1-15 Augustus Mama's deel 2

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Yara89, 31 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lentekind

    Lentekind Fanatiek lid

    5 feb 2011
    4.974
    2
    38
    Wat heerlijk als ik al dat baby gepraat hoor. Ik wil ook!
    Vandaag kwam de vk langs voor een poging tot strippen. Helaas zat mijn baarmoedermond nog te ver naar achter waardoor ze er niet bij kon. Het schijnt zomaar van dag tot dag te kunnen veranderen en je kunt evengoed gebroken vliezen krijgen als je mond nog ver naar achter zit. Ik wacht het allemaal maar af maar heb niet echt vertrouwen dat hij deze week nog komt.
    Maandag (41 weken) op controle en dan ondernemen ze nog een actie. Ik wil dan gelijk eens horen voor verdere acties. Ik hoop dat het kind toch besluit dat het daarbinnen niet zo fijn meer is en niet zo'n angsthaasje is voor de grote wereld ;)
     
  2. Libra1

    Libra1 Bekend lid

    2 dec 2011
    531
    0
    16
    NULL
    NULL
    Marleentje, wat lekker ff er tussen uit! Ik zou het ook juist wel doen hoor, met zo'n kleine is het juist handig om er op uit te gaan ;) Maar hier gaan we pas echt weer op vakantie ergens in mei ofzo, lekker met ons drieën!

    Leontine, wat fijn dat alles zo goed gaat. En heerlijk zo'n lieve kraamhulp! Wij hadden het ook zo getroffen met de onze :)

    Sweety, wat gaat dat snel he?! Hier zondag alweer 3 weken oud. Het is al zo'n wijs ventje om te zien :D

    Yara, begrijpelijk dat je geen berichtjes schrijft hoor ;) Super dat het zo goed gaat, en de bv ook lekker loopt!

    Jel123, wel herkenbaar hoor je verhaaltje. Hier ook zo nu en dan wat krampjes, maar toch wel veel minder als de eerste week hoor. In de nacht slaapt hij nu sowieso al een paar dagen heel rustig, hij is wel om de 3 uur wakker voor een voeding. Maar ik heb bedacht dat ik nu maar steeds 1 en dezelfde borst aan bied in de nacht, geen idee of dat wel ok is. Maar anders krijgt hij steeds zo'n volle borst, en heeft hij nog meer moeite met de melk verwerken. Sinds ik dat doe heeft hij in de nacht minder krampjes. Overdag geef ik wel 2 borsten per voeding, al heeft hij soms ook genoeg aan 1, en dan geef ik later gewoon de andere. Maar ik heb 1 rotborst, die heeft te veel melk denk ik, en een enorm sterke toeschietreflex. Hij heeft er soms maar moeilijk mee, dan laat hij ook los en spuit het zo allemaal in het wilde weg! Die andere borst lijkt wel veel beter op hem afgestemd te zijn.

    Oh ja en wat betreft uitstapjes, hier neem ik hem gewoon mee met boodschappen en op visite etc. Ben er soms nog wel iets gespannen onder, ik durf ook niet zo mijn tepel bloot te gooien, en onopvallend doen lukt mij niet. Moet toch mijn bh goed aan de kant leggen enzo :D Ga dus meestal in een hoekje zitten. Gekke is dat ik mij eigenlijk voor vreemde niet zo schaam, maar juist meer bij vrienden en familie. Vind het toch niet zo prettig als ze zo mijn borsten zien :cool: Hier hapt hij wel heel snel aan gelukkig, net een piranha! Dus hoef niet 5 minuten met tepel bloot. Ik zou trouwens al een beetje oefenen met andere houdingen. Ik voed ergens anders meestal gewoon dat hij op zijn zij overdwars ligt tegen mijn buik aan. Hier thuis soms ook andersom(rugbyhouding heet dat geloof ik), en liggend doe ik ook wel! Is soms wel handig als hij weer wat melk terug geeft, dan valt het gewoon op de doek die er onder ligt.

