Maart 2007 mama's - deel 6

Discussie in 'De mama's' gestart door Marian, 28 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    spannend dus Miranda wat de uitslag is. Zal wel heel vreemd zijn als het toch anders zal zijn dan dat je denkt ;)

    Hoe groot is Joris eigenlijk? En hoe zwaar?

    Erik ook nog op een 16 inch fiets. Lekker makkelijk ook met een lage instap.
     
  2. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    Hier nog een paar foto's van mijn mannen :)
     

    Bijgevoegde bestanden:

  3. Marian

    Marian Fanatiek lid

    27 feb 2006
    3.648
    0
    0
    Op dit moment lekker thuisblijfmama
    Kampen
    Juut, Ik heb gebeld met het ziekenhuis en ik word terug gebeld, misschien zelfs vandaag nog.. Dus dat is wel fijn. Ik had al een afspraak met de huisarts gemaakt omdat ik dacht wel weer een verwijzing nodig te hebben, maar dat is niet nodig. Als ze iets voor me kunnen doen hoef ik dus niet meer naar de ha. Als ik niet in aanmerking zou komen voor jaarlijkse controle dan ga ik alsnog naar de ha om te vragen of zij dan in ieder geval jaarlijks voel-onderzoek wil doen. Beter iets dan niets..
     
  4. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    Marian
    ik duim voor je dat het zkh toestemming geeft!

    Hedwig
    hihi die 2 mannen verschillen amper iets in lengte! En dan Owen met zijn tuttie, zo qute!!! {devin tot ook nog steeds heerlijk}

    Miran
    ben echt benieuwd maar denk dat je er echt niet naast zit dan!
    Ennuh, ik moet het ook niet lezen maar doen hahaha

    Ben een beetje pissed off, kreeg gisteren een oudergesprek formulier maar ga niet meer wachten! Ga tussen de middag vragen of de juf om 15.15 even tijd heeft want ben het schijt zat! Kyana rekend enz en als we dan vragen of ze dat ook krijgt op school zegt ze; nee, dat is voor volgens jaar?!!!!! mw leest de boekjes van avi 1/m3 waar ik dus net achter kom dat er nog eerst avi start voor komt en ze dit begin groep 3 krijgen???!!!
    Ik moet zeggen dat ik er echt gek van word! Ben boos, verdrietig enz. ik wil dat aandacht aan Kyana besteed wordt! fijn dat er kinderen niet mee kunnen en hier veel aandacht aan besteed word in de klas, BRAVO!!! Maar verdorie mijn kind wordt ondervraagd!!!! ik moet echt even gillen hoor, word er schijt niet goed van!!!! Er word in mijn ogen geen zak mee gedaan, bah bah bah!!!!!! Ik wil gaan vragen om te testen en doen hun het niet dan ga ik naar mijn huisarts!
    Zo he, dat lucht op althans.... merk dat de maat echt vol is.
     
  5. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    groot gelijk Anniek dat je boos bent. Overvraagd worden is niet goed maar idd ondervraagd worden ook niet.
    Ben benieuwd wat de juf erover gaat zeggen
     
  6. Minimuisje

    Minimuisje VIP lid

    8 jul 2006
    8.361
    0
    0
    Zuid - Limboland
    Helemaal mee eens wat Hedwig al antwoordde! Dat ze maar gauw actie ondernemen daar. Kom op zeg! Het kind zit op school om te leren en niet om maar wat aan te klooien!

    @ Hedwig -> jeetje, wat een klein verschil maar tussen je 2 knappe mannetjes! Owen is echt een flinke beer tegenover Erik.

    Joris is nu 1m16 en 17 kilo.

    @ Marian -> hopelijk snel duidelijkheid over de mogelijkheden!!

    Hier nu klaarmaken voor het zkh. Tot later :)
     
  7. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    ja ongelooflijk he dat er 3 jaar zit tussen mn twee mannekes :)

    Erik is 110 cm en weegt bijna 18 kilo.
    Owen is 107 cm en weegt 26 kilo


    Succes in het ziekenhuis Miranda!
     
