April mama's 2008 deel 3

Discussie in 'De mama's' gestart door booky, 13 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. booky

    booky Fanatiek lid

    26 aug 2007
    4.924
    0
    0
    docent lichamelijke opvoeding (VMBO)
    achterhoek
    Zou idd ERG jammer zijn als het topic sluit. Jeetje 5 jaar verder.....

    Wauw Corina Fleur alweer een maand. Niet te geloven, is ze al beter aan het drinken?? Mooie foto's zie ik voorbij komen op FB!!

    Kwebbel, ik heb jullie foto nog niet gezien of wel (die van 10 jaar geleden ;)).

    Mams wat spannend zeg... En jeetje jullie 2e moppie Mylan* is ook alweer bijna een jaar geleden, heftig meid!
     
  2. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland
    Booky.......leuk om je hier te zien. Alles goed bij jullie? En met je twee kanjers? Op fb gelezen dat jullie afscheid hebben moeten nemen van een grote vriend.....altijd verdrietig. De jingens zullen hem ook wel missen of niet........sterkte er nog mee.

    Haha...onze foto komt nog moet nog even een foto inscannen.....krijgen over twee weken onze trouwringen terug en zal dat combineren met een foto :D
     
  3. Corina

    Corina Fanatiek lid

    25 jan 2006
    4.881
    0
    0
    Booky ja inmiddels alweer 5,5 week :)
    Drinken gaat nog niet super. Heb nu losec gekregen om 2 weken te proberen, tegen verborgen reflux
     
  4. Mams136

    Mams136 VIP lid

    26 jun 2007
    22.837
    0
    0
    achterhoek
    He Booky, ik heb helemaal gemist dat Xantos er niet meer is :(
    Wat ontzettend verdrietig.

    Pff hier niks te best in orde, sinds gister al flink aan het rommelen maar het komt hoogstwaarschijnlijk omdat ik wat onder de leden heb (temp stijging, misselijk,last van darmen,hoofdpijn) Dus ga nog maar nergens van uit.

    Corina, wat rot dat het drinken nog niet lekker wil.
     
  5. Bri

    Bri Niet meer actief

    hi ladies!
    ben blij te zien dat dit topic nog bestaat :) mijn eigen 5-jaars jubileum is over een paar dagen een feit, en dat betekent dat ik ook al bijna zo lang met jullie allemaal meeklets.
    de laatste tijd steeds minder, dat is wel duidelijk. ik gebruik toch meer fb voor de gewone updates. maar ik vind het heel bijzonder dat sommige van ons echt al 5 jaar met elkaar schrijven, en dat er ook wat leuke vriendschappen uit ontstaan zijn. er is toch ook een hele hoop gebeurd en veranderd in die tijd. veel lief en leed is er langs gekomen.

    mams, de 16e komt almaar dichterbij he. het zou ook een heel mooie geboortedag voor jullie meisje kunnen zijn. en al is het met 37 weken al 'safe', ik heb toch altijd het gevoel dat kindjes beter nog even een weekje kunnen blijven zitten. nog heel even geduld dus, al zal dat niet meevallen met al je kwalen, en misschien ook wel de oplopende spanning omdat Mylan*'s geboortedag zo dichtbij komt.
    je doet er goed aan, om samen te beslissen over waar je gaat bevallen; 't is toch ook belangrijk dat H zich er ook prettig bij voelt. en wat je zegt: als alles soepel verloopt, ben je zó weer thuis (en als het onverhoopt niet zo soepel verloopt, ben je blij dat je in het zkh bent).

    corina, wat rot dat het drinken niet zo goed gaat. zit fleur verder wel lekker in haar vel?

    Hier gaat alles z'n gangetje. Eigenwijs en Eigenwijzer hadden we de kinderen ook wel kunnen noemen. Heerlijk genoten van vakantie. Vooral de bezoeken aan Plopsa Coo vielen in de smaak. Betti heeft het er nog iedere avond over dat ze Bumba en Bumbalu een handje gegeven heeft :) Ze was en is wel erg verdrietig dat er zo veel attracties waren waar zij nog niet in mocht. "Ik ben niet klein, ben al Groot!" hoor je hier iedere dag wel een paar keer langs komen. lief Calimerootje...
    Deane is weer naar school. Het lezen gaat ineens met grote sprongen vooruit; van losse letters naar steeds meer woorden. Ik heb een paar Avi-start boekjes voor hem gekocht, en als hij zich er echt op concentreert kan hij woord voor woord, en zinnetje voor zinnetje, lezen wat er staat. En hij wil ineens heel veel schrijven. Dan moet je letter voor letter uitspellen en hij doet z'n best om het op te schrijven.
    Nou ja, jullie zien het he, apetrots op m'n twee apies.
     
  6. Mams136

    Mams136 VIP lid

    26 jun 2007
    22.837
    0
    0
    achterhoek
    Jeetje Bri wat gaan je eigenwijsjes hard in de ontwikkeling.
    Tygho heeft nog totaal geen interesse in lezen of schrijven dus zal mij benieuwen wanneer hij daarmee begint.

