3e wonder clubje 2012

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door lynn1986, 29 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. fokje

    fokje Fanatiek lid

    14 mei 2007
    3.313
    0
    0
    verzorgende
    friesland
    gefeliciteerd met jullie zoon!!!

    hier mag ik alweer bijna aan het werk! ik begin 3 nov en alleen weekenden door de week neem ik vakantie (wat een luxe)
    onze meid is alwwer 9 weken en gaat heel goed!!! ze is super makkelijk en de jongens pakken het goed op
     
  2. Theertje

    Theertje Bekend lid

    26 jan 2012
    734
    0
    0
    huismama
    Zo even tijd om mijn verhaal neer te zetten . Bij lezen dat komt nog een andere keer.

    Hier vorige week zondag een spoedbevalling gedaan. Vk kwam 's middags even kijken omdat ik heel de dag weer oefenweeen had . Mededeling 1/2 cm stugge rand alles nog heel hoog. Ze kon nog niet eens strippen. Dus weer terug naar mijn ouders gegaan om te eten . En alles rustig in de buik. Na het eten naar huis en even in bad voor de iet wat pijn in mijn rug.Meteen lekker naar bed gegaan ( half 9 ) , man nog even beneden voor een bakje thee . Om kwart voor 9 kon ik alleen nog maar op het bed kloppen in de hoop dat manlief me hoorde. vk gebeld en ineens was daar 4/5 cm alles week enz.... Kids uit bed naar opa en oma en wij naar het ziekenhuis (21.15 ) In het ziekenhuis was daar 8/9 cm (22.15 ) Hij lag nog hoog dus ze wilde nog niet de vliezen doorprikken omdat alles dan nog heftiger word. Een uur alles weg moeten puffen en bij het toucheren braken spontaan de vliezen . Mocht ook meteen gaan persen ( hij had ook nog even in het vruchtwater gepoept )13 min later was hij er om 23.33 uur. Hij weegt 3265 gram en is 51 cm.Al met al een supersnelle bevalling gehad maar wel een hele mooie.

    Alles ging meteen goed en de volgende ochtend mochten we naar huis. Grote zus en broer zijn super trots op de kleine man . Morgen nog 1 ochtend kraamhulp en dan krijgen we langzaamaan ons huis weer terug . Vanaf maandag hoop ik weer wat meer aanwezig te kunnen zijn en alles een beetje bij te lezen.
     
  3. niek

    niek Fanatiek lid

    31 aug 2005
    2.611
    0
    0
    zaanstad
    fijn dat ales zo goed is gegaan!
    Geniet er maar lekker van!

    De vk vroeg van de week aan mij waar ik wilde bevallen. Ik zei het ziekenhuis, maar ze vertelde er wel bij dat ik zeker rekening moest houden met dat het weer zo snel (zoniet sneller) zou gaan en dat ik dan thuis moest blijven. Mijn tweede was er met 3,5 uur.
    Ik ben echt benieuwd hoe het allemaal gaat;)

    Verder gaat het goed, mijn bekken gaan op en neer, afhankelijk hoe druk het is. Volgende week gaan we met onze ouders een midweek weg, heerlijk in een huisje, nog even lekker genieten!
     
  4. Bessie Turf

    Bessie Turf Bekend lid

    21 feb 2010
    730
    0
    0
    NULL
    NULL
    Theertje, dat is zeker snel gegaan! Gelukkig is alles goed en lekker snel naar huis! En jullie klinken zeker helemaal trots en fijn dat broer en zus helemaal blij met hem zijn!! Lekker genieten zo!!

    Niek, lekker een weekendje weg. Wat gaat het voor jou ook al snel zeg! Hopen voor je dat je wel in het ziekenhuis kunt bevallen. Hoever is het reizen ernaar toe? Spannend als de laatste keer zo snel ging! Wat vond de vk ervan?

