januari 2007 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door labmuisje, 22 apr 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. moniekje

    moniekje Actief lid

    11 feb 2006
    485
    0
    0
    Ik heb geen bloedverlies gehad Sanne. maar 29 maart een MK gehad en daarna direct weer zwanger geraakt. Heel mooi natuurlijk maar ik voel me al een hele week prima en voel me helemaal niet meer zwanger! En dat maakt me bang. Bij de MK heb ik helemaal geen krampen gehad en kwam het bloedverlies gewoon zonder enige pijn. Ik ben ook hiervoor niet naar het ziekenhuis geweest. De MK kwam met 6 weken.
    Ik vind het heel erg lief van iedereen dat jullie mij zo opbeuren. Ik wacht maar gewoon de echo af en dan zien we wel weer!
     
  2. Niet meer actief

    Meer kun je toch niet doen, helaas... Ik hoop voor je dat die heel snel is, beter voor je gemoedsrust. Ik zal voor je duimen!!
     
  3. Sanne

    Sanne Fanatiek lid

    18 sep 2005
    3.691
    0
    0
    verzorgende
    limburg
    Kzal voor je duimen dat alles goed gaat.
     
  4. mummy

    mummy Bekend lid

    26 mei 2006
    664
    0
    0
    Hoi Moniekje, vervelend zeg, dat je zo in onzekerheid zit. Kan me ook wel voorstellen na wat je hebt meegemaakt.
    Toch moest ik ook een beetje lachen. Je schreef dat je een enorme huilbui had... Ik weet niet hoe emotioneel je normaal gesproken bent, maar die gevoelens lijken me juist een mooie bevestiging van alle rondgierende emoties :p ... Hoe zwanger wil je zijn ;)
    Maar verder snap ik best dat het niet zo ongecompliceerd ligt bij jouw situatie hoor. Maar hoop dat je je toch ook weer een beetje zwanger gaat voelen...
    Mummy
     
  5. moniekje

    moniekje Actief lid

    11 feb 2006
    485
    0
    0
    Nou meiden, ik heb een afspraak gemaakt vanmiddag voor een echo hoor! Er was nog een plekje op woensdag om drie uur! Dus gelukkig is dat heel snel.
     
  6. Niet meer actief

    Al die onzekerheden, ze horen er helaas gewoon bij. En dan ben je blij dat je een prachtige echo te zien krijgt én dat je voorbij die 12 weken bent. En dan nog... ik ken helaas zo veel voorbeelden van vrouwen waarbij het veel verder in de zwangerschap mis is gegaan. Ik probeer jullie (en mezelf) natuurlijk niet bang te maken. Het enige wat ik wil zeggen is, probeer er lekker van te genieten. Anders ben je straks 40 weken in verwachting geweest met alleen maar angstige scenario's in je koppie. Ik weet het, het is een makkelijker gezegd dan gedaan, helemaal voor de dames die niet zo eenvoudig zwanger zijn geworden!
    Ik denk af en toe ook wel eens van, zou het allemaal goed zijn? Ik wil ook graag z.s.m. een echo. Ik moet eerst nog even wachten voor de 1e keer verloskundige. Ik geniet elke dag van mijn zere borsten en mijn slaperige hoofd, ik voel dat er "iets" aan de hand is in mijn lijf. En de dagen dat ik nergens last van heb (die zijn er gelukkig ook!) denk ik; "heerlijk, ik voel me gewoon".
    Groetjes.. ;)
     
  7. Niet meer actief

    Ik sluit me helemaal bij je aan, babietje!! Genieten is het belangrijkste, het is tenslotte iets speciaals wat er in je buik groeit. :D
     
  8. Daphne1980

    Daphne1980 Bekend lid

    5 dec 2005
    842
    0
    0
    Aspirant projectleider
    Rotterdam
    Hey meiden, vraagje, vanaf welke week kun je meestal echt merken dat je buik gaat uitzetten?

    Ik heb 's avonds vooral last van een uitgepuilde buik door mijn darmen. :(
     
  9. Lieverd

    Lieverd Bekend lid

    12 mrt 2006
    764
    0
    0
    Directiesecretaresse
    Hoi meiden,

    Ik had weer heel wat bij te lezen. Ik lees dat jullie wel bezorgd zijn, maar ik heb dat ook hoor. Zelfs al heb ik afgelopen dinsdag een echo gehad. Volgens mij hou je dat toch altijd een beetje.

