kindje eerste tijd op eigen kamer?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Happy12, 17 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bjanc

    Bjanc Fanatiek lid

    8 jun 2011
    3.405
    1
    0
    Genieten van het leven in afwachting op de komst v
    Limburg
    ik ga het niet doen.. De nacht is het enige moment dat je alleen kunt zijn met je partner. Daarbij.. het kamertje is voor de kleine, daar kan hij of zij prima slapen. Ik zie niet in waarom dit met de hechting te maken zou hebben.. bedoel.. ik heb ook nooit bij mijn ouders op de kamer geslapen, en ook geen hechtingsproblemen .c.q. stoornis.. dus ik neem het met een korreltje zout!
     
  2. Anneke82

    Anneke82 Bekend lid

    12 dec 2006
    630
    0
    0
    Friesland
    Helemaal met je eens, maar met het oog op wiegedood moet je niet het kindje tussen jullie in leggen toch? Wij hebben de kinderwagenbak naast bed staan op een tafeltje zodat het op dezelfde hoogte is als het bed.
     
  3. anoniempje1987

    anoniempje1987 Actief lid

    16 jun 2011
    364
    0
    0
    NULL
    NULL
    anneke82
    Wij hadden in eerste instantie de keus gemaakt om de kleine in haar eigen kamertje te leggen maar al naar 1 nacht leek het me toch fijner om haar bij ons op de kamer te hebben.. Toen zei ik dus tegen de kraamverzorgster want die wou haar ledikant op onze kamer zetten (kan ook makkelijk) ´Dan kunnen we toch zo de kinderwagenbak op onze kamer zetten, veel handiger:D´ Maar dit werd direct door haar afgeraden omdat de matrasjes hierin vaak niet goed genoeg zijn om een babytje in te laten slapen.. (natuurlijk wel als je weggaat maar niet constant!) Weet niet hoe dat bij jou zit en je moet het natuurlijk zelf weten maar wou het even gezegt hebben ;)
     
  4. Miracle1

    Miracle1 Fanatiek lid

    29 apr 2012
    1.235
    180
    63
    Wij hebben van de kraamzorg ook te horen gekregen dat het beter voor het kindje is als hij de eerste periode op de ouderslaapkamer gaat slapen. Dit niet zo zeer voor de ouderband want die komt imo vanzelf wel maar zodat je de kleine borstvoeding op aanvraag kan geven omdat je de syptomen beter hoort/ziet.
    Ik kan op andere momenten alleen zijn met mijn vriend en de eerste periode zullen we toch helemaal gericht zijn op de kleine en veel minder op z'n tweetjes.
    Wanneer we eraan toe zijn zal de kleine naar zijn eigen slaapkamer gaan en daar de nachten door brengen en kunnen vriend en ik weer private time in de slaapkamer hebben.
     
  5. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Kindjes die op hun eigen kamertje slapen... Wanneer melden die zich voor een nachtvoeding? Huilend, of nog woelend in bedje, smakkend? Hier is er nooit gehuild voor nachtvoedingen, dus vandaar dat ik 't me afvraag. Asl een kindje op zijn eigen kamertje ligt, dan merk je al die signalen toch niet?
     
  6. esje1981

    esje1981 Fanatiek lid

    28 sep 2011
    1.490
    0
    0
    dan zet je toch een babyfoon naast je bed dan hoor je het echt wel hoor.
     
  7. esje1981

    esje1981 Fanatiek lid

    28 sep 2011
    1.490
    0
    0
    als hij snachts geen poepie heeft word hij niet verschoond hoor.vind ik echt zo'n onzin kan de volgende ochtend ook.eten en weer verd slapen ging bij mijn andere kids ook prima
     
  8. muppet83

    muppet83 Bekend lid

    2 nov 2011
    678
    0
    0
    het beebje bij jezelf op de kamer laten slapen is toch vooral handig als je borstvoeding geeft? Voeden op verzoek, zodat je op tijd wakker bent van het gepruttel en niet pas als het huilt? zoiets legde ze bij onze voorlichtingsavond uit.
    volgens mij is de kraamhulp erg voor om het bij jouw op de kamer te laten slapen.
     
  9. MamavanEL

    MamavanEL Niet meer actief

    Hier de eerste week op onze kamer, daarna in haar eigen bedje.
     
