Wat is de meest vervelende opmerking die je tot nu hebt gehad?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Suzee, 20 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamaatjevan5

    mamaatjevan5 VIP lid

    30 sep 2007
    5.584
    2
    38
    weet je volgens mij krijg je tijdens een zwangerschap nu eenmaal heel vaak negatieve of vervelende opmerkingen ik ben er inmiddels al aan gewent, toen ik zwanger van nummer 3 was en een meisje bleek, toen was het standaard ooo wat jammer ;) en toen zwanger van nummer 4 heb ik dat natuurlijk gedaan omdat ik toch heel graag een zoon wilde ;) en toen dat ook een meisje bleek was het wederom ooo wat een ramp heb ik zelfs gehoord :$ en zwanger van nummer 5 moest het wel een jongen zijn want het werden er nu wel heel veel (ik weet niet wie ze moet verzorgen en opvoeden hoor hun of ik maar owkee) "gelukkig" voor hun was het een jongen zou je denken maar niets is minder waar, dat was toch eigenlijk wel heel zielig voor mijn zoontje zo helemaal alleen tussen al die meiden ;) en nu zwanger van nummer 6 is het jaa dat dachten we al je wil natuurlijk nog een jongen erbij voor je zoontje ;) maar ja we krijgen een prachtige dochter maar dan krijg je weer opmerkingen als belachelijk, uit de tijd :(, dan werk je zeker niet (volgens mensen gaat dat niet met zoveeeeeel kinderen) word je niet gek ook gevraagd. en nou ja kan nog wel even zo doorgaan :D ook heb ik natuurlijk gigantisch veel ongelukjes gehad volgens de mensen

    ben er inmiddels achter dat wij ons leven leiden zoals wij dat willen, en wat een ander van ons denkt of vind daar hebben we geen boodschap aan, wij zijn heel gelukkig met ons gezinnetje en dat is het allerbelangrijkste dus nu krijgen mensen vaak antwoorden terug die ze totaal niet verwachten voorbeeld

    ooo een meisje dan blijft je zoontje toch nog alleen, dan antwoord ik nee hoor net zoals de vorige keren blijven we gewoon doorgaan tot er een jongen bij zit ;)

    of oo nou na deze stop je toch zeker wel he, dan antwoord ik nou nee wilde eigenlijk een meisjes elftal beginnen dus we hebben nog even te gaan ;);)

    of nou dan kan je zeker niet werken met zoveel kinderen, dan antwoord ik nee natuurlijk niet maar daarom heb ik toch zoveel kinderen zodat ze voor mij kunnen werken ;)

    meestal als je zulke antwoorden geeft heeft men gauw genoeg door dat ze een verkeerde opmerking hebben gemaakt en uiteindelijk kan ik er altijd wel om lachen:D
     
  2. Hilse

    Hilse Niet meer actief

    Hahah wat sta je er heerlijk positief in! :D
    Al die mensen ook met hun roekeloze opmerkingen!


    Hier in het begin wel een paar keer gehoord of het wel gepland was....... En of ik niet eerst m'n opleiding af wou maken dat soort dingen. Nouja zeg, vond ik toch wel kwetsend. Vertel je iets, krijg je dat te horen! Maarja, flapuit denk ik dan maar.
     
  3. freck

    freck Actief lid

    15 jul 2012
    235
    0
    0
    Een cliënt van mij vertelde dat ze zwanger was van de 2e. Maar dat haar buik zo hard groeide en dat ze maar hoopte dat het er geen 2 waren... want dan mocht ik er wel één van haar... Ook hoopte ze op een meisje want ze vond jongens niks aan (terwijl ik toen al een zoontje had, wat zij wist). Vond deze opmerkingen zo gevoelloos en grof!!
    Haar zwangerschap eindigde in een miskraam en ze is nu al 3 jaar bezig met opnieuw zwanger worden wat dus niet lukt...

    Denk dat zij misschien ook wel spijt heeft van wat ze toen allemaal gezegd heeft...
     
  4. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.700
    42.527
    113
    ergens hoop ik dat ja, want zulke opmerkingen vind ik echt te grof.
     
  5. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    11.946
    6.040
    113
    Happyland
    Dat denk ik ook ja..
    Ik had een collega die had al een zoon en was weer zwanger. En wij waren toen een jaar of 4 vruchteloos aan het proberen.
    Toen vertelde ze me dat ze hoopte op een meisje, want wéér een jongen zou ze niet aankunnen. En voordat ze voor de 2e keer zwanger raakte liep ze al na 2 maanden proberen te jammeren dat het wel erg lang duurde allemaal.
    Wat een wicht was dat zeg, word nog boos als ik er aan terug denk. Sommige mensen denken echt niet na voordat ze iets blaten.:x
    O ja en ze riep een keer dat ze dus echt niet aan MvM mee ging doen, want dat was veel te veel moeite.
    Iedereen moet het natuurlijk zelf weten, maar roep dat niet tegen iemand die afhankelijk is daarvan.
     
