Glucose meten ivm zwangerschapsdiabetes

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Minniemouse1974, 11 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sumshine

    sumshine Fanatiek lid

    5 jan 2011
    3.063
    0
    0
    Rozeroos, dat suikerdrankje hier ook tussen de 26 en 28 week, veel zwangeren ontwikkelen het namelijk pas na 24 week ofzo, hadden ze t over.
    Jij prikte smorgens gelijk al echt te hoog dus, dan zou je dat drankje toch helemaal niet hoeven hebben eigenlijk? athans dat zeiden ze toen tegen mij haha. Ik prikte nuchter 5.1 ofzo dus dat was hartstikke oke maarja haha.

    En nuage: logische dat het suikerdrankje gestopt is want het was echt heftig! Ik vond het vreselijk! Heb me er echt ziek onder gevoeld.
    heeft t nog gevolgen dat je te weinig vruchtbwater hebt krijg je daarom misschien die etra controle en ctg;s??

    Minnie: soms heb je van die dagen zo heb ik begrepen dan ben je gewoon snel in de war met de suikers, misschien is vandaag zon dag voor je..Hoop t niet meis! Sterkte.
     
  2. eerlijkbeertje

    eerlijkbeertje Bekend lid

    10 okt 2007
    686
    0
    0
    Friesland
    ik moest een ggt test gedaan en die wa ste hoog....dit was met 24 wkn en dan begint t meestal ook....
    die uitschieters komen ook door de hormonen en wat de omstandigheden zijn (bijv van stress kan het ook hoger uitschieten)ik eet elke morgen hetzelfde onbijt en gister 2 uur na veel te hogen spiegel terwijl die eergister super mooi was....gister dus weer contact gehad met de dvk en de insuline is weer omhoog gegaan...eerst maakte ik me behoorlijk druk als ik weer een uitschieter had maar dat heb ik maar afgeleerd ik kan er niets aan hou mn dieet ik doe mijn best en als het dan te hoog tja dan is dat zo...maar leuk is anders... nou ik ga een bakkie doen bij mijn bestigste vriendin;)
     
  3. sumshine

    sumshine Fanatiek lid

    5 jan 2011
    3.063
    0
    0
    eerlijk beertje word je nu ook eerder ingeleid ivm insuline gebruik? Lijkt me best eng namelijk zel fmoeten spuiten..Waar spuit je in als ik vragen mag? en moet je voor elke maaltijd spuiten e.d.? hoe gaat zo iets?
    Heftig iig meis! Is het je eerste kindje of heb je meerdere?
     
  4. Nuage

    Nuage VIP lid

    12 mrt 2008
    9.020
    659
    113
    Zo ik prik hier net nuchter 5,3 en ik was al naar het ziekenhuis en de supermarkt geweest zonder iets gegeten of gedronken te hebben. Dus ik verwachte heel laag te prikken, maar dit is net op de rand van goed. Ik mag tot 5,5 nuchter. Misschien teveel gedaan?

    Net gehoord van de gyn dat omdat ik geen insuline spuit en mijn suikers goed onder controle zijn ik pas vanaf week 38 dagelijks voor de ctg hoef te gaan en niet volgende week al. Want als ik geen insuline nodig heb gaan ze pas bij week 40 inleiden. Heb ik het wel nodig dan is het week 38. Dus dat is even afwachten want het kan natuurlijk nog veranderen. Ook als ik minder leven ga voelen willen ze dat ik meteen weer voor de ctg kom. Mijn vruchtwater was genoeg, ik moest me geen zorgen maken. Ik had 3,5 cm en het moet minimaal 2 cm zijn dus dat was niet enorm zorgelijk.

    Aan de ene kant allemaal fijn nieuws natuurlijk! Aan de andere kant hoopte ik eigenlijk nog maar 2 weken te moeten hahaha erg hè

    Ohja en als ik geen insuline spuit dan moet het kindje 1 uur en 3 uur na de bevalling goede waardes hebben, is dat zo dan mogen we meteen naar huis! :)

    Zo nu even op anderen reageren hahaha was even ego sorry!

    Ik ken toch meerdere vrouwen waar zwangerschapsdiabetes al in week 14 werd vastgesteld. Moet er echt niet aan denken hoor zolang prikken en diëten...

