pco na de bevalling

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door Kara, 27 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kara

    Kara Fanatiek lid

    2 dec 2010
    3.037
    15
    38
    Randstad
    ik vroeg me af of er vrouwen zijn die ervaring hebben met het verloop van pco na de bevalling: is jullie cyclus veranderd? wanneer werd je weer ongesteld? heeft bv dit beïnvloed? en zijn de symptomen veranderd?

    de reden dat ik het me afvraag is omdat ik aan mijn tepels kon voelen wanneer ik een eisprong kreeg (die paar keer per jaar) en ik daar altijd op kon vertrouwen. nu ik net moeder ben geworden moet je ineens denken aan anticonceptie, en dat vind ik zo vreemd omdat we zo lang hebben geleefd zonder! pil/spiraal wil ik echt niet, dus dan moeten we aan de rubbertjes.. hoorah! :cool::(
    als ik weer kan 'vertrouwen' op de symptomen uit mijn lijf, zou dat misschien wel voldoende anticonceptie zijn voor mij.. een tweede kindje zou nu veel te snel zijn dus we zouden wel ac gebruiken nu, maar ik hoop natuurlijk wel stiekem dat een tweede niet via de mmm hoeft te komen.

    ik ben benieuwd naar jullie ervaringen?!
     
  2. Duchess

    Duchess VIP lid

    26 jan 2006
    11.503
    3
    38
    Eindhoven
    Ik heb ook PCOS en van mijn dochter in de MMM zwanger geworden.
    Na haar geboorte heb ik kort de pil geslikt maar ik voelde me hier niet prettig bij. Kort condooms gebruikt maar ook daar al vrij vlug mee gestopt. Ik had sowieso geen vertrouwen in mijn lichaam, had weer hele lange cyclussen enzo. Geen anticonceptie gebruiken is wel vervelend, als je hele lange cyclussen hebt maar niet elke cyclus hetzelfde is kwa lengte. Daardoor moest ik vaak voor de zekerheid even testen.
    We waren dan ook erg verrast toen we in augustus toch een positieve test in handen hadden. ;) Toen bleek ik 6 weken zwanger te zijn. Dus wil je zeker weten dat het niet gebeurt, zou ik wel echt iets gebruiken. Alleen naar de symptomen kijken is misschien niet heel betrouwbaar, omdat het best lang kan overleven allemaal dacht ik...
     
  3. Jessie80

    Jessie80 VIP lid

    3 okt 2009
    6.203
    266
    83
    Ik geef nog borstvoeding, maar lang niet zo vaak per dag dat het als anticonceptie zou moeten werken. Maar hier nog geen menstruatie gezien..

    We hebben er lang over nagedacht en hoewel de gyn toen tegen ons zei dat de pil slikken geen invloed zou hebben op de pco toch besloten om niet de pil te gaan slikken. Aangezien we niet al te lang willen wachten met gaan voor een tweede ook geen spiraal dus dan kom je bijna automatisch bij condooms uit.. alleen vergeten we die altijd.. moet zeggen dat we nu wel zoiets hebben van "mocht ik zwanger zijn, dan is het hartstikke welkom".

    Ik heb wel weer een thermometer naast het bed liggen. Ik gebruik 'm niet dagelijks, maar zo'n 2x per week en mijn temp is echt hartstikke stabiel, dus ik heb ook niet het idee dat er iets aan zit te komen..

    Dus het hangt er vanaf hoe jullie situatie is.. misschien de eerste maanden extra maatregelen nemen en daarna je laten verrassen? Geef je trouwens bv?
     
  4. Kara

    Kara Fanatiek lid

    2 dec 2010
    3.037
    15
    38
    Randstad
    bedankt voor jullie reacties!
    jullie geven precies aan waar ik zelf ook mee zit: het voelt zo 'fout' om nu aan de pil/spiraal te gaan.. geen onnodige hormonen in mijn lijf icm pco!
    ik geef nu volledige bv, en mede daarom verwacht ik ook niet dat mijn cyclus snel op gang gaat komen. maar ik besef me ook dat dit niet waterdicht is natuurlijk.

    eigenlijk hoop ik dat het hier ongeveer hetzelfde gaat als (ongeveer) bij jullie het geval is: we laten ons graag verrassen en dan zullen we de ac laten voor wat het is.. maar voor de komende tijd maar een pak condooms in huis gehaald ;)

    duchess: gefeliciteerd met deze zwangerschap, mooie verrassing!

    ben ook benieuwd naar nog meer/andere ervaringen?
     
