Glucose meten ivm zwangerschapsdiabetes

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Minniemouse1974, 11 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. liefjoyce

    liefjoyce Actief lid

    20 sep 2011
    164
    0
    0
    NULL
    NULL
    Slagroom bevat ook niet zoveel geloof ik. Natuurlijk wel veel vet, dus goed voor je lijn is het niet. Slagroomtaart bevat meer koolhydraten, omdat daar ook cakr en eventueel jam in zit. Bij een tompouce heb je ook weer te maken met een dikke laag koek, glazuur en ander soort room.
     
  2. Minniemouse1974

    Minniemouse1974 Fanatiek lid

    14 mei 2011
    3.570
    55
    48
    Goedemorgen
    Ik ben ook geen chips liefhebber hoor.
    Maar het is weer eens wat anders.
    Na twee uur had ik 6,0
    Goed te doen dus.
    Het was paprikachips.
     
  3. eerlijkbeertje

    eerlijkbeertje Bekend lid

    10 okt 2007
    686
    0
    0
    Friesland
    Ja sunshine dat is echt zo...maar als je alles hier zo leest reageert iedereen weer anders op eten en zoetigheid....dus bij jou hoeft dat niet zo te zijn...maar dat met die moorkop ga ik proberen...morgen en woensdag en vrijdag ctgs...en morgen ook naar gyn...
     
  4. sumshine

    sumshine Fanatiek lid

    5 jan 2011
    3.063
    0
    0
    eERLIJK BEERTJE: Succes bij de gyn vandaag!
    En vanwaar je dagelijkse ctg's?
    Ik had al begrepen idd dat iedereen anders kan reageren op diverse voedingsstoffen / middelen. Het is eigenlijk een beetje zoeken zeg maar welk voedingsstof of stoffen de triggers zijn toch?

    Worden er hier ook meiden eerder ingeleid ivm hun zw. diabetes? Hoe is dat bij jullie geregeld?
     
  5. Minniemouse1974

    Minniemouse1974 Fanatiek lid

    14 mei 2011
    3.570
    55
    48
    Bij ons in het ziekenhuis wordt je ingeleid als je aan de insuline zit.
    Dat zit ik niet, ik kan het nog met een dieet af.
     
  6. Nijn84

    Nijn84 Fanatiek lid

    18 mrt 2009
    1.795
    1
    0
    Grunn!
    Hier leiden ze wel in rond de 38 weken. Dit doen ze omdat ze hier van mening zijn dat de placenta hard achteruit gaat na die 38 weken en dat dat het moment is dat de baby buiten de baarmoeder beter af is dan in de baarmoeder.

    Ze leiden hier in mits inleidbaar dus je moet al ontsluiting hebben zodat ze de vliezen kunnen breken.

    Hier gaat het verder goed! Heb gisteren een deense krakeling gehad en prikte na een uur 7.7 (7.8 mag) wist dat ik hoog zou prikken maar ik kon het niet weerstaan.
    Morgen weer controle bij de gyn en de diab verpl. Ben erg benieuwd of ik volgende week weer moet komen of dat ze zeggen over 2 weken weer. Dat zal als het goed is de week van de inleiding zijn! Gewoon nog maar 2 weken tot onze kleine wordt geboren!
     
  7. Rozeroos

    Rozeroos Niet meer actief

    Terug van weggeweest. Gezellig nachtje ziekenhuis. pppfff gelukkig alles oke. Ga je ff voor een check up vanwege hoofdpijn en misselijkheid, mag je blijven vanwege een te hoge hartslag. Eerst verdacht van een longembolie, gelukkig uitgesloten na een scan. Vannacht 2,5L vocht gekregen via infuus. Ook daar kregen ze mijn hartslag niet mee omlaag. Nu gelukkig weer thuis en terug komen bij klachten en evt hartkloppingen ed.

    Bij ons leiden ze in bij 40 weken als je het red met een dieet. Heb je insuline nodig dan leiden ze in met 38 weken.
    Natuurlijk letten ze ook op grote van de baby en houden ze alles goed in de gaten.
     
