Korter werken of eerst ouderschapsverlof?

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door Druif, 17 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Druif

    Druif Bekend lid

    8 jul 2006
    730
    0
    0
    Hoi,

    ik wil straks 4 dagen gaan werken. Een dag minder dus dan nu.
    Maar nu zit ik te denken: zal ik meteen en dag minder gaan werken of eerst mijn ouderschapsverlof opnemen voor die ene dag?

    Wat zijn de voor en nadelen van die keuzes? Ik overzie het niet helemaal, maar hier zijn vast mensen met ervaring.

    Oh ja, ik heb verder een vaste baan.

    Dank voor het meedenken vast!
     
  2. lizab

    lizab Fanatiek lid

    7 mei 2007
    3.467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    Ik zit met dezelfde keuze.

    Ben benieuwd..
     
  3. MaryWoods

    MaryWoods Fanatiek lid

    2 mei 2007
    2.637
    2
    0
    Hangt van je cao af. Ik werk in het onderwijs; als ik ouderschapsverlof op wil nemen (bijv 1 dag per week) dan mag ik niet direct als mijn ouderschapsverlof-dagen op zijn minder gaan werken. Dat mag pas na een half jaar geloof ik...
     
  4. Chiena

    Chiena Lid

    8 jul 2007
    41
    0
    0
    Ik heb gekozen voor ouderschapsverlof. Om drie redenen. De belangrijkste zijn financieel. In de eerste plaats heeft dit belastingtechnische voordelen (zie ook de topic over levensloop en ouderschapsverlof: http://www.zwangerschapspagina.nl/viewtopic.php?t=53458)

    Daarnaast betaalt het bedrijf waar ik werk mijn pensioenpremie door over de ouderschapsverlofuren. Hoe dat bij jou zit weet ik niet. Dat verschilt per CAO volgens mij.

    Een ander voordeel is dat ouderschapsverlof het mogelijk maakt om mijn keuze iets uit te stellen. Nu wil ik absoluut minder gaan werken, maar over een jaar mogelijk niet meer, omdat er misschien iets onverwachts gebeurt is (ontslag, ziekte,....). Het weer opplussen van een contract zou geweigerd kunnen worden door mijn werkgever. Het stoppen van ouderschapsverlof niet.
     
  5. kleine Jantje

    kleine Jantje Actief lid

    13 okt 2006
    154
    0
    0
    Toch ben ik meteen gewoon minder gaan werken.
    Mijn ouderschapsverlof zou toch onbetaald zijn dus het zou dan alleen om de pensioenpremie gaan en om mocht ik ziek worden langdurig dan zou mijn oude 36 urige contract nog gelden. Aangezien ik maar 4 uurtjes minder ben gaan werken heeft eea niet zo veel invloed vond ik dus ben ik meteen maar naar 32 uur gegaan.

    Wel zwaar hoor al moet ik het zeggen...gelukkig werk ik wel op redelijke afstand van huis (10 km) anders denk ik dat dit me nog zwaarder zou tegenvallen

    Succes met je keuze
     

Deel Deze Pagina