Hyperemesis Gravidarum

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Sooner, 9 jun 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. DarkAngel25

    DarkAngel25 VIP lid

    6 jul 2011
    7.732
    1
    38
    Surprise: hoop dat t je bespaart blíjft.

    Hier nog steeds in t ziekenhuis, mijn lever is niet goed en mijn nieren zijn aan t falen. Mijn lichaam houd er langzaam mee op... Diëtiste maakt zich zorgen...zit op nog geen 400 calorieën per dag en blijf afvallen.. nu -13 kilo. Afgelopen donderdag een sonde gekregen maar bleef ervan overgeven tot ik hem mee uitspuugde... Vreselijk ding! Heb zelf mogen proberen te eten maar mijn lichaam gaat achteruit.. ze overwegen nu een kinder of babysonde wellicht spuug ik dan niet zoveel of niet. Ben echt een beetje op nu :(
     
  2. Suprise

    Suprise Fanatiek lid

    14 mei 2012
    2.293
    1
    36
    He DA ik volg je al een tijdje en hoop dat het snel beter met je gaat. Als een neussonde er door spugen uit gaat kun je misschien overleggen voor een PEGsonde die gaat via je buik. Weet niet of dat mogelijk is bij een zwangerschap maar dat zullen ze in het ziekenhuis ongetwijfeld weten. Deze kan dan voor langere tijd blijven zitten. Meid ik hoop echt dat je je snel weer wat beter gaat voelen. Zolang wachten op jullie wonder en dan dit. Heel veel sterkte
     
  3. hopelessinlove

    hopelessinlove Fanatiek lid

    17 nov 2011
    1.143
    0
    0
    Het is alweer even geleden dat ik hier was, en heb niet alles terug gelezen maar wil toch even reageren!

    @ kache: fijn dat t weer wat beter lijkt te gaan! En lief dat de verloskundige zo mee denkt met je!

    @ darkangel: wat naar dat het zelfs met een sonde nog niet goed gaat, pff lijkt me slopend voor je! Hopelijk kunnen ze snel een manier vinden om het verdraagzamer te maken.

    @hier: Het gaat ondanks dat ik geen medicijnen meer gebruik al beter. In het begin heeft de emesafrne me goed geholpen maar op een gegeven mkment leek ik eraan gewent te zijn geraakt en reageerde ik er niet meer op. De primperan was voor mij een hel, kreeg er enorme buikpijn en krampen van! Nu gaat het dus wat beter zolang ik het rustig aan doe heet dat, en tsja met vlagen heb ik hele slechte momenten. Ik moet ook toegeven dat ik me er inmiddels een beetje bij neer heb gelegd en het nu een "way of life" lijkt te zijn geworden.

    Donderdag weer eens een paar uurtjes werken, ben benieuwd hoe dat gaat! Gelukkig hebben mijn baas en collega's veel begrip en mag ik zelf alles aangeven, dus als het niet gaat stop ik meteen!
     
  4. titus

    titus Fanatiek lid

    6 dec 2006
    1.300
    0
    0
    kinderverpleegkundige
    pff meiden ik kon de eerste weken na mijn bevalling niet meer met jullie mee lezen ik voelde het gewoon weer maar nu pfffffffffff ik zou toch nog wel een keertje zwanger willen worden in de toekomst.
    mijn man weet het nog niet hoor dus ik weet niet of het nog zou gebeuren maar het gevoel is dus toch sterker dan het verstand.

    ik hoop dat het snel iets draagzamer voor je word darkengel en voor de rest natuurlijk ook.

    ik heb met twee zwangerschappen hg gehad dus zal het bij eeneventuele 3e dan ook zo zijn?
     
