hoe hou je het geheim?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Six, 22 mei 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Six

    Six Actief lid

    22 mei 2006
    449
    0
    0
    Gelderland
    Misschien een beetje rare vraag maar hoe hou je geheim dat je zwanger bent. Ik sta in mijn vrienden-/kennisenkring bekend als een gezelligheidsdier die op feestjes en partijen wel van een glaasje en sigaretje lust. Nu weet ik sinds vorige week dat ik zwanger ben en er komen nogal wat feestjes aan. Wat kan ik doen om het zo min mogelijk te laten opvallen :(:
    Wil het namelijk pas met een week of 12 aan de buitenwereld kwijt. Tenzij ik al eerder begin uit te dijen natuurlijk ;)

    PS: de sigaretten meteen na de test weggegooid, heb er helemaal geen moeite mee, op de een of andere manier voelt het niet meer goed om nu te roken...
     
  2. ikke1981

    ikke1981 VIP lid

    14 apr 2006
    13.689
    0
    0
    Den Haag
    wat een vriendin van mij heeft gezegt toen ze zwanger was en die rookte en dronk af en toe ook een glaasje, dat ze gestopt is met roken omdat ze het zat was en er even niet wilde drinken omdat ze anders misschien wel in de verleiding kwam om weer te gaan roken, en ze wilde het echt heel graag vol houden om te blijven stoppen.

    mosschien heb je er wat aan, vond het wel een een goeie en iedereen trapte erin :)
     
  3. melissa

    melissa Actief lid

    28 mrt 2006
    219
    0
    0
    Zeg dat je je niet lekker voelt en dat je medicijnen hebt die niet in combinatie met alcohol mogen.
    Niet meer roken???Nee als je niet lekker bent b.v. erg verkouden en keelpijn dan is het ook niet lekker om te roken want je krijgt al zo weinig lucht.

    Zelf drink ik helemaal niet, gewoon omdat ik er niet van hou, maar ik heb wel es appelsap besteld en iedereen dacht dat ik aan het bier zat.
    Het is donker in de kroeg en dan zien de mensen dat minder snel dat het geen bier is.

    Genoeg smoesjes te bedenken :p :p :p
     
  4. Aman

    Aman Actief lid

    13 mei 2006
    335
    0
    0
    Mijn vriendin was op mijn vrijgezellenfeest zwanger en heeft wel gewoon drank besteld maar het aan 1 vriendin gegeven die ze het voor deze nood had verteld of het glas aangepakt en weer weggezet.
     
  5. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    Gewoon zeggen dat je medicijnen hebt werkt wel. En het is toch niet verboden om te stoppen met roken?
     
  6. mad

    mad Fanatiek lid

    31 okt 2005
    1.682
    0
    0
    ik rookte ook voordat ik zwanger was en dronk wel eens een borrel in de kroeg en op verjaardagen wijn ofzo.
    toen ik net zwanger was kampte ik met het zelfde probleem dus..... maar het gekke is; ik heb niets gezegd en niemand vroeg er eigenlijk naar! op een verjaardag zat ik aan de cola ofzo en niemand die vroeg van he; waarom rook je niet of waarom drink je niet?? mensen zijn toch soms meer met zich zelf bezig dan met anderen en hebben dat niet eens door!

    suc 6! en anders zou ik inderdaad ook de antibiotica smoes ofzo gebruiken! hi hi
     
  7. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    Wij hebben het gelijk verteld we konden al na 3 dagen onze mond niet meer houden. En als het mis gaat dan kun je daar wat makkelijker opener in zijn.
    En het is gewoon heerlijk om soms effe je verhaal te doen en zielig gevonden te worden als je weer eens een paar uur boven de wc hangt en je mama met een bakje thee komt.
     
  8. Inky

    Inky Fanatiek lid

    12 mei 2006
    3.195
    0
    0
    Leerkracht
    ik was lijkwit en liep met dikke truien aan te spugen 3 maanden lang. Bij mij waren er collega's die vroegen of ik zwanger was voordat ik het zelf wist!! Na 2 maanden was dus iedereen op de hoogte. En dat was heerlijk want ik ben enorm ontzien.
     
