De spruitjes, het vervolg...

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Bd81, 6 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ientje

    ientje Fanatiek lid

    7 jun 2010
    2.999
    0
    36
    Oja, ik zie nu nog je vraag over Sint vieren etc.
    Mijn ouders zijn 7 dec 40 jaar getrouwd en vieren dat groot, dus Sint wordt daar dit jaar gewoon even overgeslagen.
    In mijn schoonfamilie is S het enige (klein)kind, en omdat hij er toch nog maar weinig van meekrijgt, hebben we maar besloten een keertje te gourmetten met z'n allen (ofzo) en ook daar geen kadootjes te doen.
    We hebben wel een paar kleine kadootjes voor hem, die krijgt ie zo tussendoor, terwijl we Sinterklaasliedjes zingen :D
    Volgend jaar zullen we het wel wat uitgebreider vieren denk ik.
     
  2. SupernovA

    SupernovA Fanatiek lid

    27 nov 2010
    1.419
    0
    0
    Zuid Holland

    Jouw ouders waren inderdaad ook 40 jaar getrouwd dit jaar. Wij zijn momenteel druk aan het voorbereiden voor het feest van mijn ouders. Knopen doorhakken over kado, versiering en alles wat erbij komt kijken. Wel logisch dat je dan sinterklaas nog even laat schieten. Ik heb de opa's en oma's uitgenodigd voor een middagje hier, en wat kadootjes voor D, maar eigenlijk ook niets groots.

    Zo, en nu ga ik weer verder ballon decoratie uitzoeken.... :D
     
  3. meid

    meid Fanatiek lid

    14 okt 2010
    1.259
    0
    0
    haha dus nog niet de kerstboom bij jullie?! nou hier ook nog niet hoor, denk een week voor kerst erin en de dag erna eruit, vind het altijd zo'n chaos dan in huis. heb het ook wel eens zonder boom gedaan en dan in hele hoge glazen vazen kerstballen gedaan, was trouwens ook erg mooi, wel de kerst sfeer maar dan wat moderner zeg maar.
    maar nu met de kids, vind ik het vooral voor hun wel leuk, een boom.

    @sinterklaas, jaaa dat gaan we zeker vieren, as weekend gaan we met mijn ouders en zusje en haar gezin weekend naar landal greenparks en dan daar zaterdag avond sinterklaas vieren. zijn 4kindjes in totaal dus dat worden veel kado's, haha!!!!en ik geloof dat er ook nog 2 zwartepieten langst komen, en we gaan gourmetten en lekker zwemmen het weekend, dus ik durf nu al wel te zeggen dat het een leuk, gezellig weekend gaat worden!
    ik moet vrijdag wel eerst werken, maar stoppen een uurtje eerder en dan haalt mijn hub mij op, en rijden we zo door, zijn dan al een stuk op weg namelijk.

    @nova, wat leuk nieuwe schoenen, ik heb vorige week, het 2e paar schoenen al gekocht, de vorige waren aan de kleine kant, de mevr in de winkel zei al dat je het eerste jaar ongeveer elke 3 mnd nieuwe schoenen kan kopen, zo snel gaat dat dan. en dat kan ik me idd ook nog wel herinneren van de oudste. dus nu stevige stappers, hij vond het wel even wennen.

    wat leuk, een feest organiseren voor je ouders, is het voor hun nog een verrassing dan?

    @daffie, hoe is het op de nieuwe job? leuk? al een beetje ingewerkt?

    morgen ga ik helpen bij de oudste op school, bij het grote pepernotenbakfeest...jaaa.
     
  4. AnkeM

    AnkeM Fanatiek lid

    21 mei 2011
    2.278
    1
    0
    Hee dames,

    Ja de kerst komt eraan! Hier komen de versieringen ook pas voor de dag na Sinterklaas. Dit jaar iets anders denk ik, de spullen staan bij mn ouders op zolder en we willen nog net voor de kerst verhuizen, dus niet handig om een boom neer te zetten. Maar er komen vast wel wat lichtjes en andere dingen.
    Sinterklaas, een klein beetje. B moest vorige week niks van Piet hebben, haha. Maar manlief heeft wat tweedehands duplo thomas de treindingen op een beurs gekocht, en ze krijgt een potje. Maar geen grote happenings dus.

    Meid, mooi dat de boel weer ingericht is, is het mooi geworden? Jullie dus lekker sinterklaas vieren maar je oudste is er vast heel druk mee bezig!

    Nova, ah de eerst echte stappers, leuk! Druk met feest van ouders dus, wordt het een groot feest?

    Ientje ook al druk met ouders en feest. Die van mij zijn volgend jaar aan de beurt, ben benieuwd wat ze willen doen. Hoe is het je jurk, al wat stukkies aan elkaar genaaid?

    Juul, alles goed? Kan me voorstellen dat jij blij bent als Sinterklaas voorbij is, of uberhaupt dit jaar, of je zwangerschap.....

