Oh my god.. het word nu gewoon lachwekkend...

Discussie in 'Alleenstaande moeders' gestart door Minyaweth, 19 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    20 aug 2006
    9.082
    1
    0
    Overijssel
    Ex heeft een nieuw liefje, en ik mag nu ineens niet meer binnen komen ;) Leuk om te weten is, dat het een koophuis is die ook nog op mijn naam staat dus ik mag mijn eigen huis niet in. Zijn reden hiervoor is, dat hij zijn privacy wil waarborgen??? :( Hij heeft immers een eigen leven nu, en ik ook. Voordat hij zo'n 1,5 maand terug een nieuwe vriendin had, was dit soort gedoe dus nooit aan de orde. Ik was hartstikke welkom, bleef soms nog eten als ik de kinderen 's middags had gebracht en als het echt gezellig was bleef ik zelfs nog wel eens wat langer soms. De enige reden die ik kan bedenken is dat ik niet mag zien dat zijn nieuwe vriendin er is, ondanks afspraken die wij daarover gemaakt hebben. Voor 2 weken terug zat zijn vriendinnetje namelijk ook in de woonkamer toen ik de kinderen kwam brengen, en dát was niet de afspraak!

    Ex en ik zijn al 1,5 jaar uit elkaar. Al 1,5 jaar breng en haal ik de kinderen als ze naar hun vader mogen. Nooit heb ik hier moeilijk om gedaan. Deed het met alle liefde. Maar ex ligt nu zo dwars, liegt om veel dingen en toont geen enkele moeite voor de kids en eist nu ook nog eens dat ik in de auto blijf zitten als ik de kinderen kom brengen (voor mijn eigen huis notabene!) dat ik weiger hier aan mee te werken! Ik laat me niet als een stuk stront behandelen voor mijn eigen deur, kom op zeg! Daarbij is het natuurlijk ook helemaal niet leuk voor de kinderen dat ik in de auto 'moet' blijven zitten. Ze zijn immers al 1,5 jaar lang gewend dat ik gewoon gezellig mee kom naar binnen, dat papa en mama een bakje koffie drinken, wat kletsen en wat spelen. Vooral de jongste zal dit niet pikken, want dat is nogal een mama's kindje ;)
    Nu heb ik tegen ex gezegt dat ik dit helemaal niet op deze manier zie zitten en hier echt niet op zit te wachten. Heb hem dus vriendelijk verzocht om vanaf aankomend weekend de kinderen zelf te komen halen en ze zondag weer terug te brengen. Nou, heel Twente was te klein ;) Want hoe moet hij dit in vredesnaam doen??!!
    Let wel, we wonen ongeveer 2 kilometer van elkaar af... :D De fiets is volgens hem geen optie, want dat zou gevaarlijk zijn? Uuuuhhh...sinds wanneer is een fiets gevaarlijk??? Zeker toch niet omdat we zelfs een fietsbuggy hebben die hier in de schuur gewoon stof loopt te happen? :p De bus kan ook niet, want daar heeft meneer geen geld voor??? (maar hij kan ondertussen wel zijn geld uitgeven aan allerlei andere dingen ;)) en lopen kan ook niet hoor... want poeh,poeh,poeh... je zou het maar moeten doen met de benenwagen! :$

    Serieus waar, ik vind het nu gewoon echt lachwekkend worden! Hij loopt zo hard te schreeuwen dat hij zijn kinderen altijd zo mist, en dat hij alles voor ze over heeft! Maar ondertussen heeft hij nu al 7 zwemlessen afgezegt, weet hij niet eens waar zijn jongste zoon op de PSZ zit, belt hij nooit voor ze en nu is het ook al te veel moeite om zijn eigen kinderen op te halen??? Waar moet dit toch heen?!?!
    Hij beweerd nu dus dat ik hem de kinderen ontneem, maar ik kan niet inzien hoe? Hij staat vrij om ze op te halen vrijdag, maar meneer ziet geen mogelijkheid.

    Wat moet ik hier nou mee? Ik sta toch zeker wel in mijn recht om hem zelf de kinderen op te laten halen, of ga ik te ver???

    Liefs Minya
     
  2. MamaenMini

    MamaenMini Fanatiek lid

    6 dec 2011
    2.646
    74
    48
    Vrouw
    Utrecht
    Ik zou het precies zo doen als jij! Jij mag zeker alleen naar zijn pijpen dansen, hij is echt gek! Het zijn niet alleen zijn voorwaarden, jij mag ook wel eens eisen stellen.
     
  3. Lirial

    Lirial Bekend lid

    5 sep 2012
    819
    0
    0
    Hij verandert iets in de afspraken... Dan zou ik hem voortaan inderdaad zelf de kids op laten halen. Omdat dat beter voor je kinderen is dan in de auto blijven zitten.

    Wat een rare....even een aanname maar voelt hij zich onzeker over zn nieuwe vlam???
     
