Maart mama's 2010, deel 7!

Discussie in 'De mama's' gestart door jedalin, 9 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lisil

    Lisil VIP lid

    19 apr 2009
    9.313
    0
    0
    Dat klinkt wel beter gelukkig hopelijk doet hij t ook snel overdag beter
     
  2. Gwenolyn

    Gwenolyn VIP lid

    13 jan 2009
    7.067
    0
    0
    Meiden ik heb zo'n geweldig aanbod gekregen!!!
    Mijn nichtjes wonen in Spanje. De oudste (18 jaar als ik me niet vergis) heb ik regelmatig contact mee, en dit contact is hartstikke leuk. Ze is vandaag in Barcelona begonnen met studeren aan een universiteit daar.
    Lekker geklets, en ik vertelden dat ik Barcelona een geweldige stad vind. Haar eerste reactie was: Wanneer kom je?? Dan zorgt ze ervoor dat haar kamergenoot dat weekend weg is, kan ik bij haar een weekendje logeren!!!
    Lijkt me zo gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaf om een weekend naar haar toe te gaan: Vrijdag vertrekken en zondag weer terug komen.
    Jeetje, heb eigenlijk echt zin om te gaan............
     
  3. seanli31

    seanli31 Fanatiek lid

    19 apr 2009
    1.213
    0
    0
    Brabant
    Gewoon doen zou ik zeggen!! Lekker tijd voor jezelf en genieten van alles daaro :)

    T is je van harte gegund!!
     
  4. jedalin

    jedalin VIP lid

    4 nov 2008
    12.674
    2
    38
    Gwen: leuk!!! Doen!!
    Kun je iets voor de kids regelen als je een heel weekend gaat?

    @hier twee kids met verhoging en beide wat ziekig dus. Laat ze vanmiddag dus maar slapen en maak ze niet wakker. Slapen nu al 2,5 uur.

    Verder weer gedoe over de uitkering van Arno. UWV heeft vorige week aangegeven dat het goed komt en het nu goed geregeld is en nu belt er weer iemand dat ie misschien toch weer geen recht erop had waardoor nu weer de kans groter is dat we wel alles moeten terugbetalen. Pffff, ik word er echt niet blij van.
    Net ook wel over gehad, zo is er gewoon totaal geen zekerheid voor ons als gezin.
    Hij heeft nu wel wat opdrachten en het loopt wel, maar hij verdiend nog niet voldoende elke maand dus Naja ik ben er gewoon niet zo blij mee.
    Dus weer wat gedoe hier omdat ik liever gewoon hem een baan zie hebben. Hij solliciteerd nu dus wel weer door... Zucht.
     
  5. Lisil

    Lisil VIP lid

    19 apr 2009
    9.313
    0
    0
    Klinkt leuk zeg heb je ook echt verdiend weet je al wanneer??
     
  6. Lisil

    Lisil VIP lid

    19 apr 2009
    9.313
    0
    0
    Dikke knuffel jedalin wat een narigheid zeg die onzekerheid! Snap dat je liever wilt dat hij weer en vast inkomen heeft hopelijk lukt t m snel
     
  7. jedalin

    jedalin VIP lid

    4 nov 2008
    12.674
    2
    38
    Jeeej Daan's eerste drolletje op t potje is een feit!! Cooool! Hahaha
    Meer geluk dan wijsheid hoor, hij poept om de een of andere reden heel vaak als ie geen luier om heeft maat meestal maat een puntje en dat hangt dan tussen Z'n billen nog.
    Nu echt een drolletje dus!

    Wordt wel nog wat trouwens: hij poept bijna standaard als ie bloot rond loopt. Volgens mij gaat dat zeker tot (en met) de basisschool duren. Maar goed dat hebben ze vanuit t Ziekenhuis ook wel aangegeven dat dat bij veel kindjes het geval is. We zien het wel...
     
