BV of FV

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door nlovesn, 23 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Als je twijfelt, zou ik iig een borstvoedingscursus gaan volgen en het proberen. Als het toch niks voor je is, kun je altijd weer stoppen, terwijl als je met KV begint en daar spijt van krijgt, het niet zo gemakkelijk is om dan alsnog BV te gaan geven.

    Bij mijn dochter BV gegeven en dat was de eerste tijd erg intensief, zoals je overigens veel hoort. Na een maand of 2 was dat intensieve eraf en kwam het gemak. Ze heeft uiteindelijk 26 maanden BV gehad zelfs, (en ik had je vooraf echt voor gek verklaard, als je me dat verteld zou hebben :D). Ik vond het vooraf maar een gek idee, een kind aan de borst, maar omdat de natuur het nu eenmaal zo geregeld heeft, was het voor mij eigenlijk geen vraag wat ik zou gaan doen. Ben er toen behoorlijk blanco ingestapt eigenlijk, behalve dan dat ik het idee dus wel heel gek vond. Maar dat bleek al doende heel erg mee te vallen en was binnen de kortste keren normaal :)

    Deze keer gewoon weer BV en dan zien we wel hoe het loopt. Ik houd er rekening mee dat het allemaal wat zwaarder zou kunnen vallen nu, na 4 heftige jaren hier en een al rondlopende dochter, en ik ben ook niet iemand die koste wat kost BV perse moet geven: als het teveel kost aan inzet en moeite, wordt het de fles.
    Maar bij mijn dochter liep het prima en die eerste maanden stel ik me sowieso in op even flink aanpoten, dus ik verwacht hier niet dat het de fles wordt :) Ik zit aansluitend aan m'n verlof nu ook in de WW, dus HET grote nadeel van BV, namelijk kolven op werk, daar zal ik deze keer niet of pas later mee te maken gaan krijgen :)
     
  2. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Nou, al over de 40 posts hier, en nog helemaal geen gescheld, maar respectvol en ieder vanuit zichzelf antwoordend op de vraag van TS. Dus dat valt wel mee, lijkt me....
     
  3. Chicken1975

    Chicken1975 VIP lid

    26 feb 2009
    6.291
    0
    0
    Eigenaar administratie-/belastingadvieskantoor
    Omgeving Rotjeknor
    Denk niet dat ze hier op dit onderwerp beoelt, maar hier in Nederland....denk ik.
     
  4. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Beide kinderen 2-3 maanden borstvoeding gegeven en toen vond ik het wel mooi. Ik wilde graag mijn lijf weer terug en er waren wat andere redenen (medisch). Toch vind ik borstvoeding heel belangrijk om te geven. Het is de beste voeding voor je kind. Ik zou iedereen die twijfelt aanraden om het altijd echt te proberen. Ga naar een bijeenkomst en zorg dat je het nummer van een lactatiekundige bij de hand hebt.

    Mocht er hier nog een derde komen dan wil ik zeker weer borstvoeding geven. Misschien dan wat langer ;)
     
  5. susy26

    susy26 Niet meer actief

    hier bij me eerste ong 5 dagen bv gegeven, wat een hel! Deed hartsikke pijn, en me borsten waren kapot. Had elke keer angst om hem eten te geven, nou das echt niet prettig. Toen af gaan bouwen en op de fles over gegaan, en wat een rust geeft dat,heerlijk! Kon toen pas gaan gnieten. Hij is inmiddels al weer 2 jr en 2 mnden, en hij groeit harstikke goed, fv is tegenwoordig erg goed en zit alles in. Bij me 2e zoontje helemaal niet aan bv gedacht, ja de fles. Heerlijk.......
     
  6. Anno niem

    Anno niem VIP lid

    28 okt 2007
    34.502
    3
    0
    Doe waar je je goed bij voelt, over het algemeen zorgen vrolijke moeders voor vrolijke kinderen.

    (Het helpt wel mee in elk geval.. Niet dat ik bedoel dat elke huilbaby een ongelukkige moeder heeft.)

    Ik heb 2x de fles gegeven (met kv) deze keer de borst geprobeerd, kwam er na 1 dag al achter dat het NIKS voor mij is en geef nu de fles met bv, en dat werkt hier prima.
     
  7. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Wow, respect, fulltime kolven! Dat is voor mij juist DE reden om, als dat zou moeten, gewoon te kappen met BV. No way dat ik dat zou doen, omdat ik dat echt teveel investering zou vinden!
     
  8. jojo83

    jojo83 Fanatiek lid

    28 jun 2009
    1.980
    0
    0
    Noord-Holland
    Ik heb ook altijd respect voor mensen die full time kolven! Mijn beste vriendin heeft dit ook 6maanden gedaan en heb haar nooit horen klagen of zuchten, terwijl zij echt iemand was die altijd als hardste riep dat er niemand aan haar (.)(.) mocht komen en dat er al helemaaaaal geen baby aan mocht lurken! Toen het toch ineens ging lopen al vanaf dag 1 zonder gedoe is ze er voor gegaan! Ik weet niet of ik dat zou kunnen hoor! :D
     
  9. Anno niem

    Anno niem VIP lid

    28 okt 2007
    34.502
    3
    0
    Haha, nou niet meer respect dat een moeder die haar kind voed met kv of aan de borst hoor!

    Hier werkt het gewoon prima, is echt geen last hoogstens een kwestie van plannen.
     