  4. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    20 aug 2006
    9.082
    1
    0
    Overijssel
    Hij voelt zich zeker niet onzeker over zijn nieuwe vlam!
    Ze hebben net 1,5 maand wat, en wij hebben afgesproken dat nieuwe partners niet direct worden blootgesteld aan de kinderen. Lijkt me ook niet meer dan logisch. In zijn geval is het zelfs méér dan logisch, want zijn nieuwe vriendinnetje vertoeft 5 dagen per week op de PAAZ. Bovendien is zij ook nog eens erg jong (20 jaar) Ex is 32. Ik heb aangegeven dat ik het geen fijn idee vind dat zij direct in aanmerking komt met de kids, omdat ik niet weet wat zij heeft en waarom zij daar 5 dagen zit. Hij wil er ook helemaal niks over los laten omdat hij vind dat dat mijn zaken niet zijn. Ex zit overigens ook op de PAAZ. Ze hebben elkaar daar leren kennen. Ook had ik aangegeven haar ook zelf eerst wel eens te willen ontmoeten voordat de kinderen haar zien. Afspraken hierover waren dus gemaakt, maar zoals ik in de OP dus al schreef heeft hij zich hier niet aan gehouden want 2 weken terug zat zij gewoon in de woonkamer toen ik de kinderen kwam brengen. Zijn redenatie is dat hij zelf mag weten wie er is zijn huis is en wanneer. Hij trekt sowieso in alles zijn eigen plan...
    Nadat ik daar wat van gezegd heb, ben ik dus ineens niet meer welkom in 'zijn' huis. Sowieso is hij een hond eerste klas sinds hij een nieuwe relatie heeft. De eerste week heeft hij zijn hele leven en omgang met de kids al ingedeeld naar zijn nieuwe relatie.

    Naja, al met al is het een hele nare situatie geworden. Er spelen nog wel veel meer dingen hoor en ik weet niet zo goed meer wat ik er mee aan moet.
     
  5. Vagans

    Vagans VIP lid

    13 aug 2010
    8.491
    0
    0
    Zwijndrecht
    Als het huis wettelijk gezien ook op jou naam staat mag jij hier altijd in. Als hij je de toegang ontzegd mag je zelfs (waar die bij staat het liefst natuurlijk) de politie bellen, die zullen dan komen en vertellen dat jij je huis in mag

    Hier deed ex dit ook, geen nieuwe liefde maar heeft wel een hele hoop huisdieren laten verhongeren!!! Wat ik dus niet mmocht zien!

    Dus of jij mag naar binnen of ik zou mn kids niet meer brengen en dan zoekt hij maar uit hoe en of die ze komt halen...

    Tis aan je zelf, maar laat je niet bedonderen meid!
     
  6. tjessia

    tjessia Fanatiek lid

    1 feb 2009
    2.889
    0
    0
    Lijkt me simpel: hij moet ze komen halen..anders niet.
    Geen gesteggel of gedoe bij zijn voordeur. Ook al is het huis ook nog van jou..niet doen. Heeft geen nut en geeft alleen maar een hoop gedoe voor de kids.
    Is toch geen probleem dat hij ze komt halen? Ja dat hij daar geen zin in heeft..oke dan niet. Hij komt vanzelf wel. Niet teveel woorden aan vuil maken.
     
  7. JongeMama22

    JongeMama22 Niet meer actief

    Ik zou hem gewoon twee opties geven. Of jij komt de kids brengen en je mag gewoon naar binnen en hem er even aan helpen herinneren dat het officieel ook jou huis is en niet alleen die van hem, dat jij dus recht heb op in dat huis te komen en anders ook met behulp van politie kan doen. Tweede optie is dat als jij het huis niet in mag, hij de kids maar komt halen.
     
  8. Nicky Lohs

    Nicky Lohs Actief lid

    20 mei 2012
    470
    0
    0
    Ik zou hier geen halszaak van maken. Dat is niet in het belang van de kinderen, die vragen hier niet om.

    In de auto blijven zitten zou ik niet doen, loop gewoon met de kinderen naar de deur en draag ze daar over aan je ex. Het is zeker raar wat hij nu doet, maar je kunt er zo weinig mee. Het is zijn leven en ondanks afspraken kun je hem niet verbieden zijn vriendinnetje op bezoek te hebben als de kinderen daar zijn.

    Het feit dat hij de hele week doorbrengt op de paaz met z'n vriendin en dan in het weekend alleen is met jonge kinderen, daar zou ik me meer zorgen over maken. Hij zit daar vast niet voor een bloedneus?
     
  9. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.507
    494
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Uhm.... er zijn ook nog mensen die gewoon op de PAAZ werken hoor... dus het is ook goed mogelijk dat hij daar werkt en haar daar heeft leren kennen.

    Maar ik begrijp dat je de regeling ietwat wilt aanpassen. Daarnaast is het heel normaal wanneer bij papa de kinderen bijv ophaalt voor het weekend en dat moeder de kinderen dan weer ophaalt na het weekend.
     
