zwemles

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door guus, 3 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. guus

    guus Fanatiek lid

    20 mrt 2012
    2.083
    0
    0
    in het koude noorden
    zag dat ze bij het grote zwembad bij ons ook een totaal paket hebben, ab en c voor 520 euro, vond ik niet slecht klinken, dan maakt het ook niet uit of ze er wat langer over doet.

    hier hoeven ze met a, niet onder een zeil door.
     
  2. Coortje

    Coortje Niet meer actief

    Dit is dan goed neem ik aan??
     
  3. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.150
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    ik vind van wel :) - mijn mening is een beetje dat als kinderen afzwemmen in een korter bad - en ook altijd les hebben gehad in een korter bad, dat ze niet altijd voldoende uithoudingsvermogen hebben , terwijl je er als ouders wél op vertrouwd dat ze zich behoorlijk kunnen redden met de huidige A diploma's.
    Ik vind dit dus de prettigste diploma's, maar als een bad niet aan die eisen kan voldoen, moeten ze natuurlijk wel iets, als ze toch les willen geven en kinderen laten afzwemmen.
    Probleem is een beetje dat ik enerzijds m'n mening en m'n visie wil delen :p maar anderzijds ook niet wil zeggen dat je slecht bezig bent als je ergens ander bezig bent :p -want feit dat je je kind op zwemles doet is natuurlijk altijd goed. Maar behalve naar lestijd en lesgeld, is het denk ik ook goed om naar andere dingen te kijken oa dus dit.
     
  4. p1982

    p1982 Niet meer actief

    hier 40min en 55 euro voor 5 lessen
     
  5. guus

    guus Fanatiek lid

    20 mrt 2012
    2.083
    0
    0
    in het koude noorden
    ik ga voor het abc paket 525 euro, al doet ze er 4 jaar over (bij wijze van spreken) dan blijft het maar 525 euro, heb zitten uitrekenen dan stel ze doet 1,5jr over a dan ben ik dat geld zowiezo kwijt. ga haar inschrijven en dan is er maximaal 2mnd wacht tijd.
     
  6. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.150
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    je weet in elk geval waar je aan toe bent! Dat is wel lekker...
     
  7. lies276

    lies276 Niet meer actief

    dit zijn ook de eisen van het a-diploma van mijn kinderen, maar die hebben toch echt in een kleiner zwembad afgezwommen.
    ze moeten dan meer baantjes aaneengesloten zwemmen en niet tussendoor aan de kant gaan hangen.
    bij het afzwemmen van onze derde, voor zijn b- diploma was er ook een controleur van de knzb(??)
     
  8. Sannebc

    Sannebc Niet meer actief

    Wij hebben juist gekozen voor een kleiner bad omdat dat overzichtelijker is voor de kinderen.
    Mijn oudste 3 hebben zonder problemen hun diploma's gehaald op deze manier en hebben totaal geen problemen gehad met uithoudingsvermogen.
    Ik vind dat ze trouwens pas vaardigheden op doen als ze 1 of 2 diploma's hebben en écht gaan zwemmen in een zwembad of zee/meer.
    Met leszwemmen gebeuren er geen onverwachte dingen, zal er niemand bijna op je springen, heb je geen 'golven' enz.
    Ik vind het dus belangrijker dat je ZELF met je kind gaat zwemmen nadat het de diploma's heeft.
     
  9. Haags Zonnetje

    Haags Zonnetje Actief lid

    26 jun 2008
    173
    0
    16
    Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat jullie met een 'klein' bad bedoelen.
     
  10. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.150
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    #50 Athina, 14 feb 2013
    Laatst bewerkt: 14 feb 2013
    Een 'kort' bad qua lengte. Dus veel minder dan 25 meter...

    Maar sowieso mijn excuses (ook n.a.v berichtje van lies) -Baden hoeven geen 25 meter te zijn, maar moeten een bepaalde oppervlakte hebben + een bepaalde oppervlakte daarvan moet weer (minimaal) 2 meter diep zijn.
    Overigens veranderd dat m'n mening niet :p : Als je zelf 100 meter moet zwemmen- dan is dat gemakkelijker vol te houden als je de kant dichtbij ziet en 4 x om moet draaien, dan wanneer je dat eind in de verte ziet en de keuze om te stoppen helemaal niet hebt. Tijdens zwemlessen hier maken de kinderen tijdens het lessen een stap van een bad van 16 meter naar een bad van 25 meter (verschillende niveaus) en dat valt in eerste instantie toch érg tegen voor 4/5/6 jarigen...



