waterpokken en school

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door Yolanthe, 20 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Yolanthe

    Yolanthe VIP lid

    Dochter blijkt ineens waterpokken te hebben.
    Mogen ze bij jullie dan naar school?
    Van onze schoolgids wordt ik niet wijzer, maar ik meen 2 jaar geleden eens een bord op de deur te hebben gezien dat het heerste.

    Nog 1,5 week tot de vakantie vol met leuke dingen, zo jammer als ze dat mist.
     
  2. Maartje06

    Maartje06 Fanatiek lid

    5 dec 2006
    2.143
    0
    0
    MW-er
    Noord Holland
  3. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    tegen de tijd dat jij door hebt dat je kind waterpokken heeft...
    heeft het heel de klas al besmet.

    dus over het algemeen mag je kind gewoon naar school.
    al hebben ze bij ons wel de voorkeur dat je geen doodziek kind op school brengt (logisch lijkt me)
    en ze zijn er geen fan van als je hoop open pokjes hebt op onbedekte lichaamsdelen.. bijv. armen met tshirt of op het gezicht.
    gewoon ivm hygiene dus.
     
  4. Yolanthe

    Yolanthe VIP lid

    Nee ziek is ze niet, anders zou ik haar ook thuis houden natuurlijk. Ze heeft er helemaal geen last van en is toch naar school. School was er eerst niet zo blij mee, maar omdat de kans van besmetting toch heel groot is mocht ze wel komen. Gelukkig want ze stond te huilen toen ze in 1ste instantie niet mocht, ze gaat zo graag naar school. Voelde me even een zeurmoeder, maar het artikel van het rivm zegt genoeg. Dank je wel Maartje!

    Wel heb ik haar lange mouwen en lange broek aan gedaan en geen blote benen en armen, zo zie je de minste waterpokken. Ze heeft er 2 in haar gezicht.
     
  5. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    mja de kans dat ze iemand besmet.. is nu net zo groot als de kans dat ze dat vorige week al heeft gedaan...

    dus wat dat betreft moet school niet zo zwartkijken :)

    (en incubatietijd is geloof ik 2 weken.. dus dan worden de besmette klasgenootjes ergens volgende week eens een keer ziek)
     
  6. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.333
    250
    83
    Noord-Brabant
    Lianna is ook gewoon naar school gegaan, alleen werd ik halverwege de ochtend gebeld dat ik 'r moest komen halen omdat ze deed krabben.

    De huisarts pleit trouwens voor het thuishouden voor een periode van 2 weken, omdat ze nu een verzwakt immuunsysteem hebben en makkelijker alles oppikken wat andere kinderen onder de leden hebben.
     
  7. 123miesje

    123miesje Bekend lid

    5 dec 2008
    872
    0
    0
    Ik hield ze thuis totdat de pokken gingen indrogen en ze sowieso koortsvrij waren.
     
  8. Charlie007

    Charlie007 Niet meer actief

    Ik zou mijn kind ook thuishouden ivm infectiegevaar. Je kind kan altijd complicaties oplopen door verminderde weerstand door vermoeidheid. Het gaat mij dan niet zo zeer om het besmetten van anderen. Onze dochter was weliswaar niet ernstig ziek maar wel weken lang hangerig en moe. Het had een enorme nasleep.

    Charlie
     
  9. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    @charlie: dat scheelt ook natuurlijk..
    Hier nauwelijks last gehad dus ze wilde ook echt nietigheid blijven wat dat betreft :)
     
  10. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Er zijn hier al ellenlange discussies over wel of niet thuishouden geweest.

    Persoonlijk vind ik dat je zodra je weet dat je kind anderen kan besmetten, dus zolang de blaasjes niet ingedroogd zijn, je kind niet op school of opvang hoort.
    Om twee redenen: je kind kan anderen besmetten en zo lang de blaasjes open zijn zijn ze heel gevoelig voor infecties. Plus dat tijdens die periode de weerstand van je kind toch een stuk minder is, waardoor je kind makkelijker iets erbij oppikt. Ook als een kind zich helemaal fit voelt kan dat gebeuren. En geloof me, waterpokken met complicaties zijn GEEN lolletje!

    En dat je kind dan wat leuks op school mist? Nou ja jammer dan maar hoor, komt volgend jaar maar weer. Je gaat niet omdat je kind gaat huilen dat het naar school wilt de gezondheid van je kind en van andere kinderen compromitteren.
    Het feit dat een kind gaat huilen als het niet naar school mag zou voor mij al een teken zijn dat het kind toch niet helemaal lekker in haar velletje zit. En dus niet op school hoort.
     