  6. Eliz30

    Eliz30 Niet meer actief

    Wij zaten anderhalve maand geleden bij vrienden die wisten dat we net alle onderzoeken in het ziekenhuis hadden gehad. Niet alle uitslagen waren goed en waarschijnlijk zouden we hulp nodig hebben voor het tot een zwangerschap zou komen. We waren redelijk ontdaan. Toen we binnenkwamen zeiden ze direct: jullie zijn hier samen dus je je zal wel zwanger zijn?!
    Ehm nee, nee dat ben ik niet.
    Dit stel heeft absoluut geen kinderwens. Vervolgens vertelde zij dat ze steeds zo misselijk was en 's ochtends had overgegeven.Ze sprak toen de legendarische woorden: "Tja als ik zwanger ben, dan wordt het een abortus denk ik. Of we zaten te denken, dan geven we het wel aan jullie. Hebben jullie toch nog een kind"
    Mijn reactie: ik hoef jullie kind niet en wat mij betreft hoeven we het hier ook nooit meer over te hebben.

    Mensen denken echt niet na. Wij verwachten nu ook wel behoorlijk wat kritiek. Ik studeer namelijk nog naast mijn fulltime baan, ja dat wordt zwaar. Dat weet ik heus. Maar we zijn nu allebei 31, hebben een lekker huis, een goede baan en zijn al 7 jaar samen. Zo gek is het toch niet? Mensen doen soms net alsof je achterlijk bent!
     
  7. Darinka1

    Darinka1 Bekend lid

    21 nov 2010
    504
    10
    18
    thuis
    Mijn schoonmoeder zei toen ik 7 weken zwanger was : 'Ben je wel misselijk? want als je niet misselijk bent dan krijg je ZEKER een miskraam...'

    en toen ze net wist dat ik zwanger was :' gefeliciteerd, maar wel spijtig dat je nu net mooi op gewicht bent hé'

    Ik ben op een jaar tijd van 82kg naar 75 kg gegaan en ben 1m75 dus het is niet dat ik zwaar overgewicht had ofzo maarja ze is al jaren geobsedeerd met mijn gewicht. krijg al jaren de vraag of ik haar weight watchers boekjes wil lenen. Enfin toch tot we zitten te eten want dan moet ik meer eten van haar :(

    Ook de eeuwige opmerking tijdens het eten " je moet nu wel voor 2 eten hé" Ik heb al 1000 keer uitgelegd dat als ik teveel eet in 1 keer ik er ziek van ben maarja ;)

    En niet echt héél vervelend maar toch al sinds ik 8 weken zwanger ben(1ste kindje) vragen ze wanneer het 2de komt:(;):p
     
  8. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.700
    42.527
    113
    zo die zal ook wel binnengekomen zijn, wat een debiel zeg
     
  9. sannie30

    sannie30 Fanatiek lid

    24 jan 2011
    1.050
    9
    38
    Zal ik er nog 's eentje bij plaatsen? Toen ik mijn ouders ging vertellen dat het er niet 1 was, maar 2, kreeg ik te horen; "aaaachhh kind, wat doe je me aan??" Euhhh deuhhuh, volgens mij ben ik toch echt degene die een zware zwangerschap e.d. tegemoet ga ;)
     
  10. Eliz30

    Eliz30 Niet meer actief

    Ja hij kwam wel aan. Ik heb de afgelopen 2 jaar geaccepteerd dat mensen het bij mij toch niet goed kunnen doen. Voor mij was dit de zoveelste stomme opmerking. Maar mijn lief voelde zich al zo alleen, en dit was zijn beste vriend. Met als gevolg dat hij nu geen zin heeft om de blijdschap van de zwangerschap te delen. Ik hoop dat dat nog bijtrekt!
     
  11. Anke1986

    Anke1986 Bekend lid

    22 jan 2012
    775
    0
    0
    Druk aan de studie
    Overijssel
    Hihi, jeetje wat bestaan er toch een bult onbeschofte mensen op deze wereld.

    Hier de opmerking "wat? Alweer?" van een tante toen we ons blije zwangerschaps nieuws vertelden. 2 mnd later feliciteerde ze me alsnog.

