Maart mama's 2010, deel 7!

Discussie in 'De mama's' gestart door jedalin, 9 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. jedalin

    jedalin VIP lid

    4 nov 2008
    12.674
    2
    38
    Dan kan het trouwens wel alleen op eeen zaterdag want op zondag is-tie gesloten zie ik op de site
     
  2. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    28 jan 2009
    3.119
    0
    0
    Hihi flauw hè maar ik blijf het grappig vinden :p
     
  3. jedalin

    jedalin VIP lid

    4 nov 2008
    12.674
    2
    38
    Hmm oke, iemand zei dat ie daarin zat.... ik weet ook niet of ze er dan misschien uit zijn nu?
    Nja, ik zoek nog ff verder :D
     
  4. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    28 jan 2009
    3.119
    0
    0
    Klopt!
     
  5. ons2ewonder

    ons2ewonder Bekend lid

    3 mei 2011
    984
    8
    18
    moeder
    jedalin: die knuffels zijn er in verschillende kleuren. zaten inderdaad in de babydoos van etos. hier bij beide kinderen een blauwe gehad.
     
  6. jedalin

    jedalin VIP lid

    4 nov 2008
    12.674
    2
    38
    Hm maar die blauwe heb ik ook gehad, die heb ik een stuk of 5. En daar doen ze niets mee hahah
     
  7. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    28 jan 2009
    3.119
    0
    0
    #2107 Johannal, 5 jul 2012
    Laatst bewerkt: 5 jul 2012
    Pfffffff ik weet het even niet meer hoor...

Seph heb ik een jaar lang borstvoeding gegeven... het was in het begin een 'opgave' maar het werd steeds makkelijker en makkelijker. Hij was altijd super regelmatig en al heel snel om de 4 uur/ Vanaf 8 maanden kolfde ik niet meer en heb ik de vriezer leeg gemaakt op de opvang dagen... vanaf 10 maanden kreeg hij 2 dag per week 1 x kunstvoeding en en vanaf 1 jaar is hij gewone melk gaan drinken...



    Nu met Selah is alles anders... Allereerst is onze thuis/werk situatie natuurlijk veranderd. Stf en ik zijn nu beide zzp-er en dus is er veel 'onrust' in de dagen (wie werkt er wanneer, beide druk enz. De zomer is een hele drukke periode voor Stf en ik ben toevallig ook heel druk, of nou ja... hier kom ik zo op terug). Selah was in het begin best 'lastig' ze heeft veel gehuild en kon moeilijk slapen... inmiddels is het echt een engeltje dat ontzettend veel lacht en doorslaapt van 19.00 tot 7! Alleen is gaan slapen (vooral overdag nog wel eens moeilijk en dan helpt de borst heel goed)



    Maar nou komt het... Ik voel zo veel onrust, ik heb enorme moeite met concentreren. Dat is tijdens mijn werk heel lastig omdat ik of word 'weggeroepen' om Selah te voeden (ik werk thuis, heb kantoor op zolder) of ik moet stoppen om te kolven... Daardoor komt er bijna niets uit mijn handen en dat frustreert me weer. Ondertussen tikt de tijd door en moet ik weer kolven enz enz... Ik krijg dus nauwelijks iets gedaan. Selah is overdag heel hongerig.. aan de borst wil ze soms na 2,5 uur weer drinken (dat komt waarschijnlijk ook omdat ik de rust niet heb en! omdat ik niet genoeg melk heb om haar te bevredigen, en nee het loopt niet op hoe vaak ik haar ook aanleg... dit is een gevolg van mijn vermoeidheid/onrust/stress en gebrek aan rust). Op de opvang drinkt ze 3 flessen die ik vul door 's avonds laat nog een keer te kolven. om 19 uur drinkt ze een fles bv 160ml met 2 schepjes rijstbloem maar ik krijg rond die tijd maar +- 130 gekolfd. Ik krijg sowieso eigenlijk standaard te weinig gekolfd dan wat ze opdrinkt... vandaar dat is 's avonds nog elke keer kolf... inmiddels in de vriezer ook leeg...



    Daarnaast word ik nog herhaaldelijk naar beneden geroepen om Stf te 'helpen' hij vind het ook lastig dat 'hij steeds van mij afhankelijk is' Ook omdat hij voelt dat ik geen zin heb als ik net lekker aan het werk ben....



    Is het al een warrig verhaal...? dat is nl precies hoe ik me voel.... Daarnaast heb ik deze zomer 2 bruiloften (dichtbij) en 2 vrijgezellenfeesten... de hele dag weg van mijn meisje... daarvoor heb ik nu al stress: wie past er op hoe, waar moet ik allemaal aan denken en hoe krijg ik genoeg melk gekolfd enz enz.....



    pffffffff reden om er flink doorheen te zitten....

