kinderen ziek en werk doet moeilijk...

Discussie in 'De lounge' gestart door mamavanluca, 7 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamavanluca

    mamavanluca Bekend lid

    5 jul 2007
    639
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    zoetermeer
    Zit vandaag thuis met een ziek meisje net werk gebeld en kon gelukkig thuis blijven maar moest wel achterwacht gaan zoeken.....tuurlijk trek ff een blikje achterwacht open!! Als ik die had dan ik gewoon gaan werken ( werk in de kinderopvang en werk gaat dus gewoon door als ik er niet ben ) maar die heb ik dus niet.

    En ook werkelijk geen idee hoe ik die ga zoeken. Mijn beide ouders zijn overleden ( mijn moeder net een jaar en deed voor ze ziek werd vaak opvangen als ze ziek waren ) en mijn schoonouders en andere familie woont niet in mijn woonplaats, maar min 100 km verder

    Mijn vriendinnen werken ook en bovendien wil ik mijn zieke kind daar niet brengen ze hebben allemaal ook kids. Gelukkig kan mijn man ook vrij nemen heeft ie vorige week gedaan toen de andere ziek was. En gelukkig zijn ze echt niet vaak ziek, oudste zit al 3 jaar op school en nog maar 1 keer een middagje ziek thuis geweest en de jongste is ook zelden ziek.

    Maar toch raakt het me zit ik thuis met een mega rot gevoel, had zoo graag nog mijn ouders gehad die hadden met liefde opgepast.....
     
  2. mamavanmeisje

    mamavanmeisje Fanatiek lid

    17 jan 2010
    3.076
    0
    0
    Werk je fulltime? Misschien kan je een dag ruilen met een collega? Heb je een buurvrouw? Of anders toch een oppas zoeken voor incidentele keren. Heel vervelend. Je kunt in dit beroep ook moeilijk thuiswerken...
     
  3. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    :( O bah wat rottig..snap dat je dan extra je ouders mist.
     
  4. japie

    japie Nieuw lid

    27 dec 2012
    3
    0
    0
    NULL
    NULL
    Heel vervelend, maar bij ons op het werk doen ze gelukkig niet moeilijk als een van de kinderen ziek zijn. Wij zitten in dezelfde situatie, en klinkt hard misschien.. maar het werk kan stikken als mijn kinderen ziek zijn, de kids gaan voor alles! Die keer dat ze een keer ziek zijn moeten ze niet zo moeilijk doen, ik wissel af met mijn man. De ene keer pakt hij vrij, dan ik.
     
  5. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Je hebt je best gedaan om achterwacht te zoeken en is niet gelukt, dus blijf je thuis. Klaar dus. Is niet anders. Helaas pindakaas.
     
  6. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.508
    496
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Komt me bekend voor helaas. Hier twee maanden geleden zelfs de vraag gekregen of ik niet beter een andere functie/werkgever kon zoeken :$. Nou dat viel mij dus echt rauw op mn dak, mede omdat mn partner voor de zoveelste keer in het ZH lag.
    Hier dus niet zozeer de zieke kinderen... maar een zieke partner, die normaal de zorg voor de kinderen heeft. De oudste is vorig haar april al versneld naarde Kindergarten gegaan (zou pas per september) maar de jongste is anderhalf en mag daar nog niet worden opgevangen. Gastouders zitten allemaal vol.... ik krijg geen tegemoetkoming van de BD.... dus voor vier dagen een kind naar een KDV in NL brengen.... dat kost me een rib uit mn lijf (1300 euro p/m)

    Normaal zijn ze niet lastig hoor, maar ja, ik werk op een tweepersoonsafdeling... dus hoog afbreukrisico. Ook hier geen achtervang van familie ivm reisafstand oongeveer 150 kilometer, buren die allemaal ook werken etc.
     
  7. Stroopie

    Stroopie Fanatiek lid

    11 jun 2009
    3.158
    11
    38
    Meid, ik snap je helemaal. Mijn moeder is een paar jaar geleden overleden en die zou in zulke situaties ook direct oppassen en alles doen. Wat mis je ze dan he, vooral met zulke dingen. :(
    Ik heb hier ook geen blik oppassers en dat blijft gewoon moeilijk.
     
