Moeder Rauwer houdt zoon nog steeds thuis

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door Bastet, 16 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ok, klinkt wat vriendelijker :) En minder totalitair... :D ;) :p
     
  2. Chebu

    Chebu VIP lid

    17 dec 2007
    7.174
    2
    36
    Midden-Oosten
    Hij mag geen schimmels eten maar eet wel paddestoelen? Ze gebruiken geen vuur om eten te verwarmen, maar doen het wel in de blender op de hoogste stand zodat het warm wordt? Ze eten zoals in de oertijd maar in de oertijd at men geen citrusfruit en had men geen citruspers? Ik snap er geen jota van. Als je trouwens op raw food sites kijkt zie je vaak toch lekkere gerechten, maar deze moeder maakt alleen maar salade klaar. Te vaag.
     
  3. adi

    adi Niet meer actief

    Ik zag gisteren pas dat haar oudste zoon als jonge tiener het huis had verlaten door de ruzies met zn moeder omdat hij niet mee wilde doen met rauw eten. En dan houdt ze nog steeds vol dat Tom die keuzevrijheid wel heeft?
    Welke keuze geeft ze dan haar kinderen: meegaan in die sekte (aan de beelden van die bijeenkomsten te zien kan ik er niks anders van maken), en bij je moeder mogen blijven;
    of niet meedoen aan rauweten en dan ga je maar ergens anders wonen?

    hemel...,..
     
  4. adi

    adi Niet meer actief

    Deze vrouw is helemaal geidoctrineerd door die groepering en die goeroe. Ze heeft daar haar veiligheid gevonden en zal waarschijnlijk alles voor waar aannemen wat die weirdo tegen haar zegt.
    En dat is gevaarlijk: ze brengt zonder te beseffen haar kind en haar hond in gevaar. Wat als Tom flink ziek wordt? Krijgt ie dagen geen eten, moet op blote voeten lopen en gaan ze bidden tot moeder Aarde??
     
  5. Chebu

    Chebu VIP lid

    17 dec 2007
    7.174
    2
    36
    Midden-Oosten
    Het feit dat er door de goeroe wordt gezegd dat Tom zo dit land en alle andere landen kan veranderen, zegt idd al genoeg. Deze moeder is niet zomaar een raw foodie (en ik ken er eentje) maar indoctrineert haar zoon en is ernstig de weg kwijt. Dit kind is ernstig ondervoed. Zit onder de onderste WHO lijn.
     
  6. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Volgens mij is ze super extreem...zie Gwyneth Platrow het niet vohouden op wat daar gegeten wordt.

    En sushi is ook rauw...sommige raw foodies eten dat wel weer...
     
  7. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Ik heb met verbazing en woede zitten kijken. :x Helaas laat dit programma weer eens zien dat de Jeugdzorg en Rechterlijke Macht gruwelijk hebben gefaald. We hebben het hier over een kind met een geesteszieke moeder die op verschrikkelijke wijze geestelijk en lichamelijk mishandeld wordt. De (geestelijke) gezondheids klachten voor deze jongen, op korte én lange termijn, zullen diep ingrijpen in zijn leven. En die moeder krijgt slechts een voorwaardelijke boete van Eur 250 ?!?!?! Onvoorstelbaar dat dit kan in Nederland. Dat arme kind had al jaren geleden uit huis geplaatst moeten worden. En dat arme hondje ook. :x
     
  8. Nicky Lohs

    Nicky Lohs Actief lid

    20 mei 2012
    470
    0
    0
    Ik ben er van overtuigd dat het een ziekte is. Zoals smetvrees, maar dan voor eten. Kijk hier maar eens: Orthorexia Nervosa nader beschreven | Psychiatrie Nederland

    Wat zou men vinden van een kind dat nooit buiten mag spelen omdat zijn moeder alles op straat vies vindt? Een kind dat niet naar school mag omdat daar allerlei bacillen rondzwerven en de wc's op een gemiddelde school niet echt schoon zijn? En dat alles alleen maar omdat zijn moeder smetvrees heeft. Dan zou iedereen toch ook willen dat iemand ingrijpt? Of moet je dan ook de mening van de moeder respecteren onder het mom van levensovertuiging?
     
