Zou jij dit doen?????

Discussie in 'De lounge' gestart door ecl, 28 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    #201 zilvervosje, 3 jul 2012
    Laatst bewerkt: 3 jul 2012
    Even voor een vergelijk... deze moeder liet haar baby 20 minuutjes in de auto achter bij warm weer. Gelukkig waren er omstanders die ingrepen want het kindje was al bewusteloos. De zaak is aangemeld bij jeugdzorg. Peuter bevrijd uit bloedhete auto - Binnenland | Het laatste nieuws uit Nederland leest u op Telegraaf.nl [binnenland]

    Het hoeft dus niet zo lang te duren, de auto hoeft niet eens perse in de volle zon te staan. Bij warm weer kan de temperatuur in de auto ook in de schaduw al snel oplopen.

    Best heftig... misschien dat de mama's die dachten dat het wel even kon er nu iets anders in staan. Het hoeft dus echt geen uren te duren.

    Nog een in het engels, over hoe snel een auto verhit.... (voor de niet-engelstaligen... heel snel!). De raampjes op een kiertje helpen overigens nauwelijks.

    In the heat of the car, a child's life can be lost - USATODAY.com
     
  2. Manuk

    Manuk Fanatiek lid

    19 okt 2010
    2.751
    62
    48
    Vrouw
    Groningen
    Nee, ik zou dat niet doen.
    Dochter gaat mee naar binnen.
    Tanken doe ik bij een onbemande tankstation zodat ik hooguit 2meter bij haar weg ben en geen oponthoud heb, anders tank ik later wel als ze thuis is bij papa

    Ook mijn honden blijven nooit Alleen in de auto!!
     
  3. tammy77

    tammy77 Fanatiek lid

    13 sep 2006
    1.168
    0
    0
    zeeland
    hier vanmiddag ook een vrouw die haar baby in een gesloten auto alleen liet,en rustig boodschappen ging doen met haar andere kindje.
    kwam er pas achter toen wij de booedschappen aan het inladen waren,toen stond ze ook bij de auto,om haar boodschappen in de auto te doen,zag haar kijken in de auto,en toen bedacht ik me opeens dat ik had gezien dat er een maxi cosi in de auto stond,en ik dus geen baby bij haar zag.heb toen ff in de auto gekeken,en zag het kindje slapen in de maxi cosi,ik zag dat de ramen helemaal dicht zaten,en zij ging gewoon weer een andere winkel binnen.
    heb toen ook de politie gebeld,maar ze waren helaas te laat om haar aan te spreken.
    kindje heeft zeker 3 kwatier alleen in de auto gezeten,als ik het eerder door had gehad,had ik meteen de politie gebeld.
    vindt het ook zeker niet kunnen om je kindje op die manier alleen in de auto te laten.
     
  4. Hilse

    Hilse Niet meer actief

    Nee, als je al weet dat je voor langere tijd ergens heen gaat zou ik ze echt niet alleen laten !
    Maar waarom kan je niet even tanken met je kind in de auto.. die snap ik niet helemaal :)
     
  5. Leonizzie

    Leonizzie Fanatiek lid

    8 okt 2008
    2.448
    0
    0
    Jeugbeschermer Bureau Jeugdzorg
    Tammy waarom bel je de politie en laat je dat kindje in de auto zitten terwijl hij/zij daar al een tijd lag? Het was behoorlijk warm gisteren er had al van alles gebeurd kunnen zijn. waarom sprak je haar niet meteen aan? Of bij terugkomst? Nu laat je haar gaan en zij is zich van niks bewust? Dat vind ik dan weer wat raar. misschien is zij zich niet bewust van de gevaren en was ze je misschien wel dankbaar geweest? Daarnaast bij overlast o.i.d spreek je toch ook eerst iemand aan voor je de politie belt?
     
  6. Booey

    Booey VIP lid

    6 dec 2006
    5.663
    0
    36
    Radiator Springs
    #206 Booey, 4 jul 2012
    Laatst bewerkt: 4 jul 2012
    Ik kan me echt niet voorstellen dat ´men´ zich niet bewust is van de gevaren. Hoe meer ik erover nadenk hoe egoistisch ik de daad vind. Het is puur eigengemak. Niks anders. Kies dan een ander tijdstip om te gaan winkelen en ga alleen en laat je kids bij een oppas achter. Ik heb ook wel eens wat vergeten en dan bel ik mijn man die het onderweg naar huis meeneemt. Er is echt wel een mouw aan te passen. En als je 1 kind mee de winkel in neemt, dan kun je er ook 2 meenemen.

    Eigengemak/gemakzucht, probeer me maar eens te overtuigen van iets anders.
     
  7. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Ze schrijft toch dat ze pas op het moment dat die moeder weer bij de auto stond door had dat er een kindje in zat, hoe had ze dan eerder moeten helpen ??
     
