Moeders met 3 kids of meer..

Discussie in 'De lounge' gestart door MamaVanGilani, 21 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    heb 3 kinderen en dit gaat me goed af
    vind de kosten wel mee vallen
    heb kinderen van de leeftijd 7,4 en 2 jaar
    de 2 meiden is wel makkelijk ik kan de jongste alles overgeven kwa kleding
    oudste twee zitten op sport en schooltje
    daar zitten wel de kosten in maar het lukt me allemaal
    soms kan ik het moeilijk bol werken maar kom er altijd en de liefde en aandacht die ze krijgen doen al heel veel met ze
    ben blij ik het kan en het mij lukt
    en geniet met volle teugen :)
     
  2. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Is helemaal waar Umm85, ik ben zelf gewoon een beetje een schijterd wat dat betreft haha.
     
  3. Tetje0885

    Tetje0885 Actief lid

    17 apr 2009
    490
    0
    16
    Ik heb drie kinderen en de 4e komt over 2 maandjes. :) Mijn oudste is dan 4 en zit in groep 1.
    Het is druk, maar daarom blijf ik ook thuis. We moesten onze uitgaven wel flink aanpassen, omdat we ook ons huis met verlies hebben verkocht en dus nog een lening af moeten betalen. Maar het ligt ook een beetje waar je je prioriteiten legt. De jongste 2 kunnen gewoon de kleertjes van de oudste twee aan. Voor het avondeten moet je iets meer maken, maar omdat ze allemaal nog zo klein zijn valt dat ook wel mee. En luiers en kleding koop ik eigenlijk alleen in de aanbieden, of kleding via marktplaats. We hebben geen auto, dus ik doe alles met de bakfiets (wat nu met een dikke buik steeds zwaarden wordt). Wel hebben we de auto van mijn ouders naast de deur staan, in geval van nood. Zij wonen namelijk in een ander continent, en hebben hem alleen nodig als ze in Nederland zijn. We gaan niet op vakantie komend jaar, maar dat zou ik ook niet echt zien zitten.
    We wilden graag 4 kids en liefst vlak op elkaar. Dat is gelukt. Soms is het even moeilijk, maar het is vooral gezellig en leuk. En ik denk dat ik zodra ze naar school gaan wel weer parttime erbij ga werken. Maar voor nu redden we het zo.
     
  4. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Mijn man verdiend maar 1350,- en wij redden het ook met 3 kinderen. Ja het is geen vetpot maar het is wel te doen hoor. De kinderen krijgen wat ze nodig hebben, en vaak ook nog extra's. Me man heeft een kast die uitpuilt alleen ik niet, maar goed mijn tijd komt wel weer. Als ik afval heb ik wel weer een volle kast....Mijn zoontje voetbalt, me andere zoontje zwemt, mijn man dart in competitie en dat is ook geen goedkope hobby. We hebben een auto, koophuis enz, en we gaan 1x per jaar op vakantie, maar dat is voor ons ook genoeg. Nee ik klaag niet. Tuurlijk zou ik wel eens meer willen, maar dat is nu eenmaal niet zo. Zolang wij gezond zijn, en met zijn allen kan daar geen geld tegenop. Dus een 2e en 3e is heust wel te doen het is alleen wat je allemaal wil met je leven.....
     
  5. Fivechildren

    Fivechildren Niet meer actief

    Hey,

    Ik heb 5 kinderen in de leeftijd van 9,7,5,5,0 en tuurlijk betaal ik meer dan andere maar de kosten zijn voor mij geen reden om opnieuw nu nog voor mezelf een kindje te krijgen... De kosten vallen bij mij wel mee! Mijn dag : mijn dag is eigenlijk best rustig de oudste vier naar school en dan is het best rustig! ;)
     