    Vandaag weer echo gehad, bleek 6 dagen verder te zijn dan ik dacht, zal mn banner weer ff aanpassen. Uitgerekende datum is nu 19 juni. Alles goed verder en net zoveel beweging als bij B, dus manlief denkt dat het een meisje wordt :)

    Fijne avond allemaal, ik mag weer aan de schilder!
     
  5. Bd81

    Bd81 Fanatiek lid

    5 jun 2007
    2.754
    1
    0
    amai wat een rust!
    Ik heb het erg druk maar dit maakt het voor mij wel makkelijk :)

    Ien: jullie bijna feest. Leuk. Alvast gefeliciteerd. Gaan jullie nog iets speciaals doen?

    Daffie: bevalt je nieuwe baan?

    Meid: kerstboom, mooi, leuk gezellig, maar dat gaan we dit jaar helaas niet doen. Vrees dat M binnen een uur de hele boom leeg gehaald heeft.
    Hoe was het weekendje weg? Lekker genoten?

    Nieuwe schoenen: iedere 3 maanden het eerste jaar? WOW, kostbare zaak dan. Moet eerlijk zeggen dat ik het niet meer weet van de oudste.

    Anke: jullie hebben drukke weken voor de boeg dus. Nog even verhuizen tussen sint en kerst door, heavy.
    Maar ja dan zit je lekker op je eigen nieuwe stekkie. Nog even doorbikkelen dus. Wel een leuk vooruitzicht een nieuw huis.
     
  6. meid

    meid Fanatiek lid

    14 okt 2010
    1.259
    0
    0
    nou zeg dat wel bd, wat een rust!

    we hebben een erg leuk weekend gehad! lekker veel gezwommen, gegourmet, en natuurlijk zijn er pieten in het huisje geweest....enne dat vond de oudste en ook S wel erug spannend, op afstand vond S dat goed, maar toen ie dichterbij kwam, huilen huilen..... de oudste keek ook liever van een afstandje erna. toen we ze uitgezwaaid hadden stonden er ineens kado's in de gang. de kinderen zijn allemaal flink verwent.

    en morgen komt ook de sint bij de oudste op school en thuis savonds heb ik ook nog wat voor ze gekocht, voor S een keukentje, en voor Y van playmobil een western goudmijn.

    en dan zondag nog bij s-ouders en dan is het feest weer over, en rust, hahaha!

    @anke, kijk eens zomaar verder zwanger, leuk! en ook al zo lekker bewegelijk. willen jullie het weten trouwens met 20wk?
    en voor de kerst verhuizen, dat is goed nieuws, schiet mooi op dus! is het dan echt al klaar of blijven er nog dingetjes liggen voor later?
    ja is zeker mooi geworden bij ons thuis [al zeg ik het zelf] het is wat warmer geworden.

    @bd, jij helemaal blij toen je van de week de sneeuw zag vallen? jullie zijn echte wintersportfanaten toch? al de wintersport geboekt voor dit jaar?

    nou dat was idd een erg dure tijd, misschien zat er een keer 4mnd tussen maar echt pfffff. nu heeft ie al een jaar maat 30, dus staat nu stil [gelukkig] mag ook wel, hij is nog maar 4.
    straks heeft ie van die schuiten...haha wij hebben allebei een bescheiden schoenmaat, ik maat 38 mijn man 43.

    alles goed met de rest????
     
  7. Daffiee

    Daffiee Actief lid

    21 okt 2010
    226
    0
    16
    NULL
    NULL
    hallo allemaal!
    ik meld me ook weer. Eens even terug lezen.

    @Ien, lekker bezig met de naaimachine zie ik. Ah, eindelijk het gegil over? Mooi, jij ook weer rust:).

    @Nova, en een leuke sinterklaas gehad? Of vieren jullie het morgen?

    @Meid, klinkt alsof je een leuk weekendje voor de boeg had. Hoe is het geweest? Zelf ook nog cadeautjes gehad? Of alleen cadeaus voor de kids? Niet zo'n fan van de kerstboom dus? Ik vind het altijd wel gezellig:). Het lijkt me dit jaar alleen wel onhandig met J.

    @Anke, fijn dat de echo goed was en dat je verder bent dan je toen dacht! Willen jullie straks het geslacht weten? En blijft het geheim of vertel je het gewoon? Lijkt me heavy hoor, verhuizing en zwanger zijn en dan ook nog alle feestdagen.

    @Bd, hoe is het met jou? Op iedereen reageren, maar niks over jezelf zeggen?;)

    @Schoenen, ja! hier ook de eerste schoentjes gekocht. Mevrouw heeft een paar weekjes terug ook besloten dat lopen toch een goede manier van voortbewegen is:D. Mij werd idd ook verteld dat je elke 3 maanden nieuwe nodig hebt.