    Ik zal trouwens een foto van de echo in mijn album zetten. Er is alleen weinig te zien. Wel zie je ook de hartactiviteit. Dat vind ik nog steeds bijzonder. Bij 7 weken en 4 dagen het hartje horen met een uitwendige echo. Ik dacht dat dat helemaal niet kon.

    Groetjes,
    Lieverd
     
  10. Niet meer actief

    Ohhh, wat fijn voor je joh! Ik hoop voor je dat de dagen voorbij vliegen en dat alles goed is! Ik duim voor je hoor, knuffel van mij!
     
  11. Lieverd

    Lieverd Bekend lid

    12 mrt 2006
    764
    0
    0
    Directiesecretaresse
    Hé Andrea,

    Jouw echo lijkt erg op de mijne. Ook allebei even ver en even groot. Heb jij ook al hartactie gehoord?

    Ik krijg over 4 weken nog een echo, omdat het nu nog zo pril was.

    Groetjes,
    Lieverd
     
  12. Andrea001

    Andrea001 Bekend lid

    9 jan 2006
    932
    0
    0
    in de zorg
    Hoi Lieverd!

    Wat leuk dat jij het hartje al hoorde! En heel fijn dat het een uitwendige echo was.
    Bij mij heeft de gyn het nieteens geprobeerd uitwendig en heb ook geen hartslag gehoord. Maar ik vond de gyn ook erg kortaf en vluchtig.
    Ook ik krijg met 12 weken nog een echo en daar ben ik wel heel blij mee. Dit frummeltje kon je niet van bovenkant of onderkant onderscheiden haha. Met 12 weken is alles al heel duidelijk en kun je tenminste zien of alles op de juiste plaats zit. :)

    Heel leuk dat we gelijk lopen! :D
     
  13. Nonny

    Nonny Actief lid

    3 feb 2006
    156
    0
    0
    Moniekje fijn dat je al zo snel voor een echo terecht kan!

    Hoe voelen jullie je verder allemaal..
    Ik ben nog steeds ontzettend moe!
    Verder steeds een beetje het misselijkheid gevoel maar niet hoeven overgeven..

    Ik heb 22 juni de afspraak bij de vk en 27 juni de echo.
    Ben benieuwd en volgens mij heb ik dan ook pas echt zoiets van ja ik ben zwanger!

    Geniet er allemaal van,

    Groetjes
     
  14. Sanne

    Sanne Fanatiek lid

    18 sep 2005
    3.691
    0
    0
    verzorgende
    limburg
    - moniekje, gelukkig dat je ze snel terecht kunt voor de echo

    Ik voel me vandaag weer eens een dag minder zwanger, kwas niet misselijk bij het opstaan wat ik andere dagen wel had. wel heb ik last van erg gevoelige tepels..
     
  15. labmuisje

    labmuisje Actief lid

    19 apr 2006
    245
    0
    0
    Hoi dames

    Nou ik voel me op het moment al heel zwanger hoor. Kan mijn broeken niet meer dicht aan hebben. Ze kunnen nog wel dicht alleen krijg ik dan al heel snel last van mijn buik, dus loop nu al met elastiekjes om de knoop. Verder gaat het hier goed, ben afgelopen dinsdag naar de verloskundige geweest en heb een intake gesprek gehad. Briefje mee gekregen voor 12w bloedprikken en voor een echo die ongeveer rond de 13de week gepland moet worden. Wou dat vandaag doen lees ik om 11.35uur dat je dat iedere werkdag van 9.00uur tot 11.30 uur kunt doen mmmmm telaat dus. Nou ja dan maandag maar. Verder alles goed misselijkheid word volgens mij wat minder, moeheid blijft en verder geniet ik heerlijk van mijn groeiende buik. We hebben nu een digitale camera gekocht dus zal proberen binnenkort een keertje een foto van mijn buikje in het fotoboek te zetten.

    Groetjes labmuisje
     
  16. Niet meer actief

    Uhhmmm.... wil je niet teleurstellen, maar maandag is het pinksteren, dus ben bang dat het dinsdag wordt.....