  5. Elynada

    Elynada Bekend lid

    12 jan 2011
    502
    0
    0
    België
    Ow Dark Angel! Dat is zo klote! Hoop dat ze een manier vinden een sonde te steken die blijft zitten waardoor je toch voeding binnen krijgt want op deze manier gaat je lichaam er echt aan! Zeker door die uitdroging! Dit was iets waar ik zo bang voor was, voor eventueel nierfalen door te weinig vocht! Ik duim zo ongelooflijk hard voor je!!!!! Een hele hele hele mega dikke knuffel! Het is al erg genoeg 'gewone' HG te hebben, laat staan zo extreem :(

    Met mij gaat het al veel beter, de HG is echt over, bizar genoeg! Vorige zwangerschap is de misselijkheid tot eind zwangerschap in de ochtend gebleven. Mocht zeker niet te vroeg opstaan want dan was het weer prijs, werkte daardoor parttime, in de namiddag.
    Nu nauwelijks nog misselijk, enkel in de auto. Ik werk terug parttime maar nu enkel in de ochtend. Ik sukkel nu met bekkeninstabiliteit, dus een halve dag in een bureaustoel is echt al het maximum.
    Alleen lichamelijk nog erg vlug moe, denk dat mijn lichaam toch weer genoeg heeft afgezien door die 4 maand ziek te zijn.
    Maar toch zo blij dat ik terug een sociaal leven kan hebben, weliswaar nog steeds beperkt maar toch al beter dan het was!

    Dus aan degenen die nu nog zo ziek zijn, hou moed! Bij mij heeft het een goeie 20 weken geduurd, en nu dus zo goed als over. Sterkte!
     
  6. MamaSamm

    MamaSamm Bekend lid

    23 okt 2011
    942
    24
    18
    Bloggen op weerzownmamablogger.wordpress.com
    Drenthe
    Hey dames, weten jullie dat er ook een website over HG is? Met forum, heel handig om je ei kwijt te kunnen.
     
  7. mariekebr1

    mariekebr1 Fanatiek lid

    8 jan 2009
    1.361
    0
    36
    Ook meiden!! Bah bah, ik heb 2 hg zwangerschappen gehad. 1 x met 5 opnames. Een van de opnames wilde daar het spugen ook niet ophouden en gaf ik elke 5 minuten over tot bloedend toe en tussendoor viel ik weg.
    De tweede zwangerschap ging iets beter. Maar kreeg ook eerder hulp. Toch toen wel even sonde gehad.

    Darkangel...hoe is het.
     
  8. Senna

    Senna Fanatiek lid

    8 dec 2005
    2.560
    0
    0
    Ach jeetje, wat erg! leef met jullie mee..

    En da, dat had ik dus ook de vorige zwangerschap.. leverfalen en nierfalen.. ook hartklachten op het laatst door het overgeven en de slechte bloedwaardes..

    het is zo'n enorm moeilijke tijd waar je doorheen moet en waar geen eind aan lijkt te komen..


    Dit is mijn derde zwangerschap, en na twee keer heel ziek te zijn geweest, met meerdere opnames, infusen, etc eindelijk een zwangerschap waar ik alleen tot week 12/16 ziek ben geweest.

    Had ik nooit verwacht om een zwangerschap mee te maken zonder die klote misselijkheid..

    leef erg met jullie mee, weet helaas precies hoe het voelt!! Veel sterkte meiden!

    Titus, er is dus hoop!!:)
     
  9. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    @ Dark angel: oh meid, wat een ellende :(! Dikke, dikke knuffel. Wat erg dat je er zo vreselijk ziek van moet zijn. Ik hoop dat er toch snel een lichtpuntje mag komen! Veel sterkte, duim voor je.

    @ Hopeless: fijn dat het een beetje beter gaat. Heel herkenbaar, dat het enigszins gaat zolang je maar rustig aan doet ;). Maar het is ook zo weer terug bij 'af', he...
    Spannend, hoor, weer een paar uurtjes werken, ik hoop dat het goed bevalt, zonder terugval.

    @ Titus: spannend dat jullie nu kunnen dromen van een 3e kindje. Je hebt kans dat je de dans ontspringt, maar je zult het nooit (van te voren) weten. Ik zou me er dus gewoon op instellen, dan kan het altijd nog meevallen, toch? Ik ben bij mijn oudste helemaal niet misselijk geweest.

