Stoppen met bloeddruk medicijnen!!!!

Discussie in 'De lounge' gestart door Ally, 9 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Desert

    Desert Fanatiek lid

    18 jul 2008
    3.216
    0
    0
    Bij mij was ie zonder medicatie in rust, dus midden in de nacht, 201/135 een geen gein..ik klaagde al tijden over hoofdpijn. Zwarte vlekken voor mijn ogen enz....internist schrok ook, maar werd niet opgenomen hoor!
    Bij mij is ie met medicatie standaard 130/95.. Komt doordat ik een druk en beweeglijk persoon bent zegt de internist haha
     
  2. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.533
    729
    113
    Sorry maar 130/95 is simpel weg aan de hoge kant en zeker als je medicijnen slikt. Dat je daar na gesprek met je internist moet 'hahahaha-en' moet je zelf weten. Maar gezond is het niet.

    Wordt altijd een beetje kriegel van dit soort reacties ... zal aan mij liggen maar moest het toch even kwijt.
     
  3. Ally

    Ally Fanatiek lid

    22 nov 2005
    1.008
    0
    0
    Waarom ik wilde stoppen ,ik heb de afgelopen wkn last van maag ,mss dat het daarmee te maken heeft .
    Bij mij speelt overgewicht ook mee,laat ik eerst deze probleem helpen en mss andere medicatie .
    Hierbij iedereen bedankt voor jullie advies .
     
  4. guus

    guus Fanatiek lid

    20 mrt 2012
    2.083
    0
    0
    in het koude noorden
    laat even chekken of je geen galstenen hebt, ik dacht ook dat ik last van mijn maag had, veel pijn, misselijk etc, blijk ik galstenen te hebben
     
  5. Desert

    Desert Fanatiek lid

    18 jul 2008
    3.216
    0
    0
    Nou ik denk dat mijn internist echt wel heeeel goed weet wat ze doet. Ik ben binnenste buiten gekeerd door internist en cardioloog, is geen reden gevonden voor mijn hoge bloeddruk, waarschijnlijk familiair aangelegd of iets in die trant. Ik slik al jaren medicatie en aangezien ik iets van adhd heb en toch redelijk druk ben, is mijn bloeddruk gewoon wat hoger, hij gaat niet lager.

    Toen ik zwanger was, gingen de alarmbellen pas rinkelen toen ie van 90 naar 95 was gegaan..

    Snap je, het hoort gewoon bij mijn persoon...niks aan te doen en dat hahaha-en dat schreef ik beetje cynisch bedoeld, maar daar moet je me voor kennen om m te snappen. Excuses.

    Edit..moet nog wel even kwijt dat wij ontzettend trots zijn/waren dat mijn bloeddruk gezakt is naar 130/92-95 alleen door t stoppen met roken
     
  6. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.533
    729
    113
    Ik zou eens met een andere internist gaan praten. 95 onderdruk is echt te hoog ... maar goed je zal het zelf het beste weten. Ik ben zelf nu blij dat het rond de 80 zit door goed te eten en te sporten en dus af te vallen.

    Hoge bloeddruk is niet gezond voor niemand niet. Dus ja als je het mij vraagt zou ik het nog eens na laten kijken. Mijn huisarts vond het nooit te hoog totdat ik eens bij een vervanger kwam en daar met 210/140 de deur uit liep om zo naar het ziekenhuis te gaan waar ik meteen medicijnen kreeg die drie keer aangepast zijn zodat ik nu een normaal leven kan lijden. Nu door het afvallen en sporten wil ik proberen om het den duur zonder medicijnen te kunnen doen.
     
  7. Lexxie

    Lexxie Fanatiek lid

    16 jun 2012
    1.666
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb iets van ADHD?
     
  8. Desert

    Desert Fanatiek lid

    18 jul 2008
    3.216
    0
    0

    Dat is het punt dus, ik had altijd ondergewicht...nu een normaal gezond gewicht, ik sport drie keer in de week, eet al jaren natriumarm, heb zoveel verschillende medicatie gehad, maar lager gaat mijn bloeddruk gewoon niet. Zelfs toen ik zwanger was, was 90 normaal..
    Ik vind t knap hoor als je op den duur zonder medicatie gaat proberen, ik zal er nooit vanaf komen. Zowat iedereen aan mijn vaders kant heeft hoge bloeddruk en zijn ook verschillende mensen overleden(nichtje van23, nicht van 40, mijn pa 57) op mijn vader na had niemand het uit laten zoeken, behalve ik. Dus ik zal nooit zonder medicatie kunnen, wat ik er ook aan doe.
     
  9. Desert

    Desert Fanatiek lid

    18 jul 2008
    3.216
    0
    0
    Ja?
     
  10. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Pff fijn dat je het grappig vindt. Maar ik kan het hier nog 100 keer zeggen, ik werd wel opgenomen. Dat anderen 95 een normale druk vinden maakt mij niet uit, in bergen op zoom vinden ze dat niet.
     
  11. Desert

    Desert Fanatiek lid

    18 jul 2008
    3.216
    0
    0

    Lees bovenstaande even, daar bied ik mijn excuses aan.

