Glucose meten ivm zwangerschapsdiabetes

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Minniemouse1974, 11 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Rozeroos

    Rozeroos Niet meer actief

    Ik wil ook M&M's!!!!! Ik zet ze op mijn lijstje. Wat mijn partner na de bevalling naast me bed moet zetten. :D
    Ook staat daar chocoladetaart, bonbons en mergpijpen op.
    Wit stokbrood met kruidenboter heeeeerlijk.

    Dus ik hou me maar vast aan het na de bevallinglijstje en als ik ergens heel veel zin in heb zet ik het erbij op. :D
     
  2. sumshine

    sumshine Fanatiek lid

    5 jan 2011
    3.063
    0
    0
    hihi wat een goed idee Rozeroos: zo wil ik vers gebakken appeltaart met slagroom...MMMM
     
  3. Minniemouse1974

    Minniemouse1974 Fanatiek lid

    14 mei 2011
    3.570
    55
    48
    Ik heb ook zo'n lijstje.
    Stokbrood met kruidenboter. MenM's. Bokkenpootjes.Pannekoeken...
    Nog even geduld......zucht.

    Ik heb net de groeiecho gehad.
    Ik ben benieuwd naar de uitslag. Die krijg ik zo.
     
  4. Rozeroos

    Rozeroos Niet meer actief

    Spannend Minnie, hopelijk is alles goed.
     
  5. liefjoyce

    liefjoyce Actief lid

    20 sep 2011
    164
    0
    0
    NULL
    NULL
    He meiden, zal ff vertellen hoe het bij mij toen is gegaan. Bij de vk wordt standaard bij een bepaald aantal weken een keer je bloed gemeten. Ik prikte net iets te hoog. De vk maakte zich geen zorgen en ik ook niet, want ik had net een 0,5 lt flesje jus d'orange leeggedronken. Toch moest ik wel even een dagcurve gaan prikken. Een dagcurve hier houdt in dat je 4x op en neer moet naar de prikpost of het ziekenhuis. Nuchter, uur na ontbijt, uur na lunch, uur na diner. Bij mijn dagcurve zat 1 uitschieter naar boven. Daarom moest ik naar de diëtiste. Die heeft me een dieet voorgeschreven (echt belachelijk streng). Na 2 weken heb ik toen weer een dagcurve geprikt. Daar zat weer een verhoogde waarde bij (na de lunch geloof ik), maar de vk maakte zich er geen zorgen om en zei dat ik me de rest van mijn zwangerschap gewoon aan dat dieet moest houden.
    Omdat ik zelf nogal een neuroot ben kon ik er niet tegen dat ik niet kon zien of het dieet werkte. Ik vind een keertje een dagcurve prikken een momentopname en wie weet is het de volgende dag wel heel anders. Daarom heb ik toen van een kennis een metertje geleend. Dat gaf mij veel rust en daardoor kon ik ook eens wat lekkers nemen, want bijvoorbeeld ijskoffie of een moorkop prik ik onder de 5 bij. Nu waren de strips echter op en die kennis heeft een kindje met SMA wat aan het aftakelen is en die ik hier dus niet mee lastig wil vallen. En ik dacht die laatste weken doe ik gewoon zonder. Maar opeens begon het me toch weer dwars te zitten dat het misschien helemaal niet goed zou gaan met mijn waardes en dat ik dat dan niet zou weten. En toen zag ik dat metertje in de folder van de trekpleister en dacht ik: ik ga hem ook gewoon kopen ook. Heb hem vandaag omgeruild en net 2x na de lunch 5,6 geprikt. Dus hopelijk doet dit metertje het goed.
    O en ja ik woon in Nederland.
    @minnie: ik vind die waarde nog best meevallen na een bakje m&m's.

    Ik heb geen lijstje. Mijn vriend vroeg of ik meteen een broodje filet americain zou willen. Dat heb ik in het begin heel erg gemist, maar ik mis het niet zo meer nu. En ja, natuurlijk wil ik wel weer wat lekkers na de bevalling, maar ik zou zo gauw eigenlijk niet een bepaald iets weten wat er dan met kop en schouders bovenuit steekt. Iets van chocola waarschijnlijk.
    Ik dacht dat ik pizza heel erg miste, maar ik heb gisteren pizza gegeten en hij viel me eigenlijk zwaar tegen. Had echt te hoge verwachtingen...:)
     
  6. Minniemouse1974

    Minniemouse1974 Fanatiek lid

    14 mei 2011
    3.570
    55
    48
    Het nadeel is ook dat je je schuldig voelt als je iets lekkers eet.
    Tenminste dat heb ik wel.
    Bij een pizza is de waarde bij mij erg hoog. 8.7 ofzo.

    Ik prik 7 x per dag.
    Na de bevalling zal ik het misschien wel missen.:)

    koetjesrepen moeten ook op mn lijstje...

    De groeiecho was goed.
    Ze dacht dat ons kleintje zo'n 8 pond zou zijn.
    Dus dat is goed.
     
