November 2010 mama's --- deel 3

Discussie in 'De mama's' gestart door Coco, 30 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Coco

    Coco VIP lid

    31 aug 2007
    6.135
    0
    0
    omg. Rotterdam
    @ Nelly: Leuk weer wat van je te horen. En gefeliciteerd!
     
  2. luukske

    luukske VIP lid

    5 sep 2008
    6.682
    0
    0
    verpleegkundige
    limburg
    @coco, Luka heeft (had) ook een milde vorm van Hypospadie, en ik wil je 1 tip geven...als een ok niet nodig is, en het puur cosmetisch is....denk erover na, laat het zo....want ik kan je helaas vertellen hoe en wat....phoe...je mag me altijd PB-en of mailen als je vragen hebt!

    @marleen, wat goed van Luuk....Mika praat echt nog niet veel, ja onverstaanbare dingen....wat wel heel duidelijk is is KAAS(als hij beneden komt wil hij eerst een plakje kaas), ETEN, DRAGEN, hihi....
    confronterend die aanpassingen in huis....krijgen jullie het bed ivm het tillen van Luuk (ergonomisch gezien)? het ledikant staat nog hoog toch?

    @nelly, gefeliciteerd!! hopelijk een mooie echo!!
     
  3. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    Tenx voor de felicitaties!

    Kunnen jullie ukken ook al bij de klink?
    Marjolein verraste ons vanochtend daarmee... Manlief heeft direct de klink van de deur naar de hal omhoog gezet. 'k Moet er niet aan denken dat ze zo de straat op loopt.
     
  4. Coco

    Coco VIP lid

    31 aug 2007
    6.135
    0
    0
    omg. Rotterdam
    @ Nelly: Nee dat kan hij nog niet. Ook in zn slaapkamer nog niet. Het traphekje op de gang krijgt hij met een beetje moeite wel open, dus ben echt blij dat hij nog niet bij de deurkruk kan.


    Hoe zit het bij jullie kindjes met de slaapjes overdag? R. wilde vorige week 's middags een paar keer niet slapen. Normaal leg ik hem om 13.30 in bed, meteen nadat ik J. naar school had gebracht, en dan sliep hij tot 15uur. Maar vorige week lag hij een paar keer om 14.30 nog te spelen in zn bedje, of te bonken op de duer dat hij uit zn kamer wilde. En als hij dan pas laat in de middag ging slapen, sliep hij bijna tot aan het avondeten, en dan was het 's avonds om 20uur een drama met naar bed brengen omdat hij dan nog niet moe was.
    Gisteren dus een keer zonder slaapje gedaan. Het ging eigenlijk heel goed. Alleen einde van de middag had hij een klein dipje, toen viel hij bijna voor de tv in slaap. Maar hij is niet vervelend of chagrijnig geweest. En hij heeft een heerlijke nacht gehad, een uur langer geslapen dan normaal, hij werd om 8 uur pas wakker ipv 7 uur. Ik denk dat ik het vandaag dus maar weer zonder middagslaapje ga doen.
    Maar zal het ook wel gaan missen. Vond die 1,5/2 uur altijd zo lekker. J. op school en R. op bed en ik even tijd voor mezelf of de tijd om het huishouden een duw te geven....
    J. was trouwens ook al zo vroeg van zn slaapje af. Ook al voordat hij 2 werd.

    @ Luukske: Ik ga je PB-en. En ben ook erg benieuwd naar het verhaal van Luka en jouw ervaringen daarmee.
     
  5. Coco

    Coco VIP lid

    31 aug 2007
    6.135
    0
    0
    omg. Rotterdam
    Luukske, je hebt PB!
     
  6. luukske

    luukske VIP lid

    5 sep 2008
    6.682
    0
    0
    verpleegkundige
    limburg
    @coco, je hebt ook pb
     
  7. lot23

    lot23 VIP lid

    13 aug 2006
    6.130
    0
    0
    gelderland
    Ineke wat super zeg! Gefeliciteerd! Hoe was de echo?

    Nelly wat een leuk nieuws! Gefeliciteerd!

    Marleen vind dat jullie kleine man ook al veel praat. Wat confronterend alle hulpmiddelen die er bijkomen. Hoe staat het nu met onderzoeken en dergelijke? En hoe is het met jullie(papa, mama en grote broer) zelf?

    Hier een klein bijdehand madammetje, kletsen, alles doen wat Tygo doet en een pittige tante. Tygo gaat over 2 wk wennen op de basisschool en dan na de vakantie gaat het beginnen weer een nieuwe fase oh heb er soms buikpijn van daar gaat mijn kleine mannetje naar school!
     