  8. Lisil

    Lisil VIP lid

    19 apr 2009
    9.313
    0
    0
    Nou toch knap van daan zeg
     
  9. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Pfff ik weet niet meer wat ik met Esmay aan moet...
    Ze is zo driftig, boos, erruuugg druk, en gillerig de laatste tijd ze bijt, knijpt, slaat en schopt Stijn en wat we ook doen of zeggen niks helpt!!!
    men zegt dan dat is de leeftijd maar geloof me ze heeft het echt extreeemmmm!!
    Haar extra aandacht geven werkt niet, straffen niet, uitleggen niet en wij zijn gewoon ten einde raad! Ik zat net huilend naast haar en toen zei ze "mama verdrietig" dus ik uitgelegd dat ik verdrietig wordt van haar gedrag.. Toen gaf ze een knuffel en was de driftbui over... Maar dat was puur "geluk"
    Onze relatie gaat er ook aan onderdoor want door die driftbuien worden we natuurlijk wat geirriteerder en reageren op elkaar ook geirriteerd! Ook niet goed i know maar we zijn soms ten einde raad :(
    Help!!! Iemand een tip??
    Overigens is ze bij een ander en op het kdv erg lief!
     
  10. Lisil

    Lisil VIP lid

    19 apr 2009
    9.313
    0
    0
    sterkte kleintje ik heb geen 2 kids dus weet niet of mijn tip helpt maar volgens mij heb je dat al geprobeert om haar te laten helpen met zijn verzorging. of laat haar t zelfde doen bij dr pop op t moment dat een van jullie met stijn bezig is
     
  11. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Ja ik betrek haar overal bij.. Zij doet hem mee wassen, afdrogen, flesje meegeven etc vind dat ook erg leuk.. maar als dat allemaal klaar is en hij ligt in de box dan toch gaat ze uit het niets naar m toe en slaat m dan ofzo :(
    En het is niet alleen dat maar ook de combi van haar drift / boze buien die echt enorm heftig zijn!!!! Soms in combinatie met haar drukte denk ik weleens dar ze Adhd heeft ofzo maar geloof dat dat nog te vroeg is om te bepalen...
    Ze kan ook erg lief zijn hoor, niet dat jullie denken dat ze altijd een monstertje is maar wel vaak!
    Toen straks was ik bv een hele tijd met haar buiten aan het spelen, voetballen, gooien met de bal etc. ze vond het geweldig! Naar bed gaan ging toen ook wel totdat het moment er uiteindelijk was om te slapen.. Ze draaide helemaal door! Slaan op de deur, gillen, schreeuwen etc etc. en veel kindjes zullen dat snel opgeven maar zij houd vol tot weleens 2 uur! Dat wil je ook niet als moeder...
    Vasthouden, zingen, erbij zitten, negeren, positief benaderen, steeng toespreken het werkt gewoon allemaal niet :(
    Zal morgen eens op het cb vragen want de tips die zij mij gaven werken ook voor geen meter!
     
  12. jedalin

    jedalin VIP lid

    4 nov 2008
    12.674
    2
    38
    Zo te horen, kleintje, is het dus écht een schreeuw om (álle) aandacht. Op een ander is ze lief, bij kdv is ze lief...
    Thuis wil ze dus gewoon haar mama en papa voor zichzelf hebben en niet delen met een broertje.
    Lastig....erg moeilijk, want hoe krijg je haar nu dit gedrag afgeleerd.
    Ik kan en wil je graag tips geven, over belonen bij goed gedrag maar dat doe je vast en zeker allang al.... dus eigenlijk heb ik geen idee.
    Misschien CB een keer bellen? Of ben je daar niet zo'n fan van?
    Anders, euhm....misschien met kdv leidsters ofzo die bekwaam over komen over hebben, misschien dat hun tips hebben hoe je zoiets thuis kunt aanpakken? Ze hebben vast ook ssoms kindjes die juist andere kinderen pakken, schoppen, knijpen, bijten...misschien heb je er iets aan als je hoort hoe hun het aanpakken. Zij hebben natuuurlijk super veel ervaring, en je hebt wellicht leidsters waarvan je verwacht dat ze het zouden kunnen weten? (Dus niet een jong meisje, maar een wat ervaren leidster?)

    Sterkte....ik kan me niets voorstellen van hoe heftig het moet zijn volgens mij...ik bedenk wel iets, maar volgens mij is het dan nog erger zeg maar.
    Daan en Jesse hebben dat totaal niet. Natuurlijk, die worden ook boos en huilen ook en die smijten dan ook wel eens iets op de grond...maar ze gaan niet door het lint zeg maar.

    Misschien dat Gwen nog tips heeft...? Met Joënna die ook behoorlijk moeilijk kan zijn en ook met een klein broertje thuis?