    En een "ow je bent nog maar 10 wkn? Kan er nog van alles mis gaan" alsof ik dat niet weet! Pffft
     
  12. Senna

    Senna Fanatiek lid

    8 dec 2005
    2.560
    0
    0
    Ik heb deze zwangerschap al meerdere keren gehoord als ik aan iemand vraag of ze ook nog een kindje willen (aan mensen die er ook al twee hebben)

    : Wij hebben twee gezonde kinderen, een jongen en een meisje, dus wat wil je nog meer/waarom nog een derde..

    Of, ja je kan wel een derde willen maar je moet er ook maar voor kunnen zorgen..

    Weet niet, op mij komt het toch niet leuk over.. alsof ik niet blij ben met mijn twee gezonde kinderen een jongen en meisje..
    Alsof je je moet verdedigen voor een derde kindje.
     
  13. Kiewie

    Kiewie Fanatiek lid

    10 okt 2011
    1.341
    5
    38
    Ik ben zelf van een een-eiigetweeling en ik vind het zo ontzettend fijn! Ik ben er zo trots op en zo blij mee dat ik een tweeling ben!
    Ik kan me voorstellen dat het heel druk is voor de ouders, maar daar wen je aan.
    Ik hoop heel erg dat wij ooit misschien een tweeling mogen krijgen! Een enkel kindje is natuurlijk helemaal geweldig, maar de band die ik met mijn tweelingzusje heb, die gun ik iedereen, vooral mijn eigen kindje!

    Ok, ontopic; we hebben niet echt vervelende reacties gehad.. Maar wat ik wel erg vervelend vind is, dat mijn schoonzujs (vrouw van mijn broer) ons niet heeft gefeliciteerd. Ze heeft helemaal niets gezegd. Als ik haar zie heeft ze altijd commentaar op mijn zwangerschap en mijn buik... Maar ons feliciteren, ho maar! :x (voor de duidelijkheid; mijn schoozus is een echte heks, er is al veel voorgevallen in de familie, waardoor ik niets meer van haar kan hebben.)
     
  14. babyloutattoo

    babyloutattoo Niet meer actief

    De vriend van m'n moeder zei toen ik net 6 weken zwanger was tegen me 'je verpest je eigen leven en dat van een kind want jij en W (de vader van ons kindje) blijven toch niet bij elkaar. Dan sta je op straat met je kind want hier kom je er niet in. Straks krijg je een depressie en gooi je je kind uit het raam, je hebt echt geen idee waar je aan bent begonnen. ' Bijzondere kerel.

    Ik woon al 2 jaar samen met mijn vriend, maar toen ik bekend maakte aan de rest van de wereld dat ik zwanger ben kreeg ik toch nog de vraag 'en, wie is de vader?' Ehm, gok eens? :')

    Verder het standaard 'heb je er geen spijt van? je bent nog zo jong' gezeur. Maar dat is gewoon irritant, niet zozeer kwetsend. ;)
     
  15. missiemaartje

    missiemaartje Fanatiek lid

    6 jun 2011
    2.986
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ook hier reacties van: alweer zwanger? Was zeker een ongelukje dan? Of: is dat niet erg snel?? Je hebt wel haast!

    Gelukkig ook leuke reacties van: leuk hoor zo dicht op elkaar!
     
  16. Deesjebeesje

    Deesjebeesje Bekend lid

    7 jan 2012
    888
    1
    0
    Den Oever
    Maandagavond zei ik grappenderwijs tegen mijn sm: "Help, mijn buik bibbert!" Zij op een snauwtoon: "nou en?!" Oh sorry dat ik het zei hoor...
    Of dat de kleine me hard schopte en ik tegen de kleine zei (met een lach nog wel!): "hey joh!" Mijn sm: "niet zo klagen hoor!" Ehm...deed ik dat dan?
    Of dat ze aanbood dat de kleine wel 'even' een nachtje bij haar mag zijn volgend jaar. Waarop ik zeg dat dat misschien iets lastiger wordt, omdat ik van plan ben borstvoeding te geven. Waarop zij met een snauwstem zegt: "nou, daar kies je zelf voor hoor!" Madam heeft nooit bv gegeven en lijkt soms wel anti-bv...
     