    Idd de 16e zou maarzo kunnen, hoewel ik dat liever niet heb natuurlijk zou het ook wel heel bijzonder zijn.
    En wat je zegt, 37wk is safe maar ietsje langer binnen blijven is niet verkeerd. Mijn ideaal ligt tussen de 38 en 39 weken. MAarja met al dat gerommel durf ik geen uitspraken meer te doen.
    We zien wel wanner ze er klar voor is.
     
  7. Bri

    Bri Niet meer actief

    En zo is het: ze komt als zij er klaar voor is. 38/39 weken lijkt mij ook ideaal, maar sommige dametjes laten iets langer op zich wachten. Kan het me wel indenken dat de 16e je een heel dubbel gevoel geeft (voor zover ik het me kan indenken). Ergens zou je haar ook een helemaal eigen dag gunnen, die niet zo beladen is. En voor jezelf is het misschien ook prettiger als je haar geboortedag kunt vieren zonder dan gelijk die van Mylan* te moeten gedenken. Maar het komt zoals het komt, en jullie vinden wel een weg om er jullie eigen invulling aan te geven, dat weet ik zeker.

    Deane is inderdaad een heel snelle, altijd al geweest qua taal en rekenen. Vind ik wel leuk om te zien, al moeten we er wel op letten dat hij het goed aanleert. Hij vindt het ineens razend interessant. Er gaat natuurlijk ook ineens een wereld voor hem open.
    Enne.... 6 is volgens mij de 'normale' leeftijd om met lezen en schrijven te beginnen. No worries dus, voor zover je die had.

    Betti is daar wat terughoudender mee. Abstracte begrippen als cijfers, letters, kleuren en vormen interesseren haar volgens mij geen ene moer. Roze herkent ze, en rond, en voor de rest lijkt ze maar wat te roepen of zegt ze gewoon 'weet ik niet'. Maar zij kan haar eigen jas al dichtritsen, eigenlijk op hetzelfde moment als Deane (die toch al 2 jaar voorsprong op haar had), en ze kan perziken beter van de pit ´afkluiven´ dan wie dan ook. En zo hebben ze allemaal hun eigen talentjes ;) Ben op allebei even gek en even trots, natuurlijk.
     
  8. Corina

    Corina Fanatiek lid

    25 jan 2006
    4.881
    0
    0
    Bri, gelukkig zit ze voor de rest goed in haar vel. Alleen is het echt een getob, best wat afgevallen vervolgens duurde het ook weer even voordat ze op haar geboortegewicht (4350) was. Vandaag bij cb geweest, ze weegt nu 4800 gram. Maar begin van de week door gestuurd naar de kinderarts, vermoedelijk verborgen reflux en ze had het al over een opname en sonde voeding. Maar ze was sinds maandag toch weer 100 gram aangekomen. Nu maar weer even aanzien.
    En wat goed van Deane joh!

    Mams word wel spannend nu bij jou. Als je op de 16e zou bevallen zou die dag een nog specialere waarde hebben. Al lijkt me het wel heel dubbel. We wachten af wanneer ukkie komt. Is Tygho er helemaal klaar voor? Jochem was op het laatst zo ongeduldig, vooral de laatste weken omdat het natuurlijk ook vakantie was en ik niet veel meer kon.
     
  9. booky

    booky Fanatiek lid

    26 aug 2007
    4.924
    0
    0
    docent lichamelijke opvoeding (VMBO)
    achterhoek
    Jeetje wat is hier weer veel gekletst :).

    Ok Kwebbel ik wacht in spanning af naar de foto :).
    Idd erg verdrietig van Xantos. We zijn er behoorlijk van slag van geweest ( en nog soms ). 's avonds hebben we nog heerlijk gelopen en gespeeld, de volgende ochtend was hij overleden.. Erg heftig.
    We hebben inmiddels wel een ander hondje (lees muis ;)). Een Cairn terrier, heel wat anders en veel kleiner, wel weer erg gezellig. Mats heeft het beestje zijn naam gegeven en het is Cracker geworden, tja hoe komt ie erop?? Hij bleef het volhouden dus Cracker is het geworden ;).

    Bri, wat leuk dat Deane zo geïnteresseerd is. Mats heeft dat heel erg met de cijfers. Daar is hij erg mee bezig en daar wilt hij alles over weten.
    Hihi Bettie de perzik kluiver :).

    Corina, ik hoop dat de medicijnen aanslaan en dat het drinken snel beter wordt. Gelukkig komt ze nog wel aan.

    Mams, echt spannend joh, leuk leuk.

    Meiden hier ook nog een nieuwtje.......
    We hebben gisteren een echo gehad en als het goed is wordt rond 19 maart ons derde smurfje geboren. Ben nu 12+2 weken zwanger!! WHOEHOEIIII
     
  10. Corina

    Corina Fanatiek lid

    25 jan 2006
    4.881
    0
    0
    Wow wat leuk Booky gefeliciteerd!!
     
  11. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland
    booky......wat een fantastisch nieuws. Gefeliciteerd.
    Echt leuk een derde :D
    Voel je je goed?
     