    @ hier: Hm leek er even op dat het drama ging worden boven maar het is stil. ben vandaag alleen, en was er al weer bang voor..
    Daan wil dan in het 'grote bed' en 'boek lezen' en 'water drinken' en nog 20 smoesjes meer.
    Maar gelukkig lijkt het toch stil nu.

    @ hier: Arno heeft vandaag weer het solliciteren opgepakt gelukkig...dat geeft me weer wat rust.
     
  13. Gwenolyn

    Gwenolyn VIP lid

    13 jan 2009
    7.067
    0
    0
    @ Jedalin: Hoe is het met je mannen? Is de koorts over?
    He bah, vervelend die onzekerheid:(. Merken jullie dat de opdrachten wel steeds meer worden? Dat daar in ieder geval wel schot in zit?

    Wat goed van Daan!!!!!!

    Gelukkig is je het avond drama bespaard gebleven!!!

    @ Kleintje: Hier ook een driftige dame met regelmatig driftbuien, waarvan de buren denken dat er een speenvarken word geslacht:), maar gelukkig doet ze haar broertje niet opzettelijk pijn.

    Ik denk dat jullie beide 1 aanpak moeten kiezen, en dit vol blijven houden. Zelf zou ik ervoor kiezen (en dit doe ik ook) om haar meteen uit de situatie weg te halen, in de hoek, uitleggen waarom ze daar staat (kort krachtig, lage stem), 2 minuten afkoelen, en er weer heen gaan, uitleg geven, sorry zeggen, kusje en weer goed.
    Doet ze het weer (uiteraard gaat ze dit doen) en weer terug.

    Heb je het op het KDV gevraagd of hun tips hebben? Zitten ze in dezelfde groep?

    Gisteravond is Joënna ruim 2,5 uur boven tekeer gegaan. Waarom
    ? Ze wilden niet slapen, ze was niet moe, wilden nog douchen, nog 1 kusje mama, nog 1 kusje aan Jaëlian, met papa praten, teen gestoten, licht aan/licht uit, muziekje aan, muziekje uit, grote muziek aan (op de babyfoon), grote muziek uit, toen moest het kleine muziekje weer aan (trek muziekje, die ik altijd 1 keer aanzet), en de rest heb ik niet goed verstaan (of wilden het niet verstaan;)).
    Ze kan zo over de rooie gaan, dat ik haar bed moet verschonen omdat ze die onder spuugt.
    Hoe moeilijk ik het ook vind, maar ik laat haar tot op zekere hoogte tekeer gaan: Ze zoekt het maar uit. Als ik merk dat ze echt zo over de rooie gaat dat ze tegen spugen aanzit, gil ik een keer naar boven dat het klaar en afgelopen moet zijn. Stopt ze dan nog niet, dan pak ik haar knuffel af:( en krijgt ze pas terug als ze ophoud met tekeer gaan.

    Zelfde probleem als (bijvoorbeeld) met in de auto stappen. Zo kan het goed gaan, maar zo kan ze ook over de rooien gaan:
    Wil ze zelf haar gordel vast maken, wil ze via een ander portier instappen, heb ik niet snel genoeg haar boekjes gepakt (of een boekje vergeten).
    Ik zeg duidelijk wat ik van haar verlang en wat de gevolgen zijn wat er gebeurd als ze niet meewerkt (dat mama het gaat doen).
    Wel zet ik dan van te voren mijn bril af, want die grijpt ze geheid en wil ze kapot maken, en pak dan door. Dan maar gillen en krijsen en te keer gaan:Ze had de keus om mee te werken, doe ze dit niet, helpt mama.

    Op deze manier heb ik een half uur met haar door de winkel gelopen, met haar over mijn schouder (benen in de houtgreep zodat ze niet kon schoppen) en Jaëlian in de draagzak. Ze wilden niet mee lopen, wandelwagen in de auto. Ze had de keus: of lopen, of mama dragen (op mijn heup). Beide niet, en gaan liggen mokken?? Prima, over de schouder en meekomen.

    Ik ga ook niet van alles een strijd maken (vanavond stond ze alleen in haar romper en shirt op de trampoline omdat haar broek nat was (paar druppeltjes water erop): Prima je doet je best maar), wil je niet ontbijten? prima dan niet, wil je alleen in je romper naar bed? Prima, zij krijgt het koud en ik niet, wil je nog een pakje sap drinken voordat je naar bed gaat? Prima, maar wel voor het tandenpoetsen.