    Hier een druk weekend gehad. Gister verjaardag van m'n nichtje en vandaag een zwager, schoonmoeder, oom en tante van manlief op visite. Was onverwacht dus ik kon er op voorhand geen stress van hebben. Was erg druk maar ze blijven gelukkig nooit lang dus dat scheelt. De jongens zijn net gedoucht en liggen net op bed. Was druk zat en morgen weer vroeg op voor school en gastouder.

    Dinsdag weer op controle bij de vk. Ik had van de week ineens een ingeving voor de bevallingsdatum: 22 oktober. Wie weet is het zo haha, nog even afwachten!
     
  5. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.147
    1.068
    113
    @ Theertje: bijzonder he, dat het zo snel kan gaan. Klinkt toch als een goede bevalling. En klinkt herkenbaar 'ligt nog hoog' ;), vliezen die niet durven breken, bij mijn dochter zijn ze pas spontaan gebroken bij 10 cm ontsluiting (maar ja, een paar minuten later was ze dan ook).
    Hopelijk went het snel met je kleine frummel en komen jullie in een fijn ritme!

    @ Bessie: eerlijk gezegd denk ik juist dat het een jongetje is. Het is eigenlijk qua kwaaltjes een mix van hoe het bij mijn zoon was en hoe het bij mijn dochter was (behalve het vele spugen, dat was nieuw ;)). Ik herken dingen van allebei, maar ik vind de 'jongens'-dingen overheersen :p. We zullen zien of mijn gevoel gelijk heeft!
    Fijn dat je nog even kunt genieten van je buikbewoner! 22 oktober is een mooie dag, dan is mijn vader jarig ;)!

    @ Niek: spannend, moet je ver rijden voor ziekenhuis? Ik ben ook erg benieuwd, mijn 2e was er in 2,5 uur (thuis geboren) en ik zou dit keer toch ook weer graag in ziekenhuis bevallen. Gelukkig wonen we slechts 5 min van ziekenhuis vandaan en ik mag VK natuurlijk bij eerste tekenen al bellen :p.
    Geniet lekker van het midweekje!

    @ hier: weinig nieuws, herfstvakantie, dus zal een erg pittige week worden ;). Gelukkig dat opa en oma de kids een dagje op sleeptouw gaan nemen.
    Mijn schoonzusje heeft datum gekregen voor haar ks (van de tweeling) dus het duurt nu nog maximaal 10 dgn en dan zijn ze er! Kan helaas niet meteen komen kijken, te ver reizen voor mij en met kids en school gaat het gewoon niet. Spannend! Ik ben benieuwd hoe klein de frummeltjes zijn en hoe ze gaan heten.
     
  6. niek

    niek Fanatiek lid

    31 aug 2005
    2.611
    0
    0
    zaanstad
    spannend kache! lijkt mij best eng als je van tevoren weet wanneer het komt:)

    Het is ongeveer 10 minuten naar het ziekenhuis, het valt dus mee.

    Vandaag de muren van de keuken geschilderd, nou ja, met veel pauzes:D, we zijn nu bijna klaar!
     
  7. Elvinia

    Elvinia Niet meer actief

    Kache, nou ben ik eigenlijk wel heel benieuwd wie jouw sz is! Bij ons op het tweelingtopic heeft iemand namelijk ook gehoord over ong. 10 dagen de ks te krijgen!

    Niek, lekker schilderen;) een van mn hobby's, maar daar ga ik de komende tijd niet aan toe komen;)
    en jij bent trouwens ook al lekker op weg met 34 weken!!

    Bessie, succes morgen bij je controle! En 22 okt is idd een mooie datum!

    Hier niet zoveel te vertellen. Al gaat zo zn gangetje... Niek heeft reflux, waar hij medicijnen voor krijgt. Hij huilt nu al veel minder en drinkt nu ook beter.
    Roos doet het ook prima, volgt mooi haar eigen lijntje qua groei.
     
  8. Bessie Turf

    Bessie Turf Bekend lid

    21 feb 2010
    730
    0
    0
    NULL
    NULL
    Niek, 10 min. Is goed te doen volgens mij. Hopelijk gaat het je lukken in het ziekenhuis bevallen!

