wanneer ziekenhuis bellen?

Discussie in 'De bevalling' gestart door Jelle28, 18 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jelle28

    Jelle28 Bekend lid

    21 okt 2012
    703
    0
    0
    Wanneer je bij een vk loopt komt deze op een gegeven moment bij je thuis om te kijken hoeveel ontsluiting je hebt voordat je eventueel naar het ziekenhuis gaat voor een poliklinische bevalling.

    Nu heb ik geen vk omdat ik van wegen een medische indicatie onder controle van de gyn sta. Maar nu vraag ik mij dus af wanneer bel je het ziekenhuis op als je 'denkt' dat de bevalling begonnen is?

    Er is mij wel verteld dat ik direct moet bellen als de vliezen breken. Maar vraag mij dus af wanneer jullie het ziekenhuis belde als de weeën begonnen waren? Belde je gelijk en moest je dan ook direct komen of belde je pas wanneer de tijd tussen de weeën steeds korter werd of kreeg je advies om tot een bepaalde tijd te wachten?

    En zou het ook kunnen gebeuren dat wanneer de weeën wel begonnen zijn maar de ontsluiting niet opschiet ze je weer naar huis sturen om later weer terug te komen?

    Kortom ik ben dus erg benieuwd wat de ervaringen zijn van mensen die onder controle van een gyn liepen en hoe het 'begin' bij jullie verlopen is.
     
  2. Senna

    Senna Fanatiek lid

    8 dec 2005
    2.560
    0
    0
    Gewoon bellen als je het idee hebt dat het begonnen is. Volgens mij sturen ze je niet meer naar huis als je een medische indicatie hebt.

    Ze vroegen hier wel om de hoeveel minuten de weeen kwamen. Maar aangezien dat al om de twee minuten was kon ik direct komen. Achteraf te lang gewacht want toen ik aankwam had ik al 9 cm.

    Dus je kunt beter iets eerder gaan dan met persweeen in de auto zitten.
     
  3. sinem

    sinem Actief lid

    11 okt 2012
    178
    0
    0
    Den Haag
    Ik moet ook in het ziekenhuis bevallen met medische indicatie. Bellen bij gebroken vliezen, weeen elke 5 minuten of als het gewoon erg pijnlijk wordt en je denkt het niet goed meer te trekken.
     
  4. Joycee

    Joycee Actief lid

    9 dec 2007
    179
    0
    16
    Helpende
    Gewoon bellen als jij denkt dat het begonnen is.

    Ik liep bij de 1e ook onder controle van de Gynaecoloog en moest dus in het ziekenhuis bevallen. Ik werd 's morgens om half 4 wakker met weeën en heb toen meteen het ziekenhuis gebeld dat ik het idee had dat de bevalling was begonnen. Toen ik daar aan kwam bleek ik al 4 cm ontsluiting te hebben en kon dus meteen blijven.
    Bij mij vroegen ze trouwens niet om de hoeveel minuten de weeën kwamen, ze lieten me gewoon direct langs komen.
     
  5. Jelle28

    Jelle28 Bekend lid

    21 okt 2012
    703
    0
    0
    Bedankt voor jullie reacties.... Begon me er namelijk eren beetje druk om te maken maar gewoon bellen dus en dan zal ik het van hun wel horen. Zal waarschijnlijk ook per ziekenhuis nog wel verschillend zijn denk ik.
     
  6. Moekje

    Moekje Fanatiek lid

    29 apr 2012
    1.021
    1
    38
    NULL
    Zuid-Holland
    Ik moest bellen bij twijfel. dus al redelijk snel.
    Ik twijfelde of de bevalling begonnen was omdat ik om de 4/5 minuten krampjes had (bleken later al flinke weeën te zijn, ik schijn een behoorlijke pijngrens te hebben) en ik mocht gelijk komen.
    Ze zei aan de telefoon nog nou als ik jou zo hoor is de bevalling niet begonnen zal wel wat voorwerk zijn. Ze wilde me toen toch even zien of de kleine het ondanks de voorweeën goedmaakte en omdat ik al ingeplant stond om in te leiden. toen ik daar was bleek ik al 3cm ontsluiting te hebben en goeie weeën maar goed dus dat ik ben gegaan want als zij had gezegd joh wacht nog maar een poosje had ik dat zo gedaan ;)
    Kortom gewoon bellen als jij denkt dat je moet bellen! bij mij zeiden ze bellen bij twijfel en als je vliezen breken.
     
  7. Arual83

    Arual83 Fanatiek lid

    11 jan 2012
    3.530
    0
    0
    Zuid-Holland
    Ik moet bellen als mijn vliezen breken of als de weeen om de 5 minuten komen (of bij twijfel of ik moet bellen ;)).
    Vind het ook wel spannend of ik het goed genoeg herken als echte weeen (heb wel oefenweeen en harde buiken), in het geval dat niet eerst mijn vliezen breken. Gelukkig wonen wij op 5 minuutjes van het ziekenhuis met de auto.
     
  8. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    Hier moet ik bellen als ik kramp heb klinkt heel stom. Maar bij de tweede heb ik tot 8,5 cm gewoon krampen gehad. Ik wist zelf niet dat de bevalling was begonnen en op de ctg was ook niets te zien. Maar had wel 7 cm ontsluiting al toen ik in het ziekenhuis was
     

Deel Deze Pagina