  8. Leonizzie

    Leonizzie Fanatiek lid

    8 okt 2008
    2.448
    0
    0
    Jeugbeschermer Bureau Jeugdzorg
    Kippiekip ja ze kwam er achter bij het boodschappen inladen in de auto omdat die vrouw toen ook terugkwam, maar daarna ging die vrouw weer weg naar een andere winkel schrijft ze. toen heeft ze de politie gebeld. schijnbaar is die vrouw later teruggekomen en weggegaan en zij heeft dus al die tijd er naast staan wachten en niks gezegd.

    En gemakzucht of niet. ik denk dat er dus echt mensen zijn die zich niet bewust zijn van de gevaren met warm weer. Booey gezien de artikelen die jij allemaal geplaatst hebt gebeurd het dus vaak genoeg en ik denk dat niemand bewust zijn kind in de auto laat doodkoken....
     
  9. mich87

    mich87 Bekend lid

    7 nov 2011
    599
    38
    28
    NULL
    NULL
    Alhoewel ik zelf absoluut NIET mijn kind in de auto laat zitten, ben ik het hier toch niet helemaal mee eens. Bovenstaande zal voor sommigen gelden, maar ik denk dat veel hun kinderen in de auto laten zitten juist omdat zij denken zo rekening met het kind te houden. Dus als hun baby in slaap is gevallen, zij deze niet wakker willen maken maar 'lekker' willen laten slapen ipv wakker maken en meenemen. Ik weet niet of het voor deze mensen gemakkelijker is om hun kind in de auto te laten zitten. Mss maken zij zich dan toch ook wel de hele tijd in de winkel ongerust of voelen zich gehaast, maar besluiten zij toch hun kind te laten liggen omdat deze zo lekker slaapt.
     
  10. Booey

    Booey VIP lid

    6 dec 2006
    5.663
    0
    36
    Radiator Springs
    Dat is niet te hopen zeg.....ik vind het trouwens in een rijdende auto met de ramen open al warm, laat staan eentje die stil staat met de ramen een kiertje open...
     
  11. mich87

    mich87 Bekend lid

    7 nov 2011
    599
    38
    28
    NULL
    NULL
    Die verhalen van mensen die hun kindje vergeten zijn af te zetten op de opvang vind ik echt enorm triest. Het zal je maar gebeuren...wat zullen die mensen zich schuldig voelen...
     
  12. Marjanneke

    Marjanneke Fanatiek lid

    11 aug 2008
    1.477
    1
    36
    Thuiszorg medewerker
    Vlissingen
    Oeps... een kind bij een oppas achterlaten? Weet je wel wat je zegt? Dat kan ook niet hoor, volgens veel moeders hier... ;)

    Maar nee, natuurlijk is het onverantwoord om een kind lang in de auto te laten zitten met dit weer, maar ik ga ervan uit dat iedere moeder dat zelf kan bedenken. En ja, het gebeurt af en toe... en nee, dat is niet best... maar denken jullie nu echt dat deze moeders dat ook zouden doen als ze 100% op de hoogte zouden zijn van de gevaren en hun kinderen dus opzettelijk in gevaar zouden brengen. Dacht het niet hoor. Misschien kunnen jullie dus in het vervolg beter wèl even blijven staan en de moeder in kwestie, duidelijk en fatsoenlijk, op de hoogte brengen van de gevaren. Dat is wel het minste wat je kunt doen als je je zo druk maakt om dit soort zaken.
    Een wijzende vinger uitsteken achter hun rug om zal ze heus niet anders doen denken en de volgende keer doen besluiten om hun kindjes mee te nemen.

    Voor iedereen geldt wat mij betreft: gebruik je volle verstand. Punt.

    Iedere week is er wel een topic over 'iets' wat 'een moeder' 'ergens' verkeerd heeft gedaan, terwijl in 99% van de gevallen de wijzende vinger zelf niet eens de hele situatie kent en dus eigenlijk voor haar beurt spreekt. ;)
     
  13. tammy77

    tammy77 Fanatiek lid

    13 sep 2006
    1.168
    0
    0
    zeeland
    ik heb de politie gebeld,omdat ik het idee had dat dat meer indruk zou maken op iemand die zijn kindje in de auto laat.ik kan wel vertellen aan haar dat het gevaarlijk is,maar denk niet dat dat ze ervan gaat leren.mensen die hun kinderen in de auto laten voor een langere tijd,die doen dat niet voor het eerst.en vinden het heel normaal,kind slaapt,en wordt toch niet wakker.
    als je ff snel gaat tanken,en je kan je kindje zien in de auto,vindt ik het heel wat anders.
    en of het nu warm of koud is,ik vind niet dat je een kindje dat slaapt in een auto moet laten zitten,en zelf 3 kwatier moet gaan winkelen.
    en ik had geen gereedschap ofzo bij om een ruit in te slaan,en het kind eruit te halen.
    op het moment dat ze dus weg liep,dacht ik dat het was om het winkelwagentje terug te brengen.
    mijn kids zaten al in de auto,en toen haar de kruidvat in zag lopen daarna,heb ik dus de politie gebeld,en heb ik gewacht om te ze eventueel de auto aan te wijzen.heb ook het kenteken doorgegeven,en heb de politie meteen weer gebeld,toen ze wegreed met de auto,om te melden dat ze terug was bij de auto,en hoelang het kindje ongeveer alleen in de warme auto had gelegen.
    en ik kwam er idd pas achter toen wij al klaar waren met boodschappen doen.tussen de tijd dat wij klaar waren en zij weer terug was bij de auto zat ongeveer een 6 tal min.
    maar omdat ze tegelijk met ons parkeerde weet ik dus dat kindje zolang in die auto heeft gezeten.
     
