Osteopaat, wie heeft er gebruik van gemaakt en wat was het resultaat?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Mama-in-love, 5 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mama-in-love

    Mama-in-love VIP lid

    11 mei 2010
    7.354
    158
    63
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Omdat onze kleine elke nacht van 22 tot 2 uur huiluur heeft en niets hem dan troost behalve de borst wil ik eens langs een osteopaat.
    Ook overdag is hij soms helemaal uit zijn doen.
    Ik verdenk hem van reflux en doe er dan ook alles aan om dat te voorkomen. (hoofdeind iets hoger, veel rechtop houden kleine porties, vaker boeren enzenz..

    Ik heb nog nooit een osteopaat geraadpleegd maar zou graag eens ervaringen van anderen horen!
    Alvast bedankt!
     
  2. Kylietje

    Kylietje Actief lid

    15 dec 2011
    367
    0
    0
    Wetteren
    Hier geen goede en geen slechte ervaringen met een osteopaat.
    Bij ons heeft het gewoon niets opgebracht ;)
     
  3. Kwabbernoot

    Kwabbernoot Fanatiek lid

    18 apr 2010
    3.248
    1
    0
    n.v.t.
    Ik zou dan eerder langs de huisarts gaan hoor, dit is wel heel lang huilen!

    Wordt hij wel stil van de borst? Daar mag je best aan toegeven hoor en kijken wat er dan gebeurt, misschien heeft je productie wel even een boost nodig en wil hij het opkrikken. Voed je op verzoek? Probeer dit anders vanaf nu. Als hij gaat smakken aanleggen en zolang hij effectief drinkt laten drinken. Als je borst leeg is kan je de andere borst als toetje geven. Neem er lekker de tijd en de rust voor en geef er gewoon aan toe.

    Mocht hij dan bijvoorbeeld zondag nog zo lang verdrietig zijn of het wordt zelfs erger, zou ik maandag de huisarts bellen en een afspraak maken voor dezelfde dag. Schrijf zijn klachten en je vermoedens op. Waarom denk je dat hij reflux heeft, wat zie je aan hem? Hoor je hem slikken? Heeft hij vaak de hik? Ruikt hij zuur? Heb jij het gevoel dat dit niet gewoon huilen is maar echt pijn? Laat je dan vooral NIET afschepen met babys huilen nou eenmaal dit hoort erbij, alle babys spugen en dit soort onzin.

    Als het je productie niet is en je gevoel blijft zo sterk moet je erin geloven en voor vechten, er is niks zo waardevol als jou mamainstinct.
     
  4. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Hier deed het bezoek aan de osteopaat niets....er veranderde gewoon niets. Kon ook heel moeilijk zien wat ze nou precies deed, een beetje voelen en met haar handen op het hoofd enzo maar verder? nee ik vond en vind het geldverspilling (koste wel even 75 euro voor een half uurtje...). Ik sluit me verder aan bij bovenstaand advies van Kwabbernoot.
     
  5. steenbokje83

    steenbokje83 Bekend lid

    20 jun 2011
    589
    0
    0
    West-Vlaanderen
    Ja zelfde... Nou ja, ons portomonee was wat lichter!

    Als je denkt dat het reflux is (ruikt je kleintje zuur, huilt hij meer na drinken, overstrekt hij zich?) ga dan eerst naar de huisarts. Wij zijn met 5 weken naar de kinderarts geweest en zij heeft ons goed kunnen helpen. De osteopaat heeft weinig kunnen doen voor ons.
     
  6. Mama-in-love

    Mama-in-love VIP lid

    11 mei 2010
    7.354
    158
    63
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Ik voed op verzoek.
    Mijn productie is rui voldoende.
    Ik merk dat ie vaak de hik heeft, mondjes voeding terug geeft, vaak blijft slikken, je ziet dat het hem op komt zetten elke keer..

    Hij is de hele dag rustig geweest maar nu begint het weer. Het huiluurtje is begonnen en zal ws wel weer tot 2 uur vannacht duren.
    Ik leg steeds dezelfde borst aan voor 3 uur lang zodat ie niet teveel binnen krijgt. Hij is met de borst vaak wel te troosten alleen zodra je stopt begint ie met 5 a 10 minuten weer te huilen.
    Om 2 uur vannacht valt ie dan eindelijk n slaap en kan ik em in zijn bedje leggen...
     