    Kache, spannend dat je al een voorgevoel hebt. Jullie willen het wel weten toch? Nog even geduld haha. Grappig als het op jou vaders verjaardag zou zijn. Het is nog afwachten.

    Elvinia, wat fijn dat ze erachter zijn dat het reflux is. Dat geeft al rust en helemaal als de medicatie aanslaat. Lekker dat roos ook goed gaat! Genieten zo!

    Hier zit ik mezelf gek te maken bij elke harde buik of het al wat zou zijn haha. Het zal zeker nog een week duren of dan al niet nog langer!
     
  9. eerlijkbeertje

    eerlijkbeertje Bekend lid

    10 okt 2007
    686
    0
    0
    Friesland
    hoi meiden,

    het is al een hele tijd terug dat ik hier ben gweest en ik heb geen tijd om alles na te lezen maar theertje gefeliciteerd met jullie zoon!geniet er van!

    onze kleine meid doet het nu goed ze heeft anderhalf week terug weer in het zkh gelegen want ze wou niet drinlken en was heel erg versufd dus toen heeft ze nog 4 dgn op de kinderafd gelegen en zou ze een sonde krijgen maar ze kreeg het voordeel van de twijfel van de ka en ze mocht het de nacht van de opname zelf nog proberen en wonder boven wonder begon ze beter te drinken!!!en het werd alleen maar beter en ze was meer dan 10% afgevallen dus ze moest ook weer beginnen met groeien en de laatste 2 dgn toen groeide ze ook weer gelukkig en mochten we haar weer mee naar huis nemen!en nu gaat het goed maar het blijft een moeilijke drinker....
    de bevalling keizersnee is mij heel erg mee gevallen dit was mijn beste bevalling van alle de 3...ik zag er wel tegenop maar ook de napijn wat eerst echt wel ff vervelend is maar na een paar dagen al weer knap te doen is viel me ook mee!wel als ik teveel ga doen in huis oid dan moet ik me wel nog wat rustiger houden want je doet gauw teveel tenminste ik ben niet een stilzitter die het rustig aan moet doen maar dat heb ik dus gevoeld en dan wil je dus wel rustiger aan doen!gister voor het eerst weer gefietst en dat ook prima!ook kan ik al weer eigen broeken en truitjes aan en mijn heerlijke warme jas past ook al weer:D:Den nog veel mooier is dat mijn suikers nu weer helemaal weer op peil zijn en ik hoef dus niet meer insuline te spuiten!:D volgende week nog ff naar de kinderarts en die week daarna op controle bij gyn....en voor het eerst met ons wonderke naar het cb....
    hie gaat het verder met de zwangere meiden hier en met de net bevallen mama`s..?
     
  10. Bessie Turf

    Bessie Turf Bekend lid

    21 feb 2010
    730
    0
    0
    NULL
    NULL
    Eerlijkbeertje, fijn dat het goed gaat met je dochter! En helemaal fijn dat de keizersnee is meegevallen. Je zou denken dat je veel langer moet herstellen dan van een natuurlijke bevalling.
    Lekker genieten van jullie gezin!!

    Hier gaat het goed. Heb vandaag echt een lange dag alleen. Lekker op de bank met een boek en thee. Even genieten van alle rust en stilte. Soms even wegdommelen haha.
     
  11. Theertje

    Theertje Bekend lid

    26 jan 2012
    734
    0
    0
    huismama
    @ eerlijkbeertje , fijn dat alles goed gaat en dat je keizersnede mee is gevallen .

    @ Bessie , geniet lekker van je lange rustige dag , die zijn straks weer over ;)

    @ hier , Kleine man doet het super . Gister voor het eerst last van krampjes gehad , dus zo toch maar even infacol halen voor de zekerheid. We slapen ook wel goed . In mijn profiel staan foto's , ze staan wel prive dus je moet je wel aanmelden als je ze wil zien.
     