    Misschien verschilt t inderdaad wel van regio? Hier in Purmerend en het AMC deden t niet.
     
  12. Bri

    Bri Niet meer actief

    Of een onderdruk van 95 reden is om je op te nemen, hangt er ook van af wat je normale onderdruk is. Is die normaal 80, dan is 95 niet alarmerend (wel een reden om je in de gaten te houden). Is die normaal 50, dan wel.

    TS: overgewicht en hoge bloeddruk, dat is een mooi recept voor allerlei chronische aandoeningen (hart&vaten, nierschade, diabetes om er maar een paar te noemen). Mijn advies? Stop niet zomaar met je bloeddrukverlagers, zorg dat je afvalt en let op hoeveel zout je per dag binnenkrijgt. Meer dan 6 gram zout per dag is gewoon niet goed voor je, en draagt bij aan die te hoge bloeddruk. En als je minder zout gebruikt, werken die bloeddrukverlagers ook nog eens veel beter. Goede kans dat je dan wel kunt minderen met medicatie. Maar nogmaals: doe dat niet op eigen houtje.
     
  13. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Bj mij is mijn onderdruk normaal 65, 30 punten verschil is erg veel. Dat zal inderdaad het verschil zijn bri
     
  14. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.533
    729
    113
    Heb je al eens een 24 uurs test gedaan? Wat is daar de uitkomst van?
     
  15. Lexxie

    Lexxie Fanatiek lid

    16 jun 2012
    1.666
    0
    0
    NULL
    NULL
    Misschien kun je dan eerst eens kijken om je ADHD onder controle te krijgen. Als je meer rust hebt zal je bloeddruk
    Misschien ook meer stabiliseren!
     
  16. Lexxie

    Lexxie Fanatiek lid

    16 jun 2012
    1.666
    0
    0
    NULL
    NULL
    Trouwens, zoutloos eten hoeft tegenwoordig niet meer bij een hoge bloeddruk! Het is nooit wetenschappelijk bewezen dat door zoutgebruik (in normale vorm) je bloeddruk stijgt. Wel is het raadzaam geen drop en producten waar zoethout in zit te gebruiken...
     
  17. Bri

    Bri Niet meer actief

    Er is wel degelijk een verband tussen zoutgebruik en hoge bloeddruk. Kijk bijvoorbeeld eens hier: Zout | Hartstichting.nl

    En de combinatie van te veel zout en een te hoge bloeddruk verhoogt je risico op nierschade enorm.
    Nierstichting Nederland - Gezond leven en nieren

    Zoutloos hoeft gelukkig niemand te eten (sterker nog: daar word je ziek van) maar meer dan 6 gram zout per dag is echt niet aan te bevelen, zeker niet bij een te hoge bloeddruk. de gemiddelde Nederlander eet 9 a 10 gram zout per dag, wat echt veel te veel is.

    Bij zout heb ik het hier over natriumchloride (keukenzout is dat). 6 gram zout komt overeen met 2,5 gram natrium.
     
  18. Lexxie

    Lexxie Fanatiek lid

    16 jun 2012
    1.666
    0
    0
    NULL
    NULL
    Zeg ook in een normale vorm.
    Heb vorige week de cardioloog en de internist hier nog over gesproken, en deze vertelden dat het nooit wetenschappelijk is bewezen. Teveel is natuurlijk nooit goed, maar zoutloos is echt niet nodig.

    Zelf helaas te maken met een hoge bloeddruk (slik zelfs 3 soorten bloeddrukverlagers) maar hoef dus niet zoutarm te eten. Ook in ziekenhuizen krijg je geen natriumarm dieet.
     
  19. Bri

    Bri Niet meer actief

    Hoezo 'in een gewone vorm'? Natriumchloride is zout in de gewoonste vorm die wij kennen.

    Zoutarm, zoutloos, het is maar wat je eronder verstaat. Voor de meeste mensen geldt dat zij écht op hun inname moeten letten als zij onder de 6 gram per dag willen komen. En meer dan 6 gram per dag is echt bewezen slecht voor mensen met een te hoge bloeddruk. Wat je internist en cardioloog ook beweren. (ik werk zelf samen met een internist en een nefroloog om nierpatiënten te helpen om hun zoutgebruik omlaag te krijgen. via hen weet ik er wel het een en ander vanaf, ook al ben ik zelf geen medicus.)
     
  20. Lexxie

    Lexxie Fanatiek lid

    16 jun 2012
    1.666
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb het over een normale hoeveelheid, dus gewoon zout over aardappelen en groente. Geen zakken chips of blikken soep wegwerken, maar gewoon wat opletten.

    Zoutloos/zoutarm brengt je bloeddruk echt niet ineens zoveel naar beneden. Was het maar waar dat ik mijn pillen allemaal niet nodig had en enkel door zoutloos te eten het omlaag kon krijgen.

    Teveel is niet goed, maar alsnog staat ook internet er vol mee dat er nooit wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het wel zo is dat zoutloos nodig is.
    En geloof dat je in ziekenhuizen (wanneer je daar ligt voor een hoge bloeddruk) anders ook wel een zoutloos dieet zou krijgen toch?
     

Deel Deze Pagina