1-15 Augustus Mama's deel 2

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Yara89, 31 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nannie

    Nannie Fanatiek lid

    22 nov 2006
    2.706
    0
    0
    @fles ik heb nu marleen haar tip opgevolgd en de dr brown fles sinds een week. Bevalt me prima moet ik zeggen. Spugen is helaas nog niet over maar Yara verslikt zich wel stuk minder vaak. Iedere fles heeft idd wel voor en nadeel.

    @voedingen. Wij geven nu 6 x 120 +4 daar drinkt ze tussen de 100 en 135 van. OVerdag houde we ong 3,5 uur ertussen. 's nachts meldt ze zichzelf eigenlijk altijd wel tussen half 4 en half 5. Wou ook proberen om deze fles wat af te bouwen maar meer dan die 135 gaat er helaas nog niet in. 's nachts drinkt ze wel stuk minder vannacht weer maar 90 cc.

    @badje vervelend he dat aankleden blijft gepruts na het badje aan de andere kant heeft het ook we weer iets!

    @fokje heel veel sterkte met Nynke hoop niet dat het hetzelfde is maar vaak voel je zoiets zelf als mama het beste.

    @puschel knap van je dat je het volhoudt kan me wel voorstellen dat je er even mee in een dip zit maar super dat ze er wel goed op groeit zeg!

    @hier mag een nieuwe telefoon zit alleen te dobben over de providers... had altijd hi maar v.odafone doet een beter aanbod zit alleen of t netwerk wel goed is hoor veel dubbele berichten erover...
     
  2. Puschel

    Puschel Actief lid

    5 dec 2011
    352
    0
    0
    NULL
    NULL
    @libra
    Mijn man maakt het badwater klaar en dan vertrouw ik toch meer op een thermometer ;)

    @nannie:
    hier geen verstand van vodafone, heb zelf hij en mijn man via simpel en dat is telfort

    @krant van 3 augustus

    even een verzoekje om in jullie oud-papierbak te wroeten:

    Heeft iemand nog de krant (maakt niet uit of ad, telegraaf of wat dan ook) van 3 augustus? (onkosten worden uiteraard vergoed)

    Is de geboortedag van onze dochter ... vandaar.

    Ik heb al het AD gebeld, maar ze bewaren de kranten nog maar 2 weken.

    Ik had het krantje bewaard, maar mijn moeder heeft hem weggegooid en manlief heeft keurig alle oude kranten naar de oudpapierbak gebracht. En ik kom er nu pas achter dat hij weg is ...:$

    Ik zou haar wat aan kunnen doen ..... grrrrr:x
     
  3. Leontine78

    Leontine78 Bekend lid

    29 nov 2011
    946
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier hebben we lopen klooien met de voedingen vannacht. We hebben gisteren een extra difraxfles gekocht, want hij had alleen een roze :)

    Overdag is het vaak drie uur tussen de voedingen. Eric geeft om 24.00 uur de laatste fles beneden en legt hem dan in zijn bedje. Zo heb ik al een paar goede uurtjes geslapen voordat hij weer komt. Dit is zo rond 04.00 uur. En dan weer 3-4 uur later.

    @ badje. Ik weet nu op welke stand ik de termostaat in de douche moet zetten. En voel dan nog even met mijn elleboog. De badtermometer heb ik nog niet eens gebruikt. Aan- en uitkleden gaat perfect. Roan vindt dat gepruts aan zijn lijfje wel best!

    @ Fokje. Wat een vervelend nieuws! Hopelijk valt het mee.

    @ Puschel. Ik heb het gevraagd aan mijn svhoonouders, maar helaas is donderdag net de bak geleegd. Bij de telegraafkun je volgens mij een poster van de voorpagina bestellen. Dat heb ik voor mezelf en mijn ouders ook gedaan vorig jaar.:D
     
  4. sweety8

    sweety8 Actief lid

    8 dec 2011
    442
    16
    18
    Vrouw
    verzorgende ig
    drenthe
    hier haal ik vanavond ook een difraxfles op met een speen van bibi want de difrax speen maatje s gaat te snel voor haar.. en hoorde goede verhalen over difraxfles met een bibispeen maatje s dus dat gaan we proberen...
     