  12. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.147
    1.068
    113
    Gisteren is de tweeling van mijn broer geboren! Geplande ks, dus was niet echt een verrassing ;), maar toch leuk dat ze er nu zijn. Eeneiige meiden, 2800 en 2500 gram (netjes voor een tweeling, dacht ik zo!) en ze maken het goed. Alleen zo sneu voor mijn schoonzusje (die echt altijd pech heeft met dat soort dingen), de ruggeprik is mislukt, dus ze moest onder narcose en heeft het dus zelf niet meegekregen.
    Maar goed, het 'kippenhok' van mijn broer is nu compleet :p, ze hebben al een dochtertje. Jammer dat ik pas in weekend kan gaan kijken.

    Zelf bij VK geweest en eindelijk even het hartje gehoord ;), alles was goed. Ik zei dat ik baby zo ontzettend weinig voelde, maar toch wel het idee heb dat ik hem/haar voel vanaf 13 wkn, dat het dus heel anders is dan bij die andere 2. VK zei meteen al, goede kans dat placenta dan voor ligt. En bij zoeken naar hartje duurde het heel lang voor dat ze het vond, er was erg veel ruis. Dat paste ook helemaal bij voorliggende placenta, zei VK (je hoort dan bloedstroom in placenta), dus nu ook benieuwd of onze 'theorie' klopt straks bij 20 wkn echo ;).

    @ Elvinia: fijn dat medicatie voor Niek lijkt te werken en klinkt ook heerlijk 'z'n gangetje', met kleine kinderen hoeven er geen spannende dingen te gebeuren.
    Ik hoor wel of het bovenstaande verhaal past bij die persoon uit jullie tweelingtopic ;), maar eerlijk gezegd vind ik mijn sz geen forum-type.

    @ eerlijkbeertje: wat sneu dat je dochter opgenomen moest worden, maar fijn dat het drinken toch snel beter ging. Fijn ook dat de ks is meegevallen! Dat weet je toch nooit van te voren, he?
    En yeah, geen insuline meer :D, daar wordt een mens blij van, lijkt me!

    @ Niek: heb je echt zelf nog geschilderd!? Maar fijn dat alles zo ongeveer klaar is nu! Nog een paar weekjes en dan zal jullie frummel wel komen.

    @ Bessie: al aan het aftellen :p? Hopelijk heb je snel een leuk berichtje voor ons, ha ha!
     
  13. Theertje

    Theertje Bekend lid

    26 jan 2012
    734
    0
    0
    huismama
    Hier een week zonder internet gezeten maar we zijn weer aanwezig.

    Hoe is het met bessie?

    Kache , gefeliciteerd met de tweeling van je broer . En wat zitten ze mooi op gewicht.
     
  14. niek

    niek Fanatiek lid

    31 aug 2005
    2.611
    0
    0
    zaanstad
    Kache: gefeliciteerd met de tweeling, gaat alles nog goed?

    Hier een heerlijk weekje weggeweest naar Rabbit Hill, echt een aanrader!
    Morgen vieren we de verjaardag van mijn zoon, hij is eigenlijk 28 november jarig:)

    Hoe gaat het met iedereen?
     
  15. Bessie Turf

    Bessie Turf Bekend lid

    21 feb 2010
    730
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier ben ik weer eens. Ben echt op m'n laatste loodjes en ben het zo zat! Op zich voel ik me lichamelijk erg goed maar emotioneel wordt het wel zwaar.
    Heb echt dagen dat ik om alles kan huilen, gelukkig sleept manlief me er goed doorheen. Vanavond zijn we (nu het nog kan) samen uit eten geweest. Lekker even samen eruit en gezellig kletsen!!

    Ik verwacht eigelijk dat ik nog wel een week minstens moet wachten.

    Niek, jij schiet ook al lekker op! Geniet je van je verlof?

