zwemmen en hysterisch

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door joel, 2 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. joel

    joel Fanatiek lid

    10 jun 2007
    1.162
    0
    0
    kapster
    best
    zoals t al zegt, mij moeder zei in april al toen we op vkantie waren van is er iets gebeurt, nee dus

    mijn zoontje van bijna 4 is een waterrat maar zodra hij de bodem onder de grond niet meer voelt is hij hjysterisch. knijpt je fijn. heb t rustig geprobeerd en al pff en op gegeven moment word ik gek, nu begint nr 2 oook zo te doen maar gaat beter, is kan ze niet met bandjes l los laten en in pieren badje hangt hij ook wel eens op een band dus geen grond, ik heb nooit gezwommen op les zeg maar en nu ook daar weinig tijd en zin voor met 2 zo. pff hoe kan dit en weet iemand tips of hoe ist bij jullie weggegaan
    .
     
  2. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.485
    8.332
    113
    Het ìs toch ook doodeng als je niet kunt staan en ook niet kunt zwemmen...? Kan me best voorstellen dat hij nu zo oud is dat hij opeens kan bedenken dat dat eng is en dat het daardoor dus opeens eng geworden is.

    Denk dat regelmatig zwemmen en dan oefenen in een badje waar hij kan staan met 'niet staan' (dus inderdaad in een band, maar ook los drijven ed) het beste werkt. Dan kun je daarna misschien rustig gaan wennen in dieper water? Al doen ze dat met zwemles natuurlijk ook. Ik denk dat het tijd en succeservaringen nodig heeft (dus dat hij niet verzuipt). Misschien kun je hem ook leren hoe hij van het diepere deel weer in het ondiepere deel kan komen? Of hoe hij bij de kant uit het water kan komen? Zou daarbij ook beginnen in ondiep water. Dan krijgt hij er controle over.

    En de jongste misschien apart van de oudste houden, zodat hij het gedrag niet over neemt?
     
  3. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.491
    3.160
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    als de oudste straks naar school is, zou ik denk ik zéker met de jongste naar ouder/kind zwemmen gaan en vooral doorzetten, als de 1e weken niet zo leuk zijn. Als je kindje daar ziet, hoe leuk andere kinderen het vinden, en wat ze allemaal doen en kunnen, dan kan hij zich dáár aan optrekken in plaats van aan z'n oudere broertje.
    En bij sommige kinderen zit het ook 'erin' als het ware.Die hebben gewoon niet zo veel met water... Maar als ze natuurlijk nooit het gevoel hebben gehad dat het leuk is... Dus ik zou echt eens ouder en kind zwemmen proberen met je jongste straks.

    Krijgt je oudste straks schoolzwemmen? Dat kan ook verschil maken..
     
  4. douglas84

    douglas84 Fanatiek lid

    17 jun 2008
    1.677
    0
    0
    Drenthe
    ik zou de oudste op zwemles doen dat kan vanaf 4 jr en dan kunnen ze het hem spelenderwijs leren. met andere kindjes erbij doen ze vaak dingen na en zo kan hij het leren.
     
  5. joel

    joel Fanatiek lid

    10 jun 2007
    1.162
    0
    0
    kapster
    best
    hoi nee ze hebben geen schoolzwemmen en zat al te denken 1x met de oudste en 1x met jongstge maar ja zal eens gaan informeren. hij kwekt al als wij naar grote bad lopen. maar denk dat als hij 4 word nog te vroeg is maar zal ff kijken bedankt
     
  6. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.485
    8.332
    113
    In veel baden /regio's is zwemles tegenwoordig ook pas vanaf 5 jaar.
    Maar soms bieden ze daarvoor wel peuterzwemles ofzo.
    En anders gewoon zelf vaak gaan (eventueel toch naar ouder-en-kind zwemmen of anders vrijzwemmen). :)
     

Deel Deze Pagina