    Hier is hij trouwens thuis wakkerder en soms onrustiger als wanneer we op stap zijn. Dan slaapt hij zo lekker lief. Denk dat hij het gehobbel in maxicosi en kinderwagen erg lekker vind. Thuis komt hij moeilijker in slaap overdag..Dus ga er maar veel op uit :p
     
  3. nath86

    nath86 Actief lid

    1 jun 2011
    418
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hej meiden, zo even tijd om mijn verhaal te doen..Dinsdag ochtend moesten we om 7 uur ons melden op de afdeling. Helaas was het erg druk waardoor ik pas om 10 uur het eerste tabletje kreeg. Met de controle was het toen zo dat de hals nog niet rijp genoeg was en nog zo'n 2 cm moest inkorten.. Om 14 precies het zelfde dus nog een tablet. En om 18 uur was hij verstreken maar nog geen ontsluiting. Helaas maar ik zou niet gaan bevallen nog. Om 20 uur schoonouders op visite gehad en terwijl ze weggingen zeg ik tegen mannetje ik kon wel eens een wee hebben. Half 9 controle en had ik om de 5 minuten zeer lichte weeën. Ging de goede kant op maar nog steeds was het zo dat ik nog niet zou bevallen en zou nog een tablet krijgen. Half 10 klaar maken voor de nacht en voelde ineens een plop. We dachten vruchtwater maar bleek nog stukje van de prop aangezien de vliezen nog heel waren bij de controle.Na de controle kwam ik om 23 uur in een weeën storm van rug en buik weeën. Verschrikkelijk. Dus zou een prik krikken met pethadine en slaap middel. Weeën van een minuut om de halve minuut. Ik wist niet waar ik het zoeken moest. ondertussen al gevraagd aan de verpleging of die prik niet eens moest werken. Was inmiddels 2u45 . Hebben ze gekeken bleek ik 4 cm te hebben. Wou in de eerst e instantie heden ruggen prik maar kon niet meer maar waar een wonder ding.op de ctg giga weeën en ik voelde niets. Half 8 vliezen gebroken en kreeg Sophie en draadje op haar hoofd om haar goed in de gaten te houden. Had 5 cm ontsluiting. Helaas geen weeën meer ooo de ctg dus half 9 aan de wee op wekkers. . Kwart voor 9 had ik mijn moeder aan de telefoon en begon mijn been te trillen en dacht ik dat ik naar de wc moest. Nou zegt mams.. Met ruggenprik voel je sTe niet...dus verpleging en verloskundige erbij. Had ik ineens 10 cm. En mocht ik mee persen. Kwart over 9 zegt de vlak nu binnen 20 min want de baby heeft het niet prettig meer anders een knip.. Nou 7 min later was er een perfect mini meisje... Ongelofelijk hoe snel het ging. Enige nadeel was die weeën storm en het hechten... Haha verder kijk ik terug als een mooie en bijzondere ervaring....' Met 3720 gram en geboren met 40 + 2 . Ze was eerste instantie een sterrenkijkertje maar heeft zicht net laatste moment nog meegedraaid.....
     
  4. eva33

    eva33 Actief lid

    23 dec 2011
    361
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hallo meiden,

    Ik was nog niet gemist ;).

    Allemaal gefeliciteerd!

    Wij zijn eindelijk thuis met onze mooie dochter S.uzann.a E.lisabet.h . ( naam niet in de lijst aub )

    Vorige week heeft het inderdaad doorgezet. Vruchtwater niet helder, dus naar het zkhs. Prik in mijn been, die deed niet genoeg, ruggeprik, die werkte niet. Ondertussen bijna tien uur verder, gillende persweeen en 7 cm. Toen kreeg ukkie het benauwd en lag ik binnen tien minuten op ok onder algehele narcose.

    Meisje is een super held, en doet alles perfect.

    Zondag thuis gekomen en zondag nacht afgevoerd met de ambu naar het zkhs net helse pijnen. Een baarmoeder ontsteking!

    Weer naar de kraam afdeling, dus gelukkig ook alle uitgebreide zorg voor mijn meiske.