  5. fokje

    fokje Fanatiek lid

    14 mei 2007
    3.313
    0
    0
    verzorgende
    friesland
    nou meiden nynke heeft tot nu toe niet meer gespugd (maar dat is het beeld ook wel ze slaan in het begin vaak vele voedingen over) drinkt wel een beetje slecht zit nu in totaal op 300 cc
    ze moest vorige week minimaal 400 dat zal nu wel dik 500 zijn denk ik (sinds vorige week maandag niet meer gewogen)
    naja verder blijf ik rustig we zien wel.

    hier wel boere nachten! gisteravond om 8 uur de laatste (wel een dik uur gevoed, met tussen poze dus 8 uur beetje en 9 uur weer een beetje zo kwam ze op 90cc) en toen vanmorgen wakker gemaakt om half 6/6uur.
    verder vloei ik nog best veel (rrod) en jullie??
     
  6. Libra1

    Libra1 Bekend lid

    2 dec 2011
    531
    0
    16
    NULL
    NULL
    Wat een lange nacht fokje! Heerlijk ;)

    Ik vloeide na een week niet meer echt heftig, na 2 weken was het gestopt. En nu begint het weer een beetje. Echt knalrood weer! Beetje waterig wel. Zou ik nu al weer ongesteld zijn? Of is dit nog navloeien ofzo? Ben er wel klaar mee eens een keer.
     
  7. Puschel

    Puschel Actief lid

    5 dec 2011
    352
    0
    0
    NULL
    NULL
    fokje en Libra,
    Volgens mij ga je nu weer iets meer vloeien omdat je zelf ook weer wat actiever wordt. Meer lopen, dingen in de huishouding etc. waardoor er ook weer kleine eindjes opengaan en vandaar weer rood bloed.
     
  8. fokje

    fokje Fanatiek lid

    14 mei 2007
    3.313
    0
    0
    verzorgende
    friesland
    oke puchel
    daar kon je idd wel gelijk in hebben want in de kraamweek op het eind was het bijna over die maandag toen ik alleen was kwam het in alle heviogheid terug en ook vele stolsels als ik geen buik pijn kreeg mocht dit aldus ha en vk gisteren was ik erg rustig kwa hh etc. en gisteravond maandverband schoon, nu weer knal rood
     
  9. eva33

    eva33 Actief lid

    23 dec 2011
    361
    0
    0
    NULL
    NULL
    @ badderen, Hier ook gillen met uit het badje komen. Als ze haar luier en romper aan heeft gaat het meestal wel weer. Ook hier was de bad thermometer niet goed, heb hem gelijk weg gegooid. Vanochtend voor het eerst met papa onder de douche, vond ze heerlijk!:)

    @ vloeien, ik merk ook als ik wat meer doe dat ik gewoon echt nog wat krampen krijg en wat meer vloei. Kan nog toch zes weken duren!

    @ huiluurtje, heb van een vriendin een baker doek geleend en die werkt helemaal super. Bij haar avond krijs uurtje wikkelen we haar lekker in. Dan valt ze als een blok in slaap en leggen we haar in haar mandje bij ons in de buurt. Helemaal goed.

    @ voeden, sjonge, had even wat minder en heb haar wat meer laten drinken. Nu gelijk weer balonnen! T is bij mij echt hollen of stilstaan :). Haal haar nu steeds even van de borst om te ademen en te boeren. Vrouwtje drinkt zo gulzig! Hoor echt kloek kloek kloek als ze drinkt.

    @ slapen, hopenlijk vanacht weer een betere nacht. Vanacht wilde ze alleen bij mij op mijn buik slapen. Mijn vriend is lekker even op de logeer gaan liggen, die was kapot.

    @ wijk verpleegkundige, is ze bij jullie al geweest? Hier komt ze maandag, weet niet zo goed wat ik kan verwachten.

    Ga nog wat rommellen en dan lekker naar bed.

    Trusten voor straks

    Eva
     
  10. Jola81

    Jola81 Niet meer actief

    Wat een rare dag was het hier vandaag zeg. Ben echt de hele dag heen en weer geslingerd tussen goed en slecht nieuws. Heel vermoeiend.

