wie werkt er als verpleegkunde op verloskunde/kraam of kinderafdeling?

Discussie in 'De lounge' gestart door muis26, 31 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    Haai haaiiiii

    Ik ga maandag beginnen met mijn derdejaars stage, op het consultatie bureau. En na die stage zit ik alweer in mijn afstudeer jaar. Het gaat zo snel ineens.

    Ik had al een tijdje in mijn hoofd zitten dat ik op de verloskunde afdeling wil gaan werken. (obstetrie verpleegkundige). Maar ik ga nu twijfelen, want de kinderafdeling lijkt me ook ontzettend leuk. Bevallingen zijn natuurlijk super leuk, maar de babies en moeders gaan daarna natuurlijk weer naar huis (soms na enkele dagen).

    Kinderafdeling heb je wat langer met dezelfde patientjes te maken.

    Wie heeft er ervaring op deze afdelingen en kan mij wat meer vertellen? of mij over de streep trekken hihi

    Ik vind het zo moeilijk....


    Liefs Muis
     
  2. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    upperdepup... niemand ?????
    ben zo nieuwsgierig naar verhalen :D
     
  3. Tulp21

    Tulp21 Niet meer actief

    Ik heb geen ervaring. Ik wil verloskundige worden maar als dat echt niet lukt dan wordt het verpleegster op de neonatologie of op de kinderafdeling. Lijkt mij juist veel leuker en mooier dan op de verloskunde. Zoals je al zegt vrouwen gaan snel weer naar huis maar kinderen weet niet vind dat zo leuk hoe ze zijn enz.. Lijkt mij juist prachtig :)
     
  4. MamvanRoos

    28 nov 2010
    69
    0
    6
    NULL
    NULL
    Hier iemand die met heel veel plezier op verloskunde werkt :). In het laatste jaar van mijn opleiding heb ik net als jou getwijfeld over welke afdeling het zou worden. Tot op de dag van vandaag ben ik blij met mijn keuze, al zou ik het op de kinderafdeling wellicht ook naar mijn zin gehad hebben. Op verloskunde trekt mij vooral de continue zorg voor moeder, het intensieve proces van bevallen en daarna ook het kind erbij.
     
  5. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    dank je voor jullie antwoord :)
    Veronique, wel pittig verloskunde studeren met kinderen. dat is toch 4 jaar voltijd? Ik doe HBO-V deeltijd en vind dat al erggg zwaar.. petje af hoor als je het gaat doen!!

    En mamavanroos, klinkt inderdaad heel leuk wat jij zegt. dat is ook de reden waarom het mij zo trekt. De actie, de spanning en het nieuwe geluk van de ouders. Elke bevalling is iets moois en unieks ...

    Lief dat jullie reageerden :)

    Liefs Muis
     
  6. Tulp21

    Tulp21 Niet meer actief

    Ja klopt is een pittige opleiding. Ben nu medische fysiologie aan het studeren voor morgen! Best Spannend. Mocht het dit jaar weer niet lukken (heb vorig jaar de rondes gehaald alleen ben toen op de wachtlijst terecht gekomen voor als er studenten zouden afvallen maar helaas dit jaar weer een kans) dan ga ik solliciteren hier bij het ziekenhuis voor studie verpleegkunde hbo. Is dan duaal beter te doen, krijg betaald, zij betalen de opleiding en boeken en heb zekerheid op een baan dan :) Wil dan graag op de kinderafdeling of neonatologie.
     
  7. Momisake

    Momisake Fanatiek lid

    27 jul 2010
    1.625
    166
    63
    Vrouw
    Wat leuk, zit al jaren te twijfelen wat ik moet doen. Wilde eerst richting de kraamzorg, maar kinderverpleegkundige lijkt me nu ook wel wat! Ik lees even mee :)
     
  8. zustertje12345

    zustertje12345 Bekend lid

    12 jul 2012
    851
    0
    0
    verpleegkundige
    Zaandam
    Hier een kinderverpleegkundige!

    Eigenlijk wist ik altijd al dat ik kinderverpleegkundige wilde worden, en na mijn hbo- v dan ook direct doorgestroomd. Het is zo mooi en dankbaar en indd je hebt langer contact met de kinderen en hun ouders. Soms liggen ze er weken en ken je precies hun gedrag, wanneer ze honger hebben als ze willen kroelen etc. Ik zou het lastig vinden als al mijn patientjes steeds de volgende dag of dezelfde dag al naar huis mogen. Maar een lastige beslissing is het zeker. De SVK opleiding duurd 18 maanden en is betaald, dit houdt in dat je gelijk het salaris krijgt van een afgestudeerde verpleegkundige! Ook niet vervelend dacht ik zo haha;)

    succes!
     
  9. Fairy Tale

    Fairy Tale Fanatiek lid

    23 mei 2007
    2.486
    7
    38
    Hier even een ervaring van de andere kant. Toen mijn zoon 3,5 week oud was, heeft ie ruim een week in het ziekenhuis gelegen. Bleek dat ie een hartritme stoornis had, kwamen we achter tijdens die week. We hadden daar echt een schat van een nachtzuster, zo'n ontzettend lieve vrouw.

    Toen hij tien maanden was, kreeg ie weer een aanval en moest dus weer een nachtje blijven. Toen we op de afdeling kwamen vanaf de seh, zag ze ons zitten en zei meteen:Nee he, wat doen jullie hier?

    De kinderen herkent ze vaak niet omdat die groeien, maar ouders die wat langer blijven, onthoudt ze. :D Ik vind dat zo bijzonder!