  7. Rozeroos

    Rozeroos Niet meer actief

    @liefjoyce, Ik vind het heel vreemd hoe zelfstandig jou vk heeft gehandeld. Sinds wanneer mag zij persoonlijk die diagnose stellen. Is ze ook je huisarts of andere soort van arts?
    Ze had zich gewoon aan het bijbehorende protocol moeten houden. Jij had getest moeten worden op wat voor een manier dan ook en daarmee een diagnose gesteld moeten worden. Vanuit daar hoor je naar een dieetist gestuurd te worden en gecontroleerd te worden door een internist.
    Als je zwangerschapsdiabetes hebt hoor je via een machtiging van de internist de bijbehorende spullen te krijgen zoals een metertje en de stripjes, netjes betaald door je zorgverzekeraar. Netzo als de dieetist betaald hoort te worden door je zorgverzekeraar (bij diabetes heb je racht op 4 uur per jaar, staat in babispakket).
    Als je waardes heel netjes blijven door het dieet, dan kan je bij de verloskundige blijven onder controle. Wel blijf je onder controle van de internist tot eind zwangerschap. Wel is het standaard dat je baby gehaald word met 40 weken ivm risico's.
    Ook hoor je groeiecho's te krijgen bij 30, 32 en 34 weken.
    Als je waardes nou heel erg schommelen dan hoor je insuline te krijgen en word je baby gehaald met 38weken. Ook als de groeiecho's uitwijzen dat je een erg grote baby gaat krijgen dan word het gehaald met 38weken.

    Ik vind hoe het bij jou gaat een hele rare manier. Voor hetzelfde geld heb je geen diabetes en volg je dieet voor piet snot. Of schommelen de waardes wel hel erg terwijl ze het niet ziet.
    Je bent nu bijna aan het eind, en zou het verder zo laten. Wel zou ik bv een gesprek met de huisarts aangaan hoe hij er over denkt. Gewoon soort van second opinion.
     
  8. liefjoyce

    liefjoyce Actief lid

    20 sep 2011
    164
    0
    0
    NULL
    NULL
    @roos: dat van de huisarts is misschien wel een goed plan. Het is mij dus niet helemaal duidelijk of er wel een standaardprotocol bestaat. Je leest op het forum ook steeds wisselende dingen over hoe het aangepakt wordt. Dat van de zorgverzekering verbaast me trouwens. Heb ze nog speciaal gebeld of het vergoed werd, omdat het medisch is. Ze zeiden van niet.
    Ik geloof niet dat ik het dieet voor niks volg en ik denk ook dat het wel goed gaat, maar ben net als jij van mening dat er een vorm van controle op had moeten staan dmv een meter en waardes doorgeven.
     
  9. Rozeroos

    Rozeroos Niet meer actief

    De apotheek deed hier ook eventjes lastig. Ik moest een machtiging van de arts hebben. Dus heeft de diabetesverpleegkundige dat geregeld met de internist en krijg ik alles vergoed vanuit de basisverzekering. Zelfs de dieetist krijg ik vergoed.

    Voor de diabetesmaterialen zou je op de website van je eigen zorgverzekeraar moeten kijken. Ik kreeg in het ziekenhuis mijn glucosemeter van de diabetesverpleegkundige die daarbij heeft uitgelegd hoe te prikken en dagcurve bij te houden. De rest kan ik nu gewoon zonder bijbetaling bij de apotheek halen. Als je geen insuline gebruikt kan het zijn dat je de eerste teststrips in je pakket zit en dat je ze daarna zelf moet betalen.

    Wat zit er in het basispakket van de zorgverzekering in 2012? | Vraag en antwoord | Rijksoverheid.nl

    Beperking van het basispakket zorgverzekering per 2012
    Sinds 1 januari 2012 krijgt u geen vergoeding meer uit het basispakket voor de volgende behandelingen en geneesmiddelen:
    dieetadvies, behalve als het advies onderdeel is van gecoördineerde, multidisciplinaire zorg voor bepaalde aandoeningen (zoals chronische obstructieve longziekte, diabetes of een risico op hart- en vaatziekten);
     
  10. eerlijkbeertje

    eerlijkbeertje Bekend lid

    10 okt 2007
    686
    0
    0
    Friesland
    Ff snel berichtje wij zijn de trotse ouders geworden van een dochter! Hannah heet ze...ze weegt 4730 gram en is 52 cm lang....we maken het prima allen de suiker s zijn wat aan de lage kant bij hannah maar ondanks dat doet het prima...ze ligt op de couveuse af deling....later volgt er een langer bericht...mijn suiker waarden zij nu prima!!!
     
  11. Rozeroos

    Rozeroos Niet meer actief

    Gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter. Gelukkig dat alles goed is gegaan. Hopelijk verbeteren de suikers snel zodat jullie optimaal kunnen genieten. Een hele fijne kraamtijd.
     