  9. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Helemaal mee eens. Die moeder is echt harstikke gestoord om het maar even simpel te zeggen. Die arme jongen is van alle kanten (vader, Jeugzorg, rechters) in de steek gelaten. :(
     
  10. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Je stelt het allemaal wel erg kort door de bocht...
    In elk geval is uithuisplaatsing ALTIJD zeer ingrijpend en traumatisch voor een kind. En vanuit mijn werk ken ik de verhalen van jongeren die onder veel ergere omstandigheden hebben geleefd bij hun ouders, en dan nog steeds de uithuisplaatsing verschrikkelijk hebben gevonden.
    Dus voordat je daartoe over gaat, moet er echt heel veel aan de hand zijn.

    Of er in deze situatie zoveel aan de hand is dat er dus op die manier ingegrepen moet worden, kun je van TV en internet af helemaal niet beoordelen. Het is algemeen bekend dat media zeer zelden een goed en compleet beeld geven en veel vaker een situatie erg eenzijdig belichten.

    Of Tom in een loyaliteitsconflict zit en gemanipuleerd wordt door zijn moeder, of dat hij dit toch wel uit eigen keuze ook doet, is dus de vraag en die kun je niet beantwoorden met de info die in de docu's en talkshows gegeven wordt. Er is een zeer goede mogelijkheid dat deze jongen voor zijn moeder kiest, omdat zij al in de steek is gelaten door zijn vader en zijn broer. Maar of dat echt zo is, zal door jeugdzorg beoordeeld moeten worden en ik mag hopen dat als het antwoord op die vraag 'ja' is, er eerst goede therapie voor Tom en zijn moeder komt, (zowel individueel als samen), en dat uithuisplaatsing pas plaatsvindt als dat geen effect heeft.
     
  11. Nicky Lohs

    Nicky Lohs Actief lid

    20 mei 2012
    470
    0
    0
    De grap is dat als jeugdzorg niet zo'n afwachtend beleid erop na hadden gehouden, Tom gewoon thuis samen met z'n moeder geholpen had kunnen worden. Zonder nu opeens accuut uit huis geplaatst te moeten worden.

    Daar zou ik ook een mooie rol voor opa en oma zien. Respect voor die mensen, ze blijven bij hun eigen standpunt en zijn daar heel duidelijk in, zonder hun dochter compleet af te vallen. Tom zou bijvoorbeeld een paar keer per week bij hun of bij zijn vriendin vis kunnen eten, zoals hij zelf al voorstelt.

    Ik snap nog 1 ding niet. Moeder heeft het over 'als ik naar de gevangenis moet'. Maar dat is toch helemaal niet aan de orde in dit soort situaties? Dan zullen ze toch eerst het kind uit huis plaatsen? Ze doet het zelf voorkomen alsof zij opgepakt zal worden en Tom thuis aan z'n lot wordt overgelaten. Waardoor ze dus plannen maakt over waar Tom dan naartoe zou kunnen. Vreemd.
     
  12. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Klopt, dat is helemaal niet aan de orde. Als de conclusie is dat het voor Tom schadelijk is om bij zijn moeder te blijven wonen, wordt hij uit huis geplaatst. Ze is daar dus wel echt het contact met de werkelijkheid kwijt, deed me erg denken aan hoe mensen die in complot-theorieen geloven ook kunnen denken, (de extremisten onder die groep dan dus he? ;)).
     
  13. Belle1981

    Belle1981 Bekend lid

    5 jun 2011
    654
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik zie een zeer liefdevolle moeder en zeer loyale zoon, naar moeders toe. De moeder heeft m.i. een probleem, dit lijkt sterk op orthorexia. Ze wil het graag goed doen, ze denkt dat ze het geod doet, maar doet het daardoor flink verkeerd. Er is niets mis met gezond eten maar er missen belangrijke voedingsstoffen.
    Oudste zoon is al weggegaan, jongste zoon kan zijn moeder en haar gevoelens niet zomaar opgeven. Dat bedoel ik met de loyaliteit.