  8. sumshine

    sumshine Fanatiek lid

    5 jan 2011
    3.063
    0
    0
    Och Rozeroos wat heftig! Te hoge hartslag of hartritme stoornissen komen vaker voor in zwangerschappen heb ik begrepen komt het door de zwangerschap denken ze? En wat is de aanleiding? hoe kan zo iets?
    Had je ineens dat je erg misselijk en hoofdpijn kreeg ofzo? Wat een nare gedachte! Hopelijk voel je je nu weer wat beter en blijft het onder controle!
    Moe tje nu extra op controle bij de gyn komen ofzo?

    Nijn: bij jou is het dus echt al aftellen geblazen! wat spannend!
    Hoe vind je dochter het dat ze grote zus word? En weten jullie wat het word?
    had je bij je dochter ook al diabetes?? Je geeft nu ook borstvoeding begrijp ik, kan dat kwaad ivm je diabetes? heb je an meer schommelingen of last oid?
    *was ff nieuwsgierig*
     
  9. Rozeroos

    Rozeroos Niet meer actief

    Het was alleen een te hoge hartslag van 104-114 in rust.
    Ze dachten dat het kwam door een longembolie of trombose.
    Maar dat is onderzocht en uitgesloten. Daarna dachten ze aan een vocht tekort dus hebben ze met extra vocht gegeven.
    Verder heeft het vocht niets geholpen. Hartslag is nog net zo hoog als daarvoor. Maar de internist heeft alles bekeken en denk dat het nu op dit moment bij mijn zwangerschap hoort. Hoe het komt? Ze hebben geen idee.
     
  10. liefjoyce

    liefjoyce Actief lid

    20 sep 2011
    164
    0
    0
    NULL
    NULL
    @Roos: wel geschrokken of viel het mee en bleef je er zelf nuchter onder?
    @Nijn: wel gek om te weten dat je over 2 weken zeker je kindje in je armen hebt!

    Ik heb me gisteren een beetje misdragen. Had goed geprikt na een klein puntje slagroomtaart, maar kon daarna ook wat chipjes/stokjes niet weerstaan. Niet dat ik me volgevreten heb, maar verstandig is anders. Nu maar weer even verstandig doen.

    Helaas kan ik nog maar 2x prikken en dan zijn mijn strips op. Ik zou vandaag nieuwe gaan halen bij mijn kennisje, maar het gaat niet goed met haar baby'tje. Die heeft een ernstige spierziekte en is opgenomen in het ziekenhuis. Slecht teken, ben bang dat hij niet lang meer leeft. Ik vind het zo erg voor haar. kan me niet voorstellen hoe het zou voelen dat je kindje maar zo kort bij je mag zijn... Zo triest!
     
  11. Nuage

    Nuage VIP lid

    12 mrt 2008
    9.020
    659
    113
    Hier ook inleiden vanaf week 40 als je alleen een dieet hebt, anders week 38 en als het eerder echt slecht gaat week 36.

    Gisteren en vandaag een uur aan de ctg gelegen vanwege minder leven. Voelde haar gisteren opeens helemaal niet meer dus heb gebeld. Werd na een uur en een echo goedgekeurd en mocht naar huis, maar vandaag wel terugkomen. Eerste half uur was ze heel rustig dus toen moest ik weer langer eraan, maar gelukkig werd ze toen wakker en was ze flink druk. Zodra ik haar weer minder voel moet ik meteen weer bellen. Eigenlijk wilde ze me al dagelijks laten terugkomen nu maar gelukkig mocht ik enkel beloven meteen te bellen bij minder leven. Ze had het erover dat ik vanaf volgende week wel dagelijks een ctg krijg.. Mag hopen dat ze wekelijks bedoelde?! Pppfff moet er niet aan denken.

    Ik heb dus in totaal 2 uur aan de ctg gehangen en mijn eigen hartslag is standaard tussen die waardes in Rozeroos? Soms ook wel lager hoor, dat zal het verschil wel zijn. Maar ik begon op 120 en zat meestal rond de 105. Heb er niks over gehoord.
     
  12. Rozeroos

    Rozeroos Niet meer actief

    Ik was zelf niet zo geschrokken ondanks dat ze dachten aan longembolie. Ik heb verder ook helemaal geen klachten zoals benauwdheid ofzo. Verder ging het ook best langs me heen. Had een flinke hoofdpijn en was behoorlijk misselijk. Dus echt een offday.

    Wat erg dat dat kindje van je vriendin zo ziek is. Lijkt me vreselijk. Veel sterkte.

