januari 2007 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door labmuisje, 22 apr 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Niet meer actief

    Dat heb ik ook, als ik te weinig of te laat eet wordt ik duizelig en opeens helemaal niet lekker. ZOdra ik dan weer iets heb gegeten gaat het weer ok! Ik eet niet meer zo lekker als voorheen. Het staat me gewoon een beetje tegen, alleen als ik het al ruik. Bah. Maar snoepen kan ik nog steeds goed. Probeer natuurlijk wel elke dag gezond te eten voor mijn hummeltje!
     
  2. Niet meer actief

    Hallo allemaal,
    Ik ben ook een januari mamma. We hebben al een dochtertje van 1 jaar een en (bijna) 8 maanden. Dat wordt straks vanaf januari dus gezellig druk. Ook ik ervaar allerlei kwaaltjes zoals jullie, vooral de buikkrampen. Dat had ik ook bij m'n dochter, wel tot een week of 10. Verder heb ik heeeeeeel veel slaap, verschrikkelijk. Ga d'r zo ook even in (m'n bedje).
    Ik hoop dat ik mee kan praten en dat het gezellig is hier. Lijkt me erg leuk.
    Groetjes.
    P.S. Ik gebruik een nickname omdat ik liever anoniem wil blijven.
     
  3. Niet meer actief

    O ja, ik ben op 18-01-2007 uitgerekend. (d.w.z. ik had op 15-04-2006 m'n laatste 1e dag menstruatie en heb een cyclus van 25-26 dagen gehad de afgelopen maanden)
     
  4. Niet meer actief

    Het staat een beetje raar geschreven dat van de leeftijd van mijn dochtertje, ik heb er eentje, niet twee, ha ha! (20 maanden bijna)
     
  5. Lieverd

    Lieverd Bekend lid

    12 mrt 2006
    764
    0
    0
    Directiesecretaresse
    Hoi,

    Welkom nieuwe meiden!!! Gezellig dat er zoveel meiden gaan bevallen in januari.

    Ik heb vandaag een klein beetje last gehad van misselijkheid, maar gelukkig niet zo erg. Ik ben wel sinds ik weet dat ik zwanger ben een kilo afgevallen. Ik eet veel minder en heb helemaal niet veel zin meer om te snoepen, terwijl ik dat toch altijd graag deed.

    Net naar de bios geweest. De Da Vinci Code! Goede film!

    Gr. Lieverd
     
  6. dorito

    dorito Bekend lid

    10 nov 2005
    868
    0
    0
    he babietje,

    dat is grappig. we lopen precies tegenlijk. de meesten gebruiken een nickname trouwens.

    geniet van je zwangerschap.
     
  7. Niet meer actief

    Hoi Dorito,
    31 Mei al een echo? Wat vroeg, hoe heb je dat zo geregeld?
    Groetjes...
     
  8. Niet meer actief

    Grappig om te lezen. Ik ben ook niet zo snoeperig meer. Tja, sommige dingen wel hoor. Maar dingen zoals chips, zoutjes, koekjes e.d. die ik altijd graag nam, vind ik niet zo aantrekkelijk meer. Ben benieuwd hoe lang dat duurt. ;)
     
  9. ja met 4 weken ben ik voor een inwendige echo geweest, maar toen konden ze nog niets zien wel dat mijn baarmoederslijm dikker was of zoiets en dat betekende dat ik wel zwanger was, maar nog te vroeg was om het vruchtje te zien.
     
  10. Niet meer actief

    Hallo mede-aanstaande-mama's

    Wat is het hier druk zeg!! Hou het echt niet bij zo 8)

    Sinds ik op de dag voor mn NOD wat bruin/slijmverlies heb gehad is dit langzaamaan minder geworden, het is nog wel heel licht aanwezig zo nu en dan. Ben gister naar de HA geweest, nou daar had ik dus totaal niks aan. Vertelde alleen dat ik moest stoppen met roken als ik dat deed (dat doe ik niet, roken dus), dat ik best twee wijntjes op een dag mocht drinken (echt niet) en gaf me bij weggaan een folder mee over een cursus borstvoeding... uit 2002 :rolleyes:
    Het feit dat ik niet durf te genieten en erg onzeker ben legde ze uit als 'oh, is het wel gewenst dan?', dus al met al ben ik er totaal niks mee opgeschoten. Ze heeft nog niet eens een zwangerschapstest gedaan.

