Wel of niet mottilium gebruiken?? Weet t niet meer...

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Nannie, 1 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nannie

    Nannie Fanatiek lid

    22 nov 2006
    2.706
    0
    0
    Hallo

    Mijn dochter is nu 9 wk oud en heeft erg last van maagzuur. Vooral rond een uur voor haar voeding is het heel erg. Ze heeft soms zoveel in haar mond dat ze zich erin verslikt half stikt. Van de Kinderarts hebben we al ranitidine en motillium Alleen de motillium vind ik nogal een punt. Het zorgt ervoor dat de voeding sneller naar de darmen gaat met als gevolg een krijsende yara. Tegen het einde van de fles begint ze al enorm te gillen en overstrekken. Pas een uurtje voor haar voeding is het wat rustiger dan moet ze dus alweer een nieuwe dosis motillium.

    Toen ik dit dus paar dagen had gebruikt ben ik weer gestopt want het was te zielig! Dit iom huisarts. Nu toch weer begonnen op aanraden van de ka alleen dan in een minder dan de minimale dosis. Helaas heeft ze opnieuw kramp... ook het zuur blijft.

    Ik weet ff niet zo goed wat ik ermee aan moet. Het staat me ook enorm tegen dat ik zes keer per dag aan haar medicijnen moet geven. Heb t gevoel dat ik haar "volprop".

    Mijn zoontje had het eerste jaar ook reflux alleen verborgen. Na8 maand is hij begonnen met motillium en nexium.Dat hielp maar hij was toen al stuk groter natuurlijk....

    Wie heeft er ideetjes?
     
  2. Fuchsia

    Fuchsia Niet meer actief

    heeft ze alleen motillium?
     
  3. Eden28

    Eden28 Fanatiek lid

    23 jun 2012
    1.623
    0
    0
    Hier kreeg mijn zoontje het met 4 maanden en het werkte zo goed! Hij veranderde in een totaal ander kind. Mocht deze het ook weer krijgen dan wil ik het gelijk en ga ik weer niet maanden van alles proberen
     
  4. Fuchsia

    Fuchsia Niet meer actief

    Motillium remt namelijk geen zuur.... Zantac/Losec en Nexium wel. Ik zou daar om vragen ipv Motillium, de slokdarm van je kleintje word alleen maar meer geirriteerd en dat kan de onrustigheid verklaren
     
  5. Nannie

    Nannie Fanatiek lid

    22 nov 2006
    2.706
    0
    0
    Nee ik heb ook zantac/ranitidine. Dus ze heeft ze beide alleen de ranitidine alleen werkte niet genoeg. De pijn is wel minder maar de hoeveelheid zuur niet.

    De motillium heeft alleen zo'n nare werking op haar darmen. Vraag me af of dit wennen aan het middel is of dat ze er overgevoelig voor is.

    @eden tja dat zei ik ook toen motillium en nexium bij mijn zoontje een uitkomst bleken... alleen nu dus niet.
     
  6. karine26

    karine26 Actief lid

    7 jan 2009
    283
    1
    0
    onderwijzeres
    Bergen
    Hier kreeg ik bij de eerste losec en motilium voor de eerste dagen... dus een beetje tot de losec echt begon te werken. Zantac werkte ook niet voldoende.... als je schrijft dat ze zonder motilium nog zuur heeft, denk ik dat de zantac misschien niet voldoende is... zou ze echt geen losec willen voorschrijven? Eens de losec begon te werken, kon ik de motilium gemakkelijk laten....
     
  7. Caruli

    Caruli VIP lid

    15 nov 2007
    31.699
    91
    48
    Zorgverlener
    Noord - Brabant
    Hier gebruiken we motilium icm nexium.
    Zantac werkte hier niet voldoende.
     
  8. Meijke

    Meijke Niet meer actief

    Hier eerst Losec (verstopping), toen Zantac (nog zuur), toen Zantac en Motilium (heftige darmkrampen). Daarna met 5,5 maand Nexium: een heel ander kind!!!

