Meekijken met keizersnede persoonlijker

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door SeaShell, 14 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lov23

    Lov23 Niet meer actief

    Hahaha nee eigenlijk niet....dank je. Al is het nu ook even minder leuk,bij mij lees mijn onderschrift:( maar maandag hopen we op een mooie echo.

    Sorry even off topic.
     
  2. ella27

    ella27 VIP lid

    22 jan 2010
    13.977
    1
    0
    oo sorry meid...

    ik zag je onderschrift niet zo snel omdat het wat lichte kleur letters zijn.

    wat spannend en onzeker allemaal.
    sterkte!!!!!
     
  3. Lov23

    Lov23 Niet meer actief

    Maakt niks uit natuurlijk....dank je;)
     
  4. ella27

    ella27 VIP lid

    22 jan 2010
    13.977
    1
    0
    ik hoop heeeel hard mee op een hele mooie echo as maandag!
     
  5. Lov23

    Lov23 Niet meer actief

    Lief dank je!
     
  6. adi

    adi Niet meer actief

    Mijn man heeft mijn ks helemaal meegekeken, maar daar moet je idd tegen kunnen. Daarnaast ben ik heel blij dat een vpk de geboorte gefilmd heeft zodat ik ook terug kon kijken.
    En de babys: het eerste kwartier na de ks waren ze bezig met de babys en ik lag daar te wachten, wist niet eens of alle kindjes wel leefden.
    daarna werden ze voorbij gereden in de couveuse en heb ik 1 handje gezien door het glas. 2 uur laten mocht ik ze gaan zien (moest aan de vpl vragen welke babys van mij zijn), en pas ergens volgende dag voor het eerst vasthouden.
     
  7. mendy

    mendy Bekend lid

    27 jul 2010
    629
    0
    0
    op de Rijn...
    Ik zou de volgende keer best mee willen kijken, ik vond het verschrikkelijk mijn kindje boven zo'n groen schermpje te zien bungelen en daarna werd hij meteen meegenomen gelukkig ging mijn man toen mee..

    Later bij het hechten voelde ik me helemaal alleen, Lig je daar moederziel alleen en ik voelde een gerommel dat ik dacht dat er nog minimaal 2 baby's in me buik zaten haha... Iedereen is achter dat groene schermpje bezig en ik maar vragen of alles wel goed ging.. Nee hoor de volgende wat waarschijnlijk toch ook weer een keizersnede wordt zou ik best alles mee willen kijken, dan heb ik toch het gevoel er nog enig zins controle over te hebben.. Ben een controlfreak..
     
  8. knap

    knap Niet meer actief


    Je ziet niet altijd je kindje na een ks.
    :(:(:(
    Mijn zoon heb ik nooit geboren zien worden en vind dat tot de dag van vandaag een van de verschrikkelijkste dingen die ik ooit heb mee moeten maken.

    Dochter gelukkig wel gezien direct na de geboorte. Kon ook mee kijken maar wilde dat op dat moment niet. Het was goed zo. En weet nog toen ik haar hoorde en zag voor het eerst ik die beroemde oergevoelen als moeder eens kon ervaren een snik diep van binnen dat had ik niet willen missen en weet zeker dat ik dat met zoon gemist heb, Dat persoonlijke op dat moment. Het is goed gekomen. pff
     
  9. Lov23

    Lov23 Niet meer actief

    ja wat erg zeg:(...beetje naief natuurlijk van mij om dat te denken;)
     
  10. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    mijn exman is opgestaan bij de geboorte van mijn dochter. Hij heeft alles bekeken... van snee tot mijn ingewanden. Hij vond het prachtig! bij mijn zoontje mocht het helaas niet.
    Zelf had ik ook wel mee willen kijken. Geen probleem mee hoor.
     