  8. juut26

    juut26 Fanatiek lid

    28 apr 2007
    4.862
    0
    0
    Roosendaal
    nou hier toch maar even langs de dokter geweest.
    twijfelde zo, in het verleden vaak te lang gewacht met bellen.
    dus nu maar gelijk knoop doorgehakt. en ja hoor, met een paracetamolletje had seth in de ochtend ineens weer keiveel praatjes.
    maar ja, toch maar gegaan. ha zei: of je hebt het ergste al gehad, of het ergste moet nog komen. oortje zag niet vuurrood. schijnt altijd maar een dag of drie te duren en tegenwoordig doen ze er niet zoveel meer tegen.
    nu is hij wel hangerig hoor, zo'n nacht niet slapen hakt er natuurlijk best in (al is ie van vroeger best wat gewend, ik kreeg helemaal flashbacks toen ik vanmorgen om 545 met m beneden was)

    tussendoor wel wat dingen voor yara's verjaardag gedaan. yara kon tussen de middag bij haar beste vriendje eten, dus dat was fijn. had die afspraak om half 12, en hij loopt altijd giga uit. nu dus ook pas om 1210 aan de beurt, dus blij dat ik het geregeld had.

    hedwig ja dat is zeker ongelofelijk, dat er drie jaar tussenzit! zou je echt niet zeggen!

    anniek ik deel je gevoel. ben benieuwd of de juf tijd voor je heeft/maakt

    marian goed dat je het al in gang hebt gezet. het lijkt me toch dat dit geregeld moet gaan worden! zou verbaasd zijn als het niet zo was!

    miran suc6 bij dek inderarts

    lidia stoere fiets hoor!
    echt gaaf! yara fietst hier al een aardig tijdje op een 20 inch en seth heeft een 16.
     
  9. Zo val ook maar weer in.

    Marian, wat een vervelende situatie bij jou. Zijn van die dingen waar je helemaal niet zo biij stil wil staan.

    Juut, beterschap voor Seth

    Lidia, gave fiets van Damian. Wij hebben een trampoline voor Stijn (en Renske) gekocht, maar vrees dat hij eerdaags ook een nieuwe fietsnodig heeft.

    Anniek, sorry ik snap de juf wel. Je hebt gewoon een slim kind die een stuk vooruit loopt, maar ik geloof best dat een juf niet de tijd hebben om dan op hun gemak aan 1 kindje rekenen en lezen kunnen gaan uit leggen. Bovendien krijgen ze dat ook pas echt in groep 3. Maar misschien kunnen ze Kyana op een andere manier uitdagingen geven, die wel bij de kleuters hoort. Zelf vind ik het heel vervelend dat sommige bijdehante meisjes uit Stijn z'n klas wel zoveel aandacht krijgen, dus ik ga er over in gesprek, omdat zo een gemiddeld kind weer weg kwijnt.
     
  10. Minimuisje

    Minimuisje VIP lid

    8 jul 2006
    8.361
    0
    0
    Zuid - Limboland
    Net terug uit het ziekenhuis. Ruben is helemaal goedgekeurd! Hij was wel heel goed nagekeken, dit omdat hij niet zo hard groeit. Maar hij was een heel vrolijk, alert en gezond mannetje. Dat hij zo langzaam groeit en op de -2 lijn zit, heeft blijkbaar echt met zijn eigen groei te maken.

    Hij weegt nu 5 kilo en is 58 cm 'groot'. Ook mogen we vanaf nu groente of fruit gaan introduceren. Maar daar wachten we nog even mee, ook ivm de test die hij gisteren heeft gehad. Dus al afgesproken dat we daar echt mee wachten tot hij 4 maanden is.
     
  11. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    De juf had even tijd en moet zeggen ben redelijk gerust gesteld. Ik hou het nu wel allemaal wat nauwlettender in de gate maar ze gaan in ieder geval niet voorbij aan de vraag. Wel is het zo dat Kyana de vraag om moeilijkere dingen op school niet specifiek uit, hier thuis wel. Kyana scoort op alles het hoogste en gaat nu met oefeningen beginnen van medio groep 3, samen met nog 2 kindjes.
    Ik wacht het nu weer even af, er word 1x in de week intensief geschoold door een mama die zelf juf is en groep 3 heeft en ma/di krijgen ze moeilijkere opdrachten.
    Kyana speelt ook hier thuis niet/nauwelijks, ze vraagt voor werkjes en moeilijke dingen. Volgens de juf mag ik dat haar gewoon biede, dus we gaam maar gezellig verder met rekenoefeningen en avi boekjes lezen...
    Op school hadden ze een of andere test afgelegd en de Juf viel op dat ze zelfs het woord tomaat, goed schreef! Kyana kreeg het woord voorgezegd, grappig wel kyana schreef ipv wolk; wolik :)
    Mocht ik over een paar weken nog het gevoel hebben dat haar 'vraag' niet beantwoord word dan wil ik graag dat ze haar gaan teste. Gelukkig gaat ze nu wel weer graag naar school maar wil niet weer de strijd met haar aangaan en dat ze nog vaker gaat benoemen dat ze op school niets leert.... ze moet nog zo lang....

