 31 dagen zijn, dus dan mag ik nog niet klagen.

    Als ik jou was zal ik het even aankijken hoe het gaat. Je lichaam moet eraan wennen om heen hormonen meer te krijgen en dat kan klachten veroorzaken...
     
  6. Nicolientje

    Nicolientje Bekend lid

    18 mei 2012
    625
    31
    28
    Bunde
    Ik heb eigenlijk alleen positieve ervaringen aan het stoppen. Ik ben veel rustiger en niet meer zo chaotisch zoals ik was. Ik zit lekkerder in mijn vel ook..
    Ik heb nu mijn eerste echte menstruatie na het stoppen, gelukkig is mijn cyclus dus snel op gang gekomen. Ik merk dat ik wat meer bloedverlies heb maar voor de rest geen verschil. Als het zo blijft ben ik sterk aan het overwegen of ik de pil wel opnieuw ga slikken na de bevalling.
     
  7. MamavanDJ

    MamavanDJ Niet meer actief

    Ik moet even m'n 'ei' kwijt....
    Ik ben 3 weken geleden halverwege de pilstrip gestopt omdat ik zoveel tekenen had dat ik echt dacht dat ik zwanger was. Misselijk, moe, veel plassen, zere borsten, steekjes,noem maar op.
    Nu heb ik afgelopen woensdag voor het laatst getest en de testen blijven negatief. Zal mijn lichaam nu zo van slag dat ik halverwege de pil ben gestopt? Ik ga nu wachten op m'n ongi, zodat ik weer met de pil kan beginnen, maar dat kan nog wel even duren.
    Mijn evt. zwangerschapssymptonen zijn wel verminderd, maar soms heb ik nog wel last van misselijk, zere borsten, een vol gevoel en veel witverlies. Mijn onderbuik is ook mega! 's avonds moet echt de knoop van m'n broek los.

    Heb al twee kids en dit zou echt een verrassing zijn geweest. Aan de ene kant heb ik me er al over heen gezet dat het niet zo is, maar aan de andere kant, waarom voel ik me dan toch zwanger? Ik test zaterdag nog eens en als het dan nog steeds negatief is, dan zal het echt niet zo zijn!
    Pff, leef al weken in onzekerheid! Niet fijn!

    Iemand die dit herkent?
     
  8. mamv1

    mamv1 Niet meer actief

    Ik had dat ook de 1e cyclus na de pil, nu heb ik er niet zoveel last van gehad.
    Heb de pil 10 maanden geslikt na de bevalling, en nooit weer... wat werd ik daar beroerd en depri van.
     
  9. medj1983

    medj1983 Fanatiek lid

    12 jun 2012
    3.176
    499
    83
    Ik ben 28 mei gestopt en heb ook veel kwaaltjes, vooral veel beroerd geweest. Nu wacht ik op mijn eerste menstruatie, bij een cyclus van 28 dagen komt het maandag, ben benieuwd. Maar herken de klachten dus zeker! Sterkte ;)
     
  10. xprissiex

    xprissiex Fanatiek lid

    8 mei 2012
    1.108
    0
    0
    NULL
    NULL
    Je zegt dat je drie weken geleden bent gestopt.. Heb je een onttrekkingsbloedimg gehad??? Zo ja dan moet je toch eerst wachten op je eerste echte ongi voordat je kan spreken van een cyclus??? Heb je dmv ovu testen een ei gevonden?? Anders valt er weinig testen volgens mij...

    Maar wat je voelt kan het 'omtpillen' zijn.. 1 heeft daar meer last van dan de ander.. Je lichaam moet even wennen dat het nu geen hormonen meer krijgt.
     
  11. xprissiex

    xprissiex Fanatiek lid

    8 mei 2012
    1.108
    0
    0
    NULL
    NULL
    Slik je hem onregelmatig dan dat je denkt zwanger te zijn??? Maar ja je lichaam kan nu van slag zijn door het plots stoppen met innemen.... Maar doordat je nu niks inneemt omdat je wacht op je ongi heb je wel een kans zwanger te raken trouwens..
     
  12. Kyna

    Kyna Lid

    10 jun 2012
    46
    0
    0
    Gelukkig heb ik weinig last van ontpil verschijnselen
    Ik ben sinds april gestopt met de pil en heb al 2 vrij regelmatige cyclussen gehad.
    Het enige waar ik last van heb is dat ik heel erg prikkelbaar ben en af en toe meer vermoeid ben.Ook heb ik op de eerste dag van mijn menstruatie veel meer buikpijn,gelukkig is dit alleen op de eerste dag.
    Op zich houd mijn menstruatie iets langer aan dan toen ik nog wel de pil slikte maar het valt al met al nog mee.
    Ik mag dus niet klagen.Nu hopen dat het snel raak is:)
     
  13. MamavanDJ

    MamavanDJ Niet meer actief

    Ha Prissie,

    Ik ben hem idd een keer vergeten in de eerste week. Ik weet heel goed dat ik nu zwanger kan raken, maar ik kijk wel uit! Even onthouding...
    Kan zijn dat m'n lichaam van slag is door het plots stoppen. Heb niet meer getest, wacht nu op m'n ongi, die verwacht ik ergens volgende week. Als ik zaterdag 7 juli nog niet ongi ben zal ik nog eens testen!
    Weer negatief, dan begin ik gewoon met de pil en zal dan de eerste maand nog extra voorzichtig zijn!
     
