's nachts schreeuwend wakker! Wat kan dit zijn?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door rachelle, 29 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. rachelle

    rachelle Lid

    4 jul 2006
    65
    0
    0
    Hoi allemaal,

    Mijn dochter is nu bijna 7 maanden oud, ze slaapt al een hele tijd 's nachts door, maar sinds vorige week is ze 1 nacht gillend wakker geworden en was ontroostbaar (niet te troosten met tutje, niet met knuffelen, niet met rondlopen en wiegen, niet als ze bij mijn man en mij in bed kon liggen) gevolg: de hele nacht met een gillend kind beneden op de bank gezeten. Heb haar temperatuur tot 2x toe opgemeten, was oké, heb haar darmpjes gemasseerd, ook dit was het niet. Ben 's morgens naar de dokter gegaan, voor de zekerheid, maar ook hij kon niets ontdekken en grapte dat we er geen handleiding bij gekregen hebben. Maar ons dochtertje is echt zo lief en tevreden overdag, ze lacht en 'kletst' de hele dag door. Overdag slaapt ze ook niet veel, maar dat is al vanaf het begin en ze blijft tevreden! Vanaf die bewuste nacht is ze nog elke nacht 3x en soms 1x wakker geworden. Nu kon ze als ze haar tutje kreeg weer even verder slapen, maar je vraagt je toch af wat er met haar is? Afgelopen nacht was het weer verschrikkelijk, krijssen van 2.00-5.00 en tussendoor soms even in slaapgevallen. Ik ben elke keer even naar haar toe gegaan, tutje gegeven, of alleen even laten blijken dat ik er ben, want zou het misschien de fase kunnen zijn dat ze denkt dat ze in de steek gelaten wordt? Of zouden het tandjes kunnen zijn, deze zitten er al een hele tijd aan te komen heb ik het idee!? Ik heb ook echt het gevoel dat zij de enige is die op deze leeftijd 's nachts nog spookt, zou het ook fijn vinden als iemand dit verhaal herkent!
    Heb het even van mij af kunnen schrijven, naast de gebroken nachten voor mijn man en mij vind ik het eigenlijk erger voor onze dochter en voor ons omdat we niet weten wat er mankeert. Wie heeft tips of heeft dit ook meegemaakt?

    Groetjes,
    Rachelle
     
  2. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    Ik herken het wel maar dit heft Daan al vanaf zijn geboorte gedaan en die slaapt sinds een week pas door. Wat wij hebben gedaan is zijn bedje helemaal tegen de muur gezet voor als hij wakker word en we hebben een bedbeschermer waardoor hij 's nachts niet meer zijn hoofd enzo hart kan stoten. Bij Daan helpt dit heel erg.
     
  3. bive

    bive Actief lid

    26 apr 2007
    177
    0
    0
    Hai, wij hebben dit rond zeven maanden ook meegmaakt. Ik dacht ook aan verlantingangst, dokter bezocht enz....., maar na een week brullen kwamen er vier tanden tegelijk. Daarna is het nooit meer zo heftig geweest.

    Ik heb dus geen tips helaas, maar herken alleen je verhaal rond die peiode
     
  4. Emmaatje

    Emmaatje Actief lid

    12 jul 2006
    426
    0
    0
    Secretaresse
    Emmen
    Hier ook herkenning! ;)

    Daan werd op een gegeven moment wel 5 x per nacht wakker. De laatste 3 nachten wordt hij weer iets rustiger, ik moet nu zo`n 2 x even speentje geven en om 6 uur is hij klaarwakker en leg ik hem bij ons in bed...Gister was hij wat verkouden en had hij verhoging, er zijn van de week 2 bovenhoektanden doorgebroken én hij zit op de leeftijd van 6 maanden (sprongetje?).

    Geen tips, alleen maar advies, heel flauw, maar je moet je er even bij neerleggen. Je hebt alles gecheckt, er is niets met haar aan de hand, dus meer kan je niet doen :(
     
  5. rachelle

    rachelle Lid

    4 jul 2006
    65
    0
    0
    heel erg bedankt voor jullie antwoorden, al is het nu inderdaad afwachten, het is toch prettig te weten dat er meerdere ouders zijn die di herkennen! hartelijk bedankt, hoop dat het snel over is!

    groetjes, rachelle
     
  6. Kalush

    Kalush Fanatiek lid

    7 jan 2006
    2.694
    0
    0
    Noorden v/h land
    Een klein lampje op de slaapkamer wil ook nog wel eens helpen.
     
  7. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    ik herken het en bij Erik bleek het oorontsteking te zijn :(
    maar hij had het ook overdag dus dat kan het niet zijn.

    Misschienheeft ze nachtmerries?
    Of groei-pijn? ( daar hebben kindjes volgens mij ook alleen maar snachts last van )
     
  8. Mamariek

    Mamariek Actief lid

    6 aug 2007
    201
    0
    0
    Bussum
    honger?
     
  9. dewie

    dewie Actief lid

    29 jul 2006
    100
    0
    0
    wat herkenbaar! Ik heb dit ook al twee weken. De eerste paar dagen heb ik uren naast hem gezeten in zijn kamer, opgepakt, troosten, speentje etc. Hij was dan wel weer stil, maar als ik dan weg wilde lopen ging hij weer heel hard huilen.
    Toen een paar keer eten gegeven en dat hielp (geef nog steeds borstvoeding, is wel makkelijk ;)) En twee keer bij mij in bed genomen. Dit werkte ook goed. Nu word hij alleen twee keer ongeveer nog wakker en geef dan een speentje en is het over. Ik denk dat het een sprongetje is geweest en hij zich wat onveiliger voelde deze weken dan normaal. Verder zou ik ook geen andere reden kunnen bedenken.
    Hij is wel veel moeier overdag de laatse paar dagen, maar slaapt in de nacht toch beter dan ervoor.. blijft af en toe gissen naar redenen..
     
  10. toet

    toet Fanatiek lid

    7 apr 2006
    1.802
    0
    0
    Heel herkenbaar ;) het si niet elke nacht,maar vanacht wel...helemaal overstuur en in paniek,gelukkig werkt het bij Sophie over haar borstje te wrijven,daar wordt ze rustig van....even bij haar blijven en speentje en met geluk slaapt ze weer verder,dit gebeurt soms een paar keer per nacht.
    Ik vroeg me ook al af wat dit kon zijn...

    Groetjes,
     
  11. Bella

    Bella Actief lid

    31 jan 2006
    367
    0
    0
    Mijn zoontje heeft dit van de week ook een paar keer gehad. Ineens uit het niets hard huilen. Heb geprobeerd hem wat sap te geven, en eergister heb ik een flesje melk gemaakt. Dit hielp toen wel. De volgende dag had ie hele rode wangen en diarree. Volgens mij zijn het bij hem de tandjes, ik heb bij de drogist druppels gehaald voor de pijn.

    Ik ben benieuwd of hij het deze week ook nog heeft.
     

Deel Deze Pagina