    Met thuisonderwijs is niets mis. In NL kon je iig. tot voorkort (weet niet of er iets veranderd is?) vrijstelling aanvragen als je kind nooit naar school is geweest. Is je kind wel naar welke vorm van school geweest dan moet je vrijstelling bij de rechter aanvragen. Je moet dan kunnen aantonen dat geen enkele school matched met jouw geloofsovertuigingen, en dat hoeft geen geloof te zijn zover ik weet.

    Volgens mij heeft die moeder ook een grote angst, is dat na haar scheiding gekomen? toen is ze met dat eetpatroon begonnen dacht ik. Ze heeft hulp nodig, in eerste instantie, dat lijkt me belangrijker dan een uithuisplaatsing of schoolprobleem. Dit probleem moet m.i. echt eerst aangepakt worden. Die moeder gaat er aan onderdoor denk ik, als Tom uit huis geplaatst wordt en voor Tom lijkt het me ook geen gezonde situatie, die houdt duidelijk heel veel van zijn mama. HULP, zo snel mogelijk, lijkt me echt beter.
    Jammer dat instanties meteen zo rigide denken, en niet in structurele oplossingen.
     
  14. Agapi

    Agapi Bekend lid

    31 mei 2006
    688
    0
    16
    Cyprus
    Hear hear!
     
  15. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Tja, ik vind openbaar onderwijs prima voor openbare mensen. Ik zie mijn kinderen liever op een school die aansluit bij onze geloofsbeleving.
    Levensovertuiging en onderwijs kun je niet los zien, ook openbaar onderwijs draagt een levensvisie uit. In Nederland heb je gelukkig de mogelijkheid om onderwijs te vinden dat past bij hoe jij je kind wilt opvoeden, i.p.v. hoe de overheid vindt dat dat hoort. En ik vind dat dat zo moet blijven.
     
  16. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Tja, ik vind openbaar onderwijs prima voor openbare mensen. Ik zie mijn kinderen liever op een school die aansluit bij onze geloofsbeleving.
    Levensovertuiging en onderwijs kun je niet los zien, ook openbaar onderwijs draagt een levensvisie uit. In Nederland heb je gelukkig de mogelijkheid om onderwijs te vinden dat past bij hoe jij je kind wilt opvoeden, i.p.v. hoe de overheid vindt dat dat hoort. En ik vind dat dat zo moet blijven.
     
  17. Nicky Lohs

    Nicky Lohs Actief lid

    20 mei 2012
    470
    0
    0
    Bah, wat denigrerend. Alsof 'openbare' mensen minder zijn.
     
  18. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Sluit me hier helemaal bij aan.

     
  19. Rosa5

    Rosa5 VIP lid

    21 okt 2011
    7.561
    1.935
    113
    Ik lees het niet als denigrerend hoor.

    Mijn kinderen gaan ook naar een christelijke school.
    Ik vind het fijn dat er op school ook een stukje aandacht daarvoor is.
    Wij gaan niet naar de kerk, dat zie ik niet zo zitten met mijn adhd-kinderen. Dus ik vind het prettig dat ze op school hier ook wat van meekrijgen en het geloof kunnen delen met anderen buiten ons gezin.
     
  20. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Hoe kom je daar nou bij? Iedereen zijn/haar eigen school. Voel je je prima bij openbaar onderwijs, dan kies je daar voor, wil je christelijk, reformatorisch, katholiek, islamitisch, anthroposofisch of thuisonderwijs dan kies je daar voor. En je dringt je schooltype niet op aan anderen die zih daar niet in kunnen vinden. Ik ken geen refo's die zeggen dat al het onderwijs in Nederland reformatorisch zou moeten zijn, heb dat ook nooit van andere richtimgen gehoord. Behalve dan van aanhangers van openbaar onderwijs. Waarom? Waarom anderen jouw schooltype waar ZIJ zich niet lekker bij vinden aanbevelen, omdat jij vindt dat zij moeten denken zoals jij denkt?
     

Deel Deze Pagina