  14. xprissiex

    xprissiex Fanatiek lid

    8 mei 2012
    1.108
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja je lichaam is in de war dus die ongi kan ook uitblijven.. Om jezelf uitsluitsel te geven kan je het beste nu testen en zo snel mogelijk weer beginnen met je strip.. Is een ander soort anticonceptie niet handiger voor je als je je pil af en toe vergeet??
     
  15. Melovekane

    Melovekane Fanatiek lid

    6 mrt 2011
    1.284
    0
    36
    Vrouw
    Lerares aardrijkskunde
    Zuid Holland
    Ik was vorig jaar in januari gestopt. Kreeg toen mijn ontrekkingsbloeding en heb toen giga lang moeten wachten op de eerste echte ongesteldheid. Ik kon soms flinke stemmingswisselingen krijgen maar verder eigenlijk weinig last gehad van iets. Mijn cyclus was gewoon flink van slag. Heb 2x een ongesteldheid afgewacht om te kijken of de 2e keer weer een normaal cyclus was en die was normaal. Toen zijn we er voor gegaan. Eerste cyclus mislukt. 2e was het raak!
     
  16. MamavanDJ

    MamavanDJ Niet meer actief

    Vergeet 'm echt bijna nooit! Maar we weten nog niet 100% zeker of we het er bij twee houden na deze afgelopen weken, dus een spiraal plaatsen is nog geen optie. Als er nog een derde komt legt m'n man er daarna een knoop in. Dus tot die tijd toch de pil.
    Bij mijn eerdere twee zwangerschappen kwam mijn cyclus gelijk op gang, maar nu zal het best anders zijn, omdat ik plots gestopt ben. Wel een ontrekkingsbloeding gehad en ik tel nu vanaf de dag dat ik eigenlijk ongesteld had moeten worden.
    Bedankt voor jullie meedenken!
     
  17. mariska1978

    mariska1978 Bekend lid

    22 okt 2008
    702
    1
    0
    psychiatrisch verpleegkundige
    Vorden
    Ik heb nog 1 pil in mijn strip zitten en begin daarna niet meer aan een nieuwe. Bij mijn eerste heb ik totaal geen last gehad van het ontpillen. Ben toen gestopt met de pil, en en maand later bleek ik al zwanger. Ik lees nu dus vooral even mee om te kijken waar ik eventueel last van zou kunnen hebben/krijgen
     
  18. natascha25

    natascha25 Bekend lid

    1 nov 2005
    732
    0
    0
    Ik herken het wel wat je zegt. Toen ik met de pil stopte voelde ik me ook beroerd. Je lichaam moet gewoon zn balans weer vinden. Ik had laatst door een foutje van de huisarts (spiraal verwijderen in mijn vruchtbare week uhum) een MAP moeten slikken. Jeetje wat werd ik daar beroerd van zeg. Hele zware pijnlijke borsten, hoofdpijn. misselijk enz. Heeft twee maanden geduurt voordat die troep uit mijn lichaam was. Dus kan heel goed met de pil te maken hebben. De kans is volgens mij wel heel klein als je altijd de pil slikt. Meestal als je stopt moet je lichaam ook minimaal 2 maanden ontpillen dus ben je ook neit 1 2 3 zwanger. Maar kans is er altijd wel minimaal denk ik. Succes!
     
  19. Bloem89

    Bloem89 Niet meer actief

    Hoelang heb je moeten wachten op je eerste echte ongi? Als ik gelijk regelmatige cyclus zou hebben dan zou ik dinsdag ongesteld moeten worden.
     
  20. xiomara113

    xiomara113 Actief lid

    23 mrt 2012
    474
    0
    16
    hey dames

    ik ben sinds dec 2011 gestop de mirena ( er uit gehaald dus )
    3 dagen later werd ik gelijk 7 dagen ongy. van af die dag is mijn cyclus gelijk gebleven van 30 dagen. het probleem is nu pas aan het komen dat het weer onregelmatig is en soms wel 20 dagen aan blijft met maar 3 druppels op een dag. het is om moe van te worden. vooral omdat ik een kinderwens heb.

    nou ja succes voor jullie allemaal
     

Deel Deze Pagina