    Verder merk ik dat ze veel structuur nodig heeft. Lopen dingen anders als anders (of andere volgorde, of iets gaat niet door, maar wat ik wel had gezegd), raakt ze daardoor ook helemaal van slag, wat vaak de volgende dag ook nog gevolgen heeft.
    Ook blijf ik veel uitleggen, uitleggen, uitleggen en tot in den treuren herhalen zonder gefrustreerd te raken (ook al vraagt ze het voor de 20 keer en ben ik kapot moe van slaapgebrek).

    Zo kan ik nog wel een uur door typen. Soms word ik er echt moe van. Waarom kan het niet eens normaal gaan??? Waarom iedere avond drama schoppen met naar bed gaan??? Waarom 's ochtends al binnen 10 minuten na opstaan in de hoek staan omdat ze alles van de commode aftrapt omdat ze niet wil omkleden (ook niet ook niet op bed, op de vloer op de commode beneden, gewoon niet)???

    Dikke knuffel meid (waarschijnlijk heb je geen ruk aan mijn verhaal:D)!! Liever je frustratie op je vriend uiten, dan op je prinsesje;)

    @ Weekendje Barcelona: Zitten jullie allemaal goed op jullie stoel/bank/bed????????????
    Heb het er met Jorgen over gehad, en hij vind het goed:$. Hij vind dat het voor mij een goed plan is om lekker naar mijn nichtje te gaan, en daar lekker een weekendje te gaan stappen, nacht doorhalen, en overdag laveloos op een terrasje een tapas weg zitten te pikken:D
    Wel heeft hij aangegeven dat hij het niet aandurft om een heel weekend alleen met Jaëlian te zijn, maar daar heb ik oppas voor.
    Jeetje meiden, ik kan boeken:)
     
  14. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Woooww Gwen heb jij dezelfde dochter ofzo? :p je beschrijft haar precies zoals het hier ook is.. Met naar bed gaan, in de auto gaan alles!! Hoe rot ook voor jou ik ben wel "blij" je verhaal te lezen, gelukkig zijn wij niet de enige met deze problemen.. Al doet ze hier wel haar broertje express slaan etc (al vraag ik me af of ze snapt dat ze hem pijn doet, het is meer frustratie denk ik)

    En wat super dat je een weekend weg gaat heb je verdiend hoor!!

    Jedalin: fijn dat ze direct zijn gaan slapen!
    Hopelijk vind arno snel een baan..
     
  15. Gwenolyn

    Gwenolyn VIP lid

    13 jan 2009
    7.067
    0
    0
    Je zou het haast denken:D

    Ik snap ook dat ze bezig is om haar eigen persoontje te ontdekken, dat er een hoop om haar heen gebeurd waar ze geen invloed op heeft, en dat de wereld veel groter is als wat ze zelf denkt, en dat dit haar manier is om hier grip op te krijgen.
    Ze heeft ook bepaalde tiks (deuren en tuin hekjes moeten dicht, vleeswaren ligt op de 2de plank van boven in de koelkast, doe geen deksel van de pasta pot op de pindakaas pot), en dat dit haar manier om ergens controle op uit te oefenen wat voor haar tastbaar is. Tuinhekjes is niet echt handig:D
    Maar er zijn grenzen. Voor kinderen zijn er grenzen en voor volwassenen zijn er ook grenzen. Soms gaan dingen gewoon zoals ze gaan, en, hoe l*llig ook, heb je het maar te accepteren. Dit vind ik ook een leer moment (maar wel 1 van de moeilijkste).
     
  16. Lisil

    Lisil VIP lid

    19 apr 2009
    9.313
    0
    0
    jedalin wat fijn dat hij t soliciteren heeft opgepakt

    gwen wow wat fijn dat jorgen je laat gaan echt geweldig nieuws dus maar gelijk boeken dan
     
  17. Soda Pop

    Soda Pop Niet meer actief

    @ Gwen, wauwwwww!!! Ik zeg; BOEKEN! Als de gesmeerde blixem!! Voor er iemand zich bedenkt!! :D:D:D
    Wat een heerlijk vooruitzicht! MAG IK MEE???? :D
    Wat ontzettend fijn meis!! Wat gun ik je dat zeg!!!
    Superrrrr gaaff!!! Hebben ze daar wel wifi?? ;)
    Nee grapje! :D Vind echt superr leuk voor je!