  7. Kwabbernoot

    Kwabbernoot Fanatiek lid

    18 apr 2010
    3.248
    1
    0
    n.v.t.
    Dan zou ik morgen de huisarts bellen, als de oorzaak niet daar ligt en jij voelt het zo aan moet je er wat mee doen. Liefst voor de slokdarm gaat ontsteken(zo heb ik mij laten vertellen) want dit moet echt hels zijn.

    Mijn mannetje heeft verborgen reflux, vanaf 4 weken krijgt hij nexium en hij is er nu sinds een maandje vanaf. Ik kreeg echt een gelukkiger kindje terug en ben zo blij dat ik heb geluisterd naar mijn gevoel toen! Kan het je van harte aanraden.
     
  8. Ster27

    Ster27 Fanatiek lid

    14 jan 2010
    2.903
    254
    83
    Onze jongste spuugt ook heel makkelijk en ik zie hem regelmatig voeding terugslikken (overigens zit ik ook ruim in de productie en doe ik afwisselend ook aan blokvoeden). Aangezien hij ook regelmatig heel onrustig is en niet graag op de rug ligt en niet recht kan liggen op de rug ben ik naar een osteopaat geweest. Hebben nu 1 behandeling achter de rug en ik heb het idee dat ik nu al kan merken dat ons zoontje minder moeite heeft met het op de rug liggen, hij kan nu recht blijven liggen en trekt niet meer meteen in een komma. Het is nog steeds niet zijn favoriete houding, maar het gaat echt een stuk beter. Het spugen is nog niet veranderd, maar dit zou ook pas volgende keer aan bod komen geloof ik.

    Zelf heb ik nu de stap genomen om erheen te gaan omdat ik het gevoel had dat ons zoontje niet helemaal lekker in zijn velletje zat en een achterneefje van mij (met bijna dezelfde klachten) er heel veel baat bij had gehad. Had de insteek, mocht het niet helpen dan is het jammer, maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. Zou het zo sneu vinden wanneer hij last blijft houden terwijl er iets is wat ik eraan zou kunnen (laten) doen.

    Met oudste zoon (die ook flinke reflux had), zijn we niet naar een osteopaat geweest maar naar de kinderarts. Hij heeft medicatie gehad tot een maand of 11, maar hij spuugde ook echt heel veel en niet alleen melk (ook maagzuur).

    Wat ik wel hoor uit mijn omgeving is dat huilbaby's vaak veel baat hebben bij osteopatie. Natuurlijk niet alle baby's, maar wel veel.

    Sterkte in ieder geval, ook voor vanavond/vannacht weer. Ik weet hoe zwaar het is (met onze oudste zaten we ook vaak tot ver in de nacht tot hij kon slapen). Tob er niet te lang mee, trek op tijd aan de bel bij je huisarts.
     
  9. vruchtje24

    vruchtje24 VIP lid

    2 jan 2007
    13.018
    413
    83
    Vrouw
    home sweet home
    Wij zijn 3 dagen geleden voor het eerst langs osteopaat geweest met dochtertje van 12 weken en bij haar lijkt het wel te helpen. Ze huilt minder en slaapt beter. Ik denk maar zo baadt het niet schaadt het niet
     
  10. bloem86

    bloem86 Fanatiek lid

    31 jan 2011
    1.004
    0
    0
    Wij zijn gisteren naar osteopaat geweest voor tweede keer. Maar dit ivm voorkeurshouding en t hielp bij ons meteen.
    Hoor in mijn omgeving alleen maar positieve verhalen.
    Vind het ook lang huilen!
    Misschien idd maar even naar de huisarts.
    Succes!
     
  11. 078mama

    078mama Niet meer actief

    Mijn beide kinderen hebben heel erg veel aan de osteopaat gehad! Ik kreeg er echt andere kinderen voor terug. Rustig, tevreden en slapend! Heerlijk! Kijk wel even goed naar welke Osteopaat je gaat. Maarten van den Berg van de Osteogroep in Rotterdam en Maassluis is echt super goed. Gilhuis Osteopathie uit Dordrecht ook.
     
  12. Doortje25

    Doortje25 Fanatiek lid

    25 jul 2010
    4.056
    884
    113
    Ik twijfel nog...
    Volgens de fysio heeft ons meisje een blokkade in haar nek, wat ze nu dus ook behandelt.
    Maar ik denk dat ik dan eigenlijk beter af ben bij een osteopaat, maar ik vind het ook weer een beetje 'eng' na wat negatieve verhalen van mensen uit mijn omgeving.
     