    @ Kleinwonder: ik wist dat het niet goed ging toen ik nauwelijks drinken binnenkreeg, nog maar kleine beetjes zeer gecontreerde urine ging plassen, binnen enkele dagen 3 kg afviel, duizelig en zwak werd en nauwelijks mijn eigen haar kon wassen (douchen was een enorme krachtsinspanning).

    @ hier: wordt geleidelijk weer zwaarder. De 24e bij mijn ouders kerst gevierd, dat ging wel (had de dagen ervoor erg rustig aangedaan!), de 25e kerst bij schoonouders was al aanzienlijk moeilijker vol te houden en 's nachts weer (flink) beginnen te spugen (kerstdiner is niet binnen gebleven ;)...) Tweede kerstdag ellendig en kotsmisselijk in bed gelegen, vandaag nog steeds erg moe, depri en misselijk, al lijkt het spugen nu weer gestopt. Zal nog wel paar dagen nodig hebben om bij te komen. Zie nu al erg op tegen oud & nieuw...:(
     
  10. RoAn1981

    RoAn1981 Fanatiek lid

    17 nov 2011
    1.858
    461
    83
    Meiden, ik kom hier heel even inbreken. Ik heb zelf geen HG, maar ik ben zeker tot 14 weken zo enorm misselijk geweest dat ik niet wist waar ik het moest zoeken. Bij mij gaat het nu gelukkig langzaamaan ietsje beter, maar ik weet nog hoe ellendig en depri ik me voelde toen het echt slecht ging. En dan had ik niet eens HG...
    Een hart onder de riem voor jullie, zwanger zijn is op deze manier echt niet leuk en enorm zwaar. Jullie zijn supervrouwen!
     
  11. DarkAngel25

    DarkAngel25 VIP lid

    6 jul 2011
    7.732
    1
    38
    Ff gauw een update

    T gaat iets beter, heb andere medicatie gekregen. Infuus hebben ze er net weer uitgehaald omdat die weer begon te ontsteken. Nu dus zonder infuus, eten gaat stapje voor stapje beter, maar is nog lang niet genoeg, diëtiste vond me ondervoed, maar goed, beetje bij beetje maar weer opbouwen. Morgen en overmorgen mag ik een paar uurtjes naar huis. Met oud en nieuw een nachtje naar huis.. en woensdag word ik na 2,5 week ontslagen en mag ik t weer zelf proberen, wel houden ze me goed onder controle en ben ik niet meer bij de Vk maar blijf ik bij de gyn in t ziekenhuis.
    Moet nu ook oefenen met lopen enz want heb geen energie meer, en dat moet ook weer opgebouwd worden.

    Nou tot zover update.

    Zit via de telefoon.. dus sorry voor t ego bericht
     
  12. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    Iedereen een heel fijne jaarwisseling en veel sterkte!
    In 2013 komt er vanzelf een einde aan ;)...
     
  13. Ann80

    Ann80 Fanatiek lid

    15 jul 2009
    2.689
    0
    0
    Rotterdam
    Hey meiden,

    Ik zal al volop op het hg forum te tikken om erachter te komen dat jullie hier allemaal zitten.
    Enkele jaren geleden was ik hier ook tijdens de zwangerschap van onze heerlijke dochter.

    Nu weer terug! Ik ben weer zwanger :)

    Lang bang geweest maar ga er nu weer helemaal voor.

    Eerste pasr weken gingen aardig wel steeds misselijker maar nu sinds deze week is het weer ellende.
    Net weer spugen met bloed en aardig stukkie afgevallen al.

    Ben er nu wel anders mee bezig merk ik. Mezelf wanneer het kan laten drinken tegen heug en meug in.

    Het is vooral het niks kunnen doen de hele dag. Nonstop dit gevoel zonder pauze DAT breekt me op.

    Ben blij dat we hier kunnen delen.
    Meiden heel veel succes en beterschap.

    Darkangel pfff ik stuur je een beetje kracht meid!
     