  6. mama 1984

    mama 1984 Fanatiek lid

    20 apr 2007
    3.151
    0
    36
    Ik heb ook 3 kinderen (2 jongens en 1 meisje).
    Oudste is 7, de middelste is 4,5 en de jongste is 3 ...
    Het is gezellig hoor! Heerlijk een groter gezin!
    Ook ik kreeg na 2 jongens te horen dat ik vast voor een meisje ging. Daar antwoorde ik heel snel en direct op "nee hoor, de 3 musketiers is ook erg leuk" ..
    Wat een onzin dat mensen zo'n opmerking kunnen maken en waar bemoeien ze zich mee. Ik wilde gewoon 3 kinderen, geslacht doet er niet toe... Hoopte alleen maar dat ze gezond waren.
    Uiteindelijk kreeg ik een meisje en werkelijk waar ik was nog maar net bevallen en kreeg direct de vraag wanneer de 4e zou komen. Deze vraag krijg ik altijd nog steeds. Blijkbaar vragen ze dit makkelijker als je er drie hebt want ik kreeg nooit de vraag wanneer de 3e zou komen na onze jongens.
    Verder eigenlijk weinig opmerkingen gehad.
    Vele vragen zich wel af hoe wij het doen met 3 kinderen, thuis, alle twee ons werk, kids naar school... Maar je rolt er vond ik net als van 1 naar 2 kinderen zo in.
    Ik vind de kosten wel erg meevallen, de eerste maanden was het voor ons alleen dubbele luiers...ik gaf borstvoeding dus dat scheeld natuurlijk wel enorm.
    Ook nu de kids uit de luiers zijn vind ik het wel meevallen. Kleding kun je zo duur maken als je zelf wilt.
    'S morgens valt het wel mee met de drukte..mijn jongens redden zichzelf met aankleden, mijn dochter kan dit ook al een groot gedeelte... Bij wassen/haren/tandenpoetsen helpen mijn man en ik altijd samen.
    Kleding leg ik de avond ervoor al klaar.
    Maar een ding heb ik wel, veel wasgoed ;)
    Maar het blijft gewoon heel erg gezellig!
     
  7. rosa08

    rosa08 Niet meer actief

    Hier mama van drie kids twee meiden en een jongen. Over zit nog geen twee jaar tussen. Qua kosten valt het mee. En ik doe alles met drie kids de kleinste draag ik. En de middelste in de buggy en de oudste loopt naast de buggy. Het is soms even zoeken maar je wordt vanzelf handig.
     
  8. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Hier ook drie kids, 5, 3 en 6 maanden. Ik vind het best heel druk, vooral het heen en weer genoeg tussen school en zwemles etc. duurder vind ik het ook wel, nu nog niet, want alleen luiers en krijgt borstvoeding dus dat is gratis, maar dat wordt straks wel duurder qua schoenenen kleding etc. maar als ik hier bedragen lees van 1500 euro denk ik dat wij wat verkeerd doen haha.

    Vooroordelen: jazeker, hier ook al en jongetje en en meisje en iedereen dankt daar wat over te mogen zeggen als er dan nog een derde komt.
     
  9. A2CA

    A2CA Niet meer actief

    Meen je dat nou?? Onze vaste lasten zijn 950 euro pm. Dus houden we 550 over om boodschappen te doen, en leuke dingen, oke een 2e kindje zou kunnen maar ik heb liever nog ruimte over om te sparen voor als er zoals elk jaar wel onverwachtse kosten komen. Misschien is het ook per provincie verschillend wat de huur of koop prijzen zijn. Kopen kunnen en willen wij niet wij zouden maar een hypotheek kunnen krijgen van een ton.
     
  10. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    Ja, maar het verschilt wel wat je per maand aan huur/hypotheek moet betalen. De een betaalt 400 de ander 900. Dat kan je niet met elkaar vergelijken.

    Wij hebben 1 dochter, maar ben wel benieuwd naar de verhalen!
     
  11. Kwabbernoot

    Kwabbernoot Fanatiek lid

    18 apr 2010
    3.248
    1
    0
    n.v.t.
    Oh wat vreselijk zeg! Wat een keuze:$ Hels. Diep respect voor je, heel heel heel moeilijk!

    Verder hier drie kids! De oudste wel met een "labeltje" dus die telt voor 1,5;):p hahaha
    Nee maar het is supergoed te doen! Het gaat van begin af aan echt vanzelf. Het enige echt moeilijke moment wat ik heb gehad was vorige week. Mijn dreumes, baby en ik ziek. Dat was echt heel naar. Maar verder, ach t gaat echt vanzelf. Financieel verdienen we beide niet echt veel hoor, maar we kunnen er goed van leven.
    Manlief werkt 36 uur en ik straks 20, beide in de zorg.
     