    Eerst met mijn zoontje naar de huisarts, omdat zijn teen al een hele week ontstoken is en hij er nu ook verhoging bij kreeg. De huisarts vond het allemaal nog niet ernstig genoeg voor antibiotica, dus moesten we gewoon verder gaan met voetenbadjes met soda, wat we elke avond al deden. Als de koorts erger werd, mochten we naar de huisartsenpost.

    Daarna naar de gyn. Ik had me goed voorbereid, had al mijn argumenten op een rijtje, ik moest en zou snel ingeleid worden. Maar wat schetst mijn verbazing: de assistent gaf zelf direct al aan dat we maar eens moesten gaan bekijken hoelang we dit nog wilden afwachten. Dus ik helemaal happy. Ik mocht aan het CTG en de assistent ging het nog even met mijn gyn bespreken. En wat zegt die: niet inleiden, maar echt afwachten tot 42 weken. Ik heb alleen nog maar "oh, okƩ" gezegd, was zo teleurgesteld dat ik wel kon janken en alleen nog maar zo snel mogelijk weg wilde.

    Vervolgens kom ik op de gang mijn vriend tegen. Die was met ons zoontje op de gang gaan spelen (zo'n half uur wachten op een CTG is voor allebei niets), maar was hem daarbij kwijt geraakt! Midden in de centrale hal van het ziekenhuis! Hij kon overal wel zitten! Meteen in de stress natuurlijk en overal zoeken. Geen idee waar hij gezeten heeft, maar op een gegeven moment kwam hij op zijn dooie gemakje de trap in de hal af, hij had ons nog niet gemist.
    Ik kan je vertellen dat dit het meest slopende ziekenhuisbezoek ooit was, heb echt de rest van de middag een k*thumeur gehad.

    's Avonds kwamen mijn schoonouders en schoonzusje eten. Szus woont in Afrika en was gisteren aangekomen in Nederland. Zij kwam weer superleuk nieuws brengen, want ze is waarschijnlijk zwanger (bevestiging door vlos moeten we nog heel even afwachten). En met zulk vrolijk gezelschap kon ik natuurlijk niet lang chagrijnig blijven.

    Maar toen ik mijn zoontje op bed gooide, had hij ineens meer dan 39 graden koorts. Nog niet verontrustend hoog, zeker omdat hij nog zo actief was, maar genoeg om dat laatste beetje goede humeur weer naar de maan te helpen. Hoop dat het niet door die ontsteking komt, maar gewoon toeval is. Als ik straks ook nog naar de huisartsenpost moet, ga ik echt huilen. Ben wel een beetje klaar met vandaag!
     
  11. annet1985

    annet1985 Fanatiek lid

    14 okt 2011
    4.136
    0
    36
    friesland
    @ jola meid wat een klote dag zeg :( hoop dat je zoontje snel wat opknapt , en jij snel mag bevallen ! @ hier gaat alles nog steeds lekker zit steeds te wachten tot dat het nis gaat herkent iemand dit? @ vloeien Hmm den stuk minder dan dat het was ben benieuwd hoe lang dat zo blijft ! @ lief zijn met je vriend al iemand weer geweest? heb zo'n zin om weer lekker intiem te zijn haha , maar de Vk raadde aan om eerst ongesteld te zijn en dan pas met de pil te beginnen , dus eerst met condooms balen totaal niet fijn haha ! Maar een 2e zie ik nu totaal niet zitten haHa, hoe doen jullie dat dames?
     
  12. Bellabella

    Bellabella Fanatiek lid

    12 jun 2008
    1.082
    0
    0
    Gooi
    @ jola:ik herken zo hoe jij je voelt.. echt lang wachten en daardoor erg emotioneel. Ik heb vandaag ook behoorlijk veel gejankt...