    Sumshine ik heb die spuiten gezien maar het zijn meer pennen met een miniscuul naaldje. Volgens mij moet je in je buik of je been spuiten.
     
  5. sumshine

    sumshine Fanatiek lid

    5 jan 2011
    3.063
    0
    0
    ja nuage ik heb t ook begrepen dat het wel eens in week 14 geconstateerd word maar meestal als je t al in een eerdere zwnagerschap hebt gehad toch? Moet er ook niet aan denken om de hele zwagerschap zo met eten bezig te zijn..maar goe dje doet er niks aan he?

    Fijn iig dat de controles goed zijn! Dat je vruchtwater ook boven t minumus is! En wie weet hoef je toch maar 2 week en komt ze natuurlijk uit zichzelf! hihi. Hebben jullie alles klaar voor jullie meisje?

    In je buik spuiten lijkt me nu erg heftig (ivm baby in de buik) niet zo zeer fysiek maar meer het idee...
     
  6. sofie21

    sofie21 Actief lid

    25 jan 2010
    301
    0
    0
    hallo meiden
    vorige week moest ik ook een glucose test doen
    nuchter prikte ze 5,5 en na dat suikerdrankje 8.0
    te hoog dus nu moet ik volgende week naar de diëtist
    en diabetes dokter afwachten maar
    groetjes sofie
     
  7. Minniemouse1974

    Minniemouse1974 Fanatiek lid

    14 mei 2011
    3.570
    55
    48
    Mij werd gezegd als je geen insuline spuit, dat dan de baby 24 uur moet blijven.
    Elke 1/3/6/9/12 en 24 uur word de baby gecontroleerd....
    Vind ik niet zo erg, kan ik ook eerst even bijkomen voor ik weer naar huis ga.

    Mijn Oma is gisterenavond overleden.Vandaag te horen gekregen.
    97 jaar geworden.
    Door alle spanningen heb ik net 3 bounty's op.
    Morgen weer netjes verder met mijn dieet hoor, maar ik moest even chocola.:)
     
  8. sumshine

    sumshine Fanatiek lid

    5 jan 2011
    3.063
    0
    0
    Aaah Minnie, gecondoleerd met je oma! En dat van je choclade snap ik! Heel veel sterkte, niet niks nu! Wel ff delen he? Hier lust ik ookw el een bounty (;) ) dat was een geintje...

    Ik zal eens navragen hoe het voorlopig gaat t.a.v. de suiker en het beleid. Ik moet donderdagochtend weer heen dus zal t dan wel horen! Ben benieuwd,.
     
  9. Nuage

    Nuage VIP lid

    12 mrt 2008
    9.020
    659
    113
    Gecondoleerd MinnieMouse. Wel een mooie leeftijd.

    Sofie welkom hier, als je vragen hebt roep je maar hoor :)

    Ik ben wel blij dat we vrij snel weg mogen als alles in orde is. Ook omdat wij honden hebben en het voor mij ook nogl stresserig is als die niet verzorgd zijn. Natuurlijk kan mijn man naar huis maar ik ken m een beetje ;) en lekker naar huis vind ik wel veel fijner dan het ziekenhuis.

    Ja we zijn hier helemaal klaar voor de start. Heb de kaarten geschreven, koffer ingepakt, kleertjes gewassen. Heb nog maar een paar kleine dingetjes, nog wat wassen en wil nog dweilen, maar in principe ben ik klaar. Ik wil vanaf volgende week dubbel gaan koken en gaan invriezen voor de kraamweek zodat er iedere dag eten is in huis en manlief niet hoeft te koken. Komt vast goed :)
     
  10. eerlijkbeertje

    eerlijkbeertje Bekend lid

    10 okt 2007
    686
    0
    0
    Friesland
    Ik spoot eerst in mijn bil maar daa kreeg ik last van blauwe plekken dus daarom nu in de buik....voor elke maaltijd spuit ik en savonds voor ik na bed ga ook...is wel intensief hoor...ja hier moet het kindje ook elke x na de bevalling geprikt worden....ik krijg een geplande keizersnee... Lees mijn verhaal een paar paginas terug waarom is een heel verhaal....

    Minnie gecondoleerd meid...
     
