Stamppot andijvie geven. Ik weet wel ongeveer hoe en wat, maar mijn schoonzus voreg hoe en wat het precies inhoud. Omdat zij het ook wilde maken dus alle stamppot recepten zijn welkom. (alleen geen spek ofzo erin) alvast allemaal bedankt
http://www.internetkookboek.nl/recepten ... e/andijvie Daar staan een hoop verschillende recepten op voor stamppot andijvie
Je kookt wat aardappelen. Je kookt wat andijvie. Je kookt wat wortelen. Klaar met koken, dan met de aardappelstamper stampen. Peter en zout (olie etc) naar smaak toevoegen en klaar.
ipv spek kun je ook rundvleesblokjes ofzo erbij doen... Bij de islamitische slager hebben ze vast iets wat je er door heen kunt mikken... Met vlees is wel erg lekker namelijk.
Ja want jaarennnn terug dus iets van 10 jaar terug maakte mijn moeder dat altijd voor mij. En ze deed er dan een biefstukje bij de jus deed ze dan volgens mij gewoon vanhet biefstukje dat heb ik goed toch? of niet
Ik doe altijd maar wat, en het is hier een hit. gewoon aardappels koken, andijvie koken en spekjes bakken. Dan maak ik gewoon een sausje: melk, boter en allesbinder. De hele boel door elkaar en smullen maar. Linda
Wortelen door stamppot andijvie? Ik maak het alleen met aardappelen en andijvie... En dan de andijvie alleen wat meeverwarmen niet koken. Dus eingelijk stamppot rauwe andijvie En een beetje azijn er over! Lekker!
met wortel is ie super lekker, niet te veel wortel... en ja... ik heb de andijvie liever gekookt dan rauw...
Rauwe andijvie erin en een gesnipperde ui, en nog een scheut ketjap er door. Klaar. (en bij mij dan gebakken spekjes nog)
Toch geinig te zien dat iedereen er eigenlijk z'n eigen draai aan geeft. Ikzelf ken het zo: Aardappelen + zout koken Andijvie + zout koken Spekjes en uitjes bakken Worst braden Aardappelen en andijvie door mekaar stampen, spekjes + uitjes met het vocht er doorheen stampen. Klein beetje augurkennat erbij. En dan eventueel met blokjes augurk eten. (doe ik nooit, want ik vind het niet lekker)
Nee! Niet met gekookte andiijvie doen! Gewoon aardappel koken, afgieten, plakjes kaas erdoor, even laten smelten, op smaak brengen met zout en peper en bouillonpoeder en melk en dan rauwe andijvie erdoor! jammmmmie
apart koken kan ook ja... ik raad jullie aan om die wortel erdoorheen te doen..heerlijk, en ik lust normaal niet eens wortel
Zie mijn site: http://www.receptenverzameling.nl/?s=andijvie Je kunt de spekjes eruit laten natuurlijk en evt gehakt gebruiken, of kipfilet in blokjes.
Ik kook de aardappelen gaar in zout water,giet ze af en stamp ze tot puree.Doe er wat boter en zout en peper bij. Vervolgens roor ik de rauwe gesneden andijvie erdoor (zelf heb ik hem het liefst nog wat knapperig) Als laatste doe ik er een scheutje azijn erbij. Je zou er een runderrookworst bij kunnen maken,en zo een pakje van maggi rundersaus met wat mosterd door de jus.
Zo doen wij het: Aardappelen koken met een boullionblokje (groente of tuinkruiden) Als de aardappelen gaar zijn het meeste vocht afgieten dan de andijvie erbij en een lepel mosterd. Stampen maar en klaar ben je. Als je er spekjes of een rookworst o.i.d. bij wilt kun je dat erbij doen.