    Gisteren voor de 2e keer gestript en vandaag controles in ziekenhuis gehad: CTG en echo; gelukkig alles goed. Nog steeds 3 cm ontsluiting, dus de krampen die ik na de eerste keer strippen heb gehad hebben niets gedaan, helaas.
    Ik word dinsdagochtend ingeleid: ik ben dan 42+1, tenzij ik dus eerder uit mezelf ga. Ik wil graag thuis bevallen en niet ingeleid worden maar lees nu verhalen over langer dan 41 wkn doorlopen en de risico's die dat mee brengt. Mijn placenta werkt volgens ziekenhuis dus goed maar ik heb afschuwelijke verhalen gelezen dat dat in 1 dag veranderen kan... Nu ben ik erg bang dat ik op het laatste moment het kindje ga verliezen in mijn buik. Wrs heel erg getriggerd door de hormonen, natuurlijk. Ik heb het gevoel dat ik niet zo goed normaal na kan denken over wat het verstandigst is. Zouden jullie eerder ingeleid willen worden of zouden jullie ziekenhuis en vk vertrouwen en gewoon rustig kunnen wachten tot dinsdag?
     
  13. Leontine78

    Leontine78 Bekend lid

    29 nov 2011
    946
    0
    0
    NULL
    NULL
    @ Annet. Tja daar liepen we dus vanmorgen tegenaan. We wilden allebei wel en condooms zijn in huis. Maar ik wist niet zeker of ik al mocht. Vloei bijna niet meer maar ja, het is pas 10 dgn geleden dat ik bevallen ben.

    Wachten tot eerste menstruatie? Dat kan maanden duren. Het advies dat ik kreeg is beginnen als je er aan toe bent. Maar dan is de eerste strip niet veilig dus vier weken. Zucht. Nooit gedacht dat ik al zo snel weer behoefte zou voelen.

    Meiden die nog moeten....jeetje, 42+1....dat is nog verder dan ik was. Geen pretje....hoop dat het alsnog uit zichzelf komt.

    En Jola....die dag heb je gehad. Kijk maar lekker vooruit!
     
  14. Libra1

    Libra1 Bekend lid

    2 dec 2011
    531
    0
    16
    NULL
    NULL
    Hier ook al geprobeerd gezellig te doen met vriendlief, maar het deed zeer toen hij dieper ging. En vond het toch nog beetje een eng idee omdat er toch een flinke wond in je baarmoeder zit/zat.(heb ook wel condoom gebruikt) Ook heb ik vanaf dan mijn onderkant eens goed gevoeld en geinspecteerd, en ben daar toch wel van geschrokken. Van buiten ziet het er weer zo mooi uit, maar van binnen zit er nu ineens een soort zacht balletje wat je weg kan duwen. Ook voel ik mijn baarmoeder volgens mij, en zit mijn plasbuis een stuk lager. Ik vermoed dus dat ik een verzakking heb! Kan ook tijdens het plassen niet meer zo gauw de straal stop zetten, lukt jullie dat al? Baal er wel van hoor. Zit nu al een week heftig bekkenbodemspier oefeningen te doen(wil zo graag dat het weer normaal word), maar krijg er vervelende onderbuikpijn van. En mijn stuitje is met vlagen nog zo gevoelig :( Voor de rest voel ik binnen in geen pijn ofzo, maar als je goed kijkt ziet het er volgens mij niet meer uit zoals het hoort. Volgende week maar eens naar de dokter, of de vk nog even bellen, over 2 weken daar ook sowieso nacontrole. Lekker klaag berichtje!

    Bellabella, wat een moeilijk iets. Maar ik zou wel vertrouwen hebben in de vk en ziekenhuis hoor. Tenzij je echt een gevoel heb dat het niet goed zou zitten, maar dat je nu zo denkt komt door allerlei verhalen op inet;) Hoop dat je gauw mag bevallen! Sterkte en succes!
     
  15. Bellabella

    Bellabella Fanatiek lid

    12 jun 2008
    1.082
    0
    0
    Gooi
    Jongens! Ik ben bevallen van een prachtige zoon van 4190 gram! Wat is bevallen toch gruwelijk: hij had zijn armpje over zijn hoofd geslagen en navelstreng om zijn nekje. Hierdoor was persen (een hele 4minuten) echt een hel! Placenta kwam niet maar met 1000 x hele gewicht van vk en persen en oxytocine injectie gelukkig gekomen net voor ambu gebeld zou worden!
    Ik ben nu zoooooooooooo blij en opgelucht dat alles goed is!
     