  17. shahrazed

    shahrazed Fanatiek lid

    12 aug 2012
    1.638
    0
    0
    NULL
    NULL
    Eerste zwangerschap was ik 20 en net getrouwd. Het was inderdaad snel raak maar wel gepland. Toch reageerde mensen alsof ik hun vertelde dat mn oma overleden was ipv dat ik zwanger was ('ow' en dan stilte). Er werd niet eens gevraagd 'is het gepland'. Nu weet ik wel dat ik een babyface heb, maar je kan me toch best feliciteren ipv ervan uitgaan dat het ongepland EN ongewenst is??? :x

    Deze zwangerschap kreeg ik ook de vraag of het gepland was. Alsof de derde een mega-gezin is. En zelfs als het de 6e, 7e weet ik wat was, wat dan nog?? Ook opmerkingen van 'heeeeeeeee, maar je hebt toch al een jongen en een meisje??'. Alsof dat dan wel een goede reden is om aan een derde te beginnen? :(

    Mn schoonzus maakte er zelfs een show van. Weet niet meer hoe we erop kwamen maar ineens riep ze 'he maar deze was toch een ongelukje??' Ik zeg nee hoor, ik was dan en dan met de pil gestopt. 'He maar je wilde toch helemaal geen kinderen meer?' Ik zeg hoe kom je daarbij, we hebben het er vaak genoeg over gehad dat ik meer kinderen wilde en heb express de kinderwagen en maxi-cosi neutraal gekocht. Maar ze bleef stug verbaasde gezichten trekken alsof ze zich dat totaaaaaaal niet kon herinneren. Sja ik kan er ook niks aan doen dat zei wel 2 domme (niks gebruikt) 'ongelukjes' gehad heeft in een zeer ongelukkige situatie. :x

    Vorige zwangerschap een wildvreemde bejaarde in de hema 'soooooooo jij bent dik!' Ik was 37 weken dus ja, behoorlijk idd, maar zoiets gil je toch niet door de winkel??

    Ik vind zowieso het commentaar op je uiterlijk echt met stip op 1 het vervelendst. Zowel het 'je hebt nog niet echt een buik he' als het 'jeetje wat een meeeeeeeeeeggaa buik!' (over dezelfde buik......). Ik blijf bij mn standpunt dat sommige mensen gewoon niet weten hoe een zwangere vrouw eruit hoort te zien.

    Wat trouwens niet echt een opmerking was, maar wel een rare actie. Toen ik mn manager ging vertellen dat ik zwanger was, vertelde ze dat ze het 'nieuws' al gehoord had van een opmerkzame collega die een buikje gezien had. Nou lekker is dat. Voor hetzelfde geld zat ik aan het einde van mn jaarcontract en had zij even lekker mn glazen ingegooid. Ik mocht haar al niet, nu weet ik helemaal zeker dat het een slang is. :x
     
  18. Samarinde

    Samarinde Fanatiek lid

    15 dec 2010
    1.485
    0
    0
    #178 Samarinde, 27 dec 2012
    Laatst bewerkt: 27 dec 2012
    Haha! Wat een rare mensen spreken jullie zeg, ik kan me niet echt herinneren dat ik zulke onbeschofte opmerkingen heb gehad.

    Wel bij mijn vorige zwangerschap dat mijn broers en man zaten te jengelen dat ik zo lichtgeraakt was sinds ik zwanger was. Toen ik een keer terugbitste dat het feit dat ik hormonaal was niet betekende dat zij niet irritant waren konden ze daar niks tegenin brengen. :D Heb het ook niet meer gehoord.

    Wat ik wel vreemd vond was dat wildvreemde mensen (zoals buschauffeur en mevrouw achter de kassa en zo) me al met 20 weken zwangerschap (nee zij wisten niet hoever ik was maar zo dik was ik toen echt nog niet) al zeiden "Nou fijne dag nog he, en sterkte met de bevalling.". Euuh, wat??! "Dank je wel hoor, jij ook een fijne dag, en sterkte met je acne.".

    Verder kreeg ik niet echt veel gekkigheid eigenlijk. Wel mijn vriendinnen die midden op straat in mijn bh stonden te gluren omdat ze niet konden geloven dat mijn borsten zo groot waren geworden, maar ook daar kan ik wel om lachen. :D

    Ben benieuwd of ik deze zwangerschap ook zulke rare opmerkingen krijg, tot nu toe heeft iedereen alleen maar heel lief en blij en enthousiast gereageerd. :)
     
  19. Kruidnootje

    Kruidnootje Bekend lid

    13 nov 2012
    931
    0
    0
    Ik zit echt met kippenvel dit topic te lezen. Een kennis van mij zei dat ze heft MAF vond dat ik zwanger was. En ik moest het niet verkeerd opvatten. :|
     
  20. Username

    Username Niet meer actief

    M'n collega vanochtend: hey Dikkie dik!

    "Wat!?" Ja, ik wist je naam niet meer. :x leuke grap.

    Heb hem heel duidelijk gemaakt dat ik daar dus absoluut niet van gediend ben, hij bond meteen in. Idioot!
    En dan te bedenken dat ik een bescheiden buikje heb. Nog geen 4,5 kilo aangekomen tot nu toe... Ach en al was dat niet zo, hoe kom je er op om dat soort dingen te roepen!?
     

Deel Deze Pagina