  12. MamaVanGilani

    MamaVanGilani Niet meer actief

    Wij hebben er 2, eentje van 2 en eentje van 10 mnden. Financieel kan een derde met gemak het enige is alleen dat we graag een vaste trap naar zolder willen, kan ik daar mn wasrek kwijt en mn zonnebank etc en eventueel kunnen we daar nog een ruime slaapkamer realiseren. Mijn vriend wil eerst dit allemaal klaar hebben, zodat alles af en aan de kant is.. slimme jongen haha
     
  13. MamaVanGilani

    MamaVanGilani Niet meer actief

    Zo'n keus gun je je ergste vijand nie eens. Maar ik draag ze op een plek mee waar niemand ze me ooit af kan pakken, in mn hart. Nu hopen dat ik straks groen licht heb dat mn baarmoeder genezen is en dat mn vriend klaar is met zn zolder missie haha.

    Maar dat van t ziek zijn, geloof ik meteen!
     
  14. Smile

    Smile Fanatiek lid

    11 sep 2008
    4.358
    0
    0
    Drie kids.
    Van 4, 2 en 0.
    In het begin veel vooroordelen. Niet zozeer dat we een derde kregen maar mee: nu zeker een jongetje? Dat vond ik vervelend...wat een meisje was zeer welkom!
    Ik vond de overstap van 2 naar 3 het grootst. Maar dat komt misschien ook omdat de oudste naar school gaat en je dus telkens op tijd bij school moet staan. Dat vind ik wel een hele onderneming. Maar tot nog toe merk ik amper verschil in de kosten. Kleertjes gaan meestal prima nog een rond mee...evenals de baby uitzet. De auto was groot genoeg voor drie kids op de achterbank...
     
  15. Yelice

    Yelice Niet meer actief

    hier ook 3 kinderen in de leeftijd van 6 , 4 en 11 maanden.
    Ik vind 3 kinderen pittig het is best een geplan en geregel om alles op rolletjes te laten lopen.
    Ik vond de overgang van 1 naar 2 niet groot van 2 naar 3 wel maar dat kan ook komen omdat we na 3,5 jaar ineens weer een baby kregen en dat gewoon wennen was want tenslotte ging die van 3,5 al naar school en had ik me handen vrij op de dag.
    Soms is het ook onpraktisch alleen naar het zwembad zou ik niet doen omdat ik ze niet alle 3 in de gaten kan houden en voordat we eens op weg zijn zijn we gerust 20 min verder:D
    Maar iki vind het wel hartstikke leuk! mijn oudste is gek op der kleine broer en zorgt ook echt voor hem de middelste vind hem maar een inbreker die zijn plaats heeft ingepikt :p
    Huishouden is hier soms chaotisch hoor bergen was maar goed dat hoort erbij.

    het is wel heel gezellig !!
     
  16. ma1

    ma1 Fanatiek lid

    14 mrt 2010
    1.211
    0
    0
    Ik zeg altijd maar het is bij ons een lekkere gezellige bende
    Het is soms pittig en een kwestie van plannen
    Toen we de kinderen nog niet hadden was ik best wel precies met het huishouden dat is nu niet meer te doen er slingert altijd wel wat rond
     
  17. Napoleon

    Napoleon VIP lid

    19 jan 2009
    11.632
    0
    0
    Docente
    Ik heb vijf kinderen in de leeftijd van 13, 11, 4, 2,5 en 14mnd.
    De oudste twee kunnen al alles zelf, dat scheelt. Maar moet zeggen nu mijn oudste op het voortgezet onderwijs zit het wel weer een extra drukte geeft. Hij heeft nl add en daarnaast een broertje dood aan huiswerk ;).
    Tussen de kids zit anderhalf jaar (beh tussen nr 2 en 3) dat is is vooral met de jongsten wel eens pittig.

