Is dit normaal?

Discussie in 'De lounge' gestart door Shaddixxx, 14 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dus.. Mijn vriend is sales-manager bij een hotelketen. Zijn taak is om een paar hotels die van deze keten zijn te promoten in het buitenland, en om dus zoveel mogelijk buitenlandse toeristen naar de hotels te halen.

    Nu moest hij vanmiddag naar één van de hotels komen voor een meeting met alle sales managers en hotelmanagers voor een 'meeting', om te bespreken hoe en wat ze gaan doen in 2013.

    Van een meeting is geen sprake geweest, de baas had dit opgezet omdat hij het nodig vond dat er gewerkt werd aan 'teambuilding' bij alle managers onderling. Hoe? Door onder andere de deuren van de hotelkamers in het betreffende hotel te gaan verven met een 'team', en door de tuin te laten doen door een 'team'. Is dat normaal? M'n vriend wist hier dus van tevoren niets van, en toen hij het me net whats-appte zat ik echt met open mond m'n berichten te lezen..

    Stiekem vind ik het best hilarisch, al die mannetjes in hun nette pakjes aan het schuren en schilderen, schoffelen en scheppen, maar eigenlijk kun je dit toch gewoon niet maken? :) Zulke taken laat je toch uitvoeren door iemand die daar gespecialiseerd in is (dus schilders en tuinmannen!) en niet door managers? Ik snap ook niet zo wat dit nou met 'teambuilding' te maken heeft.. Mijn vriend zat dus bij het deuren-schilder-team (en gelukkig maar, want het stortregent buiten, tuinieren zou nog minder leuk geweest zijn!), en iedereen moest 1 deur schilderen.. Individueel dus.. Teambuilding, huh?

    Hebben jullie (of jullie mannen) wel eens zoiets moeten doen?
     
  2. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Nee dat vind ik niet normaal, dat hoort inderdaad te worden overgelaten aan mensen die daar gespecialiseerd in zijn. Hij is toch niet opgeleid om een deur te verven of onkruid te wieden? :')
     
  3. Lynx

    Lynx VIP lid

    19 jul 2008
    8.501
    2.398
    113
    Nee heel raar. In die zin kweek je wel een 'team' door gezamenlijke antipathie voor de baas.
     
  4. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    O ik vind het juist wel een leuk idee.
     
  5. Loesje86

    Loesje86 Niet meer actief

    Komt me bekend voor! Heb ooit op een kdv gewerkt, wat helemaal nieuw was. We werden uitgenodigd voor een vrijdagmiddag borrel om zo het gebouw te bekijken en het team te leren kennen, niemand kon elkaar natuurlijk. Toen we daar aankwamen werd ons vriendelijk verzocht om mee te elpen me indelen, schoonmaken, uitpakken, enz... Ik mocht dus samen met een collega het magazijn schuren en schrobben... Het was bijna 30graden toen en iedereen kwam in zn nette kleren natuurlijk.... Maarjah...wat doe je op zo'n moment? Gewoon meedoen dus, maar achterlijk was het wel en er is nog vaak over gesproken!! Natuurlijk erg makkelijk, gelijk 10 meiden die je ff komen helpen... Onder het mom van een kennismakingsborrel... Grrrr!
     
  6. Jsvlinder

    Jsvlinder Niet meer actief

    Das slim van de baas, zo kost het hem niks (extra's), en is alles weer netjes gedaan.
     
  7. Dat is dus inderdaad wat ik ook dacht.. Maarja.. Wat doe je op zo'n moment? Je mag tegenwoordig blij zijn als je een baan hebt.. Nu lijkt het mij dat ze je niet kunnen ontslaan als jij als manager weigert de boel te gaan schilderen, maar ik zou toch ook geen 'Nee' durven zeggen denk ik ;)
     
  8. Marieke4mei

    Marieke4mei Niet meer actief

    Misschien moet hij volgende keer wel het huis van zijn werkgever schoonmaken onder het mom van teambuilding....belachelijk dit natuurlijk.
     
  9. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Ik hoop trouwens dat m'n comment niet overkwam alsof ik neerkijk op schilders en tuinmannen. Maar ik denk dat ze in deze tijden blij zijn met elke deur die ze kunnen verven en elk plantje wat ze kunnen weghalen, besproeien of juist planten.. Is inderdaad wel lekker goedkoop voor die baas. :')
     
  10. Loe

    Loe Niet meer actief

    als team dus nu neezeggen tegen de baas en hoveniers en schilders hun baan laten houden?
     
  11. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ik vind het wel een leuk idee!
     
  12. mama 1984

    mama 1984 Fanatiek lid

    20 apr 2007
    3.151
    0
    36
    In zou er om moeten lachen... Keer wat anders zou ik zeggen en soms ook idd wel goed voor het team om ergens anders mee bezig te zijn.
    Er komen bij vele banen wel eens wat andere taken bij die zonder "team" reden gedaan moeten worden, dus nee ik kijk er niet raar van op ;) .... Ik vind wel dat ze in dit geval moeten zorgen voor bescherm kleding voor hun pakken.
     
  13. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    Zo zat ik ook te denken.

    Slim ook om het in te pakken als teambuilding. Had hij ook eerlijk over kunnen zijn als dat echt zo zou zijn toch?
     
  14. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.466
    1.650
    113
    Brabant
    Ik zou aangeven dat het een heel aardig idee is, maar dat het nog veel gaver zou zijn om dit voor een goed doel te doen. Dus bijv. Een ronaldmcdonald huis opknappen, een mapa mondo huis (heet t zo?) of wat dan ook. Meteen aangeven het te willen organiseren en dan in alle functieschalenl dus ook de baas en de baasvandebaas.

    Overal een positieve draai aan geven;)
     
  15. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Zo abnormaal vind ik het niet hoor, heb iets dergelijks wel vaker gehoord en ook zelf meegemaakt. :D Ze gaan er niet dood aan, juist wel goed om met z'n allen fysiek bezig te zijn. Leuk idee dus, kan heel constructief zijn! Deed "de baas" zelf ook mee trouwens?
     
  16. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.497
    3.161
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Hier sluit ik me bij aan :) .
     
  17. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    Ik vind het wel grappig ;) Denk ook dat ie het best kan maken voor een keertje.. Vond iedereen het achteraf ook wel leuk dan?
     
  18. UmmAbderrahman

    UmmAbderrahman Bekend lid

    4 okt 2012
    944
    0
    0
    Haha deze vind ik geniaaaaal!!!
     
  19. pookie66

    pookie66 Fanatiek lid

    9 mrt 2008
    4.888
    1
    38
    Zaanstreek
    Wij hebben met het werk eens een life style dag gehad, moesten we in de duinen onder leiding van boswachters boompjes uit de grond trekken:)
    Het was wel vantevoren aangekondigd maar verplichte deelname.
    Ik vond het erg leuk en gezellig je collega's eens op een andere manier te zien en te spreken.Al vonden veel mannen de alcoholvrije BBQ achteraf geen succes.
     
  20. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Ik vindt het eigenlijk wel heel grappig :p En zie dus voor me hoe al die managers in pakken staan te schilderen en tuinieren.(hopelijk heeft de baas voor beschermende kleding gezorgd)

    Ach zo erg is het toch niet? Neem aan dat al die mannen thuis ook weleens moeten klussen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel een beter plan was geweest om dit voor een goed doel te doen, zoals net gezegd.
     

Deel Deze Pagina