    Kache, gefeliciteerd met je tweeling nichtjes! Leuk straks op kraamvisite. Fijn dat je het hartje hebt gehoord! Toch altijd weer een wonder!!
     
  16. supermom

    supermom Bekend lid

    22 okt 2010
    795
    0
    0
    Finance
    *Breekt in*

    Hi dames, sorry ik kom even inbreken. Ik weet niet of jullie dit herkennen, maar ik ben ontzettend in twijfel of ik nog een derde wil of niet. Mijn man wilt het bij twee houden, maar hij zal niet veranderen van gedachte zolang ik het zelf nog niet eens zeker weet. Mijn gevoel zegt ja, maar mijn verstand zegt nee. Ik ben pas 27 dus qua leeftijd zou het kunnen, we hebben nog een zolderkamer over en financieel hebben we het niet slecht. Toch twijfel ik of het voor de kinderen wel leuker is en of het niet te druk is. We hebben alleen mijn schoonmoeder om op te passen en het Kdv. De oudste is nu 3 en de jongste 1 jaar. Zodra de derde er zou komen gaat de oudste natuurlijk al naar school. Ik heb nu twee jongens, zou het niet uit balans raken als er nog een meisje bij zou komen? Je kunt het geslacht immers niet bepalen. En dan is er nog mijn man. Als hi er niet achter staat, kan ik het dan wel alleen of zal hi toch bijdraaien als de derde er eenmaal is.

    Hoe ervaren jullie het nu met 3? En diegene die de derde nog moeten krijgen, twijfelen jullie nu soms nog? Of gaat er een knop om zodra je ervoor gaat?

    Ik ben heel benieuwd wat jullie ervaringen zijn, maar snap ook dat dit een off-topic vraag is en jullie dus wellicht geen zin hebben om te antwoorden.

    Iedereen die op het einde loopt, succes met de laatste loodjes!

    *breekt weer uit*
     
  17. Bessie Turf

    Bessie Turf Bekend lid

    21 feb 2010
    730
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi supermom, m'n man en ik hebben altijd een groot gezin gewild dus daar waren we snel over uit.
    Wat ik even niet helemaal snap aan je verhaal: je zegt kan ik het wel alleen aan als m'n man niet bijdraait? Het lijkt me toch wel dat je samen de beslissing neemt en niet gewoon zwanger zou raken en hopen dat hij het accepteert?
    Ik heb 2 jongens en we verwachten een meisje. Daar zijn we juist erg blij mee omdat je van beide geslachten in een gezin hebt waar de kinderen ook mee en van leren. Maar waren het 3 jongens dan was het natuurlijk ook helemaal goed!!
    Ik ben ook 27 en ben blij zo jong moeder te zijn!!
     
  18. supermom

    supermom Bekend lid

    22 okt 2010
    795
    0
    0
    Finance
    @bessie turf, oooo nee dan heb ik dat helemaal verkeerd geformuleerd. Het ligt een beetje gecompliceerd. Ik zou zeker nooit zwanger raken zonder dat mijn man er achter staat. Ik heb een fantastisch gezin, dat zou ik never nooit op het spel zetten om mijn wens voor een derde te verwezenlijken. Ik bedoel meer; stel dat hij er akkoord mee gaat, ga ik het dan wel redden? Hij doet ontzettend veel in huis en ook met de kinderen, maar met baby's heeft hij helemaal niks. Bovendien wilde hij er eigenlijk maar 1, maar ik wist hem te overtuigen voor 2 (alvorens aan nummer 1 te beginnen). Ondanks dat hij er nu heeel erg blij mee is dat we er twee hebben en hij ook toegeeft dat dit veel leuker is dan 1 weet ik natuurlijk niet of dat bij een derde ook zo zal zijn (ik verwacht uiteraard van wel). Ik vind het moeilijk te verwoorden, maar Ik heb hem dan toch min of meer 'overgehaald' voor een derde. Ik verwacht dat als de baby dan zal huilen, hij zal zeggen; zie je wel! We hadden het beter bij 2 kunnen houden. Ten minste, dat verwacht ik omdat hij dat ook bij de tweede gedaan heeft in het begin. Als het precies gaat zoals bij onze tweede is dat dus maar tijdelijk en draait hij ook dan wel bij zo rond een maand of 2. Maar bij een derde... ? Ik hoop dat ik het nu wat duidelijker verwoord heb? Man man is echt super en ik weet ergens ook wel dat hij me toch wel zal helpen, maar ik moet dan ook voelen dat hij het echt wil. Als dat niet zo is voelt het alsof je er alleen voor staat en wil je liever alles zelf doen om te voorkomen dat hij spijt krijgt ofzo. Anders kan ik het niet uitleggen. Sorry, beetje lang verhaal geworden.

