Motilium en Zantac

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Sabrine1984, 13 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sabrine1984

    Sabrine1984 Niet meer actief

    Hoi meiden,

    Wij zijn vanmiddag met onze zoon naar de kinderarts geweest ivm refluxklachten. Wij hebben Motilium en Zantac voor geschreven gekregen. Maar vooral bij Motilium zitten nog al wat bijwerkingen.. Wie heeft er ervaring met deze medicijnen en hadden jullie kindjes last van de bijwerkingen?
    Motilium zorgt er voor dat de maag sneller leeg is, dus ook weer sneller honger?

    Van Zantac krijgen wij de alcoholvrij variant van de apotheek en voor morgen heb ik ook een afspraak staan bij de osteopaat. (Zantac moest besteld worden door de apotheek dus ik ben nog niet begonnen met de medicijnen)

    Ben benieuwd naar jullie ervaringen.
     
  2. Sabrine1984

    Sabrine1984 Niet meer actief

    Niemand ervaring met motilium? :(
     
  3. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    12 mei 2012
    3.340
    4
    38
    Rotterdam
    Nee, wij hebben alleen zantac gebruikt. Maar daar kreeg DL buikkrampen van en toen hebben we een tijdje niets geprobeerd en dat ging toen eigenlijk wel goed
     
  4. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Motilium deed hier bijna niets, wij moesten het echt hebben van de maagzuurremmer (in ons geval Nexium)
     
  5. suze30

    suze30 Fanatiek lid

    7 jul 2009
    2.188
    1
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb bij mijn oudste zoon mottilium gehad, maar hij had daar verschrikkelijke krampen van..mijn jongste dochter heeft zantac gehad, dit werkte prima voor haar, bij mijn jongste zoon deed de zantac helemaal niets en bij hem bleek nexium de uitkomst te zijn..
     
  6. Caruli

    Caruli VIP lid

    15 nov 2007
    31.699
    91
    48
    Zorgverlener
    Noord - Brabant
    Hier voor beiden kids begonnen met motilium en zantac.
    Maar nergens last van.
    Alleen bij Ziva werkte de zantac niet goed genoeg voor haar en zijn we over op motilium met nexium.

    Ik lees de bijwerkingen niet, daar word je alleen maar gekker van.
     
  7. Bubbel

    Bubbel Niet meer actief

    Onze dochter heeft ook last van reflux, maar wij gebruiken ook Nexium tegen de klachten die ze ervan krijgt (kreeg). Nooit iets anders gebruikt. Bevalt prima, ze heeft er nooit op gereageerd. Heb de gebruiksaanwijzing (met bijwerkingen) wel doorgelezen, maar zolang ze er niet op reageert maak ik me daar niet druk om.. We hebben er een heel lief, vrolijk en tevreden meisje voor teruggekregen, dus hier alleen maar positieve ervaringen.
    Overigens heeft bij ons de huisarts de medicijnen voorgeschreven en we hebben nooit iets anders gebruikt..
     
  8. margreet78

    margreet78 Bekend lid

    14 mrt 2008
    882
    0
    0
    Onze jongste (nu 3,5 maand) heeft ook maagzuurremmers (in haar geval Losec) en Motilium. Eerst kreeg ze alleen de Losec, maar dat veranderde nog weinig, ze had vooral zo ontzettend veel last van het omhoog komen van de voeding. De Motilium kreeg ze een week later en daar is ze echt spectaculair van opgeknapt, we hebben er een ander kindje door teruggekregen die weer lekker kan slapen en nog nauwelijks refluxklachten heeft. Ze heeft er niet sneller honger door.
    Ik merk helemaal niets van bijwerkingen dus ik ben superblij met de medicatie.

    Haar zusje heeft destijds ook zowel Losec als Motilium gehad. Bij haar deed de Motilium weinig (behalve bijwerkingen geven) dus die is vrij snel weer stopgezet, de Losec hielp wel maar gaf ook de nodige bijwerkingen (onrustige darmen). Nu moet ik er wel bij zeggen dat zij een op dat moment nog niet onderkende KMA had, dus ik vermoed dat dat de klachten ook zeker verergerd heeft.

    Sterkte, ik hoop voor zowel je zoontje als jou dat de medicatie snel aanslaat.
     
  9. Haiko7

    Haiko7 Bekend lid

    13 apr 2011
    830
    0
    0
    NULL
    Tilburg
    Onze zoon krijgt vanaf zijn 2de maand motilium en zantac ivm verborgen reflux. Deze hielpen goed, echter heeft hij nu last zijn van darmpjes en heb ik de motilium terug afgebouwd. (eigen initiatief). De darmpproblemen worden minder ,maar na 1 week heb ik gevoel dat de klachten van reflux terugkomen weer heel veel met de tongduwen. Terwijl dat met motilium nooit meer aan de orde was.
     
  10. Sabrine1984

    Sabrine1984 Niet meer actief

    Dank voor de reacties. Ik heb tot nu toe alleen zantac gegeven en dat gaat eigenlijk heel goed! Donderdag weer naar de ka, ben benieuwd wat zij er van vindt. De motilium blijft vooralsnog ongeopend in de kast staan.
     