    Ik voel nog steeds helemaal niks, heb geen kwaaltjes en bij vlagen maak ik me dus heel erg druk, bang dat ik misschien helemaal niet eens (meer) zwanger ben?? Heb dus al een fortuin aan testen uitgegeven omdat dat het enige is wat tot nu toe bevestiging geeft dat het wel zo is...

    Sorry voor dit lange (zeur) verhaal, moest ff m'n ei kwijt (figuurlijk dan, haha)!

    Groetjes Nann
     
  11. Nonny

    Nonny Actief lid

    3 feb 2006
    156
    0
    0
    Welkom alle nieuwe zwangeren en gefeliciteerd!
    Ik ga zo mijn bedje in.
    Ben ontzettend moe.
    Ik lees echt dat jullie allemaal op tijd voor een echo mogen of naar de vk.
    Was dat hier ook maar zo..
    Ik moet nog even wachten!

    Tot snel,

    Groetjessssssss
     
  12. Niet meer actief

    Babietje en Daphne, gefeliciteerd en welkom hier!
     
  13. Caecilia

    Caecilia Fanatiek lid

    7 apr 2006
    1.578
    0
    0
    Houten
    Jeetje wat wordt januari gezellig druk. Welkom aan alle nieuwe meiden!

    Ik heb van de week mijn collega/leidingevende ingelicht. Ik ben zo misselijk de gehele dag dat ik mijn werk af en toe niet meer trek. Voelde me heel schuldig als ik me ziek melde.
    Ze zei al dat ze al had gezien dat ik de laatste maanden dikker was geworden. Maar dat is van de Clomid geweest (hormonen waarmee ik zwanger geworden ben).

    Het op werk vertellen heeft heel erg opgelucht (al is het maar aan 1 iemand). Nu kon ik zonder schuldgevoel het etentje met de afdeling (kookkliniek) afzeggen want ik was heel erg misselijk en doodmoe.

    Eten blijft nog steeds een drama, alleen brood gaat goed maar zodra het warm is en ruikt draait mijn maag zich om. Verder krijg ik van iedereen te horen dat ik zo wit zie :)
     
  14. MB2005

    MB2005 Fanatiek lid

    30 apr 2006
    1.290
    0
    0
    Spijkenisse
    Hoi, die misselijkheid en duizeligheid heb ik ook hoor!

    De vk heeft de eerste dag van mijn laatste menstruatie (26-3) genomen en de dag dat ik gestopt ben met mijn pil (8 feb) en wanneer ik positief getest heb (28-4).
    Mijn eerste cyclus was 42 dagen, de tweede had ik ( ik voel dat en ik had ovulatietesten ) rond 16 april mijn eisprong, dus een cyclus van minimaal 7 dagen korter. Op 22 april had ik roze slijmverlies en op 28 april heb ik dus positief getest.
    Ik ben zelf van een cyclus van 35/36 dagen uitgegaan vandaar dat mijn banner op 7 weken en 4 dagen staat. Maar het kan natuurlijk wel iets korter geweest zijn en dan ga ik richting de 8 weken.

    Zo een heel verhaal!
    Ik zal dus toch even de echo af moeten wachten. En tot die tijd staat bij de vk de bevallingsdatum op 1 januari :D

    Hoe hebben jullie het berekent dan ( als je snel na de pil zwanger bent geraakt? ).

    Groetjes MB2005.
     