  10. Meijtje

    Meijtje VIP lid

    24 nov 2011
    5.086
    187
    63
    Ik doe het alleen de eerste weken, als mijn man op cursus is. Dan slaapt hij 12 weken binnen op de kazerne en komt alleen in de weekenden thuis.
    Door BI zal ik niet gelijk ter been zijn na de bevalling, dan is het wel een geruststelling dat de kleine meid bij me in de kamer ligt.
    Overdag genoeg hulp, maar 's nachts ben ik grotendeels alleen.
    Dus uit dat oogpunt wordt de kleine meid wel voor hoelang het nodig is bij mij/ons gelegd en dan zo snel mogelijk naar haar eigen bedje.
     
  11. esje1981

    esje1981 Fanatiek lid

    28 sep 2011
    1.490
    0
    0
    zij kan er wel voor zijn maar al sje dan zelf geen oog dicht doe door alle geluiden dan schiet het niet echt op.ik heb veel voor mijn kinderen over maar ik word echt van ieder zuchtje en kreuntje wakker.dus ik vind het niet prettig als het vlak naast me ligt daarom lekker in zijn eigen bed.op zijn eigen kamer.bij de andere kids ging het ook prima dus dat komt nu vast ook wel weer goed
     
  12. ukoldaatje

    ukoldaatje VIP lid

    2 feb 2008
    5.082
    0
    0
    Iedereen moet gewoon doen wat het beste bij hen en hun kindje past.

    Het een is niet beter dan het andere denk ik.

    Zelf hoor ik graag alle geluidjes, word al wakker van maaiende armpjes ->honger, dus kan relaxed voeding maken voordat hij al overstuur huilt. Vind ik fijn, hoeft een ander niet fijn te vinden.

    Ik zie ook graag wat hij doet en hoor m gewoon graag.

    Dat terwijl ik m ook direct bij zijn broer wilde laten slapen. Nu slaap ik ivm bi bij de kids op de kamer (kan nog niet in mijn eigen bed) en ik geniet zo dichtbij de kids.

    Dit geeft mij rust, kan me voorstellen dat een ander dat totaal niet zo zou ervaren.

    Er is hier geen goed of fout in denk ik. Doen wat in jouw situatie t beste past.
     
  13. melissie6

    melissie6 Actief lid

    7 feb 2012
    373
    0
    0
    USA
    Ik ben het helemaal eens met ukoldaatje!
     
  14. Anneke82

    Anneke82 Bekend lid

    12 dec 2006
    630
    0
    0
    Friesland
    Heb er nooit een woord over gehoord en mijn eerste is er ook niet minder van geworden ;). Het matrasje in de bugaboo is op zich niet heel erg dun en de baby ligt toch tot de laatste voeding beneden in de leander. Ik ken ook vriendinnen die de baby overdag ook altijd in de kinderwagenbak hebben te liggen ipv in een ledikantje/wieg in de woonkamer. Komt volgens mij op hetzelfde neer als een hele nacht.
     
  15. anoniempje1987

    anoniempje1987 Actief lid

    16 jun 2011
    364
    0
    0
    NULL
    NULL
    @Anneke
    Tja zo zie je maar dat iedereen het anders doet en dat is maar goed ook denk ik :D .. En ook kraamverzorgsters zien dit soort dingen blijkbaar anders..
    Ach iedereen moet gewoon lekker zelf doen wat goed lijkt voor het kindje, wou het alleen even gezegd hebben ;) omdat mijn kraamverzorgster er best op tegen was omdat het matrasje in wieg/ledikant ´gewoon´ beter is (zijn haar woorden dan:))
    :)
     
  16. Yasminaa

    Yasminaa Bekend lid

    8 mei 2010
    717
    0
    0
    doodwieg als een kind bij jou in bed slaapt? Nog nooit gehoord hoor..wel dat ze kunnen stikken als je niet-wetend op ze gaan liggen of leunen mischien..Doodwieg gebeurd toch pas als je ze midden op hun bed legt toch? Daar kwamen toch veel reclames etc en folders voor ?

    verder vindt ik dat iedereen zelf moet weten.. Ik vind zulke zaken dat we elkaar niet kunnen beoordelen ..iedereen doet wat gemakkelijk is voor de baby!

    Mijn zoon ging bij ons in bed liggen als ik hem in de nacht even ging voeden..Maar sliep wel altijd in zijn wiegje in onze slaapkamer..
    Deze baby komt denk ook in ons slaapkamer alleen dit keer de eerste 3 of 4 maanden dan mag hij best wel met zijn grote broer slapen!
     