  8. Marleen1979

    Marleen1979 VIP lid

    8 dec 2006
    6.488
    1
    0
    We hadden dinsdag weer een beetje een teleurstellende dag. Eerst logopedie gehad en Luuk werd, ondanks zijn best grote woordenschat getest op een leeftijd van 14 maanden en zou dus 9 maanden achterstand hebben?? Ik weet wel dat een lijst maar een lijst is, maar leuk is anders...

    Daarna zouden we telefonisch de uitslag krijgen van de lumbaalpunctie (hersenvocht via ruggenmerg). De afspraak was vanaf kwart over 12. De arts belde uiteindelijk pas om half 6 dus ik heb ruim 5 uur in spanning zitten wachten. Ik had namelijkg gehoopt nu eindelijk te horen wat Luuk heeft. Ze gingen kijken naar een startle ziekte. Uit de lumbaalpunctie is dat toch niet gekomen. Er is ook nog genetisch onderzoek gedaan, maar dat was nog niet binnen... Kortom, we weten nog steeds niks! Verder was er nu weer een afwijkende waarde die voorheen wel goed was. Het spierenzym CK is verhoogd, maar ik weet niet wat dat dan betekent en de arts weet ook niet zo goed wat hij hier mee aan moet. Deze test moet opnieuw. Ook de aminozuren waren weer verder verhoogd?? We zijn nu al bijna 2 jaar op zoek, maar helaas nog steeds geen diagnose...

    Verder gaat het overigens prima met ons hoor. We blijven gewoon positief in het leven staan, genieten van de kleine dingen en vooral van ons heerlijke gezin. Momenteel zit Luuk even wat minder goed in zijn vel. Hij is verkouden en in bed erg onrustig en heeft dan veel aanvallen van adem inhouden en wegvallen. Hoop dat ie snel weer wat opknapt.
     
  9. Ineke1983

    Ineke1983 Fanatiek lid

    30 jan 2009
    3.322
    0
    0
    Limburg, België
    Gefeliciteerd Nelly!!!

    Debby ik las het op je fb en leef echt met je mee... moet echt zo vreselijk frustrerend zijn! Zit je daar in de medische wereld en kunnen ze nog niet helpen :(

    Echo woensdag was goed, maar we hebben niet veel gezien he op 5 weken :) gewoon een zwart bolletje, nog geen boontje, maar wel goed ingenesteld in de baarmoeder waar het moet zijn dus niet te dicht bij het littekenweefsel!
    Vrijdag gaan we opnieuw en dan ben ik 6w3d en hopelijk zien we dan al een hartje!!!

    grietje hoe gaat het met jou???
     
  10. luukske

    luukske VIP lid

    5 sep 2008
    6.682
    0
    0
    verpleegkundige
    limburg
    @marleen, balen zeg dat gewoon nog steeds niks duidelijk is.
    weten ze wel wanneer jullie de uitslag van de lumbaal kunnen verwachten?

    als wij trouwens naar de logo zouden moeten met Mika, zou hij het echt slechter er vanaf brengen dan jullie Luuk, want mika zegt niet veel, wijst alleen maar, en zegt volgens mij net zo veel, of minder dan zijn nichtje van 14 maanden!

    @ineke, fijn dat de echo goed was...nu op naar de echo met het kloppende hartje!! hoe voel je je verder?

    @lot, hier doet Mika ook Luka in alles na...
    en Tygo al bijna naar school, phoe, gaat snel.....maar als ze eenmaal gaan gaat het nog sneller....ik weet nog dat ik Luka bracht voor het eerst, en nu zit hij al in groep 3 en kan al redelijk lezen/schrijven....

    @all, hebben jullie cadeau-ideeen voor de verjaardag van de kleintjes? ik vind het moeilijk, gezien we 2 jongens hebben en Mika dus met veel spullen van Luka speelt/kan spelen....
     
  11. Marleen1979

    Marleen1979 VIP lid

    8 dec 2006
    6.488
    1
    0
    @Luukske: De uitslag van de lumbaalpunctie hebben we dinsdag gekregen. We wachten nu nog op de uitslag van het genetisch onderzoek en er is geen datum/termijn genoemd.
     
  12. grietje 77

    grietje 77 Bekend lid

    7 feb 2010
    857
    273
    63
    Vrouw
    Hoi!

    Hier met de buikbaby alles ok. Goede mooie en duidelijke echo gehad. Nu 12 weken... Tweede trimester is een feit.