    Ze leggen je niet voor niets zoveel aan de ctg, dus denk dat ze straks dagelijks je kindje in de gaten willen houden.
    Als jou hartslag ook zo hoog is, mogen ze dat ook wel onderzoeken. Het is niet normaal zo´n standaard hoge hartslag in rust, wel als je lekker bezig bent met vanalles. Net of je standaard aan het sporten bent.
     
  13. Nuage

    Nuage VIP lid

    12 mrt 2008
    9.020
    659
    113
    Ze hebben er echt geen letter over gezegd. Maar na een half uur ging in soms ook wel lager hoor, naar de 80-90. Denk dat dag het verschil is, zodra ik me druk maak zie je m meteen hoger worden hihihi en ze hebben ook bloeddruk en temperatuur gemeten en die waren goed. Ik heb zelf ook geen klachten. Behalve eentje, maar die bespreek ik donderdag wel weer op controle. Als ik ga liggen, maakt niet uit op welke zij of wat ik doe, maar mijn rechterbovenbeen valt gedeeltelijk in slaap. Ik heb er eerder last van gehad maar dan alleen als ik ook op rechts ging liggen, maar nu valt het ook weg als ik op links lig. Resultaat is dat ik om het uur wakker wordt hierdoor en enorm slecht slaap. Ik vind het een duidelijk teken van slechte doorbloeding.

    Als ik echt dagelijks moet dan hoop ik stiekem toch echt op een inleiding hoor binnenkort...
     
  14. sumshine

    sumshine Fanatiek lid

    5 jan 2011
    3.063
    0
    0
    Nuage, wat een rot klacht van het slapende been, kan het komen dat de bm op een belangrijke vaat drukt als je ligt? zo iets heb ik wel eens gehoord. Net als je van op je rug liggen duizelig ed. kunt worden.
    Die laatste loodjes zijn idd niet makkelijk dan he?
    Als alles goed was, vanwaar dat ze toch extra ctg's inzetten eigenlijk? is dat omdat er wel risico zit of heb je een klachten behalve suiker waardoor er meer risico zou zijn?
     
  15. Nuage

    Nuage VIP lid

    12 mrt 2008
    9.020
    659
    113
    Nou het komt idd door afknelling van je bloedtoevoer. Ik denk dat het nu de hele tijd gebeurt als ik lig omdat ze verder is ingedaald. Dat is de enige verklaring die ik heb.

    Nee ik heb verder geen klachten, maar wel wat weinig vruchtwater. Echter wel nog genoeg, ze ligt niet droog ofzo. Misschien is dat een reden. Maar ik geloof dat het hier standaard is vanaf week 36 alleen ik dacht dus wekelijks niet dagelijks!
     
  16. Rozeroos

    Rozeroos Niet meer actief

    Wat vervelend zo met je been. Lijkt me super irritant.
    Met inleiden doen ze liever niet voor de 38weken. Vanwege de diabetes rijpen de longetjes minder snel, vandaar dat ze liever wachten.
    Wel kijken ze natuurlijk of het nog goed gaat met de baby. Als het vruchtwater te weinig word dan is de placenta minder en denk ik dat ze sneller inleiden.
     
  17. sumshine

    sumshine Fanatiek lid

    5 jan 2011
    3.063
    0
    0
    Zouden ze dan geen longrijpingsspuit kunnen geven ter voorzorg? vraag ik me af....
     
  18. Rozeroos

    Rozeroos Niet meer actief

    Ik heb geen flauw idee hoe dat werkt met longrijping. Misschien doen ze dat ook wel.
     
  19. liefjoyce

    liefjoyce Actief lid

    20 sep 2011
    164
    0
    0
    NULL
    NULL
    Jeetje nuage, zo kun je ook niet echt lekker genieten van je zwangerschap... Spannend allemaal hoor! Hoop dat het allemaal goed blijft gaan!
     
  20. sumshine

    sumshine Fanatiek lid

    5 jan 2011
    3.063
    0
    0
    Hi meiden,

    net weer mijn curve ingeleverd van de afgelopen week. Ben benieuwd wat ze er van zeggen.
    Ik heb trouwens wel last van gevoelige vingertoppen van dat prikken, herkennen jullie dat? Sommige vingers voelen een beetje beursig namelijk.
    Ik prik niet in mijn duim of pink, hoe doen jullie dat?

    groetjes!
     

Deel Deze Pagina