    Alweer een maandje bezig met mijn nieuwe baan. Veel leuke collega's en de werkzaamheden (die toch wel heel anders zijn dan bij mijn vorige baan) bevallen tot nu toe ook goed:). Ik merk dat het lastig is om de laatste puntjes op de i te zetten voor mijn promotie. Inmiddels wel een datum geprikt voor de verdediging, dus ik kan niet meer terug;).
    Verder nog superleuk nieuws gekregen. J krijgt een neefje! En mijn man en ik worden peetouders:). Mijn schoonzus en haar man gaan een kindje uit China adopteren, ze mogen hem februari/maart al ophalen:). Superblij voor ze!
     
  8. Bd81

    Bd81 Fanatiek lid

    5 jun 2007
    2.754
    1
    0
    Meid: Jullie morgen dus sinterklaas, spannend! Wij hebben het gisteren al gedaan. Kids helemaal hyper. Oudste speelt alleen met wat M heeft gehad en andersom. Ook leuk haha.

    Schoenen: ja gaat echt hard he. Oudste is 4,5 en heeft maat 29. Gaat wel beetje gelijk op. Is jouw oudste ook lang / groot voor zijn leeftijd of normaal? (oke dit klinkt wel een beetje raar als ik vraag of je zoon normaal is....)

    wintersport inderdaad al geboekt, in september al :) Nog maar 6 weken en dan gaan we lekker. Heb er nu al zin in. Kijk alleen beetje tegen de reis op. M is het na een uur al beu in de auto....
    Wordt nog wat als we het 8u vol moeten houden.

    Daffie: gefeliciteerd aanstaande tante!! Spannend zeg! Hebben ze lang moeten wachten.

    Ja ja oke, zal oko ff wat melden dan.
    Vorige week tien minuten gesprek op school gehad: kwam uit op een uur!! juffen zagen dat mannetje twee opvallende punten had. Hij is erg slim en ze denken aan hoogbegaafdheid (alhoewel je daar op 4 jarige leeftijd officieel nog niet van mag spreken). Hij is bijna 4,5 en kan al schrijven (korte woordjes), lezen en schrijft uit zichzelf het alfabet. Daarnaast kent hij ook veel woordjes in het engels en is hij zeer leergierig. Allemaal leuk allemaal natuurlijk, maar hij loopt wel tegen andere dingetjes aan: hij sluit niet helemaal aan bij de andere kindjes. HIj vertelt iets, kindje snapt het niet, frustreert hem en dan gaat hij duwen of trekken. Dit is nu gelukkig wel iets minder maar hij vind niet goed aansluiting.
    In januari vind de cito toets plaats (voor alle kindjes in groep 1) en nu heeft de juf gevraagd of wij het goed vonden als ze hem doortesten. Ze gaan dus kijken op welk gebied hij hoever is (bij taal bijv gewoon op 4 jarige, maar met rekenen misschien of 6 jaar).
    Wij hebben akkoord gegeven mits hij niet een hele dag in een bankje moet zitten om toetsen of iets te maken. Er komt ook iemand op school van een bepaalde stichting die gaat kijken hoe we hem kunnen helpen (zowel op zijn sterke als zwakke punten).
    Vanaf groep 4 is er een speciale "breingroep" maar ja hij zit in groep 1. Ze wilen dus kijken om dit gat met die hulp op te vullen (uitdaging blijven bieden).
    Heeft een van jullie hier ervaring mee of kennissen in omgeving? Ben wel benieuwd naar andere ervaringen?
     
  9. julia6

    julia6 Fanatiek lid

    6 feb 2008
    3.639
    0
    0
    Gelderland
    Hallo allemaal!

    Ik ben zomaar een paar uur alleen thuis, dat gebeurt echt nooit, dus ga eens even wat inhalen hier :)


    @Anke, 6 dagen vooruit en 19 juni dus uitgerekend, hoeveel scheelt het dadelijk met 'grote' zus? last van misselijkheid trouwens?
    Willen jullie het geslacht weten of niet? Vorige keer wel meen ik mij te herinneren?

    @Meid, oh leuk, pepernoten gebakken op school! Waren ze te eten? :D Zonder extra snot ingredienten van al die kleine kleuters? ;D

    Jullie vieren het uitgebreid zeg - sklaas, die goudmijn v playmobil is erg gaaf, heeft D. hier van opa, oma en mijn zus voor zijn verjaardag gekregen. Goeie investering he, playmobil :) Hier iets minder uitgebreid trouwens, vanavond wel pakjesavond, maar heb echt maar een paar cadeautjes per kind, ervaring leert dat ze gewoon na cadeautje nr. 2 willen spelen. Ik moet nog wel wat gedichtjes in elkaar flansen, dat hoort er wel echt bij vind ik. Op elk cadeautje een gedicht. Het leukste dit jaar toch wel de kinder sjoelbak. We hebben een grote staan op zolder maar die staat echt voornamelijk op zolder, ik heb nu een kinder formaatje gekocht, die gooi ik gewoon op de kast beneden, dus kunnen ze vaak naar hartelust spelen. Blijft leuk (op de herrie na dan....) :) Zo ook nog even iemand uit de straat regelen om pepernoten te strooien, dan is het feestje vanavond compleet.