    Maar bij jullie dus allebei een wens voor een groot gezin. Wat lijkt me dat heerlijk als je beide die wens hebt. Ondanks dat ik nog heel erg twijfel of het verstandig is, word ik bij voorbaat al verdrietig als ik me bedenk dat de kans erg groot is dat man mijn nooit zal bijdraaien. Ik hoop dus op een wonder geloof ik....en ik vraag me af of ik nu niet te veel verlang van mijn man. Ik wil idd zoals al eerder gezegd niet iets stuk maken wat nu zo mooi is. Maar die sterke wens!! :(

    Bedankt in ieder geval voor je reactie!
     
  19. Elvinia

    Elvinia Niet meer actief

    Oei supermom, lastige keuze. Als ik jouw verhaal zo lees wil je echt heel graag een derde. Dus waarom zou je er zelf nog over na moeten denken? Qua wens hoeft dat zo te horen niet bij jou... Natuurlijk is er die andere kant; je hebt al een gezin, financieel... Etc.
    Als ik jou was zou ik er nog eens rustig met je man over hebben. Vertel hem dat je heel graag nog een derde wilt. Waarschijnlijk begint hij direct met zaken als 'financieel' etc. Vraag hem daarom hoe hij er tegenaan zou kijken zonder al deze dingen. Of hij uberhaupt een derde wil.
    Laat hem zo nodig een paar dagen 'vrij' zodat hij het allemaal kan laten bezinken en geen overhaaste beslissingen maakt.
    Staat hij er daarna positief tegenover, dan zou je het over de 'nadelen' kunnen hebben en of het wel echt haalbaar is.

    Wat betreft een derde kind hebben. Het was hier niet gepland, we besloten voor een tweede te gaan, maar er kwam direct een derde bij:)
    Daar kan ik dus niet echt over oordelen.
    Wat betreft de jongens-meisjes verhouding: ik heb zelf 4 broers en vond het fantastisch!! Mijn broers waren allemaal dol op me en beschermden me juist altijd, ik was echt hun kleine zusje:)
    Toen ik later nog een zusje kreeg, was ik zelfs boos omdat het geen jongen was haha
    Natuurlijk ben ik wel iets anders opgevoed. Ik groeide op met voetballen en hutten bouwen, wat ik trouwens ook niet erg vond hoor.
    Bij mijn vriendinnetjes leerde ik wel met poppen spelen;)

    En ach... Als het een derde jongetje is, toch ook geen probleem?
    En hoe je andere kids reageren... Tja, waarschijnlijk zullen ze wel een beetje jaloers en uit hun doen zijn, omdat jullie je aandacht moeten verdelen. Maar dat gaat vanzelf ook weer over!

    Veel succes met jullie beslissing.
     
  20. niek

    niek Fanatiek lid

    31 aug 2005
    2.611
    0
    0
    zaanstad
    hier ook in het begin getwijfelt, maar als jullie echt willen, dank komt alles wel goed!
    Wij hebben bewust even gewacht en ben daar wel blij mee. maar dat is ieder zijn eigen keus. Ik heb eigenlijk de hele zwangerschap geen twijfels meer gehad, de omgeving wel, maar ik zie wel hoe het loopt..
     

Deel Deze Pagina