April mama's 2008 deel 3

Discussie in 'De mama's' gestart door booky, 13 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Isra

    Isra Fanatiek lid

    29 jun 2007
    4.230
    0
    0
    fotograaf
    omg. Utrecht
    Lieve meiden zwaai!!

    Ik kon niet slapen dus dacht eigenlijk zal weer is op ZP kijken en ik zie gewoon dat er in ons topic weer gezellig gekletst wordt, wat leuk!! Ik ben echt al heel lang niet meer online geweest maar nu ik zie dat er weer het eea geschreven wordt kan ik natuurlijk niet achterblijven en zal weer wat regelmatiger langs komen.

    Met ons viertjes gaat alles heel goed. Jill is echt een ondernemende dame waar ik mijn handen vol aan heb.... Zij leert haar broertje gewoon allerlei dingen waar hij dus nooit naar getaald heeft of überhaupt op het idee zal komen maar nee Jill is voor de Duvel niet bang en vreet van alles uit.... Ik zei al tegen Ray ik geef er nog 2 weken en dan slingert ze als Jane rond in onze kroonluchter...... Wat een dametje zeg! Maar ondanks ze ze ondernemend en ondeugend is wat er overigens ook wel bijhoort is ze ook echt een schatje. Ze begint al lekker te kletsen, buitenstaanders hebben geen idee wat er allemaal gebrabbeld word maar wij begrijpen haar!

    Met Ryan gaat ook alles goed, het heeft even geduurd maar hij heeft zijn draai helemaal gevonden op school en heeft het er enorm naar zijn zin. Laatst 10 min gesprek gehad en hij doet het erg goed *trots* .

    Nu nog eventjes uit mijn hoofd reageren.

    Booky spannend weer die 20 weken echo, het gaat echt snel zeg! Willen jullie weten wat het gaat worden? En super fijn dat je je weer beter voelt!

    Kwebbel nog gefeliciteerd, beetje laat maar beter laat dan nooit!

    Marleen echt balen zeg dat er nog steeds geen duidelijk is over Luuk. Al bijna 2 jaar leven in onzekerheid en je eigen continu afvragen wat er nu toch met het mannetje aan de hand is. Hoe gaat het nu met Luuk?

    Mams jeetje wat een vlotte bevalling zeg!! Geniet maar lekker van je gezinnetje!!

    Bri zwaai!!

    Corina hoe gaat het bij jullie? Er stond destijds op FB iets over reflux bij Fleur, was dat het uiteindelijk ook of gaat het inmiddels al beter met drinken?

    Volgens mij niemand vergeten en anders sorry!!

    Nou dan ga ik nu maar proberen te slapen! Truste allemaal

    Oja ik sta op het punt om tante te worden SPANNEND!!! Ik ben zo benieuwd!!
     
  2. Corina

    Corina Fanatiek lid

    25 jan 2006
    4.881
    0
    0
    Isra spannend!! Was niet de eerste keer dat je tante werd of wel? Maar blijft altijd spannend. Hoe was de echo toen nog? Je had toch een bon gegeven?
    De medicijnen tegen reflux maakten weinig verschil, dus ook dat zal het niet zijn. Het onrustige drinken blijft helaas nog steeds en echt veel drinken doet ze nog steeds niet. Gisteren is de fysio geweest voor een lichte afplatting en die raadde ons aan om nog een keer naar de osteopaat te gaan. Een voorkeurshouding en slecht drinken kunnen in verband staan met elkaar.
     
  3. Mams136

    Mams136 VIP lid

    26 jun 2007
    22.837
    0
    0
    achterhoek
    Kwebbel, bedankt voor je antwoord! Ik heb een handkolf en een elektrische.
    De wijkverpleegkundige zei hetfzelfde alleen raadde zij aan om ene warme kruik te gebruiken ipv warme doeken.
    Zeker nu met de borstontsteking.

    Isra, spannend meid! Ben je al tante????
     