  11. senta

    senta Niet meer actief

    Ik heb onze zoon ook niet geboren zien worden, mijn man wel die mocht er echt bij kijken toen die gehaald werd (ik was onder narcose) helaas moest hij gereanimeerd worden en lag hij op de ic toen ik bijkwam. Ik heb hem voor het eerst gezien een1,5 uur na de geboorte mocht even in de couveuse kijken. Vasthouden heb ik pas de volgende morgen 5 minuten mogen doen. Ik heb het er heel moeilijk gehad en hoop bij een volgende dat ik het zelf allemaal mag en kan doen

    Ik zou trouwens niet de behoefte hebben om het te zien
     
  12. Marieke4mei

    Marieke4mei Niet meer actief

    Ik heb 2 keer pnd (gehad) en bij de 2e ook al tijdens de zwangerschap. Ik had het echt nodig om mijn kind uit me te voelen gaan. Als het dan zo opeens was, hier is je baby zonder dat je iets ziet of voelt lijktme echt traumatisch. Voor iedereen is dit anders natuurlijk maar voor mij was de geboorte een heel belangrijk moment.
     
  13. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ik had een spoedks na een bevalling van een week en ontsluitingsweeën van 18 uur en ik was gewoon zo blij dat hij er was! Hij lag vrijwel meteen naast me. Ik had nu niet echt de behoefte die jaap en al dat bloed te zien hoor.

    Wat iemand al zei die een vaginale bevalling had; alsof je dan wel ziet dat je kind eruit komt!
     
  14. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    20 aug 2006
    9.082
    1
    0
    Overijssel
    Hier in het ziekenhuis kun je al zo'n 3 jaar meekijken op een TV die ze naast je hoofd plaatsen bij een KS. Mijn zusje heeft dit ook gedaan. Ik wou dit ook graag bij de geboorte van Milan, maar de tv of de camera was toen kapot.. weet ik zo ff niet meer :p
     
  15. butterfly1984

    butterfly1984 Fanatiek lid

    Hier ook een ks gehad. mijn man heeft ook alles gezien en had er niet echt moeite mee.

    Toen ze eruit was, brachten ze haar direct naar de plek om haar te controleren.
    Ze was ineens heel wit en zwak, dus toen ze in een doek was gewikkeld, heb ik haar snel een kus kunnen geven en daarna ging ze samen met mijn man naar neontologie, ze moest in coeveuse en er werd direct bloed geprikt en werd aan allerlei draadjes gelegd.
    Ze kreeg ook direct antibiotica, omdat ze zo ineens in elkaar was gezakt.

    Ik werd intussen tijd dicht genaaid en naar verkoeverkamer gebracht, waar ik nog wel even heb gelegen.
    Rond middernacht mocht ik even naar haar toe en mocht ik haar voor heet eerst een kleine 5 minuten vasthouden, daarna moest ik naar mijn eigen kamer. Waar ik niet kon bevatten dat ik nou écht was bevallen en een dochter had.

    Mocht toen smorgens weer heel even naar haar toe en moest daarna weer weg.
    Ze heeft daarna ook sonde gekregen, omdat ze te zwak was voor borstvoeding.
    Ze heeft 6 dagen in zh gelegen en daarna begon pas onze quality time.

    Heb het er heel erg moeilijk mee gehad, veel gehuild en bij de 2e bevalling kwam alles weer terug en ook de 2e bevalling ging moeizaam, hadden beide erg veel geluk gehad, navelstreng was gescheurd en was 2.5 liter bloed verloren, de placenta kwam niet, dus werd operatief verwijderd en kreeg daarna op ic bloedtransfusie.
    Dus zag ik haar pas smorgensvroeg weer toen ik naar de kamer mocht, dus ook bij de 2e direct van elkaar gescheiden.

    Doet me nog steeds verdriet.
     
  16. Marijke1982

    Marijke1982 Niet meer actief

    Ik vond het niet zo uit het niets hoor. Je voelt evengoed dat ze bezig zijn in/met je buik, en ook dat het kindje eruit gehaald wordt. (het doet alleen geen pijn.)

    Ik had denk ik ook wel de mazzel met een heel leuk team om ons heen. Gewoon gezellige mensen die echt aan mij/ons vertelde wat er gebeurde, en wat ik zou voelen.
     
  17. 0Zebra0

    0Zebra0 VIP lid

    6 nov 2010
    10.813
    0
    36
    Noord-brabant
    zo heb ik het ook ervaren.