  17. Dippertje

    Dippertje Fanatiek lid

    4 okt 2011
    1.528
    59
    48
    NULL
    NULL
    Hier ligt frumpie in zn wieg bij ons op de kamer, overdag in zn wieg in de huiskamer en bijna nooit in de box.

    Die geluidjes wennen binnen 2 weken, hij heeft nog nooit hoeven brullen om eten word rustig wakker van gesmak en gepruttel.
    Ik hebe en thermosfles precies afgemeten warm water een melkpoedertorentje een leeg schoon flesje spuugdoekje en infacol op mn nachtkastje staan :p Alles gaat in het donker. Hoef het alleen maar bij elkaar te gieten en te geven.
    Verschonen alleen als hij gepoept heeft en dat heeft tie zo lang als dat hij er is 2x gedaan :p dat gebeurd op zn eigen kamertje met een mini lampie en mams heeft dr ogen dan nog half dicht.
    Hij heeft zo goed als nog nooit korter dan 5 uur geslapen krijgt dan zn flesje en slaapt dan nog paar uurtjes. In het begin zat ik dan nog aan de kolf. (heb nooit genoeg gehad om volledig bv te geven dus snachts gewoon kv)

    Wandelwagen bak is hier ook afgeraden, die zijn er niet voor gemaakt om een baby de nacht in te laten slapen of de hele dga in te laten slapen als bedje zijnde.
    Daarbij is vaak de zijkant gevoerd en wat raden ze af bij wiegjes, gevoerde bekleding. Dan ga ik mn beeb dus niet in een gevoerde bak leggen terwijl ik zelf lig te pitten. Verder zijn we niet zo truttig :p
    Slapen gewoon met ons raam open met warme dagen ligt hij alleen in zn rompertje zonder mouwtjes, op koude dagen soms rompertje emt korte mouwtjes en broekkie en soms shirtje. Afhankelijk van hoe we zelf kleden.

    Zolang hij nog in de wieg kan slaapt hij sowieso op onze kamer. En wie weet komt ledikantje ook nog even bij ons, we bekijken het wel tegendie tijd.
    We hebben onze kleding kast uit onze slaapkamer gehaald zodat het zou passen :p
     
  18. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Hier wel gedaan. Eerste mede noodgedwongen ivm 1 slaapkamer, tweede bewuste keuze tot ruim 6 maanden. Overdag sliep de tweede wel op haar eigen kamertje overigens, maar 's nachts verreweg het makkelijkst met de borstvoeding.
     
  19. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Thirza heeft de eerste 5 maanden bij ons op de kamer geslapen, maar dat was vooral ook handig vanwege de nachtvoedingen. Hoefde ik niet de (koude) gang over...
    Gaan we nu weer doen, ik vind het ideaal namelijk :) Geen babyfoon nodig nog, (die een deel van de geluidjes van je kind echt niet doorgeeft). En ik slaap er niet slechter van, eigenlijk juist beter, omdat ik zo meer rust heb dat ik m'n kind op tijd hoor :)
     
  20. meerie

    meerie Actief lid

    30 apr 2011
    391
    0
    0
    Hey meiden even een vraag. Ik heb een ledikantje in de babykamer staan. Maar ook een weigje voor de eerste week/ weken (ff kijken hoe het allemaal gaat). Ik wil de kleine de eerst weken bij ons op de slaapkamer in de wieg laten slapen en daarna vrij snel naar zijn eigen ledikantje in de babykamer. Maar de kraamhulp kwam kijken en zei dat het wiegje aan de zijkant gewatteerd is. En dat mag eigelijk niet. Wel heeft het matrasje aerosleep enzo. ik heb dit wiegje van marktplaats incl aeropsleep en die vrouw van wie ik het gekocht heb heeft het vorig jaar zelf in een winkel gekocht. Is toch raar als ze dit nog gewoon zo verkopen terwijl het niet zo mogen? Ik wil ons kindje eigelijk gewoon de eerst weken in het wiegje laten slapen en daarna in eigen kamer in ledikant. Wat vinden jullie? Is dit een slecht wiegje dan?? De kleine draait de eerst weken toch nog niet dus zou het toch nog geen kwaad kunnen?? Anders moet ik de wieg dus weggooien want ik kan dat gewatteerde er niet uithalen. Het zit ook alleen op de zijkant en de kraamhulp zei dat als ze daar tegenaan ineens liggen, ze geen adem kunnen halen. Hoor graag jullie meningen!! :)
     

Deel Deze Pagina