  11. MissSol

    MissSol Bekend lid

    20 dec 2011
    518
    0
    0
    paraveterinair
    Alkmaar
    Ons kleintje krijgt sinds een aantal weken motillium ook ivm reflux en het gaat wel redelijk, hij spuugt wel een stuk minder daardoor en heeft geen last van bijwerkingen. Helaas gaat het nog niet beter drinken erdoor maar hij houdt wel meer binnen van wat hij drinkt.
     
  12. steenbokje83

    steenbokje83 Bekend lid

    20 jun 2011
    589
    0
    0
    West-Vlaanderen
    Enkel hier ervaring met Zantac, werkte best goed en geen bijwerkingen.
     
  13. Birgitte

    Birgitte Bekend lid

    13 jul 2010
    792
    0
    16
    Wij hebben beiden gehad voor verborgen reflux. Van beide medicijnen heeft onze dochter bijwerkingen gehad. Ook wanneer de doses bij Motilium weer verhoogd werd. Maar als de bijwerkingen over waren dan ging het goed. Het blijft behelpen hoor.. Maar dan heb je iig het gevoel dat je er alles aan gedaan hebt met die medicijnen. Op een gegeven moment werkte Zantac neit meer en toen hebben we Losec gekregen. Daar waren de bijwerkingen zo erg van dat we daar binnen een week mee gestopt zijn. Onze dochter is er nu overheen gegroeid. Wat een genot..
    Heel veel sterkte ermee.
     
  14. Nannie

    Nannie Fanatiek lid

    22 nov 2006
    2.706
    0
    0
    Onze dochter van nu 9 wk krijgt ook motillium en zantac. Ik vind het heel onprettig dat ik haar nu 6 x per dag medicijnen moet geven Voor sommige voedingen moet ik haar dus 2 soorten geven. Heb het idee dat ik haar "volprop". Het nadeel is dat ook Yara dus hele erge krampen krijgt van de motillium ze krijste vorige week alles bij elkaar. WIj zijn toen toch maar weer gestopt ermee en toen gingen de krampjes weg. Helaas kwam t weekend het maagzuur weer zo erg terug (ze verslikte zich er steeds is en kon er zelf niet uit komen zoveel water gaf ze terug voor de voeding.) Dus ik ben gister toch nog weer begonnen om te proberen. Weet t eigenlijk ook niet zo goed wat ik ermee moet.
    We geven door haar fles nutriton als ik die maximaal geef werkt het wel alleen moet ze daar 9 x per dag van poepen en echt waterdun omdat dat laxerend werkt dus dat heeft ook geen zin. Gebruiken jullie dit ook? en heeft er nog iemand tips?
     
  15. Birgitte

    Birgitte Bekend lid

    13 jul 2010
    792
    0
    16
    Wij hebben motilium gebruikt; het heeft idd flinke bijwerkingen. Maar als die over zijn dan werkt het middel prima. Elke keer als de doses verhoogd wordt dan komen de bijwerkingen terug..
    In combinatie met Zantac ging het bij ons prima. Totdat Zantac niet meer werkte; toen zijn we overgestapt op Losec maar daar waren de bijwerkingen erger dan de kwaal en zijn we ook daar mee gestopt. Als laatste nog een tijdje alleen motilium gebruikt en ook daar zijn we nu mee gestopt. Nu zijn we gelukkig klachtenvrij.
     
  16. Nannie

    Nannie Fanatiek lid

    22 nov 2006
    2.706
    0
    0
    Ze heeft nu sinds gister losec maar gisteravond was ze dus niet te houden. Ze gilde alles bij elkaar. en ik was zeiknat (en zij ook) van het zuur... zoveel kwam eruit was niet normaal meer.
    Maar die mottilium gilde ze juist ook zo van daar kreeg ze zulke krampen van. en kan nergens vinden dat die krampen overgaan. Alleen dat kinderen onder 1 jaar er ernstige krampen van kunnen krijgen dus alleen bij uitzondering gebruiken.

    pff vind het maar vervelend dat je alles zelf moet uitzoeken (is mijn gevoel).
     
  17. Caruli

    Caruli VIP lid

    15 nov 2007
    31.699
    91
    48
    Zorgverlener
    Noord - Brabant
    Het heeft ook even de tijd nodig om te gaan werken.
    Hier dacht ik dat de nexium niks deed maar na bijna 2 weken ging het ineens een stuk beter.
    Soms duurd het even.
     
  18. Sabrine1984

    Sabrine1984 Niet meer actief

    Vanwege de bijwerkingen heb ik motillium uiteindelijk niet gegeven. Met alleen de zantac ging het heel goed gelijk. Ben nu een 1,5 wk gestopt met zantac om te kijken of het zonder ook beter ging, maar nu hoest meneer weer heel erg en spuugt weer vaker :( Hij is niet verkouden, dus ik denk dat ik toch maar weer ga beginnen met zantac. Straks ook voor de 2e keer naar de osteopaat. Zij heeft ook wonderen verricht! Meneer heeft nauwelijks nog een voorkeurshouding. Echt geweldig!
     

Deel Deze Pagina