  4. Isra

    Isra Fanatiek lid

    29 jun 2007
    4.230
    0
    0
    fotograaf
    omg. Utrecht
    Corina, ja ben al wel tante van de broer van Ray. Maar nu verwacht mijn eigen broer zijn 1ste kleine en moet toch wel bekennen dat dit toch wel anders voelt.

    Wat vervelend dat deedicijnen niet hun werk hebben gedaan. Ik hoop voor je dat de osteopaat iets voor jullie kan betekenen. Heeft ze ook weer zo'n sterke voorkeur als Jochem? Succes

    Mams echt vervelend zeg een borst ontsteking, hoop dat je je eigen snel weer wat beter voelt! Tygho gaf je toch geen BV?? Wat heeft je doen besluiten het nu wel te doen? Ik heb er bij Jill ook heel eventjes over gedacht, maar uiteindelijk toch voor de fles gekozen.

    Nee nog geen tante, ben echt heel benieuwd. We wachten (on)rustig af, maar het kan nog wel 2 weken duren!
     
  5. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland
    Isra....zwaai zwaai :D:D.........tromgeroffel.........spannend als je moet wachten

    Mams......neem echt je rust he!, heel erg belangrijk nu zegt zuster kwebbel
    :D mocht je nog iets willen weten dan weet je me te vinden
     
  6. Mams136

    Mams136 VIP lid

    26 jun 2007
    22.837
    0
    0
    achterhoek
    Isra, toen tygho er was bleek ik toch niet zo achter mijn keuze voor flesvoeding te staan als ik dacht. Ik wilde het ook ervaren hoe het is, een kindje aan de borst.
    Dus deze keer was het duidelijk dat ik het iig ging proberen.
    Ik denk niet dat ik het superlang ga volhouden want ik vind het echt heel zwaar ,zeker met tygho erbij. Norah heeft geen ritme en tygho wel zn schooltijden..plus dat hij er maar zo bijhangt als ik weer eens moet voeden. En daar ben ik vaak wel een uur mee bezig...of zoals gisteravond wil ze 3,5u lang alleen maar aan de borst en bij mij liggen. Vind het zo sneu voor Tygho. Wil met hem ook knuffelen enzo maar krijg er gewoonweg de tijd niet voor.
     
  7. Bri

    Bri Niet meer actief

    mams, dat is heel herkenbaar. Als je al een ouder kindje heb rondlopen, kom je gewoon handen tekort in de opstart van de borstvoeding. Die eerste weken kunnen gewoon hartstikke zwaar zijn. Mijn ervaring is wel dat het steeds makkelijker gaat als je die eerste periode door bent, maar dat kan wel even duren. Doe dus vooral waar jij je goed bij voelt! Hopelijk ben je in elk geval gauw van die borstontsteking af.

    Wat mij 'overeind' hield: af en toe echt tijd aan de oudste besteden, ook al wil de jongste dan ook alle aandacht. Zij mocht er dan wel bij zijn, maar ik liet haar dan rustig even liggen (desnoods huilend) als ik net bezig was met Deane een boekje voorlezen op schoot. Anders vond ik het naar hem gewoon niet fair.
    En op een gegeven moment werd ik best handig in het knuffelen terwijl ik een baby aan de borst had.... (maar dat werkt niet als je nog zo moet opletten met aanleggen)

    Vandaag op een kraamfeestje geweest. Deane was niet weg te slaan bij de baby, hij heeft 'm veel over z'n bolletje geaaid, en vertelde aan al het bezoek dat binnen kwam dat ze een beetje stil moesten zijn. Betti vermaakte zich intussen met een 11 mnd oud meisje dat ook op bezoek was. Ze waren dus echt op hun allerschattigst, vond ik dan.
    Beetje jammer dat het er nu echt naar uitziet dat Deane allergisch is voor katten. Hij heeft daar de poes geaaid en schijnbaar daarna in z'n ogen gewreven; de huid eromheen was helemaal opgezet en deed heel veel pijn. Gelukkig hebben we donderdag toch al een afspraak bij de allergoloog, kunnen we dit ook gelijk meenemen (naast de bekende cashew- en pistache allergie, de vermoedelijke hooikoorts en de nog onbekende voedselallergie dus blijkbaar ook een kattenallergie. arm jochie...)