    Maandag nacht zoveel pijn dat mijn bevalling overdoen optioneel leek. Volledig platgespoten de nacht doorgekomen. Afgelopen week met een infuus en pijnstilling weer bijgekomen. Nu eindelijk koorts vrij. Ondertussen een allegie opgelopen voor de inc systemen en matjes, dus billen liggen helemaal open. Mindere actie, gelukkig vloei ik nauwelijks.

    Afijn :).

    Heb een prachtig kind wat ondertussen boven haar geboorte gewicht zit. Bv loopt als een tierelier, zijn nu een ritme aan het vinden, want ze krijgt veel te veel. Is niet zo leuk, ze huilt nu af en toe wat, maar voor een goed doel. Gelukkig vind papa het heerlijk met haar, hij staat nu met draagdoek te koken. Hij ruikt niet naar melk, dus kan haar veel beter troosten.

    Ben ongelovelijk trots en vind het heerlijk om weer thuis te zijn.

    Liefs Eva
     
  5. Sher

    Sher Fanatiek lid

    14 jun 2011
    1.297
    0
    0
    Gefeliciteerd met jullie meisje Eva! En wat een verhaal. Fijn dat jullie weer thuis zijn. Hoe gaat het nu met jou?
    Geniet lekker van jullie meisje!
     
  6. Salima

    Salima Actief lid

    17 aug 2008
    145
    1
    18
    Vrouw
    Hoi dames, hoe doen jullie het met dit tropisch weer? Zwanger of net met een ukkie, zwaar is het volgens mij voor iedereen.
    Ik weet niet zeker of het een vals alarm is, maar heb al de hele avond onwijze krampen/harde buiken. ben ze maar gaan bijhouden nu. En zie net dat ze ongeveer om de 9 min. komen en rond 1 min. duren. Kan ook zo maar weer overgaan, maar misschien is het toch 't begin? Heel verwarrend en wil mezelf geen vals hoop in praten. Maar als ik die kramp voel denk ik wel au dit geen harde buik, dit is een wee! Zucht, ik word moe van mezelf!
     
  7. eva33

    eva33 Actief lid

    23 dec 2011
    361
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dank je wel!

    Kan nog niet zoveel. Heb gelukkig nog wat kraamzorg en mijn vriend is veel thuis, dus dat is super. Ga heerlijk rustig aan doen komende tijd, voor een keizersnee staat al een week of vier bijkomen, laat staan met die ontsteking eroverheen.
    Voelt wel vervelend dat hij alles moet doen, maar als ik het nu niet rustig doe moeten we het straks bekopen en schiet hij er ook niets mee op.

    Ga zo nog een keertje voeden en dan lekker slapen.

    Groetjes Eva
     
  8. annet1985

    annet1985 Fanatiek lid

    14 okt 2011
    4.136
    0
    36
    friesland
    @ eva denk dat je vast wel gemist bent ;) alleen er zijn zoveel meiden ook bevallen dus druk met hun kleintjes dat we allemaal minder online zijn! Maar heel erg gefeliciteerd met je dochter, hoop dat je gauw opknapt meid!
     
  9. Frisje

    Frisje Actief lid

    19 okt 2011
    188
    0
    0
    NULL
    NULL
    Eva gefeliciteerd!!!!
     
  10. Leontine78

    Leontine78 Bekend lid

    29 nov 2011
    946
    0
    0
    NULL
    NULL
    Eva, gefeliciteerd met jullie meisje.

    Ik merk ook dat ik veel minder online kan zijn. Jammer want er is zoveel te delen.
    Wij moeten echt nog een ritme vinden. Zeker als de hulp weg is in de avond.
     
  11. Nannie

    Nannie Fanatiek lid

    22 nov 2006
    2.706
    0
    0
    @eva van harte met jullie meisje!
    wat akelig dat je dan nog een baarmoeder ontsteking er achteraan krijgt zeg! jakkie! hoop dat je snel opknapt.
     