    Wow! Maatje 30 al?! 4 jaar! Wat een grote bink he! Hoe lang is hij? Hier trouwens nooit elke 3 mnd nieuwe gekocht, was niet nodig, of ik heb het nooit in de gaten gehad, haha. Ze hebben nog rechte tenen, dus zal wel meevallen *proest*. Maar, moet nodig ook aan de echte schoenen. Meneer loopt nu nog op die kleine zachte, soepele dingen, hoe heten ze ookal weer? Van Shoesme, maar nu het kouder wordt mag er toch wel iets meer zool onder. Zal zo eens even online kijken of ik iets leuks tegenkom.

    @Sucre, jij had laatst leuke gekocht zag ik op FB, eens even terugspieken zo!

    Gefeliciteerd trouwens met het behalen van je tentamens! Betur! Nu wat meer rust, of blijft het blokken? Hoe lang duurt die opleiding ookal weer?

    Hoe gaat het met de slaapperikelen?

    @Daf, fijn dat de nieuwe baan bevalt. Hoeveel uur werk je in de week? Is het te combineren met gezin enzo? Ieks, datum voor verdediging, spannend lijkt me of niet? Binnekort al?

    @Nova en Ien, allebei dus nog een groot familiefeest op de planning in december? Waar gaan jullie het vieren?

    Oh Ien, heeft S eigenlijk nog last van zijn 4 nieuwe tanden?

    @Bd, jee, ik schrik een beetje van je berichtje, heftig zeg! Had je zoiets verwacht, toen je naar het tien minuten gesprekje ging?
    Ik heb er zelf geen ervaring mee, ook niet in mijn omgeving maar lijkt me erg heftig en dan vooral het sociale en emotionele aspect. Van wat ik erover gelezen heb begreep ik dat deze kinderen inderdaad vaak moeilijkheden ondervinden om aansluiting te vinden bij leeftijdsgenootjes. Klassen overslaan en vervolgens als klein 'ukkepukkie' tussen 2/3 jr oudere kinderen is dan ook niet erg bevorderlijk, behalve op cognitief niveau dan, maar volgens mij is dat ook niet meer een standaard procedure. Ik weet eigenlijk niet wat ze in zulke situaties adviseren, omdat hij nog zo jong is. Wel een goed teken dat ze zo snel na start school het e.e.a. al in de smiezen hebben en actie willen ondernemen, en goed van jou/jullie dat je hem niet een hele dag in de schoolbanken laat zitten om allerlei testen te doen. Mijn ervaring met die cito toets is dat ze op de leeftijd nog helemaal geen link leggen naar het toets gebeuren, maar het ervaren als een gewoon alledaags werkje, zoals ze wel vaker werkjes doen op school. Nu weet ik natuurlijk niet of jullie zoon dat ook zo ervaart, maar dat hoop ik dan maar. Tegenwoordig wordt er trouwens meer tijd besteed aan de kindjes die achterlopen en niet aan de kindjes die voorlopen. Door meer aandacht te besteden aan de kindjes die achterlopen, blijft dat relatief kleine groepje voorlopers op 1 niveau (te laag) werken en worden minder gestimuleerd en uitgedaagd. Dat er bij jullie op school een breingroep is klinkt wel interessant, nooit van gehoord. Mijn angst zou wel altijd zijn dat kinderen in zo'n groep sneller gepest zullen worden door kinderen uit andere groepen, maar hopelijk wordt ook daar goed mee omgegaan bij jullie op school. Feit dat ze mogelijkheden (ookal is dat voor over een paar jaar) bieden voor hoogbegaafde kinderen vind ik wel bijzonder, ik moet je eerlijk zeggen dat ik bij ons op school nooit geinformeerd heb of gelezen heb over zulke mogelijkheden. Ook geen reden tot gehad overigens.
    Hopelijk hoort het toch ook nog een beetje tot de begin periode en het wennen dat jullie manneke zijn sociale vaardigheden nog 'moet' leren. Het is natuurlijk ook een hele omschakeling en hij is nog jong. En je kan niet alles op hetzelfde moment leren zeg ik altijd. Als hij cognitief zo sterk en goed is, komt dat sociale waarschijnlijk later.

    Veel 10 min. gesprekken de laatste tijd hier in 'juli'. Ik was laatst ook aan de beurt voor mijn oudste zoon. Dat werd een half uur trouwens, omdat de leerkracht echt alles uit de kasten haalde om te laten zien. D. is een vroege leerling (nu in groep 3, net een paar weken 6jr) maar hij doet het gelukkig prima. In rekenen loopt hij wat voor en vanaf nu krijgt hij wat uitdagender materiaal aangeboden. Ik ben erg tevreden dat bij ons op school dus (ook) erg individueel gekeken wordt naar het kind en het lesmateriaal daarop wordt aangepast. Niet dat er ook maar enigszins sprake is van hoogbegaafdheid hoor - dat is heel andere koek - maar blijkbaar heeft hij rekengenen van zijn vader en bovenal heeft hij er lol in. Verder alles normaal. Na de Sklaas gekte een afspraak plannen in de kleuterklas, eens kijken hoe mijn andere prul het doet. De eigenwijze van het stel...