    STOPPEN OF DOORGAAN?



    Ik wil haar graag hetzelfde bieden als Seph maar het feit 'dat ik nog niet eens op de helft ben (qua maanden) maakt me nog moedelozer....

    

Eigenlijk trek ik het niet meer.... maar ik durf niet voor mezelf te kiezen boven Selah....
     
  8. superb

    superb Fanatiek lid

    20 jul 2009
    1.120
    0
    36
    NULL
    NULL
    @ Johannal; Allereerst een hart onder de riem. Knap van je dat "durft" toe te geven dat je er even doorheen zit. Ik kan, en wil, je geen advies geven over of je wel of niet moet stoppen met borstvoeding. Het belangrijkste is dat jij (en Stf) een weloverwogen keuze maakt waar je helemaal achter staat. Naar mijn (bescheiden) mening bestaat er in dit geval geen goede of foute keuze. Selah heeft het meeste baat bij een moeder die goed in haar vel zit.

    Dus als jij besluit om te stoppen met BV geven omdat jij er onrustig van wordt en het een te grote belasting voor je wordt dan is dat het beste voor Selah. Als je besluit door te gaan met BV dan is het belangrijk dat je zelf ook achter die keuze staat. Het is tenslotte jouw lichaam. Ik denk dat als je zelf niet helemaal achter de keuze staat om BV te geven, maar het doet omdat je vindt dat je het moet doen, je lichaam hier onbewust op reageert door minder melk aan te maken. Je zou ook kunnen overwegen om gedeeltelijk BV en gedeeltelijk KV te geven. Voor de voedingen die je dan nog wel zelf geeft kun je dan rustig de tijd nemen. Kolven was ik ook nooit een ster in. Ik vond het ook verschrikkelijk en voelde me letterlijk een melkmachine.

    Ik snap je dilemma wel een beetje. Ik heb Jasmijn 9 maanden zelf gevoed en was van plan om bij Morris hetzelfde te doen. Ik werd vijf weken na zijn geboorte echter ziek en moest toen stoppen vanwege medicatie en omdat ik het zelf ook niet meer trok. Ik heb me daar heel lang schuldig over gevoeld naar Morris toe. Voor mijn gevoel had ik hem niet hetzelfde gegeven als Jasmijn (en nog steeds heb ik dat gevoel nog wel een beetje). Morris zelf heeft echter niets overgehouden aan het feit dat hij maar zo kort BV heeft gekregen. Voor mij was het destijds het beste om te stoppen en dat was dus ook het beste voor Morris.
     
  9. anoniempjuh

    anoniempjuh Fanatiek lid

    18 mei 2008
    4.779
    0
    36
    Johannal, ik geef geen borstvoeding, dus misschien denk ik daardoor te makkelijk, zo ja excuus...
    Maar als ik het zo hoor, wil je zelf het liefst afbouwen maar voel je je dan schuldig tegenover jezelf en selah?dat moet je nit oen, selah of iemand ander zal echt niet denken: goh bij Seph heeft ze het een jaar gedaan en bij selah maar de helft!
    Nee je moet kijken naar wat je al hebt gedaan, je geeft al een half jaar borstvoeding respect!

    Maar nu komt het moment dat je beter kunt stoppen zodat r meer rust komt voor iedereen maar vooral voor jou!want op zo,n manier is het ook niet zo leuk meer natuurlijk!

    Meeting ja tortelduif lijkt mij idd ook wel leuk, mits het weer meewerkt!alleen hoe is het daar!want als er bijv hoge glijbanen zijn en schommels waar ze niet alleen op kan zullen jullie mij niet veel zien:)) daar wil ze dan alleeeen maar op!

    Kussie was dat voor jou te doen of?zou t wel heel leuk vinden als je erbij bent!

    En wb die oren, haha à ken het wel hoor, hier ook regelmatig zo:)
     
  10. anoniempjuh

    anoniempjuh Fanatiek lid

    18 mei 2008
    4.779
    0
    36
    Johannal klinkt er beetje cru hoe ik zeg nu komt het moment dat je beter kunt stoppen, zo bedoel ik het niet, ik zeg t gewoon even heel zwart wit hoe ik dan denk, maar het gaat er natuurlijk om hoe jullie denken en wat jullie willen!!
     