    Als ranitidine alleen niet genoeg is, zou ik vragen om Nexium. Dat heb je eerder gehad zie ik, wellicht gaat het goed op alleen Nexium. Toch wat sterker als ranitidine.
     
  9. Nannie

    Nannie Fanatiek lid

    22 nov 2006
    2.706
    0
    0
    Ik zou eerst nexium krijgen met motillium alleen in de apotheek gingen ze dat bekijken en gaven ze aan dat het niet oplost. Ja pas in 15 ml water of zo ook dan blijft het korrelig. Ze vonden het niet een goed plan om haar met 8 week al zoveel ml medicijnen ineens te geven en dan ook nog t punt dat er korreltjes in overblijven...de meeste kindjes die ik lees zijn ook al wat ouder als ze het krijgen
     
  10. Meijke

    Meijke Niet meer actief

    De Nexium deden we in 15 ml water idd, maar dan lost het goed op. Losec zijn wel korrels, dat vond ik een gedoe. Voordeel van Nexium is dat het lekker smaakt.

    Ik snap dat 15 ml je veel lijkt. Maar dat is 1x per dag. Nu krijgt ze 2x Zantac en 4x Motilium, das ook veel toch? Ik zou vragen of je de Nexium eerst mag starten zonder de Motilium. Ik heb al veel verhalen gelezen over Motilium en buikkramp. Uiteraard niet elk kleintje, maar als jij het gevoel hebt dat ze er pijn van krijgt zou ik zeker stoppen.
     
  11. Miekjepiekje

    Miekjepiekje Bekend lid

    29 dec 2011
    696
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij krijgen de motilium iin de vorm van een zetpil. We geven 2x per dag een halve. Dat werkt supergoed. Geen krampen, die ze wel bij het spuitje kreeg.
     
  12. Ster27

    Ster27 Fanatiek lid

    14 jan 2010
    2.903
    254
    83
    Wij moe(s)ten de nexium oplossen in 10 ml water ipv 15 ml water (bij beide zoontjes). Beide zoontjes waren ongeveer 3 maanden toen we begonnen met medicatie. Bij de oudste icm motillium, bij de jongste alleen nexium.
     
  13. Nannie

    Nannie Fanatiek lid

    22 nov 2006
    2.706
    0
    0
    Ik heb de kinderarts maar gebeld en gevraagd om nexium. Ze belt morgen terug dus maar afwachten wat ze zegt! Doe iig geen motillium meer!
     
  14. Kylietje

    Kylietje Actief lid

    15 dec 2011
    367
    0
    0
    Wetteren
    Wij zijn begonnen met zantac in combinatie met gaviscon.
    ---> niet goed.
    Dan enkel zantac ---> ook niet goed.
    Dan zantac in combinatie met motilium ---> goed voor 2 maand.
    En nu sinds 3 maanden geven wij 1 maal per dag een capsule omeprazole in combinatie met 1 maal 2.5 ml motilium 's morgens. Dat is nu nog de enige fles waar hij van teruggeeft. Daarom die motilium.
    Jarne heeft totaal geen last gehad van de motilium, nooit eigenlijk. Maar mijn buurman en ook mijn apotheker die vroeg me eens of hij er geen buikkramp van kreeg, want heel veel ouders klagen daar over.
    Dus ik denk dat jouw kindje er gewoon niet tegen kan.
    Hopelijk kan je de nexium krijgen en word je kleintje gauw een vrolijk meisje zoals het hoort te zijn.
     
  15. Nannie

    Nannie Fanatiek lid

    22 nov 2006
    2.706
    0
    0
    Nou de kinderarts heeft gebeld we krijgen geen nexium. Dat is tovch echt voor baby's boven tien kilo of 1 jaar! hebben nu losec mups gekregen....ben bang dat t toch niet gaat weken. Vanavond 1e x gegeven maar ze heeft nog nooit zoveel gehuild en raar gedaan met haar mond als nu...ze is ontroostbaar!En zoveel zuurwater wat er nu uitkomt!
    pfff artsen! Ze zei dat dan toch motillium t enige is... nou echt niet!
     