    Hier verder alles oke. Erg druk met werk, veel cursus en andere ongein buiten werktijden om en dat begint wel zwaar te worden nu. Maandag nog bij vk geweest en alles verder prima. Baby groeit goed , mijn bloeddruk prima, dus dat is het belangrijkste. Volgende week 30 weken echo, dan ben ik bijna 32 weken. Schiet erg op ineens. Wat betreft bevallen op zolder, ze zag geen probleem. 3x probleemloos thuis bevallen en het niet op zolder bevallen verhaal heeft natuurlijk met eventueel ambulance personeel te maken, mocht je naar het zkh moeten. De vk waar ik maandag was is er eentje van de oude stempel en vindt het allemaal een beetje 'gezeik van de vk's van tegenwoordig'. Dat het koud is op zolder, geen probleem, alleen voor de bevalling zou ik dan een kacheltje moeten aanschaffen, of gewoon een bed (eventueel thuiszorg) of mijn eigen bed een verdieping naar beneden. Na de bevalling geen punt als de baby in een wat koudere kamer slaapt, extra laagje kleding is beter dan slapen met verwarming - aldus vk. Nu moet ik erbij zeggen, dat kramen in een koude kamer niet erg aantrekkelijk klinkt, dus wat we uiteindelijk gaan doen weet ik nog niet, haha. Misschien toch maar ons bed een verdieping naar beneden, of voordat hub daarmee gaat lopen slepen eens kijken of de slaapbank die al in de eventuele 'baarkamer' (yuck, wat klinkt dat vies) staat, op klossen kan, dan zou dat een tijdelijke oplossing kunnen zijn en scheelt een hoop gezeul.

    Zo, wat een lap tekst, ik ga snel verder met de laatste gedichtjes voordat ik die ukken weer uit school moet halen. Dus tot later! :)
     
  10. meid

    meid Fanatiek lid

    14 okt 2010
    1.259
    0
    0
    whahahah julia, baarkamer, yuck, dat klinkt wel echt ranzig, krijg er nu ook echt ideen bij, dat je de muren ook gaat behangen met landbouwzeil bv...hahaha!
    maar nee, kraamtijd op een koude zolder, is ook niet alles.
    ach je hebt nog paar weekies om na te denken.

    @bd, normaal, neeehhh ik heb een heel bijzonder kind, tis zo'n lekker ding af en toe, tis een schatje!
    maar zonder gein, hij is vanaf zijn geboorte al lang [met grote voeten] hij heeft nu kleding maat 116.hij loopt behoorlijk boven de gemiddelde groeilijn. en S er een behoorlijk stuk onder, hihi, ik heb van alles in huis dus.

    aftellen, 6wk dus nog maar, ben benieuwd hoe het gaat met de kleine man in de auto zo lang.
    wij gaan waarschijnlijk in mei naar italie met de auto, maar pfff ik vind het ook wel heel wat eigenlijk zo lang.
    [is er geen luchthaven in de buurt, heb ik al gedacht]
    zit namelijk zelf ook niet zo te wachten op ik weet niet hoeveel uur in de auto.

    dus het 10min gesprek liep even anders als wat jullie ervan verwacht hadden.
    hier doen ze de cito toets pas begin groep 2 voor het eerst.
    vrienden van mijn schoonzus hebben een kind wat hoogbegaafd is maar die zit op het leonardo onderwijs, hij is nu 10 en heeft jaren op een gewone school gezeten, maar hij kon daar ook helemaal geen aansluiting vinden en had geen uitdaging meer, was ook erg lastig thuis en depressief. sinds hij daar heen gaat is hij volgens zijn ouders weer de jongen van vroeger.

    maar ik moet zeggen dat ik de dingen die hij doet, niet heel abnormaal vind...
    als ik kijk naar Y...die lees al wat, kent de meeste letters, schrijft ook wat woordjes, telt tot 100, telt in het engels,kan simpele sommentjes en is bv heel geïnteresseerd in hoe stroom werk enz.tis echt een spons, als je wat uitlegt of leest, onthoud ie het allemaal.


    @daffie, gefeliciteerd 'tante' wat leuk zeg, hebben ze lang moeten wachten op een kindje?
    wat zal het nog lang wachten zijn tot feb of maart, als je al zooo lang moet wachten...
    dus je nieuwe baan voelt goed, mooi. maar druk voor je promotie dus.
    en jullie huis, af?
     
  11. julia6

    julia6 Fanatiek lid

    6 feb 2008
    3.639
    0
    0
    Gelderland
    Wat is het hier stil dames!
    Alles goed?