  11. Alies05

    Alies05 Fanatiek lid

    5 sep 2008
    4.312
    0
    36
    @johannal als ik je verhaal zo lees, zou ik persoonlijk stoppen met BV. Want zo krijg je gewoon geen rust in je lijf. Je moet zo denken alle borstvoeding die Selah nu gehad heeft is mee genomen. ;) Ze wordt ook wel groot op flesvoeding. ;)
    Dus ik zou zeggen, denk aan je eigen lichaam en aan jezelf en geef het rust, dus ik zou afbouwen. ;) En zo kan Stf ook wat meer betekenen op gebied van voedingen geven. ;)
     
  12. Lisil

    Lisil VIP lid

    19 apr 2009
    9.313
    0
    0
    hier gister en vandaag redelijk met steef gepraat over de dingen die geregeld moeten worden dus hopelijk kan t allemaal nog schappelijk geregeld worden.

    vandaag een intake gehad bij de scheidingsmakelaar. t gaat ons 2800 euries kosten all in. dus geen advocaatkosten etc. we hebben gelijk t een en ander aan papierwinkel bij hem ingeleverd en nu mist hij nog wat dus morgen ff scannen en mailen. we hebben alvast een mail met het ouderschapsplan gekregen dus morgen ff uitprinten en samen met steef in vullen komende weken want over 2 wkn weer een afspraak met die gast en dan gaan we het ouderschapsplan bespreken. als alles mee zit zijn we met 4 mnd gescheiden.

    gelukkig dinsdag weer kijkers voor het huis dus ben erg benieuwd.

    verder zitten we beide in het huis nu want we hoeven anderen niet op kosten te jagen en als ik het maar niet over zijn gevoel heb of waarom dan kan er gelukkig nog gesproken worden en is de sfeer goed uit te houden. ik zal gewoon niets meer moeten vragen erover krijgen we ook geen ruzie en lig ik geen avonden meer te janken. dus ff tot de scheiding rond is en t huis verkocht is mezelf aan de kant zetten voor t goede doel.

    zazz wow mooi buikie hoor en die foto met taleah is echt super mooi

    johannal sterkte meiss en een dikke knuffel en idd rust is nodig voor bv en ook voor je werk pff wat vervelend zeg. hopelijk komt er snel wat meer regelmaat in. en doe waar jij je goed bij voelt en je zult t vaker mee maken dat je selah niet altijd t zelfde kan geven als seph. t zijn 2 verschillende kindjes en volg je verstand ook al zegt je hart in dit geval wat anders.
     
  13. superb

    superb Fanatiek lid

    20 jul 2009
    1.120
    0
    36
    NULL
    NULL
    @ Lisil; Wat fijn dat het erop lijkt dat jullie alles op een redelijke manier met elkaar kunnen regelen. Het lijkt me wel een hele moeilijke situatie voor je dat Steef nu weer even in jullie huis woont en je nergens over mag/kan praten. Blijf je wel aan jezelf denken? Jij bent ook gewoon een mens met gevoelens en je moet jezelf ook kunnen uiten. Ik vind dat Steef niet van je kan verlangen dat je alleen maar over koetjes en kalfjes praat. Knuffel vanaf hier!

    @ Ano; Is er al wat meer bekend over je vader?

    @ Gwen; Hoe gaat het met het slapen van Joënna en Jaëlian? Geef je nog steeds Sleepzz junior? Hoe gaat het verder met jou?

    @ Hier; Alles gaat zijn gangetje. Jasmijn had vandaag haar allerlaatste dag op de psz. Na de zomervakantie gaat ze naar de basisschool. Ik moest toch wel een klein traantje wegslikken.
     
  14. Gwenolyn

    Gwenolyn VIP lid

    13 jan 2009
    7.067
    0
    0
    @ Johannal: Knap dat je het durft toe te geven dat je het niet meer trekt op deze manier.

    Toch denk ik dat je voor jezelf moet gaan kiezen. Heel "egoïstisch" misschien, maar als je zelf lekker in je vel zit, zitten je kinderen ook lekker in je vel.

    Ik kan me je gevoel heel goed voorstellen. Ik wil zo graag borstvoeding geven dat ik er bij Joënna bijna zelf aan onderdoor ben gegaan (Joënna had in eerste instantie de kracht niet om te drinken), en niet meer de fut kon opbrengen om op een KMA vrij dieet te gaan.
    Bij Jaëlian ook weer melk zat, maar na anderhalve week giga kloven, spruw en ontstekingen. Heb zo vreselijk zitten te janken: Iedereen in mijn omgeving kan BV geven en ik niet. Melk in overvloed (kolfde rustig 200 cc per beurt), maar mij mag het uiteraard weer eens niet lukken.

    Toch geeft het mij (met pijn in mijn hart) ook een stukje rust om KV te geven. "snel" klaar, geen gedoe met kolven, en niet meer "van mij afhankelijk".

    Meid moet je eens kijken wat je bereikt hebt!! Je hebt je dochter een super start gegeven!! Niet kijken naar "pas" maar "naar al".