  12. Nannie

    Nannie Fanatiek lid

    22 nov 2006
    2.706
    0
    0
    ben hier idd ook wel stuk minder... maar is ook druk genoeg met ritme krijgen en nog een jongetje van vier die zomervakantie heeft en nu best wel aan huis gekluisterd zit natuurlijk...

    @mama's wat hebben jullie je kleintje voor kleren aan deze dagen? vind het best moeilijk je zou zeggen ze moeten het goed warm hebben maar yara haar temp is met mutsje en deken en warme kleertjes vrij normaal....
     
  13. annet1985

    annet1985 Fanatiek lid

    14 okt 2011
    4.136
    0
    36
    friesland
    Hier ligt Fabienne in een Romper onder een lakentje die ze zelfs nog weleens afschopt! Maar het is hier rond de 30 graden in huis dus denk echt niet dat ze het koud heeft! Haar temp is steeds 37 graden! Vind het ook erg lastig maar goed het is nu wel extreem warm!
     
  14. Jola81

    Jola81 Niet meer actief

    Nieuwe mama's, gefeliciteerd!

    Hier nog steeds geen baby, maar dat komt vast nog wel ;) De hitte van vandaag heb ik hier zowaar redelijk overleefd, heb gezellig met mijn zoontje in het zwembadje gespeeld. Zie er nu alleen een beetje tegenop om te gaan slapen, want het is nog wel erg warm en ik slaap nog steeds op zo'n zweterig zeiltje :(
     
  15. Lentekind

    Lentekind Fanatiek lid

    5 feb 2011
    4.974
    2
    38
    Eva gefeliciteerd met jullie dochter! sjee, wat een verhaal. Fijn dat het nu beter gaat en je kunt genieten van je kleine.

    Jola81, hier nog een dikkertje hoor. Ik loop ook nog rond. Morgen weer controle, dan gaan ze kijken of ze dit keer wel kunnen strippen. Ik had toch echt niet verwacht dat ik de 41 weken zou gaan halen. Goed, het kan nog voorkomen worden maar dan mag er toch wel eens wat beginnen te rommelen ;)
    Succes vandaag met de warmte. Zo'n zwembadje klinkt aantrekkelijk haha
     
  16. Bellabella

    Bellabella Fanatiek lid

    12 jun 2008
    1.082
    0
    0
    Gooi
    Hier ook nog een dikkerd! Morgen word ik gestript (hopelijk). Ik ben dan precies 41 wkn (banner loopt iets voor). Vandaag maar veel schaduw pakken. Vanmorgen wel weer de bekende voorweeen die goed uit te houden waren. Wel net diarree gehad; hopelijk maakt mijn lichaam zich klaar? Geen darmkrampen oid gelukkig.
    Mijn vriendin die 2.5 wkn achter op mij liep met haar zwangerschap is gisteren bevallen. Toen ik haar en de kleine baby zag moest ik wel even huilen (evenals zij en papa). Het is ook haar tweede en zij heeft ook al een dochtertje en nu dan een zoon. Ik was zo blij voor haar dat het allemaal goed was gegaan en de bevalling nu weer achter de rug is (nooit meer, zei ze). Alleen wel dubbele gevoelens omdat ik nu nog steeds moet en het daar wel moeilijk mee heb. Ik begin weer bang te worden voor de pijn en vraag me af of ik het allemaal kan handelen. Maar zo'n kleine hummel is zo bijzonder! Ik hoop dat ik dat tijdens de gruwelijke pijnen voor ogen kan houden...
     
  17. Libra1

    Libra1 Bekend lid

    2 dec 2011
    531
    0
    16
    NULL
    NULL
    Eva gefeliciteerd! Wat een domper nog die bmontsteking! Gelukkig in orde nu :)

    Nath leuk je bevalverhaal te lezen, klinkt wel heftig hoor met al die toeters en bellen. Ik denk dat een zh bevalling weer een hele andere ervaring is dan thuis bevallen.

    Hier ook niet zo veel tijd hoor, druk bezig met de kleine. Je kan wel zeggen dat het gewoon een fulltime baan is ;) Hier is de kleine man het makkelijkst als we van huis zijn. In de maxicosi in de auto en in de kinderwagen slaapt hij als een roos! Thuis is hij overdag moeilijk in slaap te krijgen.