    Geen idee of je er wat aan hebt, maar het geeft wel een beetje aan wat voor band je met ouders kunt krijgen en wat je voor ouders kunt betekenen in een moeilijke tijd. :)
     
  10. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    fairytail dank je!! Dat is ook wat ik denk ik wel ga missen op de verloskunde... het is daar natuurlijk vaak een komen en gaan van ouders. Al rouleer je wel op drie afdelingen (kraam- en gyn afdeling)

    Moeilijk hoor.... ik wil het gewoon allebei haha...

    en zustertje, dat gevoel heb ik ook heeeel mijn leven eigenlijk al.. vanaf klein meisje wist ik al dat ik op de kinderafdeling wilde werken. Tot ik zelf bevallen was op de verloskunde afdeling (2x) en dacht. DIT IS IETS VOOR MIJ!!!

    vandaar dat ik ben gaan twijfelen....

    leuk alle verhalen van iedereen, daar heb ik heel veel aan!! dank jullie :)
     
  11. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland
    Hier een vpk van de kraam/verlos :D

    Ik zou niet anders willen. De afwisseling van pt zorg is divers. Idem als de calamiteiten.
    Zo sta je bij een bevalling, dan weer de zorg voor een zwangere en/of kraamvrouw. Daarnaast hebben wij ook nog gynaecologie.

    Hier Hbo-v gedaan. Wil je meer weten dan vraag het maar.
     
  12. muffinmeisje

    muffinmeisje Actief lid

    7 aug 2009
    461
    0
    16
    Hier ook een verpleegkundige met veel interesse in kinderen en verloskunde. Al tijdens mijn hbo-v studie wist ik dat ik niet het type was om in het ziekenhuis te werken, dus heb na mijn afstuderen altijd in de jeugdgezondheidszorg gewerkt. Eerst op een verpleegkundig kinderdagverblijf en inmiddels alweer ruim een jaar bij het centrum voor jeugd en gezin. 2 jaar geleden toch ook begonnen aan de opleiding tot kinderverpleegkundige, maar het ziekenhuiswerk stond me ook toen weer erg tegen en ik was toen ook net zwanger van mijn 2de, dus ben met de opleiding gestopt.
    Mijn interesse in verloskunde is ook altijd gebleven, zeker nadat ik eenmaal zelf moeder was en dus alles meegemaakt had. Gekeken naar de opleiding tot verloskundige, maar 4 jaar fulltime studeren is voor mij financieel en met mijn gezin niet haalbaar. Inmiddels ben ik wel doula naast mijn werk bij het centrum voor jeugd en gezin en kan op die manier mijn beide interesses dus combineren. Al ligt mijn hart toch wel bij de geboortezorg en hoop ik daar uiteindelijk mijn volledige werk van te kunnen maken :)
     
  13. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    Hoi Kwebbeltje!! wat leuk dat je reageert...

    Ja die afwisseling is dus iets wat mij ook heel erg trekt, en ook het hectische.. ik hou wel van drukte..
    Misschien kan jij mij meer vertellen over hoe ik het zou moeten aanpakken. In ieder geval mijn eindstage daar doen. (gaan ze voor mij regelen).

    En dan, ik vraag mij af of je dan daar kunt blijven, (natuurlijk wel als er een plek is) of dat je eerst weer op een algemene afdeling moet werken?

    en hoe lang duurt de opleiding obstetrie VPK ongeveer? En is het pittig? moet je bijvoorbeeld een aanstelling van 40 uur hebben?

    Liefs Muis
     
  14. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    ja volgens mij is het ook iets wat in je bloed zit..... dat is een gevoel, gek he? Ik heb ook echt niks met andere afdelingen.... dit is echt waar mijn hart ligt. Vraag me wel eens af waar dat vandaan komt. (uit een vorig leven ofzo? haha):D
     
  15. sandra

    sandra Fanatiek lid

    Ik lees hier even gezellig mee:D
    Ik zit nu in mijn tweede jaar van de BBL opleiding verpleegkunde, en als ik klaar ben wil ik heel graag kinderverpleegkundige worden of op de kraamafdeling, dus dezelfde twijfel als jij nu hebt.
    En ook met dezelfde rede, al moet ik er wel bij zeggen dat het op de kraamafdeling niet alleen rozengeur en maneschijn is, er gebeuren ook een hoop verdrietige dingen.

    Maar goed voorlopig ben ik nog wel even bezig met mijn opleiding, en de verpleegafdelingen vind ik ook superleuk.
    Wordt nog wat als ik klaar ben.

    Succes met je keuze!
     
  16. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland
    De eindstage goed volbrengen is stap 1 :)
    Ik begeleid zelf ook veel leerlingen en de goede adviseer ik altijd om in de pool te gaan. Mochten er fte's vrij komen dan kan je natuurlijk solliciteren. Het team weet wat ze aan je hebben.
    Het is natuurlijk nooit verkeerd om op andere afd. Ervaring op te doen ;)

    Bij ons wordt er eerst een jaar voor gewerkt voordat je de specialisatie mag doen. Tegenwoordig is dat alleen nog obstetrie. Duurt 14 a 15 maanden en het kost je enige tijd. Toetsen, stages, verslagen etc, maar prima te doen. Bij ons moet je daarvoor min. 24 uur werken. Zal per zh verschillend kunnen zijn.
     
  17. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    ja ik heb toevallig dinsdag een informatie middag haha heb waarschijnlijk een bijbaantje in de pool als afdelingsassisent op de verloskunde afdeling . Wel pittig naast stage maargoed ik wil het zo graag en dit is een mooie manier om vast ervaring en kennis op te doen op de afdeling :)
     

Deel Deze Pagina