    Ik hou het ook even kort, werkweekend helaas, moet er over een uurtje vandoor. Nu bezig met uitzoeken hoe het ookal weer precies zit met onze auto, die hebben we te koop staan maar nu krijg ik een mail van iemand die geinteresseerd is en vragen stelt waar ik geen antw op weet. Zucht - zo niet mijn ding, maar helaas pindakaas zijn dit zaken die alleen ik kan oplossen en regelen, net zoals de hele admi hier in huis omdat bulgaarse hub er echt geen bal van begrijpt. Hij spreekt best oke NL's, maar dit schiet gewoon niet op als buitenlander....:cool:

    Anyway, ik buig me weer eens over invoergegevens, distributieriemen en andere bullshit en als ik hier nog veel werk aan heb dan gaan we maar voor een auto uit een garage en ruilen we deze in, scheelt me een hoop geouwehoer en tijdverspilling.

    Sjemig, wat een vrolijk berichtje. Ik gooi het topic weer even omhoog en hou verder maar beter mijn smoel! :cool:

    Fijne zondag allemaal!
     
  12. ientje

    ientje Fanatiek lid

    7 jun 2010
    2.999
    0
    36
    Hoiiiii! Ien hier, ik leef nog :D

    Nova, jullie nog een feest voor de boeg, wij hebben het al achter de rug! Was erg gezellig, en man man, 40 jaar, wat een tijd! :$

    Schoenen, ik schrok er wel een beetje van hoor, zo snel al nieuwe! Dat wordt een duur grappie dan :$ Heb gelijk even gevoeld bij S, en die zit voorlopig gelukkig goed met de schoenen die hij heeft :) (al realiseer ik me dat een groeispurtje dat idee om zeep kan helpen hoor :D)

    Anke, bijna een week verder al dus! :) Je zit dus al op een derde!
    Jurkje, ja de panden zitten al aan elkaar, nu de mouwen nog ;) Hij wordt leukkk! (denk ik)

    Meid, alle drukte dus weer voorbij, leuk een keukentje voor S. Vindt ie het wat?
    Sinteroma heeft S vrijdag nog getrakteerd op een hele mooie houten slee! Helemaal tof natuurlijk, wel jammer dat de sneeuw alweer weg is, haha! Maar ik ga er maar even vanuit dat het niet de laatste sneeuw van dit jaar was. Maar dit was wel het leukste kado dat we ons konden wensen, slee stond ver bovenaan op onze verlanglijst! :)

    Daf, gefeli met het leuke nieuws! Wat bijzonder, en gaaf dat jullie peetouders worden!

    Bd, heftig joh met je oudste. Heel fijn dat erop gelet wordt op school!

    Juul, word je al gek van de herrie van de sjoelbak? :p Vind het echt leuk, een kleintje! Wij hebben boven een grote staan, maar vind zo'n kleintje veel handiger!
    Al besloten wat je baarkamer wordt? Proest, klinkt echt idioot zeg :D
    Koop nou maar gauw een nieuwe auto, anders moet jij straks in de achterbak!

    Hier alles goed dus, leuk feestje gehad en heel de familie weer gezien.
    Hebben we ook weer achter de rug ;)
    Van de week weer een afspraak bij de gyn, om te kijken of het na 3 maanden helemaal schoon is. Ben benieuwd!

    Fijne avond allemaal!
     
  13. julia6

    julia6 Fanatiek lid

    6 feb 2008
    3.639
    0
    0
    Gelderland
    Zo he! Leven in de brouwerij, Ien je leeft dus nog? Moooooiiiiii, al had ik al zo'n vermoeden. :p Fijn van leuk feestje en jammer dat zus en fam. weer richting France is nu. Komen ze rond oud en nieuw nog deze kant op of gaan ze voor het Parijse vuurwerk?

    Ja, auto kopen, we zijn bezig! Helaas pindakaas lijkt mijn inmiddels niet zo'n trouwe Xsara aan een nieuwe koppeling toe te zijn. Echt not amused want zag dat dat grapje zo'n 600-800 euro kan kosten. Wow! Zou dus maar het liefst een nieuwe tweede handse auto in een garage kopen en deze inruilen, zijn we daar mooi vanaf. Dan maar wat minder inruilkosten, maar op de een of andere manier voel ik dat minder in mijn portemonnee. :D

    Oh Daf, ik heb jullie mooie nieuws helemaal genegeerd! Wat super zeg! Gefeliciteerd! :)

    Annelies, zag een boel poezenbeesten voorbij komen op FB, wat een mooikes :)

    Nou, ik ga weer verder op auto speurtocht. Er moet ook nog een droger komen hier in huis, krijg het bijna niet meer rond met al die was hier en dat wordt natuurlijk alleen maar meer. Oh en eigenlijk ook een nieuwe Ipod, maar dat vergeten we maar. Ik heb hem net uit de wasmachine gevist, hij heeft mijn 60 graden wasje helaas niet overleefd.... slik.....