    @ Lisil, ik hoop indd dat je je schoonouders kan vertrouwen en dat Stf Lisanne nie meeneemt naar, nouw ja, vrouw Pollewop... Tis toch verschrikkelijk... En dat het jou ontzettend veel pijn doet, wat wil je.... Je hield zo ontzettend veel van hem... Dit verwacht je toch nooit... Dat iemand het IN ZICH HEEFT... Om zoiets te DOEN?!?! Dit breekt toch letterlijk je hart... :( Hele dikke knuf voor jou!!!! Denk aan je hoor!

    @ Kleintje, ben super blij dat je wat hebt aan het verhaal van Gwen, dat je het herkent, waarschijnlijk geeft alleen dat je al een soort van rust? En helpt het rust/regelmaat/structuur verhaal wellicht?

    @ Jedalin, wat geeft het een onrust heh als de financiën niet lekker lopen... Komt goed meis, fijn dat Arno het solliciteren weer helemaal oppakt! Hoe vind jij het eigenlijk, de weekenden thuis? Geen feestdagen meer werken? Moet toch ook heerlijk zijn?

    @ Alies, ik zag zowaar reacties van jou weer voorbij komen!! Hoe gaat ie daar? Met jou en natuurlijk je meiden?

    @ Ano, hoe is het met je vader? Werken de medicijnen goed? Hoe voelt hij zich? Kan hij nog "goed" genieten ook van kleine Daan? Ik hoop dat je begrijpt hoe ik het bedoel? Ik weet niet zo goed hoe ik de vraag moet stellen.. :)

    @ hier, onwijs veel hoofdpijn... Vandaag thuisgebleven van het werk, en dat ga ik morgen ook doen... Dan past ma op en blijf ik mooi in mijn bed... Zit weer dik aan de tax qua medicatie.. Ga nu ook even op de bank liggen, maar werd geloof ik nodig tijd om even weer wat te schrijven hier....

    Liefs
    San
     
  18. Alies05

    Alies05 Fanatiek lid

    5 sep 2008
    4.312
    0
    36
    @kussie ja hier gaat alles goed hoor. :) Met de meiden ook. Mel kan soms een behoorlijke eigenwijze tante zijn als ze haar zin niet krijgt. Maar ik geef haar haar zin simpelweg niet. Ook al krijst ze alles bij elkaar en kom ik tot een kookpunt soms. Dan moet ik me zo inhouden om niet 10 rollen behang te pakken en haar er achter te stoppen. :) Min punt is ook dat als zij boos is, ze gelijk met iets gaat gooien. Zo heeft ze dus al mijn horloge tegen het tv scherm aangegooid. Daar zijn nu dus enkele pixels van kapot. De Nintendo is al een keer door de kamer gevlogen. Ja ook deze dame kan soms heet gebakerd zijn. En nog steeds is ze vroeg wakker. Ook in het weekend is het tussen 6.15 en 6.45 uur meestal.

    En Alies doet het goed in groep 4. Ze heeft nu haar 1e huiswerk mee. :)

    Hmmm das minder dat je weer hoofdpijn hebt. *knuf*
     
  19. Lisil

    Lisil VIP lid

    19 apr 2009
    9.313
    0
    0
    wat fijn van je te horen alies en ook al een temperement volle dame hihi. en in groep 4 al huiswerk???? gaat t goed bij dr op school?

    kussie sterkte meiss en idd morgen ook ff lekker thuisblijven en ff aan jezelf denken hopelijk morgen minder of liever geen hoofdpijn.
     
  20. Alies05

    Alies05 Fanatiek lid

    5 sep 2008
    4.312
    0
    36
    @lisil tis niet veel huiswerk. Ze moet 8 woordjes goed leren schrijven en krijgt vrijdag daar een dictee over. :) Ze zit net 1,5 week in groep 4, dus kan zo nog niet zeggen hoe het gaat. Maar ze vindt het wel leuk. :)
    Ja Mel is echt een pittig ding. Erger dan Alies op die leeftijd. Maar gelukkig lukt het me wel redelijk snel om haar weer in het gareel te krijgen.
     

Deel Deze Pagina