  15. Niet meer actief

    Ik heb gewoon zo'n calculator op het internet gebruikt en 15 april als laatste datum met een cycluslengte van 26 dagen. Ik was altijd heel erg regelmatig na het stoppen van de pil. Wel vrij korte cycli. Het was voor ons een grote verassing dat ik zwanger ben. We hadden nou niet bepaald op de vruchtbare dagen geklust. Ik snap er niets van. Bij ons dochtertje ben ik op een gegeven moment gaan tempen omdat er niets gebeurde na een aantal maanden. Toen duurde het nog 6 maanden voordat ik zwanger was. Uiteindelijk puur natuur en dus super, dat is helaas niet voor iedereen weggelegd...
    Nu was het dus echt een verassing.

    Groetjes...
     
  16. ik heb ook zo'n calculator gebruikt 1e dag laatste menstruatie 16 april met een cyclus van 23 dagen. En kwam ik uit op 16 januari 2007.
     
  17. dorito

    dorito Bekend lid

    10 nov 2005
    868
    0
    0
    he jammer nonny dat je zo lang moet wachten voor je bezoek aan vk.

    babietje. dat is meer een samenloop van omstandigheden dat ik zo snel een echo krijg. ze dachten nl eerst dat ik PCO had en daarvoor doorverwezen naar gynaecoloog. uiteindelijk is het gelukkig geen PCO, maar toen belde hij wel 2 weken later met uitslag of ik die cyclus een eisprong had gehad (ze hadde bloedonderzoek gedaan). toen kon ik tot mijn eigen verbazing zeggen dat ik zwanger ben, waarop de assistente meteen een afspraak maakte voor die echo. was meer omdat ik daar al geweest was. kunnen ze zien of het geen bbz is en hopelijk of het hartje klopt. lijkt me wel bijzonder. misschien dat ik het dan echt ga beseffen.
     
  18. Polleke

    Polleke Actief lid

    13 mei 2006
    119
    0
    0
    Groningen
    Ik! Heb een zoontje van 2 en een half. Hij staat elke ochtend om half 7 naast m'n bed: mama wakker! naar beneden! Dus van uitslapen komt het bijna nooit meer...
    Vandaag was m'n lief ook vrij en heb ik lekker de hele dag op de bank gelegen. M'n zoontje Thijs kwam steeds kijken: mama moe? Maar nu voel ik me eindelijk weer es redelijk uitgerust.
    Ik heb ook niet veel tijd om te internetten. Ik wilde net ff alles lezen, nou ben wel een uurtje bezig geweest! Maar gezellig hoor!
    Ik moet trouwens weer een andere verloskundige zoeken want volgens univé is de vk die ik had uitgezocht niet gecontracteerd en dan krijg ik maar 90 % vergoed. Nou, zal morgen ff bellen, hopelijk zijn ze dan niet gesloten.
    Verder alles goed, af en toe beetje trekkerig gevoel in m'n onderbuik. Vandaag m'n schoonzusje gesproken, die is 28 december uitgerekend, dus 2 weken voor mij, grappig hè!
    Nou, sterkte allemaal!
    Liefs, Polleke
     
  19. Nonny

    Nonny Actief lid

    3 feb 2006
    156
    0
    0
    Hoi Polleke,

    Herkenbaar hoor.
    Hier een zoontje van 2 die op dit moment ook voor zijn doen erg vroeg wakker is in de ochtend.
    Ook nu even de fase heeft van veel andacht vragen.
    Best vermoeiend als je jezelf ook niet helemaal top voelt.
    Ik ga dus vaak ook maar even tussen de middag liggen als hij slaapt..

    Groetjes
     
  20. Lieverd

    Lieverd Bekend lid

    12 mrt 2006
    764
    0
    0
    Directiesecretaresse
    Ik heb nog geen kinderen rondlopen, dus ik kan heerlijk toegeven aan mijn vermoeidheid.

    Ik baal er alleen van dat ik al een week verkouden ben en nu sinds gisteren ook nog eens oorpijn erbij heb. Bah!! Ik ben bang dat het straks weer uitloopt op een oorontsteking en daar zit ik eigenlijk niet op te wachten.

    Gr. Lieverd
     

Deel Deze Pagina