  14. krumfrum

    krumfrum Actief lid

    11 sep 2011
    455
    0
    0
    allemaal de beste wensen....

    de grootste wens natuurlijk dat jullie allemaal de kracht vinden om het tot het einde vol te houden meiden !!!

    darkangel, jeetje wat een heftig verhaal zeg. hoe zijn de dagen thuis geweest? lukt het een beetje? is de sonde blijven zitten? welke medicatie heb je nu? ik had met zofran en een maagbeschermer tegen het einde het ietsjes beter (heb geen sonde gehad trouwens, was net niet nodig).

    mijn dochtertje heeft een hele gevoelige maag en vroeg me af of dit kon komen door de hg (of de zofran die ik maanden geslikt heb). ze kan slecht tegen bewegen (hoewel ze het wel geweldig vind) ze gaat dan snel spugen. en ook diverse voedingsmiddelen kan ze niet hebben. ook haar darmen zijn erg gevoelig.
     
  15. krumfrum

    krumfrum Actief lid

    11 sep 2011
    455
    0
    0
    oja wens ook dat iedere (bijna) mama hier terecht kan blijven komen en op de site van hg om gesteudn te worden. want dat is o zo belangrijk. weten dat je niet alleen bent en het gevoel hebben je verhaal kwijt te kunnen zonder dat er iemand roept ach neem wat vla of cola en je voelt je beter. of mensen die roepen o maar als je 12 weken bent dan gaat het beter hoor (terwijl je dan allang over die 12 wkn bent).
     
  16. DarkAngel25

    DarkAngel25 VIP lid

    6 jul 2011
    7.732
    1
    38
    hey,

    ik ben weer thuis hoor, en het gaat een stuk beter, ik heb no haldol als medicijn, en dit werkt prima! hadden ze me wel eerder mogen geven.. nu beetje bij beetje meer gaan eten.. en weer op krachten komen.. en hopelijk hebben we t nu gehad!!
     
  17. mariekebr1

    mariekebr1 Fanatiek lid

    8 jan 2009
    1.361
    0
    36
    Oow bah ann! Maar ik kan je zeggen.... Het is het wel waard! Ik ben zo blij met mijn tweede wonder van nu inmiddels 14 maanden. Heerlijk die 2'kids. Maar voor nu doorbijten, want waarom het zo moet?
    Darkangel: fijn dat je thuis bent en baat hebt bij hAldol. Ik weer niet wat dat voor
    Middel is. Ken het niet. Sterkte !!!
     
  18. mariekebr1

    mariekebr1 Fanatiek lid

    8 jan 2009
    1.361
    0
    36
    Ik kan me voorstellen dat je het je AfvraAgt, maar kan het me niet voorstellen dat het daardoor komt. Denk eerder dat het Aanleg is of in de genen zit. Overigens heeft mijn dochter oom een gevoelig buikje. Geeft snel voeding terug.
     
  19. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    @ Dark angel: oh meid, wat fijn om eindelijk eens een positief berichtje te lezen! Wat heerlijk dat je nu medicatie hebt, dat echt iets voor je doet. Ik hoop dat je nu idd het ergst gehad hebt en veel sterkte met bijkomen!

    @ Ann80: welkom, jammer dat je weer 'de klos' bent. Maar kom maar lekker spuien, het blijft een k*&^%t-aandoening, dat HG...

    @ hier: blij dat de feestdagen voorbij zijn, hebben er flink ingehakt. Enkele dagen (en nachten) heel beroerd geweest (ik lag bij jaarwisseling precies om 0:00 uur flink te spugen :( en de hele nacht bezig geweest) en rust pakken was niet al te makkelijk nu de kids vakantie hebben...
    Zie het nu helemaal niet meer zitten om komende week weer te gaan werken. Ga denk ik nog enkele dagen om alles weer af te sluiten en over te dragen en dan rustig in ziektewet blijven zitten tot verlof begint.
     
  20. Ann80

    Ann80 Fanatiek lid

    15 jul 2009
    2.689
    0
    0
    Rotterdam
    Even klagen hoor het is weer zo dag...

    Hele dag op bed. Doodop en misselijk.
    Zo blij met mn lieve husband die is lekker met mini op pad.

    Pfff mag nu echt ophouden!
     

Deel Deze Pagina