    marleen: dat lijkt me wel een bijzondere wending, als jij en je man aan elkaar verwant zouden blijken te zijn. dat zal er vast niet uit komen, als ik jou zo lees. Wel vreselijk balen dat de uitslagen zo weinigzeggend waren...
     
  8. Isra

    Isra Fanatiek lid

    29 jun 2007
    4.230
    0
    0
    fotograaf
    omg. Utrecht
    Hi meiden,

    Nog geen tante..... Wachten duurt lang zeg! Ben vanmorgen nog een bakkie wezen doen bij mijn broer en schoonzus en alles was nog rustig dus het zal vandaag ook wel niks worden, maar zeg nooit nooit natuurlijk :)

    Bri heerlijk dat de zich zo voorbeeldig hebben gedragen op het kraamfeest. Zo zit jezelf ook een stuk rustiger vind ik dan dat je er de hele tijd achteraan moet rennen. Hoe is het donderdag afgelopen bij de allergoloog?

    Marleen hebben jullie gisteren een leuke dag gehad en heeft Luuk er goed op gereageerd? Zag echt een super leuk filmpje op FB voorbij komen van het jarige joppie, leuk!
     
  9. Bri

    Bri Niet meer actief

    Isra, inmiddels is je nichtje geboren zag ik. Van harte gefeliciteerd!! Staat je weer leuk hoor, zo'n pasgeborene op je arm. Krijg je toch altijd weer de kriebels van he ... :)

    Bezoekje bij allergoloog/longarts ging goed. We zijn goed bezig. Er wordt (voorlopig) geen aanvullend onderzoek gedaan, dat is nl niet zo zinvol. Op basis van onze waarnemingen gaat de arts er van uit dat Deane naast z'n cashew/pistacheallergie ook hooikoorts heeft en allergisch voor katten is, en dat hij astma heeft. We hebben nu dus ook een recept voor ventolin gekregen, en we moeten een tijdje bijhouden hoe vaak en wanneer hij benauwd is. Over een half jaar mogen we terugkomen.
    Een dag later kregen we ineens een brief thuis van het CAK, dat we een toelage van dik 300 euro krijgen vanuit de Wet Tegemoetkoming Chronisch zieken en Gehandicapten, omdat Deane dus een chronische ziekte heeft. Echt idioot! Wij maken helemaal geen kosten aan die ziekte van Deane (hij krijgt wat goedkope medicatie, en dat wordt nog vergoed ook), en ik snap dus ook echt niet waarom wij dat geld ineens krijgen.
    Nou ja, als we het niet kunnen weigeren is dat weer een mooi spaarcentje voor Deane z'n studiefonds.... Te zot voor woorden.
     
  10. Marleen1979

    Marleen1979 VIP lid

    8 dec 2006
    6.488
    1
    0
    Dat is wel heel bijzonder van het CAK. Voor Luuk hebben wij nog nooit zoiets gehad en die gebruikt behoorlijk wat aan medicatie en we hebben ook best veel extra kosten aan hem (niet dat dat geeft, maar is wel zo ;))
     
  11. Bri

    Bri Niet meer actief

    Ik vermoed ook dat we het terug zullen moeten betalen omdat we er helemaal niet voor in aanmerking komen. Ik kan niet echt wijs uit de online informatie die ik vind, maar op sommige plekken wordt een inkomensgrens aangegeven en daar zitten we toch echt wel een stukje boven.
    Maar misschien is het voor jullie wel interessant om even naar te kijken, of je het wellicht kunt aanvragen (gaat o.a. om medicatie, specialistische zorg en hulpmiddelen).
     