    Nou dames, ik nok hem weer, dit wordt weer erg ego!
     
  14. AnkeM

    AnkeM Fanatiek lid

    21 mei 2011
    2.278
    1
    0
    Haai, zwaai!
    Druuuuuuuuk hier, heel veel te doen in huis, en nog een week werken en daar ook nog heel veel te doen.
    Dus ik hou het even kort, Daf gefeliciteerd, Juul succesmet de auto en de baarkamer, hihi!
    De rest, sorry dat het niet langer is, zo rond de kerst hopelijk wat meer tijd en ruimte in mijn hoofd voor jullie

    Groetjes!
     
  15. meid

    meid Fanatiek lid

    14 okt 2010
    1.259
    0
    0
    goeiemorgen, hihi ik leef ook nog steeds!

    ook erg druk hier, S was afgelopen vrij ziek...overgeven, koorts en vooral heeelll hangerig... en nu is hij nog niet veel beter, gelukkig niet meer overgeven, maar hij is zo'n zielig hoopje mens nu.
    vanmorgen werd de oudste wakker klagend over hoofdpijn, en nu maar hopen dat daar geen griepje onder vandaan komt.

    @julia, een sjoelbak, gaaf, Y heeft er ook 1van de sint gehad, erg leuk!
    das wel lastig allemaal zeg, dat jij voor veel dingen er alleen voor staat. neeh auto's daar wil je als vrouw toch ook helemaal geen verstand van hebben.
    het moet mij bv niet gebeuren dat ik met een lekke band sta, ik zou niet weten wat ik moet doen, jaaa belllen, hahha.
    nu gedraag ik mij in dat soort dingen ook wel erg 'vrouw' hoor, zou het waarschijnlijk best kunnen, band verwisselen, maar heb nou echt geen zin om me daar in te verdiepen. heb wel wat beters te doen.

    oeps de i pod uit de wasmachine gevist.

    @ietje, leuk een slee, die van ons is al flink gebruikt, maar dit jaar nog niet.
    was een geslaagd feestje dus, leuk!
    hopelijk is volgende week alles goed bij de gyn. maar wat gaat daar eigenlijk een tijd overheen zeg.al die tijd mag je dus ook niet zwanger worden?

    zwaai naar anke, veel succes in huis, hopelijk kunnen jullie er snel in, zal een stuk rust geven.
     
  16. ientje

    ientje Fanatiek lid

    7 jun 2010
    2.999
    0
    36
    Hoii :)

    Ahhw RIP iPod Juul, vind het wel erg hoor, dat je trouwe maatje is verdronken! Ligt ie nog in de bak met rijst of heb je 'm intussen al weggeknikkerd?

    Meid, hoe gaat t nu met S? Alweer opgeknapt? En Y nog ziek geworden? Hoop van niet!
    Het hangt trouwens wel onwijs in de lucht he, op mn werk ook al 3 ziek van de week.
    Over de gyn, ja ik moest even een paar menstruaties afwachten omdat het nog niet helemaal schoon was. Gyn gaf wel aan dat ik toch niet zwanger zou worden als mn lijf er niet aan toe zou zijn, dus van een 'verbod' was geen sprake hoor.
    Ben vanmorgen geweest en het zag er prima uit, helemaal schoon. Had ook niet anders verwacht overigens.
    Even een tijdje aankijken zonder meds en voor het geval dat dat niks uithaalt heb ik een recept meegekregen.

    S is op het moment echt een moederskindje, ik kan nog geen 5 meter bij hem vandaan zijn of hij begint al te miepen! Dat heeft ie nog niet eerder (zo erg) gehad, dus hij is met een inhaalslag bezig ;)

    Anke, succes met je drukke week!

    Trusten alvast!
     
  17. meid

    meid Fanatiek lid

    14 okt 2010
    1.259
    0
    0
    zooo de kerstboom staat bij ons ook, man man wat een werk...maar ach hij is wel mooi geworden!

    @ientje, nou mooi dat alles goed was, en alvast een recept meegekregen, kijk eens wat een goed mee denkende gyn.

    nou tis hier allemaal gesnotter...had we zijn ma nog met S bij de hap geweest, hij had vrijdag gespuugd, dus ziek en ma was hij nog steeds heel erg hangerig, huilerig en net of alles hem pijn deed, getempt, was om 18uur, was 39,0 toch maar de hap gebeld omdat ie ook blauwe nagels had en blauwe lippen en heel wit om zijn snoet, nogmaals temp gemeten, 39,4 konden gelijk komen, hap temp gemeten, was het al 40 graden! blijkt hij zware bronchitis te hebben, dus ab meegehad en nu gaat het langzaam wat beter, maar het is een arm mannetje om te zien, hij loopt de hele dag met zijn ziel onder zijn armen.
    en de oudste, di gebeld van school of we hem konden halen, ziek...dus opgehaald bleek allemaal wel mee te vallen [gelukkig] maar hij is ook heel erg verkouden, en klaagt nog steeds over hoofdpijn, dus heb maar besloten hem de hele week thuis te houden.
    en nu ik nog...net verkoudheid en keelpijn over, gister weer wakker geworden met een gigantische snotneus en voel me heel futloos.

    wat een geklaag he, hahaha!

    je auto al verkocht julia?

    ga S maar eens uit bed halen, hij roept me al..
     