    En toen ze er bijna was ging het doek omlaag, ik heb haar dus letterlijk uit zijn mijn buik omhoog zien komen,
    vond het erg mooi om te zien en ze werd meteen naast me in een doek gewikkeld en toen kwam ze bij mijn hoofd zodat ik haar kon aanraken
    Ik heb de keizersnede daardoor helemaal niet als vervelend ervaren.
     
  18. zogezegend

    zogezegend Niet meer actief

    ik voelde het dus ook allemaal, weet niet wat er mis is gegaan, ik merkte al iets bij de ruggeprik, maar goed, ik heb gezegd dat ze door moesten gaan wilde niet onder algehele narcose..was echt een trauma:(
     
  19. Rozeroos

    Rozeroos Niet meer actief

    Bij mijn keizersnede mocht mijn partner en mijn moeder aanwezig zijn. De gene die de ruggeprik zette bij mij is de hele operatie met mij bezig geweest. Ik was nogal bang van te voren en hij heeft me heel prettig gerustgesteld, waardoor ik de rest niet als eng heb ervaren.
    Toen de baby geboren werd, werd ze eventjes boven het doek gehouden zodat ik haar kon zien. Doordat ze gelijk begon te huilen moest ik ook huilen. Heel onwerkelijk zo zonder weeen. De kinderarts stond met het kinderbedje bijna naast me hoofd, zodat ik de heletijd kon meekijken met het begin. Toen me meisje was ingepakt in folie werd ze naast me gehouden en heeft mijn moeder onze eerst familiefoto gemaakt. :D Mijn partner is met ons meisje weggegaan uit de ok en heeft haar naakt op zijn borst gehouden. Mijn moeder mocht de rest van de operatie bij me blijven.
    In de verkoever zijn mijn partner en mijn dochtertje gelijk gekomen en werd ze voor het eerst aangelegd.
    Mijn dochtertje hadden ze nog steeds niet aangekleed. Dat was volgens onze wens. Ook ik ze alleen maar wat gewassen en niet in bad gedaan.
    Na de keizersnede terug op de afdeling lag ik een paar dagen alleen in een kamer. Heerlijk rustig met fijne hulp van verpleegkundige en goede pijnstilling.

    Ik heb de keizersnede goed ervaren. Absoluut geen trauma. Van te voren hebben ze me goed uitgelegd van hoe en wat.

    Onze eerste familie foto met ons kleine meisje.
     
  20. Troetelbeertjes

    Troetelbeertjes Fanatiek lid

    26 feb 2009
    3.314
    1
    0
    Amsterdam
    Er waren geen complicaties of angsten tijdens mijn ks. Ik heb een uur of 4 weeënstorm (7 in 10 minuten uren lang) gehad omdat er geen 2e ok-team kwam, daarna de semi-geplande ks wegens dubbele stuitligging.

    Ik voelde heel direct een band met mijn kinderen, maar had graag meegekeken: mocht niet.
    Ik had mijn direct gezonde kinderen (goede Apgar-score) ook graag direct even op mijn ontblote borst gehad: mocht niet.
    Ik had graag mijn direct gezonde kinderen dichterbij gehad bij de controle door de kinderarts: mocht niet, dat moest aan de andere kant van het grote ziekenhuis.
    Achteraf bleek mijn man erg lang te hebben gewacht totdat hij eindelijk met de volledig gezonde kinderen naar me toe mocht. Met mij ging ook alles van een leien dakje, maar toch erg lang moeten wachten alleen. De reactie van de verpleging nog voordat ik uberhaupt de kans had om te vragen of de kinderen nar me toe mochten komen: "Nou, die kersverse ouders hebben nooit geduld. Kind is er echt nog wel over een uur. Ze wachten maar even, ik kan ook niet vliegen". Terwijl ze op hun dikke reet aan het theeleuten waren. Het ontbrak mij toen aan enige assertiviteit.

    Ik krijg nog steeds een knoop in mijn maag als ik hoor dat andere vrouwen hun kind na de geboorte direct bij zich op de buik kregen. Niet uit jaloezie, maar omdat dat mij en mijn kinderen onnodig ontnomen is. Ook bij een KS is een meer natuurlijke, warmere en hechting/bv-vriendelijke geboorte mogelijk.

    Goede zaak dus dat er een begin wordt gemaakt met het vermenselijken van dit proces!
     

Deel Deze Pagina