  12. Marleen1979

    Marleen1979 VIP lid

    8 dec 2006
    6.488
    1
    0
    @Bri: Volgens mij heeft het voor ons geen nut om aan te vragen. Ik ga er vanuit dat wij sowieso ook boven een inkomensgrens zitten. Ik zie het trouwens nergens staan op de site en zie alleen een tegemoetkoming eigen risico en die is €85 en dus niet de €300 waar jij het over hebt. Zal dan inderdaad wel fout zijn.. Ach, wie weet heb je geluk ;)
     
  13. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland
    Isra....ook hier van harte gefeliciteerd met je nieuwe tante schap....leuk hoor!

    Bri...ik heb ook eens gekeken op de site van CAK. daarnaast eens via google, Kassa en andere sites. Het schijnt idd dat je het aan kunt vragen en afhankelijk wat je verdiend of ze je tegemoed komen ja of te nee.
    Ik had er nog nooit van gehoord, Eva gebruikt hier dgls flixotide en z.n de ventolin (heeft ze al ruim 3 jaar niet meer gebruikt)....maar dat zou betekenen dat ze ookonder de chronisch zieken valt. Vandaar dat ik eens ben gaan snuffelen ;)

    Hier gaat alles z'n gangetje. Momenteel druk met onze actie voor Serious Request. Onze afdeling doet mee aan de actie om wereldwijd babysterfte terug te dringen. Ik heb samen met een collega en onze leidinggevende het voortouw getrokken....maar het is wel erg leuk om te doen.
    Eind december gaan we het bedrag in Enschede bij het Glazen Huis overhandigen. Ook proberen we de klusjesmannen van 3FM (sander en coen) naar onze afd te krijgen :D:D
    Er gaat ontzettend veel tijd in zitten maar alles voor het goede doel ;)
     
  14. Corina

    Corina Fanatiek lid

    25 jan 2006
    4.881
    0
    0
    Super goed initiatief Kwebbeltje. M'n nicht heeft haar dochtertje toen met 38 weken zwangerschap verloren en heeft ook een actie opgezet. Ze verzamelt lege blikjes in en het geld gaat ook naar Serious Request.
     
  15. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland
    Afgelopen nacht weer veel boeken en kleding kunnen prijzen. Ongelooflijk wat er binnen komt.

    Corina..ik kan me dat verhaal idd nog herinneren.....hoe triest :(
    Wat goed dat ze ook meedoet aan de actie...respect!
     
  16. Isra

    Isra Fanatiek lid

    29 jun 2007
    4.230
    0
    0
    fotograaf
    omg. Utrecht
    Kwebbeltje wat goed zeg dat jullie met de afdeling ook meedoen aan de actie van Serious Request.

    Dank jullie wel voor de felicitaties. Het is zo'n heerlijk lief klein moppie. Ryan is ook helemaal weg van zijn kleine nichtje en vraagt iedere dag of we eventjes bij Danique gaan kijken, echt lief!

    Vandaag Jill alweer precies ander half. De tijd vliegt!
     
  17. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland
    De beurs liep als een trein. Veel geld al opgehaald :D nu kijken of de klusjes mannen ( Coen en Sander) naar de afdeling komen.
     
  18. Corina

    Corina Fanatiek lid

    25 jan 2006
    4.881
    0
    0
    Kwebbeltje super! Zou wel leuk zijn dat ze naar de afdeling komen
     
  19. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland
    Zijn weer druk aan het regelen.
    Zo leuk om te doen :D
     
  20. booky

    booky Fanatiek lid

    26 aug 2007
    4.924
    0
    0
    docent lichamelijke opvoeding (VMBO)
    achterhoek
    Leuk Kwebbeltje, zal lachen zijn als de klusjesmannen langskomen.

    Hier alles ok. Vorige week 20 weken echo gehad. Smurfje lag mooi op schema :).
     

Deel Deze Pagina