  9. danili

    danili Bekend lid

    22 mei 2006
    808
    0
    0
    Hoi...
    Ik ben nu 8 weekjes zwanger van de eerste... Ook ik sta in mijn vriendengroep bekend als een zuipster en ook bij mijn familie. Ik drink.dronk altijd veel safari met ijs. En ja als je dan ineens niet meer drinkt, dan gaat dat opvallen. Bij mij viel Koninginne dag oa in de eerste weekjes, en de week erna een verjaardag van 1 van diezlefde meiden waar ik mee te koninginnedaggen was. Week daarna kaartavond met familie, waar ik ALTIJD borrels drink.
    Gelukkig heb ik voordat we aan kids begonnen, het drinken al een heel stuk geminderd, dus dat valt nu ook minder op, en heb vaak last van PDS, dan is het ook niet verstandig om veel suikers (en dus drank) binnen te krijgen, dus heb ik het daar 2 keer op gegooid, en 1 keer gezegd tegen fam. dat verstandkies getrokken was. En dit al 2 weken van tevoren gemeld dat het zou gaan gebeuren. Volgens mij geloven ze me wel tot nu toe...
     
  10. Suusje76

    Suusje76 Bekend lid

    8 apr 2006
    723
    0
    0
    Ik blijf zo al weken van de koffie af, terwijl ik een enorme koffieleut was. Mensen op mijn werk vroegen er niet naar, maar ik gewoon een verhaal opgehangen van buikgriep en maag- en darmklachten. Toen dat zogenaamd na ruim twee weken over was, heb ik gewoon gezegd dat de thee mij wel goed beviel. Niemand die iets in de gaten heeft.....

    Succes!

    Groetjes Suusje
     
  11. Six

    Six Actief lid

    22 mei 2006
    449
    0
    0
    Gelderland
    Jee, bedankt voor de tips allemaal!
    Nu maar hopen dat ze erin trappen?!
    Heb wel het idee dat sommige mensen wel een vermoeden hebben, blijf dat voorlopig nog maar glashard ontkennen. Nu is het lekker 'ons geheimpje' en da's ook wel weer leuk.
     
  12. Narcissen

    Narcissen Bekend lid

    20 nov 2005
    585
    0
    0
    Gelderland
    Lastig hoor!
    Wij gingen op vakantie toen we druk aan het proberen waren zwanger te worden met vrienden waar we normaal ook lekker mee doorzakken. Dat zou meteen opvallen dus...dan maar open kaart spelen.
    Inmiddels ben ik zwanger en sta helemaal droog (op heel af en toe een klein slokje na) Ik mis het af en toe lekker zitten met een drankje wel een beetje hoor....
    Groeten Narcissen
     
  13. Daphne1980

    Daphne1980 Bekend lid

    5 dec 2005
    842
    0
    0
    Aspirant projectleider
    Rotterdam
    Ik heb tegen vrienden gezegd dat ik onwijs last heb van mijn maag en weet dat als ik nu drink ik echt over mijn nek ga. Of je kunt ook zeggen dat je de dag tevoren al onwijs zat bent geweest (als je toen niet toevallig al een feestje hebt gehad...) en je het even gehad hebt met drank!

    Ik heb ook gezegd dat ik ben gestopt met roken (ben ik ook, maar rookte niet veel, nog niet eens 1 in de 2 weken).

    Succes ermee!
     
  14. Daphne1980

    Daphne1980 Bekend lid

    5 dec 2005
    842
    0
    0
    Aspirant projectleider
    Rotterdam
    P.S.

    Mijn vriend en ik hebben besloten om op mijn verjaardag te vertellen dat ik zwanger ben! Aan zijn familie, want we zijn dan een aantal dagen met hen op vakantie.