  18. julia6

    julia6 Fanatiek lid

    6 feb 2008
    3.639
    0
    0
    Gelderland
    Bijna op blz 2, volgens mij wordt het groepje steeds kleiner hier, iedereen druk?
    Hoe gaat het met iedereen?

    @Anke, moe moe moe? Van het weekend een beetje uitrusten of druk in de weer in het nieuwe huis? Jullie willen voor kerst over toch?

    @Meid, ach bronchitis dus? Arm manneke, veel beterschap! Slaat de AB al aan? Hoe voel jij je?

    @Ienke, eindelijk geen gyn. geouwehoer meer, nu op naar een goede zw.schap en ik hoop echt dat je heel snel een dikke posi test in handen hebt van de meest plakkerigste baby ever! Getver, dat klinkt weer erg ranzig, maar is goed bedoeld hoor :D

    Hier gaat alles goed, oudste vandaag en gisteren thuis gehouden, klaagde over keelpijn. Nu lijkt hij weer de oude, hij was niet giga ziek ofzo, maar heeft even wat slaap ingehaald enzo. Kwam vanmorgen zo rond half 10 zijn nest uit!!!!! Heerlijk, dat had hij echt nodig! We zijn verder druk op auto jacht. Morgen een Espace bekijken, ben benieuwd. Volgende week staat het verrassingstripje naar New Castle op de planning en ik ga het liefst met onze 'nieuwe' auto aangezien de koppeling van onze echt vervangen moet worden en ik ben bang dat we dadelijk op weg naar Ijmuiden ergens stranden. Moet er niet aan denken de boot te missen!

    Verder niet zoveel te melden, oh ja, een goeie 30 weken echo gehad vandaag. Beeb ligt echt giga in stuit (eerder wel al met koppie naar beneden) maar ik maak me er geen zorgen over. Vierde kindje en dus meer ruimte daarbinnen. Hij/zij ligt in een volkomen stuit, dus maakt echt gebruik van alle ruimte en ligt uitgestrekt, waardoor er helemaal onder in mijn buik gigantisch geschopt wordt. Beetje eigenaardig gevoel, wel grappig want ik herken het niet :) Maar goed, 1x goed afzetten zei de vk en hij ligt met zijn koppie naar beneden.

    Ik ga eens een koppie thee zetten en met de beentjes omhoog, fijne avond allemaal en een fijn weekend!
     
  19. julia6

    julia6 Fanatiek lid

    6 feb 2008
    3.639
    0
    0
    Gelderland
    Oh Meid, nee, die van ons nog niet verkocht. Nu ook aangeboden via de anwb. Wil hem in principe inruilen, ben ik meteen met alles klaar, maar de auto waar we morgen naar gaan kijken is wat ouder dan die van ons en mocht dat wat zijn zouden we er financieel flink op achteruit gaan als we die zouden inruilen. Dus even kijken hoe of wat.
     
  20. meid

    meid Fanatiek lid

    14 okt 2010
    1.259
    0
    0
    ja julia dat idee had ik ook al een beetje, t word akelig rustig hier.
    maar goed wie nog mee wil kletsen is natuurlijk welkom, graag zelfs en wie niet, ook even goede vrienden.
    ik vind het eigenlijk wel gezellig af en toe even zsp-en!

    de ab slaag super goed aan, hij is weer helemaal de oude! en ik, ach nog steeds heel veel snot. maar dat gaat wel weer over.

    vandaag heb ik nog even gewerkt, wij hadden afgelopen week dienst en dus ook weekenddienst en mijn baas vroeg of ik vanmorgen spreekuur mee wou helpen, heb van 9 tot 10;30 gewerkt, haast de moeite niet, hahha!
    waren gelukkig weinig mensen met kiespijn!

    as donderdag ga ik helpen op school bij Y. dan zijn ze smiddags vrij en moeten ze van 17 -18;30 naar school, winterfeest en krijgen ze een 'gala' diner. juf vroeg of ik als klassenouder wou helpen, tuurlijk, leuk!

    wie is er wel eens in italie op vakantie geweest???
    ben wat aan het kijken voor de zomer, we willen naar een camping in italie en dan het liefst in een stacaravan/ bungalow of ingerichte tent. heb ook al wat boeken van het reisburo maar, tjonge best duur eigenlijk zeg.

    hoe was de auto julia waar jullie vandaag naar gekeken hebben?
    leuk dat verrassings tripje, nee dan wil je niet net de bus missen omdat je auto er mee op houd, ohhh dat zou een nachtmerrie zijn zeg, brrr!
     

Deel Deze Pagina