  11. liefjoyce

    liefjoyce Actief lid

    20 sep 2011
    164
    0
    0
    NULL
    NULL
    Welkom Sofie, hier vind je vrouwen die inmiddels ervaringsdeskundigen zijn :).

    Gecondoleerd minnie! Wel een hele mooie leeftijd!

    Voor zover ik weet word mijn baby helemaal niet gecontroleerd na de bevalling. Zal het volgende week eens vragen aan de vk. Hier is ook alles al klaat. Behalve dat we op het laatste moment toch nog een wiegje gaan lenen en daar dus nog een matrasje voor moeten gaan kopen. Hopelijk kunnen we de goede maat vinden. :)
    Vandaag stoofpotje gemaakt nav een recept van het voedingscentrum. Was wel lekker voor de afwisseling. Morgen ga ik zwaar zondigen en pizza eten. Heb nog 1 teststrip. Dus kijken wat het doet....
     
  12. knap

    knap Niet meer actief

    Hier een tje die met 8/9 weken zwangerschap al zwangerschap ssuiker had. Voelde me echt beroerd en daarom belde ik de gyn. En mocht die dag gelijk komen. Mijn bloedwaarde was op dat moment 14.0 te hoog dinsdag.s daarop meteen naar de diabeet verpleegkundige en meteen die dag begonnen met insuline. Nuchter was het hier 5.9/6.0 dus te hoog. Na twee uur prikken was hij 10.0 die dinsdag. Geen suiker drankje of wat gehad was meteen duidelijk dat ik aan de insuline moest. Het is was even wennen z.n 31 weken prikken maar het is gelukt. Ben zelfs 10 kilo afgevallen tijdens de zwangerschap begon met 114 en eindigde na mijn zwangerschap met 104. het dieet hield ik redelijk vol. Maar soms was de drang naar iets lekkers groter. Je bent zwanger of niet.

    Na de geboorte heeft dochterlief 12 uur op de convesue afdeling gelegen idd van wegen haar suikers of die goed waren waren snel goed gelukkig en had haar s,middags om 13.00 uur op de kamer. S.nachts om 045 bevallen. Na inleiding van drie dagen en uit eindelijk als nog een ks.:)

    O ja na de zwangerschap was mijn suiker gelijk goed. Alleen een jaar ongeveer later had ik toch suiker. Daar moet je wel altijd rekening mee houden dat je na je zwnagerschap toch nog suiker behoud. Hoeft niet altijd direct zo als in mijn geval maar kan wel terug komen of op wat oudere leeftijd. Vaak is het dus niet einde verhaal.
    Maar hier hoefde ik gelukkig niet gelijk te prikken gewoon tabletjes in nemen elke ochtend. Houden zo:)
     
  13. Nuage

    Nuage VIP lid

    12 mrt 2008
    9.020
    659
    113
    Jeetje dat is heftig zeg knap!

    Liefjoyce ze gaan sowieso het bloed een aantal keer testen voor je weg mag. Zou dat idd even navragen.

    Hier net een heel riant stuk dr. Oetker aardbeien kwarktaart genomen. Een uur later 5,3 :D Er zitten niet zoveel kh in bleek, 19 ofzo per stukje. Heb het met Franse kwark gemaakt. Aanrader!
     
  14. sumshine

    sumshine Fanatiek lid

    5 jan 2011
    3.063
    0
    0
    Nuage, thanks for the tip van de kwarktaart..want daar heb ik vet veel zin in! haha

    Knap, heftig zeg zo vroeg en zo heftig al suiker! En wat naar dat je beebje in de couveuse moest.
    Het enige voordeel was dus dat je afgevallen was ;)

    Hier ben ik inmiddels 13 kilo aangekomen.. En moet nog 10 week, hmmz. Hopen dat het een beetje zo blijft! We shall see.
    Want tja wat er aan komt moet er ook weer af ;-(
    Ik ben wel van plan na de kraamtijd flink te gaan lijnen (ligt wel aan de borstvoeding natuurlijk) eerst dat goed weg zetten maar ik wil het risico niet lopen dat ik door mijn gewicht weer suiker krijg. Vooral niet om alle opmerkingen ed. daar over. Die vind ik zel fnog al pijnlijk dus als ik 15 kilo lichter (van t originele gewicht) dan zal het al veel meer meevallen.
    2013 begint nu al met voornemens ahaha!
    maar eerst maar eens een gezonde zoon op de wereld helpen!
     