  16. Libra1

    Libra1 Bekend lid

    2 dec 2011
    531
    0
    16
    NULL
    NULL
    Gefeliciteerd Bellabella :) Oei wat heftig! Gelukkig is het allemaal goed afgelopen! Nu lekker genieten ;)
     
  17. anskev

    anskev Actief lid

    27 nov 2011
    322
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hey meiden, na een weekje te hebben bijgekomen en 't een plaatsje zover mogelijk te hebben gegeven hier ons verhaal: vorige week vrijdag de 17e moest ik dus richting het ziekenhuis voor extra controle ivm de 41wkn. Daar aan de ctg en werd mijn bloeddruk gecontroleerd. Die bleek nu echt te hoog dus deden ze ook een automatische bloeddruk meting gedurende een half uur om te kijken wat ie in rust zou doen. Die bleef echter hetzelfde. Dit icm het extra vasthouden van vocht wat nu echt enorm was is iom de gyn besloten dat ik direct daar moest blijven. Eerst aan de medicatie en zaterdags starten met inleiden. Dit was even schrikken maar ik was ook blij dat er nu iets ging gebeuren. Vrijdags dus nog aan de medicatie en met regelmaat controles. Zaterdags om 7.45 lag ik alweer aan de ctg met reeds harde buiken, om 8.45 is een ballonkatheter ingebracht die al nagenoeg direct de harde buiken omzetten in regelmatige weeen. Na een uurtje nog wat extra gel erbij en de weeen werden langzaam sterker. Rond kwart voor 12 konden ze het ballon verwijderen en had ik zo'n 3cm ontsluiting. De weeen bleven daarna aanwezig en werden steeds pijnlijker waren nog wel steeds goed weg te puffen, zowel buik als rugweeen, maar de ontsluiting vorderde maar langzaam. Rond de klok van 18.00uur had ik nog steeds maar 6cm ontsluiting en hadden ze ontdekt dat de weeen niet krachtig genoeg waren, dus zou ik aan 'n infuus moeten om de sterkte op te kunnen voeren. Zelf was ik ondertussen enorm misselijk en beroerd en werd 't me allemaal te veel. Heb toen ook om pijnbestrijding gevraagd. De ruggenprik was daarna zo gezet en kon ik ontspannen en op adem komen. Door 't infuus werd de kwaliteit van de weeen gelukkig beter, maar erzat geen mooi patroon in. Uiteindelijk rond de klok van 23.00 eindelijk volledige ontsluiting en mocht ik mee gaan persen. Helaas bleek hieruit dat zodra ik een perswee had gehad de hartslag van ons manneke kelderde, daarnaast duurde het ook enorm lang omdat hij de draai niet goed kon maken. De verloskundige zei na 3kwartier dat ze de gyn opgepiept had omdat de tijd voor de kleine begon te dringen en bij mij de weeen afnamen. 't zou of een keizersnede of een vaccuumverlossing worden. In de tussentijd nog zo goed als 't kon en wanneer ik ook maar een beetje voelde door geperst. Uiteindelijk met de vaccuumpomp en wat grof geweld is ons manneke om 0.34uur geboren en had hij even wat tijd nodig om bij te komen. Gelukkig wel snel weer in orde. We mochten zondags smiddags in de hitte zelfs al naar huis. Op zich lekker om thuis te zijn, maar die autorit was eigenlijk wel wat te veel van het goede. Maar de rest van de week is super gegaan. Zelf voel ik me met de dag verbeteren en ons manneke doet 't super, zit alweer op z'n geboortegewicht terug. Dus ben super trots en kan ook heerlijk van hem genieten.
     
  18. Puschel

    Puschel Actief lid

    5 dec 2011
    352
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bellabella:
    Supergefeliciteerd met je manneke! Toch niet hele tot het einde moeten wachten! Flink kereltje ... maar hij is er en daar gaat het om!

    Jola:
    wat een shit-dag had jij gisteren .... en echt ontzettend balen van de gyn .... wat een onmens is dat

    Anskev:
    zo, heftige bevalling .... hier ook een vacuum gehad. Wat een geweld is dat idd .... zoals er aan je en aan de kleine wordt getrokken... gelukkig maken jullie het goed! Lekkeer aansterken meid!
     
