Baby weigert borst

Discussie in 'Stel je vraag aan de lactatiekundige' gestart door spijkervrouwtje, 22 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. spijkervrouwtje

    spijkervrouwtje Fanatiek lid

    28 apr 2006
    2.084
    0
    0
    Noord Brabant
    Hallo

    Janne is bijna 4 maanden en krijgt volledig BV. Echter sinds gisteren is ze ineens onrustig aan de borst, huilen en veel draaien met haar hoofd en zwaaien met haar armpjes. Ze wil dan ook niet aanhappen. Gisteren overdag haar nog met veel geduld wel zelf kunnen voeden maar de voeding van 19 uur was een drama. Uiteindelijk een fles gemaakt en die dronk ze zonder moeite op. Vanochtend om 7.30 uur weer gevoed. En ze was nog vrolijk, niet huilen. maar bij het aanleggen begon ze weer onrustig te worden. Gelukkig hapte ze deze keer wel waardoor ze beide borsten uiteindelijk goed leeg kon drinken. Rond 11 uur haar weer aangelegd voor een voeding maar het was weer drama. Ze weigert de borst en blijft maar huilen uiteindelijk een fles met afgekolfde melk van gisterenavond gegeven en die ging zonder problemen op.
    Ik ben al bij de HA geweest om haar oortjes na te laten kijken maar ze heeft geen ooronsteking (daar dacht ik aan vanwege het zwaaien/grijpen met haar armpjes) Ze heeft wel eerder spruw gehad maar daar lijk ik nu ook niets van te zien.
    Het is dus ook niet het tsr wat te lang op zich laat wachten want ze hapt gewoon totaal niet aan. Heb zelfs met een neusspray tsr sneller opgewekt en ook wat melk in haar mondje gespoten maar ook dan blijft ze gewoon onrustig en huilen.
    Enig idee wat de oorzaak kan zijn en vooral hoe ik het nu moet aanpakken. Zie nu al op tegen de volgende voeding want op deze manier is het niet echt leuk en heb nog 2 kleuters rondlopen die ook hun aandacht vergen en over een week moet ik weer werken en hoopte dan eigenlijk gewoon nog steeds bv te kunnen geven.
     
  2. spijkervrouwtje

    spijkervrouwtje Fanatiek lid

    28 apr 2006
    2.084
    0
    0
    Noord Brabant
    Lijkt dat het probleem weer is opgelost. Van het weekend bleek dat een griep/ verkoudheid haar behoorlijk dwars zat. na een paar dagen tobben gaat haar gezondheid nu weer de goede kant uit en gaat het drinken ook weer bijna als vanouds.
    Wat me er overigens goed geholpen had was haar klaarleggen voor een voeding en dan snel druppel vitamine d in haar mondje. Want dan stopt ze even met huilen en krijgt ze altijd smak behoefte en dan snel de borst aanbieden. Dan wilde ze wel gaan drinken.
     
  3. Mirjam

    Mirjam Verloskundige

    2 dec 2005
    11.590
    2
    0
    verloskundige en lactatiekundige IBCLC
    hoi

    fijn dat het is opgelost! Goede tip van die vitamine D!
    Succes ermee en bij meer vragen weet je ons te vinden.

    Mirjam
     

Deel Deze Pagina