  15. liefjoyce

    liefjoyce Actief lid

    20 sep 2011
    164
    0
    0
    NULL
    NULL
    He dames, hebben jullie nog koolhydraatarme tips om verstopping tegen te gaan? Want mag natuurlijk niet een extra volkoren boterham... Zijn er vezelrijke, maar koolhydraatarme producten?
     
  16. Rozeroos

    Rozeroos Niet meer actief

    Minnie Gecondoleerd. Heel veel sterkte.

    Als je eind van de middag een snack tussendoor neemt en die weinig in koolhydraten houd kan je roosvicee laxo gebruiken.
    Bij mezelf is me ijzer wat aan de lage kant en neem dan roosvicee ferro en gebruik 1,5 eetlepel roosvicee per keer. En daarbij eet ik een koolhydraatarme snack.
     
  17. sumshine

    sumshine Fanatiek lid

    5 jan 2011
    3.063
    0
    0
    Geen idee t.a.v. koolhydraat arme maar goed werkende dingen voro je darmen, zowizo groenten toch? Kun je misschien ook je dieetverpleegkundige vragen?

    @hier een beetje verdrietig, heb voor t eerst na t ontbijt zelf te hoge suiker geprikt..he tis dus dan toch echt zo ;-( ik had nog de stille hoop dat ze een fout hadden gemaakt ofzo haha.
    Ik prikte na een kom krokante musli met stukje chocolade erdoor een 8.1.
    Ik moet ook zeggen dat ik het voelde, ik voelde me wazig (zicht) en had dorst..Dus na een uur geprikt en ja hoor! Na 20 min weer geprikt en toen was t 7.8 dus nog steeds "verhoogd".
    Ik kan er dan dus toch niet om heen, als t zo lang goed gaat dan denk je immers stiekem dat eht misschien toch niet zo is...
    En shit vandaag verjaardag en had me zo verheugd op een stuk taart...zucht...
    Ik weet het vergeleken met jullie moet ik nog lang niet zeuren en het is 1 keer dus nog geen man over boord, maar tis ff zon gevoels dingetje (hormonen spelen ook mee ;) )
     
  18. Rozeroos

    Rozeroos Niet meer actief

    Ik snap heel goed dat het een teleurstelling is.
    Helaas is het dan echt zo. Taart kan je gewoon nemen, als je maar slim kiest en vervangt voor een maaltijd of snack.
    En het kan nu gewoon een keer een uitschieter zijn. Het hoeft helemaal niet dat je andere keren nu ook te hoog gaat prikken.
     
  19. liefjoyce

    liefjoyce Actief lid

    20 sep 2011
    164
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik loop niet bij een dietist of verpleegkundige sumshine. Ik moet zelf op mijn eten letten... Groente eet ik natuurlijk trouw. Misschien kan ik tussendoor een extra groentesnack nemen....

    Zonde dat je te hoo prikte. Kan me best voorstellen dat je baalt. Is muesli koolhydraatrijk? En je kunt best een stukje taart nemen als vervanging van een ander tussendoortje hoor!

    Baby heeft weer eens de hik hier.. Kind hikt wat af, benieuwd of dat als ze eruit is nog zo is...
     
  20. Nuage

    Nuage VIP lid

    12 mrt 2008
    9.020
    659
    113
    Dat is balen sumshine, ik weet precies hoe dat voelt. Had ik ook de eerste keer dat het te hoog was. Nog steeds eigenlijk als dat gebeurt. Het bevestigt dat het echt zo is en geeft ook gelijk een beperking aan. Zo van dit kun je dus niet eten. Dat voelt echt bagger.

    Muesli is denk ik net als die Brinta van mij, het zet zich heel snel om in energie en geeft dus snel een glucose bommetje. Dat trekt onze alvleesklier dan net even niet.

    Liefjoyce kun je helemaal geen volkoren brood eten? Want dat is wel belangrijk hoor! Ik eet vaak nog in de avond een sneetje roggebrood met smeerkaas. Maar als het echt verstopt is en je geen kh meer kunt eten dan werken kiwi's toch het beste. Zeker op een lege maag.
     

Deel Deze Pagina