  12. booky

    booky Fanatiek lid

    26 aug 2007
    4.924
    0
    0
    docent lichamelijke opvoeding (VMBO)
    achterhoek
    Thnx meiden, nee ik voel me erg beroerd. Vorig weekend echt niks kunnen binnenhouden :(. Heb medicijnen tegen de misselijkheid liggen (maar ben eigenwijs neem ze liever niet ;)). Het gaat nu gelukkig wel wat beter, zolang ik steeds maar kleine beetjes eet. Maar pff bij Mats was ik wel wat misselijk maar zo... En bij Nils was ik alleen moe. Ach ja iedere zwangerschap is anders heh ;).
     
  13. Bri

    Bri Niet meer actief

    Wat een supernieuws booky! (van je zwangerschap dan, niet van die misselijkheid). Ik hoop dat je nu zo langzamerhand wel wat opknapt, met of zonder medicijnen.
    En wat een grappige naam voor jullie hondje, Cracker. Goed bedacht van Mats!

    Corina, toch fijn dat Fleur wel lekker groeit, en zich ook wel prettig voelt. Hopelijk komt het met het drinken ook gauw in orde, dat getob is ook niet leuk.
     
  14. Corina

    Corina Fanatiek lid

    25 jan 2006
    4.881
    0
    0
    Balen Booky dat je zo beroerd bent.
    Hier helaas bij allebei erg misselijk geweest dus weet hoe vervelend het is.
     
  15. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland
    Booky....dat zijn dan weer de niet leuke kwaaltjes. Hier bij alle drie tot ong 14 weken voor en naast de wc gezeten. Komt goed meid.
    Heb je het de jongens ook verteld?

    Ik geniet hier dat ze alledrie nu op school zitten. Begrijp me niet verkeerd...als ze thuis zijn is het natuurlijknog leuker :D, maar de tijd voor mezelf is welerg lekker weer.
    Heb ook een stuk minder oppas nodig nu. Het is echt weer een andere fase waar we met z'n allen van genieten.
     
  16. Bri

    Bri Niet meer actief

    kwebbeltje, ik kan het me heel goed voorstellen. Lijkt me heerlijk, als onze kleine meid over 1,5 jaar ook naar school gaat.
     
  17. boni001

    boni001 VIP lid

    1 mrt 2008
    6.548
    0
    36
    Twente
    Jeetje Booky, kwam even kijken maar van harte! Wat leuk nieuws!

    En beetje raar in één berichtje, maar wat rot van Xantos zeg..
     
  18. Mams136

    Mams136 VIP lid

    26 jun 2007
    22.837
    0
    0
    achterhoek
    Aaah Booky, wat ontzettend leuk :D Gefeliciteerd :D
    Wel ontzettend rot dat je je zo naar voelt :( Hier tot 14 weken ook onwijs misselijk geweest.
    En ik begon me al bijna zorgen te maken dat niemand het stokje meer overnam qua zwangerschap hahahaha...maar mooi optijd om mij af te lossen ;)

    Pff idd heftig van Xantos, zo van de 1 op andere dag :( Ken het wel een beetje van de vorige hond bij mn ouders, die viel zo ineens dood neer, 3 jaar! Heel heftig.
    Maar wat leuk een nieuw hondje in huis...wel een heel leuke naam hoor, Cracker! Heeft Mats goed bedacht :)

    Hier gisteravond een surprise babyshower gehad :D Echt superleuk!!
    Heel erg verwend met allemaal leuke babydingetjes. Ben er nog van aan het nagenieten :D
     
  19. Marleen1979

    Marleen1979 VIP lid

    8 dec 2006
    6.488
    1
    0
    Ik had geen melding gehad van nieuwe berichten dus ik dacht ik kijk hier weer eens en ik zie ineens heel veel berichten!

    @Booky: Ik was al op de hoogte van je SUPER nieuws, maar hier ook van harte met de zwangerschap. Hoop dat je je snel weer beter voelt. Rot dat je zo misselijk bent.. :(

    @Mams; Gaat echt opschieten nu voor jullie. Heel spannend!

    @Kwebbel: Kan me wel voorstellen dat je zegt dat je nu veel meer "vrijheid" hebt nu alle kids op school zijn. Vakanties vind ik erg leuk, maar het ritme van school vind ik ook erg prettig.

    Even een praktische vraag. Welke maat fiets hebben jullie kids?
     
  20. Marleen1979

    Marleen1979 VIP lid

    8 dec 2006
    6.488
    1
    0
    Bij ons gaat het over het algemeen best goed. We mogen niet klagen. Luuk heeft wel regelmatig ups en downs. Overdag gaat het vaak heel goed, maar in het begin van de avond wordt hij soms heel onrustig, spuugt dan ook regelmatig. Verder is het weer wachten op hele belangrijke uitslagen (van o.a. de lumbaalpunctie). De uitslag krijgen we op 25 september en ik hoop dat we dan eindelijk (na bijna 2 jaar) weten wat Luuk heeft.

    Met Roel gaat het verder heel goed. Heel goed naar zijn zin op school, het gaat gewoon zn gangetje en we genieten heel erg van ons gezinnetje.
     

Deel Deze Pagina