    Qua geld, Tsja wij werken allebei en verdienen op zich wel goed maar een van de grootste lasten is de kinderopvang. Toch weegt het stoppen met werken echt niet op tegen wel werken. Ook heb ik dat wel nodig, even niet alleen mama zijn maar napoleon. Politieagentje spelen moet ik ook op mijn werk (onderwijs) dus Stanislaw geen verschil ;). Wij kunnen geen studie betalen voor de kids dus dat zullen ze zelf moeten doen. Heb ik zelf overigens ook gedaan dus dat moet kunnen.
    Vooroordelen niet zoveel last van. Toen bij de oudsten wel, maar ja toen was ik ook nog maar 18/19.
     
  18. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    5 kinderen, respect hoor! :)
     
  19. Smiley24

    Smiley24 Fanatiek lid

    1 jun 2008
    4.093
    1
    38
    Wij hebben 3 kids: 3,5 jr/ 1,5 jr en 10 maanden.
    Ik werk niet en ons dag begint zo. Manlief staat om 5.45 uur en vertrekt 6.20 uit huis. Rond 6.45-7.00 uur ben ik wakker soms met 1 kindje soms zijn ze alle 3 wakker. De jongste krijgt flesje en de andere krijgen een boterham met melk.
    Ondertussen doe ik mezelf klaarmaken. Daarna ga ik de kids wassen en aankleden en ondertussen spelen ze.
    Daarna wasjes draaien en met de kids spelen. 's middags krijgen ze altijd soep te eten, na het eten gaan de middelste en jongste slapen. Oudste blijft spelen, daarna als de andere 2 wakker zijn krijgen ze wat tussendoor te eten. Ik ondertussen wat opruimen. Om 16.00 uur begin ik met koken.

    - We rijden in een C-Max & Porsche, De C-Max heeft voldoende ruimte voor 3 stoelen achter.
    - Op vakanties gaan we elk jaar (de ene keer met vliegtuig verre reis en de andere keer met de auto, allemaal afhankelijk waar we gaan) Daarnaast regelmatig weekendjes of midweekjes weg met z'n allen.
    - Financieel goed, gelukkig geen zorgn. Verder sparen we elke maand voor alle 3 kids
    - We wonen in een eengezinswoning
    - Ik koop heel veel kleding voor de kids :D

    We krijgen continue de vraag: is het niet zwaar met 3 kinderen? ;) Nee wij vinden het niet zwaar. Vind het soms wel een gedoe als we met z'n allen ergens naar toe gaan met het aankleden enzo.. pff ben je een half uur verder totdat iedereen aangekleed is en alle spullen bij elkaar verzameld zijn :) Maar wel hartstikke leuk hoor 3 kids, we genieten er volop van :)
     
  20. lies276

    lies276 Niet meer actief

    Hier 4 kids in de leeftijd van bijna 13, 11, 7 en 2 jaar.
    Het is hier altijd een gezellige drukte.
    Ik zit elke dag (behalve zondag) in een strak ritme, want anders red ik het niet met school, clubjes, ed
    Dat betekent elke dag om 6.45 uur uit bed en altijd stipt om 17.00 uur eten, want 's avonds moet er altijd één naar de voetbal, zwemles, enz.
    Het is prima te doen, al moet ik zeggen dat ik het nu wel pittig vind, nu mijn oudste in de brugklas zit (en toch wat extra begeleiding nodig heeft bij zijn huiswerk), de derde in groep 3 (thuis veel oefenen met lezen) en een peuter die in de nee-fase zit.
    Daarbij heeft nr. 2, ondanks dat het een heel makkelijk en slim kind is, toch ook zijn aandacht nodig.
    Soms heb ik weleens het idee dat ik in de spagaat lig, qua aandacht geven. Dat komt ook wel een beetje omdat mijn man voor zijn werk vaak lange dagen van huis is en ik er tijdens de spits 's morgens en 's avonds, meestal alleen voor sta.
    Ik werk buitenshuis 14 uur per week, dus niet zo veel.
    Nu de oudste groter wordt, merk ik wel dat de kosten beginnen te stijgen (kosten voor kinderopvang en luiers heb ik tenslotte ook nog gewoon), maar we redden het nog prima.
    Als de jongste over twee jaar ook naar school gaat, zal ik ws wel weer meer (moeten) gaan werken, maar dat doe ik dan ook graag!!
     

Deel Deze Pagina