  19. Leontine78

    Leontine78 Bekend lid

    29 nov 2011
    946
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bellabella, gefeliciteerd met jullie knul! En nog lekker thuis!

    Anskev, jeetje wat een verhaal. Mijn bevalling was er echt niets bij!
     
  20. Beebje2012

    Beebje2012 Actief lid

    28 nov 2011
    315
    0
    0
    NULL
    NULL
    @annet, wij proberen er nu ook 4 uur tussen te laten maar geven dan wel 150 cc. Nu geven we de fles om 22.00-5.30-10.00-14.00- 18.00
    Het gaat nog niet zo goed met zn ontlasting. We moeten het nu nog een week in de gaten houden en anders door naar de kinderarts. Vandaag gelukkig niet zoveel drukken tijdens de fles maar wel de afgelopen 3 dagen (voor 1 poepluier).

    @puschel, wat belachelijk dat die thermometer niet goed is! Aankleden na het badje vindt M ook niet zo geweldig!!

    @libra, fijn dat het zo goed gaat in de nacht!! Zie nu later dat jij ook een berichtje hebt geplaatst over de onderkant :D Bij mij voelt het dus ook nog niet zoals vanouds. Voel ook als ik op de wc zit een enorme druk erop. En waar het gehecht is, voelt ook niet fijn :(

    @leontine, haha M had eerst ook alleen een rode fles, heb toen ik weer een beetje mobiel was meteen een blauwe gehaald!

    @vloeien, het blijft bij beetje bij mij. Af en toe een dag bijna niets en soms ook nog wel van die kleine stolseltjes.. ben dr eigenlijk ook wel klaar mee! Ik had idd ook tijdens en na de kraamweek als ik iets ging doen dat het ineens meer was of grote stolsels. Nu gelukkig niet meer!
    Beetje een gekke vraag maar voelen jullie je al weer 'normaal' van onderen? Ik nog niet. Heb nog steeds het gevoel dat er iets zit en bij het afvegen voelt het ook raar. Misschien omdat ik gehecht ben? Hoe is dit bij jullie?

    @jola, wat balen dat de gyn niet wilt inleiden! Hoop dat het beter gaat met je zoontje!

    @annet, ik zou het ook graag willen maar wacht even de 6 weken af! Sowieso vind ik het nooit fijn als ik ongi ben om dan intiem te zijn maar aangezien het nu met afvegen al pijn doen :(
    En waar halen we de tijd vandaan haha zijn nu nog zo met M in de weer! De enige tijd is 's avonds maar met hem in de kamer wil ik het ook echt niet!!

    @bellabella, wauw gefeliciteeeerd!!

    @anskev, wat heftig zeg maar wel gefeliciteerd! Hier ook een vacuĆ¼m gehad en het heeft best indruk gemaakt. Moet ook tijdens de kraamweek wel bijkomen omdat ik de bevalling zo heftig heb ervaren. Mijn man was zich ook rot geschrokken, als je ziet dat ze met zn 2en eraan zitten te trekken en dat geluid.. brr! Bizar dat zo'n klein hoofdje dat kan hebben!

    @hier.. ppff laatste dagen zijn erg lastig met M! Zou hij in een sprongetje zitten? Hij slaapt zo weinig!!!! Denk vandaag maar 5 uurtjes op de hele dag! De ochtend flessen zijn sinds een paar dagen echt een ramp! 5.30 fles, 6.15 slaapt hij maar wordt dan om 7 uur weer wakker en wil dan niet meer slapen! Dus probeer hem wel te wiegen zodat hij terug kan in zn wieg maar dat gaat gewoon niet! Bij de 10 uur fles viel hij pas om 13.00 in slaap. Bij de 14.00 fles wel geslapen van 15.30-18.30 en nu bij de 19.00 fles slaapt hij pas sinds 21.45!!!!
    We hebben maar besloten naar een osteopaat te gaan, misschien dat die iets kan doen aan de onrust van M. Ze geven ook aan op de site dat een heftige bevalling ook hiermee te maken kan hebben. Hoop zo dat het helpt!
     

Deel Deze Pagina