Kunnen jullie mij het recept van

Discussie in 'De lounge' gestart door KanjerB, 24 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    Stamppot andijvie geven. Ik weet wel ongeveer hoe en wat, maar mijn schoonzus voreg hoe en wat het precies inhoud. Omdat zij het ook wilde maken dus alle stamppot recepten zijn welkom. (alleen geen spek ofzo erin)

    alvast allemaal bedankt
     
  2. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    14 apr 2006
    7.984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
  3. vosje2000

    vosje2000 Fanatiek lid

    28 mei 2007
    3.777
    1
    0
    Thuismama en vrijwilligster voor diverse organisat
  4. vosje2000

    vosje2000 Fanatiek lid

    28 mei 2007
    3.777
    1
    0
    Thuismama en vrijwilligster voor diverse organisat
    (spekjes kun je er gewoon uitlaten als je wilt)
     
  5. amaranta

    amaranta VIP lid

    6 mrt 2007
    7.734
    0
    0
    Je kookt wat aardappelen.
    Je kookt wat andijvie.
    Je kookt wat wortelen.
    Klaar met koken, dan met de aardappelstamper stampen.
    Peter en zout (olie etc) naar smaak toevoegen en klaar.
     
  6. amaranta

    amaranta VIP lid

    6 mrt 2007
    7.734
    0
    0
    ipv spek kun je ook rundvleesblokjes ofzo erbij doen... Bij de islamitische slager hebben ze vast iets wat je er door heen kunt mikken...
    Met vlees is wel erg lekker namelijk.
     
  7. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    Ja want jaarennnn terug dus iets van 10 jaar terug maakte mijn moeder dat altijd voor mij. En ze deed er dan een biefstukje bij de jus deed ze dan volgens mij gewoon vanhet biefstukje dat heb ik goed toch? of niet
     
  8. amaranta

    amaranta VIP lid

    6 mrt 2007
    7.734
    0
    0
    Ik weet het niet, ik ken je moeder niet.
     
  9. vosje2000

    vosje2000 Fanatiek lid

    28 mei 2007
    3.777
    1
    0
    Thuismama en vrijwilligster voor diverse organisat
    Meestal wordt dan inderdaad de jus van het vlees gebruikt.
    Tenminste.. Zo ken ik het.
     
  10. CreaLinda

    CreaLinda Bekend lid

    31 mrt 2007
    918
    0
    0
    Juf
    Nootdorp
    Ik doe altijd maar wat, en het is hier een hit.

    gewoon aardappels koken, andijvie koken en spekjes bakken.
    Dan maak ik gewoon een sausje: melk, boter en allesbinder.

    De hele boel door elkaar en smullen maar.

    Linda
     
  11. Yvon

    Yvon Actief lid

    25 okt 2006
    319
    0
    0
    Wortelen door stamppot andijvie? Ik maak het alleen met aardappelen en andijvie... En dan de andijvie alleen wat meeverwarmen niet koken. Dus eingelijk stamppot rauwe andijvie :D En een beetje azijn er over! Lekker!
     
  12. amaranta

    amaranta VIP lid

    6 mrt 2007
    7.734
    0
    0
    met wortel is ie super lekker, niet te veel wortel... en ja... ik heb de andijvie liever gekookt dan rauw...
     
  13. amaranta

    amaranta VIP lid

    6 mrt 2007
    7.734
    0
    0
    hoewel rauw ook niet vies is
     
  14. Paint

    Paint Actief lid

    27 feb 2007
    392
    0
    0
    Rauwe andijvie erin en een gesnipperde ui, en nog een scheut ketjap er door. Klaar. (en bij mij dan gebakken spekjes nog)
     
  15. vosje2000

    vosje2000 Fanatiek lid

    28 mei 2007
    3.777
    1
    0
    Thuismama en vrijwilligster voor diverse organisat
    Toch geinig te zien dat iedereen er eigenlijk z'n eigen draai aan geeft.

    Ikzelf ken het zo:
    Aardappelen + zout koken
    Andijvie + zout koken
    Spekjes en uitjes bakken
    Worst braden

    Aardappelen en andijvie door mekaar stampen, spekjes + uitjes met het vocht er doorheen stampen.
    Klein beetje augurkennat erbij.

    En dan eventueel met blokjes augurk eten.
    (doe ik nooit, want ik vind het niet lekker)
     
  16. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Nee! Niet met gekookte andiijvie doen!
    Gewoon aardappel koken, afgieten, plakjes kaas erdoor, even laten smelten, op smaak brengen met zout en peper en bouillonpoeder en melk en dan rauwe andijvie erdoor!
    jammmmmie
     
  17. amaranta

    amaranta VIP lid

    6 mrt 2007
    7.734
    0
    0
    apart koken kan ook ja...
    ik raad jullie aan om die wortel erdoorheen te doen..heerlijk, en ik lust normaal niet eens wortel
     
  18. Judith75

    Judith75 VIP lid

    9 okt 2006
    5.623
    0
    0
    Mama
    Bergen op Zoom
  19. gemma

    gemma Actief lid

    2 jun 2006
    137
    0
    0
    Duitsland
    Ik kook de aardappelen gaar in zout water,giet ze af en stamp ze tot puree.Doe er wat boter en zout en peper bij.
    Vervolgens roor ik de rauwe gesneden andijvie erdoor (zelf heb ik hem het liefst nog wat knapperig) Als laatste doe ik er een scheutje azijn erbij.
    Je zou er een runderrookworst bij kunnen maken,en zo een pakje van maggi rundersaus met wat mosterd door de jus.
     
  20. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    Zo doen wij het:

    Aardappelen koken met een boullionblokje (groente of tuinkruiden) Als de aardappelen gaar zijn het meeste vocht afgieten dan de andijvie erbij en een lepel mosterd. Stampen maar en klaar ben je.
    Als je er spekjes of een rookworst o.i.d. bij wilt kun je dat erbij doen.
     

Deel Deze Pagina