  16. Birgitte

    Birgitte Bekend lid

    13 jul 2010
    792
    0
    16
    Motilium heeft bijwerkingen en dat is precies wat je beschrijft. Maar het gaat over en dan werkt het fantastisch. Houd er rekening mee dat de bijwerkingen terug komen elke keer als de doses verhoogd wordt. Dus niet stoppen maar even doorzetten.
     
  17. Nannie

    Nannie Fanatiek lid

    22 nov 2006
    2.706
    0
    0
    maar hoe lang blijven die bijwerkingen dan? want de ka
    deed er ook zo onzeker over dat ze er zo heftig op reageerde...
     
  18. miis

    miis VIP lid

    8 mei 2012
    5.229
    1
    0
    mijn zoontje kreeg met 5 weken de combi zantac en motilium, werkte direct ! ander kind, helemala tevreden,
    Van krampjes had hij sowieso al last, maar gewoon "normale" krampjes..

    echter met 3 mnd wa shet nog niet over, maar last van maagzuur was het niet...kidnerarts, cb en huisarts zeiden ..oh hoort erbij, hoort erbij..totdat bij mij het lampje ging branden...en ja hoor bleek de motilum...gelijk gestopt..

    maaar dit begon dus eigenlijk vanaf het moment dat zoon al wat over de verborgen reflux heen was gegroeid,,,zantac ben ik vanaf toen ( 4mnd) ook gaan afbouwen..

    Later zei mn huisarts, dat motilium ook eigenlijk maar voo tijdelijk gebruik is, even totdat de slokdarm de tijd heeft gehad om goed te herstellen, want het voorkomt wel dat het zuur minder snel omhog stroomt doordat het de maag sneller ledigt...


    ik heb zo het idee dat jouw maagzuurremmer niet voldoende werkt...kun je haar niet even extra laten wegen bij de kinderarts, wie weet moet de dosis verhoogt worden

    bij mijn zoontje moest het al na 3 weken, hij was ineens in 1 week 300 gr bij gekomen...en het kwam weer terug
     
  19. Nannie

    Nannie Fanatiek lid

    22 nov 2006
    2.706
    0
    0
    Nou ze is afgelopen week net weer gewogen. en op basis van dat gewicht geeft ze dit voorgeschreven...De apotheek vond het wel wat te weinig en zei dat ze wel het hele pilletje mocht maar van de ka niet!
     
  20. miis

    miis VIP lid

    8 mei 2012
    5.229
    1
    0
    ja sommige kinderartsen zijn voorzichtiger....ik hoor zoveel verschillende verhalen..

    ik heb 2 kinderartsen gehad, en zij zeiden juistd at het zoveel voorkomt en dat die medicijnen echt niks ergs zijn, die hoeveelheden...ookal staat er bij vanaf 1 jaar...
    1 vertelde, dat het in bijv belgie heel normaal is, maar dat nederland er nog niet veel bekend mee is het snel voor te schrijven...

    maar ik zou wel echt gewoon vaak bellen of op je strepen blijven staan als jij ziet dat je meisje ongelukkig en ontevreden is!! want ze hebben ehct onwijze pijn!!!

    gewoon zeggen ik wil NU wat anders ( als je het idee hebt dat iets niet werkt)

    hoe slaapt ze overdag? heel weinig? in elk geval daar kun je ook aan zien hoeveel pijn ze hebben, want als ze tevreden zijn dan gaan ze gewoon lekker slapen als ze moe zijn..maar als dat zuur zo brand, kunnen ze amper liggen

    mijn zoontje sliep heeel veel op mn borst op zn buikje...had soms echt geen handen vrij..
     

Deel Deze Pagina