    Dan hebben we ook mensen die net als Fleur1 met je mee kunnen leven en waar je nu al direct lekker mee kunt kletsen, ook als het fout gaat! :)
     
  15. toerist18

    toerist18 VIP lid

    23 okt 2005
    8.317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Ik dronk ook niet meer toen ik zwanger was, ik zei gewoon altijd ik moet rijden!
     
  16. danili

    danili Bekend lid

    22 mei 2006
    808
    0
    0
    Waarschijnlijk als alles goed gaat kan ik het ook op mijn verjaardag gaan vertellen. Misschien wel eerder hoor, met mijn verjaardag zijn we zo'n 14 weken ver. Maar ik wil het wel eerst aan mijn ouders kwijt voordat de rest het weet, en mijn ouders gaan van 8 juni t/m 22 juni op vakantie. Ik vier zelf mijn verjaardag 25 juni. Oh als ik mijn mons maar kan houden, als ik de echofoto's heb en ze zijn goed.

    Mijn zus en man hebben we een beetje verplicht moeten vertellen. We aten bij hen, en toen kreeg ik een bord carpaccio voor mijn neus, jaah! en dat mag je nou net niet eten! helaas, door de mand gevallen!
     
  17. Six

    Six Actief lid

    22 mei 2006
    449
    0
    0
    Gelderland
    Jeetje, da's ook wat! En natuurlijk was je daarvoor gek op carpaccio? Het vertellen lijkt me wel heel gaaf, vooral benieuwd hoè mensen reageren...
    Daar ben ik dus ook zo bang voor dat ik voor het blok kom te staan.
    Ben nu zelfs al wat feestjes aan het afzeggen enzo :(
     
  18. wij hebben het nu wel verteld, maar ik zei eerst gewoon dat ik niet dronk omdat ik naar de dietiste ging. En drinken en afvallen is geen goede combinatie. Ik vond wel dat mensen doorhadden dat ik niet dronk, maar de afval-uitleg aanvaarden ze allemaal.

    Roken deed ik niet, dus heb ik nooit niks voor moeten verzinnen.

    Saartje
     
  19. minipi

    minipi Fanatiek lid

    17 mei 2006
    1.523
    0
    0
    Ondanks dat ik alle smoesjes wel ken (niet lekker, antibiotica, autorijden), vind ik het ook wel eens moeilijk.
    Ik ben voor zover ik weet nog niet eens zwanger, maar wel gestopt met alcohol drinken, want die 1e 2 'voor je het weet' weken kan dat ook niet goed zijn. Bij familie en goede vrienden kan ik het wel geheim houden, maar op de sportclub, waar ik twe keer per week lekker biertjes mee dronk, valt het wel op. En dat zijn nou net niet close-genoeg vrienden om het al in de probeer-fase of eerste weken mee te delen. Dus ik ben met je eens dat het lastig is.
    Ik ben wel al voor het echte proberen behoorlijk geminderd met de alcohol (dus niet meer elke keer meedrinken en als ik het wel deed, maar weinig), toen kreeg ik wel heel veel vragen. Maar toen kon ik nog lekker nonchalant ontkennen. Doordat ik dat nu al een tijdje doe, is het nu wel iets meer geaccepteerd volgens mij en kreeg ik (bijna) geen opmerkingen/vragen meer. Dus als je nog "op tijd" bent is dat denk ik ook wel een goede tip.

    Maar goed, mijn instelling is wel: ze denken maar! Mijn kinderwens is een stukje belangrijker dan wat mijn sportvrienden van me denken!
     
  20. Nonny

    Nonny Actief lid

    3 feb 2006
    156
    0
    0
    Wat je precies allemaal kan doen?
    Ligt er ook aan hoe snel je een buikje zult krijgen.
    Bij mijn vorige zwangerschap ging ik met 16 weken zwangerschapskleding kopen.
    Nu merk ik dat mijn broeken al strakker gaan zitten.
    Ik was afgelopen weekend jarig en heb toen dubbelfris in mijn wijnglas gedaan en niemand heeft iets gemerkt.
    Wel grappig!

    xxx
     

Deel Deze Pagina