    Afmetingen bassin
    Het diplomazwemmen voor het Zwem-ABC dienen te worden afgenomen in zwembaden met een bassin waarvan de wateroppervlakte tenminste 160 m2en de waterdiepte tenminste 0,80 m bedraagt en dat over een wateroppervlakte van tenminste 40 m2een waterdiepte heeft van tenminste 2.00 m.
    Belangrijkste reden hiervoor is dat deze ruimte en waterdiepte de werkelijkheid in de zwembaden en recreatieve watergebieden reëel benadert. Kinderen raken in deze waterdiepte de bodem niet gemakkelijk en moeten zichzelf inspannen om boven te komen en te blijven.
    Waterdiepte
    Het te water gaan met een sprong dient in tenminste 2.00 m diep water te geschieden. De keuze voor deze waterdiepte heeft te maken met veiligheid (niet met een klap op de bodem van het bad terecht komen) en met het creëren van een situatie die de werkelijkheid het dichtst benadert. Het meeste water waarin een kind zichzelf moet leren redden is water waarin het niet gemakkelijk bij de bodem kan komen.
    Gebruik lijnen
    Het diplomazwemmen voor het Zwem-ABC heeft als voornaamste doel de (oplopende) zwemveiligheid en toerusting van de kandidaten te toetsen. Mede daarom dient het gebruik van lijnen bij het diplomazwemmen voor deze diploma's zo beperkt mogelijk te blijven.
    Zeil
    Bij de examenprogramma's voor het Zwem-ABC is sprake van het onder water zwemmen door een gat in een verticaal in het water hangend Door een gat in een zeil zwemmen. Het zeil heeft een afmeting van minimaal 2 bij 2 meter. Het gat heeft een diameter van 0,75 m. De bovenkant van het gat begint op 0,75 m van de bovenkant van het zeil.
     
  11. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.150
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Dat is absoluut zo.. maar er zijn mensen die gewoon niet veel zwemmen verder met de kinderen en ze verwachten toch wel die kinderen écht veilig zijn na 1 of 2 diploma's. Dat is in elk geval wél de bedoeling na in elk geval het complete Zwem ABC .
     
  12. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83
    Hier gaat de oudste de grote vakantie nu zwemmen we zelf wel iedere week dus eigen met het water maar goed toch na de grote vakantie hier is het trouwens 340 per 3 maanden
     
  13. Sannebc

    Sannebc Niet meer actief

    Ik denk zelf dat het ook iets 'psychisch' is.
    Mijn dochter dacht echt dat de baan bij schoolzwemmen (in een 'groot' bad) veeel langer was als die drie banen bij zwemles.
    Ik vond het trouwens ook nog best eng om na het halen van het A diploma voor het eerst met ze te gaan zwemmen in een zwembad.
     
  14. Haags Zonnetje

    Haags Zonnetje Actief lid

    26 jun 2008
    173
    0
    16
    ik ben een aantal zwembaden aan het overwegen en enkele baden zijn echt klein, rond de 6/8 meter bij 12/15 meter. Heeft iemand ervaring daar mee, wat vinden jullie hiervan?
     
  15. Haags Zonnetje

    Haags Zonnetje Actief lid

    26 jun 2008
    173
    0
    16
  16. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
    Bedoel je misschien dat bad bij Mulder Sport (aangezien je Haags zonnetje heet ;))? Dat zou ik echt te klein vinden voor zwemles, sowieso moeten ze ook leren duiken en dat bed is echt ondiep. Al is het jaren geleden dat ik daar kwam, dus wie weet hebben ze het ondertussen wel verbouwd ofzo, maar ik weet dat ze er destijds ook zwemles gaven.
     
  17. mouschy

    mouschy Fanatiek lid

    30 aug 2005
    3.709
    0
    0
    kraamverzorgster, nu ben ik gastouder.
    Noord Holland
    Onze 3 jongens zijn allemaal begonnen toen ze 3 jaar waren/zijn. En ik vond het erg goed dat ze er op die leeftijd al mee konden beginnen. Onze oudste had met een jaar zijn A,B en C. De middelste met anderhalf jaar z'n A en is nu bezig met B en daarna C. En de jongste is nog bezig voor z'n A, hij zwemt net een paar maanden.
    Helaas kan je niet bij elke zwemschool starten op die leeftijd, maar ik raad het iedereen wel aan. Het duurt wel wat langer, maar de meeste kids vinden het gewoon zo erg leuk om te doen! En ze zijn al vroeg erg zelfstandig in het water.
     

Deel Deze Pagina