ziekte van Graves

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door krissy85, 9 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. krissy85

    krissy85 Lid

    20 aug 2012
    59
    0
    6
    verzorgende in verpleeghuis
    alkmaar
    Hoi meiden,

    Ik weet niet of deze vraag al eerder is gesteld maar doe het toch maar even. Bij mij in waarschijnlijk de ziekte van Graves geconstanteerd, volgende week woensdag moet ik door de scan en dan heb ik echt 100% duidelijkheid. Nu is mijn vraag zijn er hier meer meiden die deze ziekte hebben en toch zwanger zijn geraakt? De ziekte is een auto-immuunziekte waardoor mijn schildklier te snel werkt.
    Graag hoor ik jullie ervaringen.

    Liefs Krissy
     
  2. Esther15

    Esther15 VIP lid

    20 apr 2006
    7.918
    7
    38
    thuis
    Ik heb er nog nooit van gehoord en dus ook geen ervaring mee, maar wil je wel even een hart onder de riem steken, dus bij deze.
     
  3. bibinijmegen

    bibinijmegen Fanatiek lid

    6 apr 2012
    2.254
    0
    0
    mijn gezinneke
    Hoi Hoi ik heb 3 jaar lang de ziekte van graves ,ze zijn nu aan het kijken of ik zonder medicatie kan 1 jaar lang verder loop ik op controle elke 3 maanden ...wat wil je precies weten ???
     
  4. esmeralda76

    esmeralda76 Actief lid

    1 nov 2010
    345
    0
    0
    Helaas werkeloos
    Hillegom
    Ik heb het een paar jaar geleden gehad.
    ben nu "genezen"verklaard.
    Ik had het blijkbaar ook toen ik zwanger wilde worden van de middelste.
    Ik ben alleen nooit naar de huisarts geweest.
    Net na de bevalling zijn ze er achter gekomen.
    Dit verklaart waarschijnlijk ook waarom het 3,5 jaar bij me duurde eer ik zwanger raakte van de middelste.
     
  5. krissy85

    krissy85 Lid

    20 aug 2012
    59
    0
    6
    verzorgende in verpleeghuis
    alkmaar
    Hoi meiden, dank je voor jullie snelle reactie. Bibinijmegen en esmeralda wat naar dat jullie het ook hebben ( hadden) heel veel sterkte ook. Wat heeft de specialist bij jullie gezegd? Zitten jullie aan de medicatie en mochten jullie toen zwanger worden? Of pas daarna? De arts zei tegen mij dat ik zwanger worden voorlopig even uit mag stellen :(. De arts zei tegen mij ook dat dit wel is de reden kan zijn dat ik niet zwanger werd. @ Esmeralda heeft de arts toen ook tegen jou gezegd of je nu het genezen is wel sneller zwanger wordt?

    @ bibi zei de arts tegen jou dat je pas zwanger kan worden als je met de medicatie stopt? En kon die dan ook aangeven of het dan makkelijker zou gaan?

    Liefs
     
  6. bibinijmegen

    bibinijmegen Fanatiek lid

    6 apr 2012
    2.254
    0
    0
    mijn gezinneke
    als je het net hebt dan moet je inderdaad wachten met zwanger worden omdat de medicatie die slikt erg gevaarlijk is voor de baby ..ik weet niet of het nu makkelijker is om zwanger te worden ik moet binnenkort weer op controlen dan hoor ik het wel weer !!!
     
  7. natascha25

    natascha25 Bekend lid

    1 nov 2005
    732
    0
    0
    Ook hier ervaring met Graves. Na mijn eerste zwangerschap geconstateerd. 1 jaar strumazol en thyrax geslikt en dank zij dit ook de oogziekte erbij ontwikkeld. Na een jaar deed mijn schildklier het weer maar de antistoffen bleven aanwezig. Zwanger van de tweede is medisch geweest i.v.m. de antistoffen. In de eerste drie maanden steeg mijn waarde en ik hoefde niets te slikken omdat dit goed zou zijn voor de baby. Daarna stabiel en na de zwangerschap steeg die weer de hemel in. Ik wilde nu alleen maar strumazol om mijn schildklier af te remmen in paats van stil gooien en opwekken. Resultaat mijn ogen bleven stabiel en binnen drie maandne was ik van de medicatie af.

    1 tip die ik aan iedereen geef. Als je je niet goed voelt meld dit en alat je niet afschepen met .. je lichaam moet tot rust komen. Mijn ichaam werkt prettiger met een iet wat hogere waarde dan gemiddeld. Dus ik lag er iets boven. mij een jaar klote gevoeld en wat ik al zei de oogziekte ontwikkeld. Dit was nooit gebeurd wanneer ik goed was ingesteld. Weet ik zeker. Jij kent jouw lichaam het best.
     
  8. krissy85

    krissy85 Lid

    20 aug 2012
    59
    0
    6
    verzorgende in verpleeghuis
    alkmaar
    Hoi allemaal, ik heb heel onverwachts heel leuk nieuws. Ik ben zwanger! Had dit totaal niet meer verwacht. Ik hoop zo dat alles nu goed blijft gaan, ook omdat als je Graves hebt je meer kans op een miskraam hebt. Bedankt nog maals voor jullie reacties en de rest ook succes met zwanger worden.
     

Deel Deze Pagina