    Ook zou ik met Stf echt afspraken maken, wanneer hij jouw wel kan roepen, en wanneer niet, en dat hij jouw ook niet meer stoort als jij aan het werk bent.
    Als jij er nml niet bent, moet hij het ook alleen doen.

    @ Ano: Nog iets van je vader gehoord?

    @ Lisil: Ik hoop dat het dinsdag wat gaat worden met de kijkers!!
    Pffffff jeetje 4 maanden, das best snel.

    Denk wel aan jezelf lieverd;)

    @ Superb: Slapen van Jaëlian gaat weer super beroerd. Het is een week of zo goed gegaan, maar hij is heel erg aan het spoken 's nachts.
    Ik sta nu al vanaf 01.00 vannacht op mijn benen. Tegen 03.00 besloten om Jaëlian bij mij in bed te nemen, dan hoef ik in iedergeval niet mijn bed uit.

    Geef ik niet meer aan Joënna, het is 2 nachten erop goed gegaan.

    Met mij: Ups & downs.

    Jeetje Jasmijn alweer naar de basisschool? Hele nieuwe fase: Erg leuk, maar kan me heel goed voorstellen dat je ven een traantje hebt moeten weg pinken.
    Hadden ze niet iets gedaan aan een afscheid voor Jasmijn?
     
  15. Gwenolyn

    Gwenolyn VIP lid

    13 jan 2009
    7.067
    0
    0
    Jaëlian heeft weer een luchtwegeninfectie. Ook vind de HA het niet goed dat hij wekelijks koorts heeft en groen ophoest.
    Nu een andere puffer meegekregen. Over een week of 3 à 4 evalueren en anders weer naar de KA toe.
     
  16. ons2ewonder

    ons2ewonder Bekend lid

    3 mei 2011
    984
    8
    18
    moeder
    zazz: super mooie foto's :)

    lisil: hopelijk kunnen jullie alles zoder teveel ruzie goed afronden.
    denk goed aan jezelf en je kleine meisje.

    johannal: ik snap je gevoel wel. heb samila maar 6 weken borstvoeding kunnen geven zat er compleet doorheen(kolfde vooral bloed, ze had geen kracht deed 1a2 uur overeen fles en dan moest ik nog kolven en alles afwassen en begon de ellende weer).
    en geef nu cheniyah al weer 6 maand borstvoeding(ook de nodige problemen(pijn,kloven, ontsteking) maar door de kma iedere keer toch weer door gegaan met bv omdat de kinderats de kma niet wou erkennen en ik zo een rustiger meisje had) heb nog steeds een schuldgevoel tegenover samila maar ik weet ook wel dat het toen niet anders kon.

    doe vooral waar jullie je goed bij voelen, elk kind is anders.

    hier: samila pakte gisteren haar fiets en ging er vandoor. vandaag is ze meegeweest naar de action op de fiets :)(ongeveer 5 kilometer).
    ze praat steeds meer zing heel veel liedjes, telt tot tien en weet hoe de lift werkt en op welke verdieping ze moet zijn :). ze luisterd steeds beter en het slapen s'nachts gaat weer goed. overdag slaapt ze nog steeds niet(heeft ze niet van een vreemde ;))

    met cheniyah gaat het de ene dag beter dan de andere dag. slaapt overdag ook niet tot ongeveer 45 minuten in de kinderwagen. en savonds slaapt ze pas rond 10-11 uur tot 6 uur. ze schuift nu op haar rug door de kamer en komt zo overal waar ze heen wil :D is al een hele tijd behoorlijk eekennig en wil alleen bij mama zijn en gilt het uit bij een ander op schoot.
     
  17. ons2ewonder

    ons2ewonder Bekend lid

    3 mei 2011
    984
    8
    18
    moeder
    dit klinkt niet goed. hopelijk doet de nieuwe puffer beter zijn werk.
     
  18. ons2ewonder

    ons2ewonder Bekend lid

    3 mei 2011
    984
    8
    18
    moeder
    hier nog even 2 foto's van men meisjes
     
  19. ons2ewonder

    ons2ewonder Bekend lid

    3 mei 2011
    984
    8
    18
    moeder
    beide meiden met 6 maand :)
     
  20. Lisil

    Lisil VIP lid

    19 apr 2009
    9.313
    0
    0
    thnx. ja idd ik ben woensdagaaf weggeweest en ik ga vanaaf bij een vriend zn nieuwe huisje kijken en een bakkie halen.

    wow alweer naar de basisschool wat gaat t hard zeg. ja dat traantje begrijp ik best ze wordt dan ineens heel groot he
     

Deel Deze Pagina