  12. sumshine

    sumshine Fanatiek lid

    5 jan 2011
    3.063
    0
    0
    GEFELICITEERD EERLIJKBEERTJE! WOUW een dochter Hannah! Wat een mooie naam ;) Lekker genieten! En yes: je mag ff weer zonder schuldgevoel snoepen..whoop whoop (viert ff een feesje voor je!) Lekker genieten meis!

    @hier: verzkering vergoed idd metertje, teststrip, advies van diabetesverpleegkundige en behandeling. Dit gaat via de internist. Dit ging mhier standaard nadat ik slecht had gescoord op de glucose drankje test..
    Het is hier ook beleid extra controles t.a.v. de groei etc. Is ook wel belangirjk want zw.diabetes is niet niks als de waardes erg schommelen (soms terwijl je t dus niet weet) kan dit niet alleen voro de dikte van de beeb gevolgen hebben maar ook voor de longrijping etc..
    Ik zou idd ook effe voor een secondopinion gaan.
    Ik heb het ook als diagnose gekregen terwijl ik tot op heden gelukkig een lichte vorm heb waarbij ik af en toe best wat kan sneoepen, ik hoef gelukkig weinig te laten momenteel (prik nog steeds laag) maar ik blijf wel extra op controle en kan altijd terug grijpen naar het dieet, dat geeft mij vertrouwen ook naar mijn beebje toe.
     
  13. Nuage

    Nuage VIP lid

    12 mrt 2008
    9.020
    659
    113
    Ik ben het daar helemaal mee eens maar had dat al eerder gezegd. Volgens mij mag de vk dat helemaal niet zelf bepalen. Ik vind echt dat ze jou en je kindje potentieel in gevaar brengt. Vooral qua uitblijven van groeiecho's en niet halen na 40 weken. Je krijgt nu ook geen extra CTG's. Er is wel een algemene richtlijn voor, ziekenhuizen mogen daar alleen wel van afwijken in de zin van deze strenger maken. Dat zie je dan terug in verschillen in max. doorlopen tot week 38 of 40 en prikwaardes.

    Ook ik heb alle apparatuur vergoed gekregen en heb alleen een basisverzekering. Ik sta nu zelfs als diabeet geregistreerd bij de apotheek zodat ik gratis naalden en cassettes kan halen. Die machtiging verloopt wel na 6 oktober ;)

    Hier een vreselijke nacht gehad. Voorweeen en een heel druk kind. Stond om half 6 onder de douche te janken. Ben ook helemaal kapot nu ga dat morgen ook aangeven op het consult bij de gyn.
     
  14. Nuage

    Nuage VIP lid

    12 mrt 2008
    9.020
    659
    113
    Liefbeertje gefeliciteerd!!!!!!
     
  15. sumshine

    sumshine Fanatiek lid

    5 jan 2011
    3.063
    0
    0
    aaauw Nuage, misschien meis heb je al wel ontsluiting en vandaar de pijn....Wie weet duurt het niet lang meer??? Duim voor je!
    Succes morgen bij de gyn!
     
  16. Nuage

    Nuage VIP lid

    12 mrt 2008
    9.020
    659
    113
    Ik hoop echt dat het niet lang meer duurt. Wil mijn lichaam eigenlijk wel terug. Kan niet lopen, zitten, staan of liggen zonder pijn, ben duizelig, moe, chagrijnig, maagzuur, diabetes... Blegh

    Enige waar ik niet over mag klagen is dat ik eergisteren nog stokbrood kruidenboter op heb hihihi daar prik ik niet hoger op.
     
  17. liefjoyce

    liefjoyce Actief lid

    20 sep 2011
    164
    0
    0
    NULL
    NULL
    @eerlijkbeertje: Gefeliciteerd! Mooie naam en vast een prachtig kind!
    @de rest: kan ik zo'n second opinion dan het beste bij de huisarts vragen of is er een andere plek waar ik aan kan/moet kloppen?
     
  18. Minniemouse1974

    Minniemouse1974 Fanatiek lid

    14 mei 2011
    3.570
    55
    48
    Gefeliciteerd Eerlijk Beertje!!
    Alles goed gegaan?

    Geniet van je kraamtijd!!
     
  19. Nuage

    Nuage VIP lid

    12 mrt 2008
    9.020
    659
    113
    Je kunt het bij de huisarts vragen of bij de afdeling gynaecologie in het ziekenhuis in jullie regio. Maar wellicht is de huisarts fijner voor je als je nog onbekend bent in het ziekenhuis. Ik ben echt blij meid als je het gaat navragen :)
     
  20. sumshine

    sumshine Fanatiek lid

    5 jan 2011
    3.063
    0
    0
    Ik zou het ook via de ha doen en die kan evt een secondopinio voorschrijven aan t ziekenhuis e.d. Goed dat je het even navraagt en checkt, dan weet je het gewoon zeker meis!

    Nuage: vanacht weer gerommeld??
     

Deel Deze Pagina