  5. Duchess

    Duchess VIP lid

    26 jan 2006
    11.503
    3
    38
    Eindhoven
    Ik was ondanks BV al met 3 maanden weer ongesteld, dus echt betrouwbaar is het natuurlijk niet, maar als je net als ik geen eisprong hebt van jezelf (dacht ik dan he, haha!) is de kans dat je meteen weer zwanger bent niet heel erg groot natuurlijk. ;)
     
  6. Ronja

    Ronja Actief lid

    8 feb 2011
    459
    0
    0
    (kinder)fotograaf
    Den Bosch
    Hier ook PCOS. Vind het lastig. Ik heb lang hormonen moeten spuiten, daarna dus zwanger en ik reageer gewoon best pittig op hormonen. Dus eigenlijk wil ik m'n lichaam op een natuurlijke manier eens de kans geven. Echter, ik werd nooit ongesteld. Dus of dat nu wel komt? Ik geef volledig borstvoeding. Maar dat is niet een anticonceptie waar je op kunt vertrouwen. Ook dat zonder hulp ik geen eisprong had niet.

    Zodra we toe zijn aan seks zullen we condooms moeten en gaan gebruiken. En tegen de tijd dat we weten of een tweede gewild is kunnen we bedenken wat we gaan doen...
     
  7. Kara

    Kara Fanatiek lid

    2 dec 2010
    3.037
    15
    38
    Randstad
    fijn om in elk geval te lezen dat ik niet de enige ben met twijfels over hoe de pco verder gaat nu. ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik nu zomaar ongesteld zou worden, zeker niet met borstvoeding (volledige borstvoeding + pco klinkt wel behoorlijk anticonceptie..). maar je weet maar nooit natuurlijk...
    maar juist omdat een succesvolle voldragen zwangerschap zo ver weg heeft geleken, is het zo vreemd om (zodra we er weer aan toe zijn) ac te gebruiken nu. maarja, ik wil ook niet nu zwanger raken :)

    ach, stiekem hoop ik gewoon over een jaar, zonder mmm, als verrassing ineens zwanger te zijn :)
     
  8. Nina85

    Nina85 Actief lid

    21 jan 2011
    393
    0
    0
    Dag dames..

    Ook ik heb PCO en pas bevallen van zoon Boas..
    Wil ook niet gelijk weer zwanger zijn, maar weer die (rot)hormonen slikken ga ik ook niet doen.. Tja, dan maar condooms idd! Niet fijn, maja.. zit niets anders op.. Hoop idd ook dat we ineens verrast mogen worden, niet weer die mmm in voor een 2e..
    Trouwens, vrijen hebben wij nog niet gedaan hoor, nog ff beter herstellen van onderen.. ;)

    Grappig trouwens dat we zo allemaal wel hetzelfde erover denken, ook al zegt de gyn dat de pil wel mag en geen extra schade aanricht .. We doen het NIET!!

    Liefs Nina..
     
  9. oudjaarsvlinder

    oudjaarsvlinder Niet meer actief

    ik heb ook pco maar ben nu de weken aan het aftellen tot dat ik weer aan de pil mag. ik slikte de dianapil omdat ik last heb van puistjes. ik ga dus niet afwachten op mijn ongi want dat kan maanden duren, dus zodra het 6 wkn na bevalling om zijn begin ik weer met de pil. weg met de puistjes :)
     
  10. danip

    danip Niet meer actief

    Hier ook, en ik wil dus ook geen hormonen nemen. Ik heb tot nu toe niet echt een cyclus (soms wel 3 keer een paar dagen in 1 maand, en nu al weer 5 weken niet) Nou is dat op zich nu nog niet zo raar, maar ben wel benieuwd of mijn cyclus iets beter wordt nu.

    Ik vind het ook moeilijk straks als we voor een 2e zouden willen gaan. Want begin je daar dan extra vroeg mee, er rekening mee houdende dat het weer zo lang gaat duren? Of niet, want ik wil er eigenlijk wel op zijn minst 2 jaar tussen. En dat is ook waarom ik dus geen hormonen wil gebruiken. Toen ik stopte met de pil (om een andere reden dan kinderen krijgen) ben ik ook bijna een jaar niet ongesteld geweest. Ik heb het idee dat al die hormonen meer invloed hebben op je lichaam dan er wordt verteld. Mijn lichaam was dus blijkbaar echt enorm van slag, dus ik vertrouw het niet meer. En ik wil niet dat er alleen al omdat ik weer moet ontpillen nog een extra jaar moet worden afgewacht.