    Maar wat een warmte nu he?! Hier ligt meneer alleen in een romper, en zonder dekentje. Misschien soms een lakentje. In de kinderwagen zweet hij zich al een ongeluk. En borstvoeden is nu ook erg zweterig..pff.

    Zweten jullie snachts ook zo veel? Jeetje ik drijf gewoon weg als ik rond half 3 wakker word om te voeden. Echt ranzig, het zweet staat zelfs op mijn voorhoofd! Van wat ik begreep heeft het met hormonen te maken..
     
  18. sweety8

    sweety8 Actief lid

    8 dec 2011
    442
    16
    18
    Vrouw
    verzorgende ig
    drenthe
    hier ligt onze meid ook in de wieg in rompertje en lakentje..ze heeft ook elke x temp van 37.0 / 37.1 dus dat is prima.
    alleen heeft ze veel krampen dus aan het uitvogelen wat voor fles het beste is.. ook krijgt ze infacol wat wel helpt maar heb voor de zekerheid ook nog sab simplex besteld moet ook heel goed wezen.
     
  19. nath86

    nath86 Actief lid

    1 jun 2011
    418
    0
    0
    NULL
    NULL
    Sophie ligt in de box ook met rompertje korte mauw en jurkje..lakentje over haar heen.. Ze krijgt wat extra voeding als ze er om vraagt..
     
  20. Leontine78

    Leontine78 Bekend lid

    29 nov 2011
    946
    0
    0
    NULL
    NULL
    Elke keer wil ik even wat tikken, maar dan word ik weer afgeleid door iets en is het weer een kort stukje, hahaha.

    Hier alweer dag 5...het gaat allemaal zo snel! Maar ik voel me supergoed. Alleen heb ik sinds gisteravond stuwing. Ik had gedacht dat ik die misschien zou overslaan vanwege mijn borstverkleining, maar dus niet. En klinkt raar, maar ik ben wel blij te merken dat het blijkbaar nog wel werkt! Dus met een evt tweede ga ik de borstvoeding vraag niet uit de weg. Lijkt me nl ook een ontzettend mooie ervaring. Nu met Roan ga ik het niet meer proberen. Flesvoeding gaat nu echt super en vanmorgen zat hij nog maar 10gr onder zijn geboortegewicht, dus meneer doet het heel goed.

    Vannacht ook een goede nacht gehad. Voeding om 23.00 uur, 03.00 uur en 07.45 uur. Ok, tussendoor huilde hij wel veel, maar we kregen gisteren de tip om hem dan op onze buik te leggen. Als je dan zelf in slaap valt en hij beweegt, ben je gelijk weer wakker. Dat werkte echt super, want Eric lag hele bossen te kappen met Roan op zijn buik. Zo'n mooi gezicht om je man met je zoon samen te zien!

    Maar wat een weer meiden. Wij hebben gelukkig in bijna elke kamer ventilatoren staan of hangen, dus ondanks de omgevingstemp van 29 graden in mijn slaapkamer is het goed uit te houden.

    Ben nu lekker bezig met mijn verhaal van de afgelopen dagen. Wil graag alles onthouden, maar dat is nu al zooooo lastig. Dus wil ik het opschrijven! Ook leuk voor Roan om later terug te lezen. Heeft mijn moeder ook gedaan, en in mijn zwangerschap vond ik het echt superleuk om terug te lezen.

    Bellabella, ik was ook heel bang voor de pijn tijdens de bevalling. Maar het is mij echt 100% meegevallen. Ok, ik heb tijdens de bevalling echt wel geroepen dat ik het niet meer kon enzo....maar je pept jezelf zo op! Je vindt echt energie om elke wee net dat stapje extra te doen. Het belangrijkste is denk ik dat je goed blijft ademen en luister naar de mensen om je heen. Ze slepen je er echt doorheen! Ik had weliswaar een relatief makkelijke bevalling tov sommige meiden hier. Maar toch....
     

Deel Deze Pagina