    En nog een vraagje voor iedereen. Ik ben niet alleen heel erg moe, maar ik heb ook gewoon echt nergens puf voor... alleen in bed liggen en een beetje tv kijken is het enige wat ik voor elkaar krijg. Mn huishouden verslonst een beetje zo. En dat niet alleen, ook de leuke dingen heb ik in mn hoofd wel zin in, maar mn lichaam heeft er dan geen zin in. Hebben jullie dat ook? Echt tot het extreme toe, ik ga nog net naar mn werk, maar thuis krijg ik gewoon helemaal niets voor elkaar...

    Ik hoorde vandaag dat een nichtje van mij die gisteren naar de vk geweest is, voor het eerst, te horen heeft gekregen dat het hartje niet klopt..... daar schrik ik dan toch wel erg van hoor!
     
  17. Niet meer actief

    Heerlijk, he. Zo'n echo... Volgende week ga ik mijn verloskundige bellen voor een afspraak... Heb er nu al weer zin in. Bij mijn eerste had ik (door omstandigheden) met 9 weken al mijn eerste echo. We hebben toen het hartje zien en horen kloppen. Wauw!! Ik kan haast niet wachten. :D

    Vandaag heb ik last van steken in mijn rechterborst, erg vervelend! :x
    En 's avonds na het eten lijkt het wel of ik extra vol zit, mijn buik zit dan al aardig in de weg. Terwijl er in principe nog niet veel zit, met 6 weken...
    Verder voel ik me gelukkig goed.
     
  18. mummy

    mummy Bekend lid

    26 mei 2006
    664
    0
    0
    Hoi,

    Leuk hoor, dat zo mondjesmaat iedereen richting de VK gaat. Ik vind ons forum trouwens wel errug goed: vergeleken met de andere forums hebben we veel pagina's! Alleen juni heeft er enorm veel, maar ja, die zitten natuurlijk al allemaal in hun verlof ;) .

    Ik herken dat heel erg, dat futloze. Dan zit ik op de bank en zie ik mijn dochter de wcdeur open doen en op de wc klimmen (wat ze niet mag) en dan roep ik mijn man of hij wil gaan opvoeden :p . 's Avonds in bed voel ik me dan wel eens een waardeloze mama, maar dat duurt niet lang, want dan val ik als een blok in slaap :( . Ik heb ook in mijn hoofd allerlei actieve, leuke dingen die ik wil doen als ik vrij ben, maar na werk ben ik energieloos... Nog een paar weekjes, dan is dat vast weer over.

    Merken jullie ook emotioneel dat jullie veranderen? Ik ben echt zo'n labiele zwangere geworden :rolleyes: Om de klipklap moet ik lachen of ben ik sip en het ergste vind ik dat ik ineens steeds rood word. Had ik tijdens mijn vorige zwangerschap ook. Maar vandaag had ik een sollicitatiegesprek, dus een rode kop werkt niet echt bevorderlijk...

    Groetjes!
     
  19. Niet meer actief

    Over boei gesproken... Vandaag vroeg een collega aan mij, of we al aan gezinsuitbreiding dachten... Volgens mij heb ik me er aardig uit weten te kletsen, maar ik wil niet weten hoe rood ik was. Althans, zo voelde het wel. :oops:
    Maar die vermoeidheid is heel herkenbaar, hoor. Ik heb er ook erge last van. Vandaag had ik om half 2 een mega-dip. :(
     
  20. Niet meer actief

    Oh heerlijk, al die herkenbare situaties. Ik was vanmorgen heel sip, tussen de middag bekaf en aan het einde van de (werk)dag barstte ik van de energie. Net nog even de was opgeruimd enz. enz. Nu heb ik zo iets van, OK nu maar even zitten, m'n onderbuik staat strak, zo voelt het althans. Ik ben nu wel moe hoor moet ik toegeven. Gelukkig slaapt mijn dochtertje tussen de middag nog dus dan kan ik ook lekker even slapen. En mijn man is nu boodschappen voor mij aan het doen, heel lief.
    Vannacht lekker slapen, morgen weer fris.
    Groetjes!
     

Deel Deze Pagina