Ervaringen met bril voor 3,5 jarige peuter

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Ikke20, 4 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ikke20

    Ikke20 Actief lid

    13 okt 2008
    379
    1
    0
    Hoi allemaal,

    Vanmorgen met mijn zoontje bij de orthoptiste (oogarts) geweest in het ziekenhuis. Na drie maanden zijn beste oog afgeplakt te hebben, blijkt nu toch dat hij een brilletje nodig heeft. Ik kan mij daar prima in vinden, vooral omdat hij ook er moe is. De vermoeidheid kan daar nl ook mee te maken hebben.
    Maar nu mij vraag. Wat is verstandig wat betreft een bril voor een jongetje van 3,5. Hij is geen druk ventje, maar ik vind hem nog wel klein om te beseffen dat hij voorzichtig moet zijn met een bril.
    Er is hier in de buurt een opticien die een kidsplan aanbiedt. Dit betekend dat je bij aanschaf 50% korting op de montuurprijs krijgt. Hierbij zijn de glazen gratis. Daarnaast krijg je per twee jaar 2x glazen wanneer deze kapot gaan of bij wijziging in sterkte. Dit geldt ook bij het kapot gaan van het montuur. Reparaties zijn kosteloos.
    Wat zijn jullie ervaringen? Is zo'n plan nuttig of kan je beter kiezen voor een zo goedkoop mogelijk brilletje? Ik wil eigenlijk wel heel graag een leuk montuurtje, omdat hij het brilletje de hele dag zal moeten dragen. Dus het is wel beeldbepalend ook op foto's enzo.
    Alvast bedankt.

    Groetjes Mariska
     
  2. belize

    belize VIP lid

    25 feb 2009
    11.105
    203
    63
    mijn jongen was net geen 2,5 jaar toen hij zijn bril kreeg. hij hft 1 keer het helemaal kapot gedraait omdat hij boos op iets anders was. we kregen nieuwe,gratis.(specsavers).ik ben, om te kunnen kiezen, 5 verschillende winkels gelopen.maar alleen bij specsavers 1 gevonden die bij zijn hoofd paste en ik mooi vond. in mei nog 1 keer meting met druppels, dan ga ik iets kiezen waar ik mijn eigen bril koop met zo een lease plan vr kids.
    ze leren heel snel hoe ze ermee om moeten gaan. zoontje kan al aan andere kinderen uitleggen waarom hij het heeft enzo.
    het ergste vond ik dus passend bril vinden die niet groot was niet te druk was etc etc.
    winkel waar je het koopt moet wel vlakbij zijn.want het komt vaak voor dat ze het even moet verstellen. hun neusjes zijn nog heel klein op hun leeftijd dus vaak zakt het op de neus,dus vaak even nr de winkel om het weer strakker te maken.
    het went heel snel!
     
  3. Ikke20

    Ikke20 Actief lid

    13 okt 2008
    379
    1
    0
    Dank je wel voor je reactie. Ik ben vooral blij om te horen dat het toch al snel went. Jouw zoontje was nog jonger toen hij een bril kreeg, dan moet het met mijn kleine man ook wel goedkomen. Ik ben wat dat betreft blij dat het geen rauw-dauwer is ;).

    Groetjes Mariska

    P.s. ervaringen van anderen zijn ook nog welkom ;)
     
  4. mona23

    mona23 Niet meer actief

    Wij hebben zo'n plan afgesloten , het komt vaker voor dat kleintjes in sterkte wisselen, en dan heb je dus weer nieuwe glazen nodig. Mijn zoontje heeft nu sinds 3 maanden een bril, en eigenlijk gaat het best netjes.
    Ik heb voor een degelijke bril gekozen, en niet naar de prijs gekeken. Hij heeft een goede flexibele bril nodig, aangezien mijn zoon net echt voorzichtig is.
    Betrek je zoontje met kiezen, dat vond die van mij erg leuk.
     
  5. Niki

    Niki Fanatiek lid

    13 dec 2005
    1.663
    1
    0
    Venlo
    Mijn zoontje kreeg al 2 maanden voordat hij 2 werd een bril, maar omdat hij nog zo jong was (waarschijnlijk) was ik de eerste paar weken bijna dagelijks bij de opticien te vinden (Pearl).
    Je kunt bij Pearl (en ik denk bij wel meer opticiens) ook gewoon een bril verzekering afsluiten. Dat scheelt je dan wel wat als er iets kapot is. Wij hebben wel gekozen voor een goedkoop montuurtje (en nog steeds) en ook voor krulveren achter de oren (heeft ie ook nog steeds en is nu 3,5 jaar) Wij hebben voornamelijk 'last' gehad van vallen en de veertjes die kapot gingen. Het gaat nu eigenlijk sinds een half jaar héél erg goed en komen we alleen nog af en toe voor bij te stellen, maar dat kun je met zon dun metalen monuurtje ook wel een beetje zelf. We willen als hij na de zomervakantie naar school gaat een wat "volwassener" montuurtje en ook geslepen glaasjes dat heeft nu ook nog niet. Ze wennen er vrij snel aan, maar misschien JUIST omdat hij al wat ouder is, dat hij er meer moeite mee zal hebben... kan ik me ook zo maar voorstellen... in ieder geval veel succes!
     
  6. Niki

    Niki Fanatiek lid

    13 dec 2005
    1.663
    1
    0
    Venlo
    ps: Die van mij is dus wel een échte rauw-dauwer... ;)
     
  7. Bika

    Bika Niet meer actief

    Mijn broertje was nogal wild vroeger en weet nog dat mijn moeder elke dag naar de opticien kon. Om de gerepareerde bril te halen en de kapotte (hij had dus 2 dezelfde om die reden) te brengen. Hij had een bril die helemaal om het oor heen ging. De eerste bril had dat niet en was met 10 min al kapot. En dat terwijl hij best wist dat hij hem gewoon normaal moest dragen en er voorzichtig mee moest zijn.

    Denk dat het niet hielp overigens dat we vroeger semi op het platte land woonden met alle stukken grond, bomen en schuren :p
     
  8. MamavanDaan

    MamavanDaan Bekend lid

    27 sep 2009
    799
    117
    43
    Achterhoek
    Mijn zoon heeft sinds 2 weken een bril. Ik heb een titanflex montuurtje gekozen, kan alle kanten op buigen. Hij houd hem redelijk goed op, als hij hem afzet vouwt hij wel netjes de pootjes op. We hebben hem duidelijk gezegd dat hij dan de bril ergens op moet leggen, het 1e weekend met bril is oma erop gaan staan omdat bril op de grond lag. Ik ben naar de opticien hier in het dorp geweest, had niet veel keus maar wilde wel allerlei monturen en kleuren bestellen zodat we konden proberen. Mocht er wat zijn met de bril dan lopen/fietsen we er zo naar toe.
     
  9. Dinkie1982

    Dinkie1982 Bekend lid

    5 feb 2008
    529
    0
    0
    Sluiter zakelijke verzekeringen
    Barendrecht
    Succes met kiezen, wij moeten in mei terug met Sanne dus mocht het bij haar ook hierop uitkomen dan kan ik jou weer vragen om ervaring :)

    Groetjes Laura
     

Deel Deze Pagina