  8. mamavanluca

    mamavanluca Bekend lid

    5 jul 2007
    639
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    zoetermeer
    wij wisselen ook af, hij vorige week hele dag en ik halve om hem ( toen was zoon ziek ) van de bso op te halen. Kan wel een dag ruilen maar sta momenteel maar met zijn 2 en op de groep, dus dat kan alleen op dagen dat zij niet werkt ik werk ma di en do en collega ma do vr.....en dan zit ik met opvang die mag je niet ruilen als ze ziek zijn..... als ze nou heel vaak ziek waren ( en dan nog daar vraag je ook niet om ) dan zou ik die mededeling nog wel snappen, maar nu...Eigenlijk word alleen maar mijn gevoel van ik wil wel daar groter. Vorig jaar toen mijn moeder ziek was ( kanker ) moest ik gewoon vrije dagen opnemen om bij haar te zijn, operatie ect alles koste verlof.... Ben er zoo klaar mee, geen greintje medeleven of wat dan ook...
    Oppas zoeken tja zou wel willen maar hoe?? Gaat niet zomaar een vreemde op mijn kids laten passen......
     
  9. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Keihard zeg, pfff
     
  10. Annemiek1975

    Annemiek1975 Fanatiek lid

    3 aug 2008
    2.165
    0
    0
    Filiaalleidster
    Neerkant
    Lastige situatie...
    Ik kan me heel goed voorstellen dat je in dit soort situatie je ouders nog veel meer mist dan anders...

    Maar ik kan je werkgever ook goed voorstellen. Jij bent met hun een contract aangegaan om daar te werken en daar word je voor betaald.
    En het is niet het probleem van je werkgever dat je geen achterwacht hebt ongeacht of je kind/partner veel of weinig ziek is en of je het om en om regelt met je partner.

    En ik snap dat je toen je moeder ziek was graag mee meeleven had gewild...maar als werkgevers met iedereen meeleven dan zouden er veel failliet gaan helaas. Dus doordat je werkgever zakelijk is heb je nu wel nog steeds een baan.
    Je kunt zorgverlof aanvragen op zo'n moment, maar dat is helaas bij veel werkgevers ook onbetaald.

    Maar nogmaals, ik snap je gevoel ... Dikke knuf!!!
     
  11. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Eens. Mijn ouders zijn ook overleden, verder geen familie die kan oppassen. Maar dat is niet het probleem van mijn werkgever natuurlijk. Mijn kinderen, mijn verantwoordelijkheid om een netwerk te regelen om op te passen wanneer mijn kinderen ziek zijn. :)
     
  12. mamavanluca

    mamavanluca Bekend lid

    5 jul 2007
    639
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    zoetermeer
    mijn werk gever had makkelijk meer kunnen doen toen mijn moeder ziek was mijn zus heeft nl alle dagen als zorg verlof gekregen gewoon betaald.....maar ook onbetaald zorg verlof wilde ze me toen niet geven, kon extra komen werken als alles voorbij was om zo me uren in te halen.

    Ik snap prima dat ik een contract ben aangegaan met mijn werkgever, maar het is toch niet zo dat ik een vrije dag wil en geen verlof wil nemen, neem gewoon een verlof dag op....... Toen er nog weinig collega's waren met kids was het nooit een probleem en toen had ik wel een netwerk.

    Wel makkelijk gezegt voor een netwerk zorgen.....als ik zou weten hoe had ik het gelijk gedaan!! Had er nl een!!!
     
  13. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Nou precies...die is helaas weggevallen.

    En heel snel weer 1 opbouwen is niet makkelijk

    Mijn moeder heeft dat moeten doen toen mijn vader overleed en meer ging werken. Mijn beide oma's in het buitenland ( en de rest van mijn vaders familie) , tantes aan de andere kant van Nederland. Ze had gewoon geen opties in de buurt.

    Ze heeft toen heel toevallig een geweldige oppas voor ons gevonden. Uit eigen zak moeten betalen ( toen nog wel 100%). Maar die vrouw nam dan ook gelijk haar dochter mee ( voor ons ook erg leuk) en poetste gelijk het hele huis ( uit haarzelf)

    Ik hoop dat je ook zo'n fijne achterwacht kunt vinden.

    Ik ben het zelf ook eens geweest voor een meisje bij mijn broertje in de klas. Haar moeder kwam net 15 minuten te kort. Dus toen haalde ik haar dochter op van de BSO en bracht haar thuis. En dan kwam haar moeder na 15 minuten.
    Zo kon ze het gelukkig oplossen.
     

Deel Deze Pagina