    Wel weer wat minder nieuws... Kat is al een week weg... En mama heeft Gisteren haar achillespees doorgescheurd. Ze is volledig af. Nu moet ze maanden lang revalideren.

    Tmag wat minder beginnen tegenvallen hier eigenlijk. Al denk ik dan dat ik niet mag klagen met mijn schatten...
     
  13. Coco

    Coco VIP lid

    31 aug 2007
    6.135
    0
    0
    omg. Rotterdam
    @ Grietje: Is de kat al vaker lang weggeweest? Hoe oud is hij? Ik hoop voor jullie dat hij snel thuis mag komen.

    @ Luukske: Wij hebben dat probleem ook een beetje. En dan niet zo zeer wat wij zelf gaan geven, maar meer wat we aan de visite en aan Sinterklaas kunnen vragen.
    Ik had er een tijdje geleden zelfs een topic over geplaatst: http://www.zwangerschapspagina.nl/peuter-kleuter/385095-jarig-decmeber-help.html
    Wij gaan dus in ieder geval de speeltent van Ikea kopen CIRKUSTÄLT Speeltent - IKEA en dan nog iets erbij maar weet nog niet precies wat.
     
  14. Marleen1979

    Marleen1979 VIP lid

    8 dec 2006
    6.488
    1
    0
    Qua cadeau's gaan wij vooral voor nuttige dingen. Ik heb kleding gevraagd voor Luuk en van mijn ouders krijgt hij een paar leren slofjes en laarsjes. Luuk speelt toch niet met zo heel veel dingen door zijn beperkingen en we hebben al een enorme speelgoedkist met spullen. Verder vragen we boekjes, want daar heeft Luuk het meest plezier in.
     
  15. Coco

    Coco VIP lid

    31 aug 2007
    6.135
    0
    0
    omg. Rotterdam
    Luuk is natuurlijk ook al bijna jarig, nog maar 2 weekjes. R. is pas over ruim 2 maanden jarig.
     
  16. Marleen1979

    Marleen1979 VIP lid

    8 dec 2006
    6.488
    1
    0
    Ja dat is ineens al heel snel; 18 oktober. Gek idee dat hij bijna 2 is, want hij lijkt veel jonger doordat hij niet kan zitten, staan en lopen. Over een half jaar al naar de peuterspeelzaal...
     
  17. grietje 77

    grietje 77 Bekend lid

    7 feb 2010
    857
    273
    63
    Vrouw
    @ coco: nee, mijn kat is nog nooit eerder een week weggeweest. Ik vrees ervoor, zeker omdat het een kattin is... Ze is dus nog steeds spoorloos.

    Tristan heeft het wel gemerkt en geeft nu eten aan zijn pluche kat...?

    Even een echo spammen van ons 2de wonder. 'k Vind het superduidelijk!
    (en kennen jullie de nub-theorie? volgens mij neigt dit dat terug een jongentje te zijn?)
     
  18. Coco

    Coco VIP lid

    31 aug 2007
    6.135
    0
    0
    omg. Rotterdam
    Wel gehoord van NUB maar ik ben blij dat ik het verschil zie tussen een arm en een been bij wijze van spreke dus ik zou het niet weten. Maar hele mooie echo, gefelciciteerd!

    @ Marleen: Kan Luuk wel gewoon mee gaan draaien op de psz? Moet daar zeker ook een aantal dingen geregeld/aangepast worden voor hem?
     
  19. Ineke1983

    Ineke1983 Fanatiek lid

    30 jan 2009
    3.322
    0
    0
    Limburg, België
    Mooie echo grietje!!! ik ken de nub wel maar zie het totaal niet, is me nooit gelukt...
     
  20. Marleen1979

    Marleen1979 VIP lid

    8 dec 2006
    6.488
    1
    0
    Als het goed is kan hij wel gewoon meedraaien op de peuterspeelzaal al zullen de dingen vast wel anders zijn. Hij kan natuurlijk niet zelfstandig dingen doen en ik moet hem daar brengen met zijn eigen buggy en werkblad. Ik hoop dat ie tegen die tijd redelijk kan praten zodat hij zich kan uiten. Misschien moet er extra begeleiding komen, maar dat verwacht ik eigenlijk niet. De PSZ heeft de groepen kleiner gemaakt zodat er ook ruimte is voor kinderen met een beperking. Eerst zaten er 20 kinderen in een groep, nu 14. Luuk is op zich niet moeilijk, heeft geen gedragsproblemen en kan niet weglopen :D. Verder krijgt hij 's nachts sondevoeding en overdag als hij slaapt dus daar hebben ze ook geen werk aan.
     

Deel Deze Pagina