  10. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Nou, dat vind ik toch echt wel hoor: jij zit wel steeds een dubbele tijdsinvestering te leveren, dus dat vind ik dat extra respect zeker wel waard!
     
  11. Kimmeding

    Kimmeding VIP lid

    13 mrt 2008
    6.167
    1
    38
    begeleidster verstandelijk gehandicapten
    lelystad
    Lieverd ik reageer op iemand onder de ts die begint met iets in de zin van "je vraagt om een hoop discussie hier"
    Dat ts wil weten wat mijn keuze is is toch prima.
    Geef daar toch ook antwoord op.
     
  12. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    0
    0
    Hier ook een chronische darmziekte (Ziekte van Crohn), astmatisch en veel allergiën. Daarom voor mij de keus om bv te proberen.
    Ik moet er wel iets voor opgeven, en dat is na 8 jaar medicatie, stoppen met deze pillen dus ben erg benieuwd hoe het gaat. Moet ook proberen om meteen te gaan kolven. Want wanneer de darmklachten terugkomen, moet ik weer beginnen met medicatie en dit mag niet in combinatie met borstvoeding. Dan heb ik hopelijk nog een klein voorraadje om zolang mogelijk borstvoeding te geven.

    Aan de andere kant ga ik niet hemel en aarde bewegen, als het niet lukt lukt het niet. Stress is namelijk ook niet goed voor jou of je kind dus daar gaan we niet aan beginnnen:D.
     
  13. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    0
    0
    Uit onderzoek is gebleken dat de kans op borstkanker kleiner wordt bij meerdere zwangerschappen en bij lang borstvoeding geven. Het toonaangevende Britse wetenschappelijk tijdschrift The Lancet publiceerde in 2002 de uitkomsten van een grootschalige internationale vergelijking van borstkankergegevens, afkomstig van 150.000 vrouwen uit dertig landen. Daaruit bleek dat voor ieder jaar dat een vrouw borstvoeding geeft, de kans op borstkanker met 4,3 procent afneemt.

    Gezien borstkanker bij ons veel voorkomt in de familie is dit voor mij ook een reden om bv te proberen. Ondanks dat het natuurlijk geen garantie is, maar iedere procent is meegenomen lijkt me.
     
  14. cook

    cook Bekend lid

    17 jan 2012
    544
    1
    0
    NULL
    capelle
    ik ga ook weer proberen bv te geven, de vorige 2 x lukte het niet. bij de eerste dronk hij wel maar het voede niet. en bij de tweede kwam de productie niet op gang.en na vijf dagen kolven ben ik er mee gestopt want mijn boobs waren echt kapot. twee weken later kwam ineens de productie op gang. maar toen heb ik het op de fles gehouden.
    deze x ga ik het weer proberen gewoon omdat ik het graag wil. ik zelf vind het iets heel persoonlijks je kindje zo intens bij je. maar dat hoeft niet perse via borstvoeding hoor. dat kan ook door skin to skin te zijn met je baby.
    ben gister dan ook naar een borstvoedings avond geweest die het ziekenhuis hier organiseerde. was erg informatief en heb hier dan ook weer dingen geleerd die ik me hopelijk kunnen helpen.
    maar ook deze keer heb ik zoiets van als het niet lukt prima stap ik over op de fles. ga niet het gevecht aan om het voor elkaar te krijgen die heb ik al twee x verloren.

    weetje er zijn genoeg vd of nd aan borst en fles maar je moet doen waar jij je goed bij voelt. want je kindje voelt het als je iets doet wat je eigenlijk niet wilt. en dat is niet goed voor geen van beide.
    wat je ook beslist succes en geniet ervan.
     
  15. Sabrine1984

    Sabrine1984 Niet meer actief

    Ik geef zelf borstvoeding, omdat ik het fijn vind om mijn kindje te kunnen voeden. Daarbij kost het niets, behalve een beetje energie.. Ik moet er wel bij zeggen hoe zeer ik er ook van geniet, ik het wel heb onderschat.. Vooral in het begin, het kwam niet goed op gang, en dan het slaap gebrek erbij. En soms word ik er nog wel eens onzeker van, omdat ik dan twijfel of hij wel genoeg heeft gehad. Maar hij groeit goed, dus ik denk dat het wel goed zit ;) Volg je gevoel! Als jij je kindje bv wilt geven, lekker doen. Als je het niet wilt, geef je gewoon lekker de fles.
     
  16. podiki25

    podiki25 Fanatiek lid

    18 mei 2012
    3.897
    124
    63
    Tandheelkunde
    Barcelona
    Ik weet niet wat ik zal doen. Weet wel dat de baby makkelijker doorslaapt 's nachts met flesvoeding. Ik denk dat ik het de eerste dagen ga proberen en dan om en om afwisselen.
     
  17. Angelina2

    Angelina2 Actief lid

    14 jul 2012
    265
    0
    0
    Drenthe
    Borstvoeding, absoluut. Mijn andere kinderen hebben ook bv gehad, dus nu ga ik dat weer geven, bevalt uitstekend.:)
     
  18. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Dat is een fabeltje hoor. De werkelijke verschillen in doorslapen tussen BV-kids en KV-kids zijn echt minimaal....
    Doorslapen heeft meer te maken met gewicht, gezondheid en het kind zelf. Dat zijn factoren die een veel grotere rol spelen in de vraag hoe snel een kind doorslaapt.
     
  19. tulip

    tulip Niet meer actief

    dat bedoel ik idd. Hier als in nl in reallife dus.
     

Deel Deze Pagina