    Het voelt inderdaad ook heel raar. Jaren zijn we aan het proberen geweest, en doe je juist alles om het maar voor elkaar te krijgen. En nu ga je er alles aan doen om niet zwanger te raken. terwijl dat uberhaupt al niet lukte. Vind het ook best lastig.
     
  11. Stefanie78

    Stefanie78 Fanatiek lid

    7 jul 2010
    3.744
    0
    36
    Friesland
    van dochter door MMM zwanger geworden, na de bevalling (in mei) geen anticonceptie gebruikt maar ondanks het stoppen van bv met 6 weken geen menstruatie. na een half jaar provera gehaald om ongi op te wekken (leek me wel tijd om effe schoon te maken) en in december terug naar het ziekenhuis en idd geen cyclus dus weer aan de hormonen om zwanger te worden (we wilde niet te lang wachten omdat we op onze dochter 4 jaar hebben moeten wachten en ik inmiddels 34 ben) en in mei was ik zwanger...
    na deze bevalling is ons gezin compleet en ga ik weer aan de diane pil omdat ik me daar het lekkerst op voel en minder last heb van overbeharing en puistjes.
     
  12. Kara

    Kara Fanatiek lid

    2 dec 2010
    3.037
    15
    38
    Randstad
    wat fijn om jullie verhalen/ervaringen te lezen!
    ik herken mezelf er erg in. ben je zolang bezig om juist een kans te maken op een zwangerschap, doe je er nu een rubbertje om om het juist te voorkomen. dat voelt zo fout aan alle kanten..
    ondertussen ook bang dat een tweede weer heel lang zal gaan duren, dus dan liever 'te vroeg' dan 'te laat'.

    Mijn meisje heeft honger dus mama is nodig.. first things first ;)
     
  13. lot23

    lot23 VIP lid

    13 aug 2006
    6.130
    0
    0
    gelderland
    Ik ben bij de eerste zwanger geworden met behulp van hormoonspuiten ivm pco. Na de bevalling kreeg ik ineens een cyclus wel langer dan normaal maar wel redelijk een pijl op te trekken. Mocht dit niet het geval zijn geweest toen dan was ik niet aan de anticonceptie gegaan. Het is zo tegenstrijdig om de weinige eisprongen die je hebt of helemaal niet en dan dit te regelen door hormonen ook was ik bang dat mijn lichaam door de pil weer ontregelt zou worden en na het stoppen weer niet zou weten hoe hij het moet regelen zonder pil. Ik had het geluk dat wij vanaf er weer voor gaan het 8 maanden duurde en toen was ik zwanger zonder mmm dus de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Succes!
     
  14. Kara

    Kara Fanatiek lid

    2 dec 2010
    3.037
    15
    38
    Randstad
    wat een goed en mooi verhaal lot23 :D dat geeft de burger moed!
    ben wel benieuwd: gaf je bv tijdens het weer op gang komen van je cyclus?
     
  15. miep84

    miep84 Niet meer actief

    Ook hier niet meer aan de pil!
    Ons zoontje is nu 3 maanden en vanaf nu vindt ik het prima als ik weer zwanger zou worden, al denk ik dat dat niet zomaar zal gebeuren.
    Ben nog niet ongesteld geweest en heb de vorige keer extreem lange cyclussen zonder eisprong gehad. Toen heeft het, na het stoppen met de pil, ruim 9 maanden geduurd voor mijn eerste eisprong. Dus heb niet echt het idee dat het nu ineens voor een (welkome!) verrassing zal komen staan.

    Denk dat we voor een 2e gewoon weer uitkomen op temperaturen, eindeloos veel ovulatietesten en (hopelijk niet!) het medische gebeuren.
    Maarja, eerst maar eens genieten van ons ventje en dan volgend jaar weer verder kijken..

    Ben wel blij dat ik nu weet dat het wel mogelijk is om zwanger te raken en te blijven, daar was ik eerst ZO onzeker over!
     
  16. lot23

    lot23 VIP lid

    13 aug 2006
    6.130
    0
    0
    gelderland
    Kara ik gaf geen bv.
     

Deel Deze Pagina