  14. tammy77

    tammy77 Fanatiek lid

    13 sep 2006
    1.168
    0
    0
    zeeland
    oja ik ben niet naast de auto blijven staan hoor,heb van een kleine afstand staan wachten om te kijken hoelang het nog ging duren,voordat ze terug kwam,en voor de politie om de auto aan te wijzen.
     
  15. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    Ik denk dat veel ouders (ook de ouders met een hoge opleiding) dommer zijn in het ouderschap dan je zou denken. Ik zag vanochtend nog een hippe papa zijn zoontje in de maxicosi naar buiten tillen en met baby in de maxicosi op het stuur van zijn fiets balancerend wegrijden. Brrrr.... moet er niet aan denken, hij was weg voor ik watkon zeggen, maar ik schrok er echt van.

    Ik ben ook zeker niet heilig, hoor. Wij dachten dat diksap supergoed was. Biologisch, geen extra suikers, fruit, geen zoetstoffen/smaakstoffen.... juist. Heel dom, even nadenken en dan hadden we het ook wel bedacht. Maar goed, we denken al over zoveel dingen na, deze was er bij ingeschoten. Het was serieus pas toen ik hem tussen de ranja en vruchtensappen op een vragenlijst van het CB zag staan, dat er een lichtje ging branden.
     
  16. Marjanneke

    Marjanneke Fanatiek lid

    11 aug 2008
    1.477
    1
    36
    Thuiszorg medewerker
    Vlissingen
    Tja... je hele leven de 'slechte' dingen proberen te ontwijken wordt lastig denk ik. Ik geef gerust diksap af en toe, en 't is enorm slecht waarschijnlijk maar ik ben ook maar een mens. ;)

    En v.w.b. die maxi-cosi op de fiets... hoe onnozel kun je zijn. Maar goed, het is die hippe vader zijn verantwoordelijkheid toch? Geloof me, als we allemaal de opvoeding van onze kinderen in kaart zouden brengen en ze vergelijken, zijn er 1001 manieren van opvoeden en tevens 1001 moeders die met kritiek op een ander klaarstaan. Dàt is mijn punt, het zou de wereld een stuk relaxter maken als we elkaar iets meer bewegingsvrijheid zouden gunnen. Ook al is die hippe vader zo dom als het achtereind van een ezel, voor hem is het een manier om z'n kind te vervoeren. Kijk ernaar, zucht even en loop verder. Waarschijnlijk zou hij bulten van kritiek over jou heen storten als hij wist hoe jij denkt over opvoeden. (en dat is niet persoonlijk bedoeld!)

    @Tammy77; ik richtte me niet op jou persoonlijk hoor, het was meer algemeen bedoeld. ;)
     
  17. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    Hahaha... goed dat je dat er even bij zet :D:D Ik geef je groot gelijk. Ws. dacht hij, die mij met fay van 1,5 in de wagen over straat ziet gaan ook "wat lui"... en dat was het ook :D. Ff geen zin in "handje, NEE HANDJE.... kom hier, handje.... FAY handje!"-gedoe.

    Wij deden standaard diksap :):) Wel heel dun aangemaakt.... ze leert nu sinds een paar weken thee drinken. Ahum.... en we dachten dat we het zo goed deden.

    Maar goed... je leeft, je leert.... en over 5 jaar denk ik vast "oooohhh... deed ik dat toen echt??" Er zat helaas geen gebruiksaanwijzing bij.
     
  18. Booey

    Booey VIP lid

    6 dec 2006
    5.663
    0
    36
    Radiator Springs
    Bij jullie ook niet? Hier ook niet...:D

    32 graden hier vandaag trouwens... ik ben met de kindjes thuisgebleven. Geen boodschappen gedaan.
     
  19. guppekop

    guppekop VIP lid

    28 aug 2009
    13.271
    1
    0
    varend op schip
    ik heb daniel 1x laten zitten, het regende, hij sliep en ik hoefde maar 1 ding te halen.
    Maar net als wat ik hier meer lees, ff winkelwagentje halen/terugzetten, pinnen, parkeerkaartje halen, tja dan vind ik het wat anders
     

Deel Deze Pagina