  13. lot23

    lot23 VIP lid

    13 aug 2006
    6.130
    0
    0
    gelderland
    Wij zijn met beide kinderen bij een osteopaat geweest. De oudste had verborgen reflux en we hadden na 3 behandelingen een veel rustiger mannetje met minder last van reflux. Nadat het bij ons zoontje zo positief was en na veel goede verhalen zijn wij ook met ons dochtertje langs geweest zij huilde met aan en uitkleden omdat haar schoudertje vast zat maar na 2 behandelingen was dit veel beter.
     
  14. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.180
    936
    113
    Zuid-Holland
    Hier bij dezelfde osteopaat geweest, Maarten is idd erg goed!! Ik ben er ook zeer positief over, heeft goed gewerkt!!

    En ja, huisarts is natuurlijk ook altijd een goede zet. Maar osteopaat is zeker wel anders en doet hele andere dingen. Kan elkaar dus ook goed aanvullen!!!!
     
  15. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.180
    936
    113
    Zuid-Holland
    een blokkade in de nek moet worden losgemaakt, dit doet een fysio niet en een osteopaat wel!!
    snap je terughoudendheid wel. zou ook zeker een goede osteopaat in je omgeving zoeken.

    wat ik heel erg prettig vond bij mijn eerste bezoek aan de osteopaat (zie mijn vorige post) was dat hij heel veel tijd nam om uit te leggen wat hij deed. ik zat er met mijn neus boven op en dit wilde hij ook. hij zou gelijk stoppen als ik een handeling niet vertrouwde!!
     
  16. lieselot12

    15 jun 2012
    16
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi,

    Ik ben ook geweest, onze dochter was heel huilerig en onrustig.. Bij mij heeft het nix geholpen.. Ik ben naar iets anders gegaan, soort manueel therapie gespecialiseerd in baby's. Gewoon bij de fysio..

    Ik weet niet waar je woont maar wellicht dat je naar die van ons kan gaan? Onze dochter was na 1 keer een heel ander kind, had geen last van reflux maar iets anders. ben 8 keer geweest en heb dr nog nooit zo blij gezien.

    Groetjes
     
  17. Napoleon

    Napoleon VIP lid

    19 jan 2009
    11.632
    0
    0
    Docente
    Mijn jongste is ook bij de osteopaat geweest. We zagen gewoon dat ze pijn had, maar waar? De fysio kon niets vinden.

    Ze was echt een huilbaby, ze sliep of ze huilde. na 3 bezoekjes osteopaat hadden we een heel ander kind, ze huilt zelden, vrolijk enz. Echt een heerlijk kind.
     
  18. samantha1

    samantha1 Fanatiek lid

    30 nov 2010
    2.688
    6
    38
    Ons meisje huilde de eerste 3 maanden ook erg veel. Ze heeft reflux, maar er bleken ook een aantal werveltjes/spiertjes in haar nekje vast te zitten. Hier had ze dus ook last van.

    Ben in totaal 3 keer met haar bij de Osteopaat geweest. En we hebben er echt een totaal ander kindje doorgekregen! Ze huilde in het begin wel 7-8 uur op een dag.. en nu? Nou in totaal over een hele dag nog niet eens een uur denk ik. Heerlijk! Het echte genieten doen we pas sinds een maand..
     
  19. Stier11

    Stier11 Bekend lid

    26 mei 2008
    811
    0
    16
    Begeleider van jongeren met gedragsstoornissen
    Huisje Weltevree
    Nou, ik kan maar 1 ding zeggen over de osteopaat: een WONDER!

    Twan had een hele erge voorkeurshouding, inc beginnende afplatting hierdoor. Hij had behandelingen van de kinderfysio gehad, maar geen verbetering.
    De kinderfysio raadde de osteo af, maar ik was eigenwijs.
    Na 1 behandeling was de voorkeurshouding WEG!
    En nu twee weken later nog steeds!
    En zoveel bijzonders heeft hij niet gedaan, maar er scheen een nekwerveltje iets naar links te staan, en dat heeft hij Twan zelf laten oplossen, dmv houdingtherapie.
     
  20. Stier11

    Stier11 Bekend lid

    26 mei 2008
    811
    0
    16
    Begeleider van jongeren met gedragsstoornissen
    Huisje Weltevree
    Oh, ja, die van mij ook!
    Hij zit trouwens in Nieuwendijk NB.
     

Deel Deze Pagina