  11. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.936
    15.245
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Ik zou mijn kind thuishouden en ook omdat er op school zwangere Juffen rondlopen die nog nooit waterpokken hebben gehad.Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben.Ik zou mijn kind sowieso niet met verse blaasjes naar school laten gaan.Ziet er niet echt fris uit en op school komen ze met allerlei ziektekiemen in contact wat ook weer een verhoogde kans geeft op huidinfecties ed.
    Het kan dan wel zo wezen dat het al besmettelijk is voordat de pokjes te zien zijn maar dat is overmacht maar mijn kind willens en wetens naar school laten gaan met een besmettelijke kinderziekte zou ik niet doen.Ik ben het met Dirksmama eens dat het dan pech is wanneer ze iets op school missen.

    Aan het begin van het schooljaar had onze dochter een flinke schuiver met haar fiets over het wegdek gemaakt.Haar hele gezicht lag open en toen hadden ze ook net iets leuks op school maar ik heb haar toch echt overgehouden alleen al om de reacties van kinderen en ook het infectiegevaar met haar open plekken.Ze vond het even niet leuk maar uiteindelijk een dagje thuis met mama vond ze ook heel gezellig.Leuke uitjes heeft ze daarna weer genoeg gehad.
     
  12. vonnie73

    vonnie73 Fanatiek lid

    22 aug 2008
    1.898
    0
    36
    in un schwon huiske
    Je kan het toch niet voorkomen dat andere kinderen/volwassenen worden besmet dus niet naar school is grote onzin. Ze zijn bemettelijkst als er nog geen pokken te zien zijn!! Daarbij krijgen alle kinderen toch een keer de pokken, dan ben je er ook gelijk van af.
     
  13. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.936
    15.245
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Ik vind het ronduit vies om een kind met verse blaasjes naar school te sturen.Knap a-sociaal eingelijk.
     
  14. vonnie73

    vonnie73 Fanatiek lid

    22 aug 2008
    1.898
    0
    36
    in un schwon huiske
    Meningen verschillen dus
     
  15. Yolanthe

    Yolanthe VIP lid


    Ja maar dat is niets nieuws hier ;).

    Ben blij dat ik haar wel gewoon heb laten gaan want ze had allerlei leuke dingen gemist (en een afscheid kun je niet thuis vieren of later over doen).
    Ze is niet ziek geweest, geen ontstoken waterpokken (ik had ze wel bedekt), en ze heeft nu lekker vakantie.

    En DM: mijn dochter huilt ook uit teleurstelling, de jouwe blijkbaar nooit.....
     
  16. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Dat is een bekend misverstand: ze besmetten het gemakkelijkst iemand anders als de blaasjes nog nat zijn. En dan zijn ze zelf ook het vattelijkste voor andere infecties.
     
  17. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Inderdaad, in zo'n situatie zou ze niet huilen omdat ze niet naar school zou mogen. Heel simpel, als ik zeg 'je blijft thuis' dan blijft ze thuis. Maar ik zou zelf ook niet miepen over dingen die ze dan misschien op school mist, dus dat kan ik ook niet op haar overdragen.

    En zo'n ramp vind ik het nou ook weer niet als je een afscheid mist. Er komen nog heel veel meer schooljaren aan, elk met z'n eigen hoogtepunten.
     
  18. Agter

    Agter Fanatiek lid

    3 mei 2012
    2.266
    0
    0
    In een huis
    Jij kunt toch niet voor andere ouders beslissen dat hun kind dan maar vast de pokken moet krijgen?
    Lijkt me het verstandigst om, zodra je het als ouder weet, je kind thuis te houden. Totdat besmettingsgevaar geweken is.
     
  19. Maartje06

    Maartje06 Fanatiek lid

    5 dec 2006
    2.143
    0
    0
    MW-er
    Noord Holland
    De overheid maakt niet voor niks richtlijnen voor dit soort ziektes. Als de overheid zegt dat je kind niet thuis hoeft te houden en mijn dochter is er niet ziek van, dan kan ze gewoon naar school/ buiten/ speeltuin/ enz. Lees de link anders nog eens.
     
  20. Yolanthe

    Yolanthe VIP lid

    oja en waar heb je dat gevonden?
    Ik heb het namelijk aan mijn huisarts gevraagd en die kon daar geen percentages aan koppelen. In beide gevallen is het besmettelijk zei hij.

    En dit kun je ook uit de info van het rivm halen, anders zouden ze wel adviseren om je kind totdat ze zijn ingedroogd niet naar school/ kdv te sturen.
     

Deel Deze Pagina