  10. Helise

    Helise Fanatiek lid

    4 mrt 2012
    1.785
    0
    36
    Ik vind dat je in je recht staat hoor, als hij het opeens niet meer wil zoals het altijd was komt ie de kids maar halen. Vind ik trouwens ook niet meer als normaal. Hier haalt ex altijd zoon op en ik ga hem dan zelf halen als het tijd is weer naar huis kom te komen.

    Hier trouwens beetje hetzelfde geval, ex en ik hebben ook samen een koophuis en kreeg een berichtje dat ik maar even mijn sleutel in moest leveren want hij betaalde nou alleen de hypotheek. Nou dacht het dus niet, grapjas ;)
     
  11. Natasja84

    Natasja84 Fanatiek lid

    8 jun 2012
    2.951
    0
    36
    Veluwe
    Ook ik vind dat je volledig in je recht staat hoor...!! Je ontneemt je kids namelijk niet van je ex en geeft hem alleen maar aan dat hij ze dan wel zelf moet komen halen omdat je geen vervelende situaties wil in het bijzijn van de kids. En wat is 2 km nou..?? Dat kan je idd makkelijk lopend of fietsend doen, als je het maar wilt...!! Het wel lekker makkelijk om dat probleem nu bij jou te leggen zeg, hij is toch degene die ineens de regels wilt veranderen in zijn voordeel...

    Ik zou ook inderdaad geen scene gaan maken voor zijn huis met politie e.d. wat hierboven ook langs kwam. Dit zou echt vreselijk zijn voor de kids.

    Hier is het ook niet meer dan normaal dat het afwisselt wie de kids brengt of haalt. Gewoon wat op dat moment het beste uitkomt. Maar ja, wij staan ook gewoon op goede voet met elkaar. Toen ze ze net bij mij bracht (ik heb geen auto en vriend is nog aan het werk) bleef ze ook nog gewoon ff gezellig een babbeltje maken. En wij waren bijvoorbeeld gisteren met de jongste naar zijn kerstuitvoering en zij met de oudste. Zijn wij na de tijd ook nog ff gezellig wat bij hun wezen drinken...
     
  12. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    hier mocht ik de sleutel ook inleveren terwijl het officieel nog mijn huis is maar heb hem uiteindelijk teruggekregen omdat het toch wel handig was als ik in zijn huis op hem wachtte en de kids in bed lag als hij werken was.
    Stom gedoe altijd met die klote scheidingen :(

    Ik vind dat je 100 procent gelijk hebt!
     
  13. ratatosk

    ratatosk VIP lid

    16 mrt 2010
    5.429
    5
    0
    Ik zou spontaan het huis verkopen :p
     
  14. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Lijkt mij niet logisch, is nl strafbaar iets met een client te beginnen. Kan je in ieder geval je baan kosten.

    Ts ik vind je reactie logisch. Ik zou gem nogmaals aangeven dat het jouw huis ook is en dat je ze wel wil brengen als je binnen mag komen. Mag je dit niet dan us de consequentie voor hem en mag hij ze komen halen.

    Staat jullie huis te koop?
     
  15. Vagans

    Vagans VIP lid

    13 aug 2010
    8.491
    0
    0
    Zwijndrecht
    Om nog even wat aan het politie verhaal toe te voegen, dit zou ik niet doen waar de kids bij zijn natuurlijk! Maar je kan altijd dreigen of een keer in je eentje terug komen.

    Misschien is er wel een andere reden dat je niet binnen mag? Eentje die niet door de beugel kan ofzo...

    Ik zou ten alle tijden willen weten waar ik mn kinderen in achter laat hoor! Vind dat niet meer dan normaal!
     
  16. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam

    hier geen optie. Dan zit ik met een mega restschuld
     
  17. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Maar als hij uit boosheid de hypotheek niet betaald ben je verder van huis.
     
  18. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    twinkle star ja dat is waar... maar dat kan ik controleren ;) Hij wil graag de hypotheek op 2 namen houden tijdelijk (omdat hij nu de hypotheek nog niet rond krijgt) maar ik twijfel daar heel erg aan of ik dat wil...
     
  19. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    20 aug 2006
    9.082
    1
    0
    Overijssel
    Ex werkt niet op de PAAZ. Hij zit daar zelf ook voor problemen. Hij is relatie begonnen met een 'lotgenoot'. Dát zit mij dus ook absoluut niet lekker! Maar zoals ik al aangaf, speelt er meer dan alleen zijn vriendinnetje. Maar het gedonder is dus pas echt begonnen vanaf het moment dat hij een nieuwe relatie heeft.
    Ex heeft de kinderen vanmiddag niet opgehaald :( Oudste zoon is/was hartverscheurend verdrietig em ben bijna een uur bezig geweest om hem te troosten :(
     
  20. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    oei minyaweth... ik denk dat ik hem dan toch zelf was gaan brengen...
     

Deel Deze Pagina