    @Marijke
    Je hoeft geen sorry te zeggen, je mág dit vinden! Alleen deel ik die mening dus alles behalve. Kyana word gigantisch ondervaagd en gaat zitten lantefanten en ongein uithalen. En in de boekjes mag staan dat ze dit pas in groep 3 gaan doen, wil alleen niet zeggen dat deze gemiddelde ontwikkeling alle kindjes aangaat. Ik ben van mening dat de aandacht juist verdeeld zou moeten zijn. Maar ik merk, is wel groep 1 en 2 gecombineerd, en juf gaf dit ook toen; de kinderen die het wat moeilijker hebben, hebben baat bij deze constructie. Deze constructie werkt helaas niet voor de kindjes die boven gemiddeld presteren. Kyana doet alle opdrachtjes vaak zonder te mopperen en juf noemde haar een voorbeeldige leerling! Kyana leeft momenteel een beetje een eigen leventje en vind alles wel prima, ze neemt het maar. Thuis zie ik iets anders.
    Mijn vraag aan de juf was dan ook niet om 1 op 1 iets met haar te doen maar wel was de vraag of ze haar kan uitdagen. Uitdaging zit bij kyana in moeilijkere opdrachten. Tis nogal wat als je steeds alles al kan! Nee, ze hoeft niet alle aandacht maar er moet wel een manier zijn om haar wat meer aan te kunnen bieden. En als de juf dit zelf niet kan dan moeten we een oplossing kunnen bieden, zou wat zijn als de beste pech hadden en gewoon lekker niet verder mochten leren en de slechtse pech hadden want ze moesten maar net zo goed zijn, snapje?
     
  12. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    Een goed gesprek dus Anniek. Fijn!
    Hopelijk zal het nu beter gaan op school.


    @Hier
    vanavond voor het eerst Owen gestart met zn medicatie.
    Ben heel benieuwd hoe is erop reageerd. We moeten het geven voor het slapen gaan. Vind het aan de ene kant maar niks want nu zie ik niet of ie er allergisch ofzo op reageert. :(
    We moeten nu een kwart pilletje geven en als het goed gaat dan over een paar dagen een half tabletje per dag.
    8 maart telefonisch contact met de neuroloog om te bespreken hoe het gaat.
    Gelukkig is Owen morgen vrij. kan ik m goed in de gaten houden.
     
  13. Anniek, fijn dat je het zo opvat. Ik reageerde ook zo, omdat Stijn juist onder sneeuwt door de meisjes uit zijn klas, die allemaal veeeeel meer kunnen en doen, als hij. Hij weet ook alle letters te benoemen en kan volgens mij best lezen en zo, maar z' n interesse ligt er totaal niet. Het is een gevoelsmannetje, die heel veel ziet en dat overdenkt..en ook dat is goed.
     
  14. Marian

    Marian Fanatiek lid

    27 feb 2006
    3.648
    0
    0
    Op dit moment lekker thuisblijfmama
    Kampen
    Vandaag niet terug gebeld, morgen maar even afwachten..

    Ik heb wéér niet bijgelezen, maar ik ben nu ook wel aan mijn bed toe, dus ga dat ook maar niet meer doen.. Misschien morgen even tijd voor jullie, sorry!
     
  15. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Ik vind dat kleuters kleuters horen te zijn, straks moeten ze op school al genoeg in groep 3. Thuis daarentegen kun je toch wat aanbieden waar de interesse ligt. Doe ik ook nl. J is ook voorlijk maar in overleg met juf proberen we J ook te leren om te spelen.
     
  16. Zo denk ik er ook over, jucade.
     
  17. Marian

    Marian Fanatiek lid

    27 feb 2006
    3.648
    0
    0
    Op dit moment lekker thuisblijfmama
    Kampen
    Geen uitzaaiingen gevonden bij mijn nichtje! Dat is het enige wat ik gehoord heb, dus hoe ze nu gaan behandelen weet ik niet, maar er is nu in ieder geval wel goede hoop dat het goed komt!

    De arts heeft me nog niet teruggebeld vandaag, morgen zelf maar weer bellen... Mijn andere nicht, de zus van, had de klinisch geneticus nog gesproken en die had gevraagd of ze wilde vragen om bloed af te staan. Dan kan er grondig onderzocht worden of er een 'defect' te vinden is. Is dit het geval worden haar beide ouders getest om te kijken waar het vandaan komt en dan zou er voor mij ook meer duidelijkheid kunnen komen.. Zal nog wel maanden overheen gaan.
     
  18. Gelukkig geen uitzaaiingen. Wat een spanning allemaal voor de familie
     
  19. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    #2499 anniek, 27 feb 2013
    Laatst bewerkt: 27 feb 2013
    :(zucht..... ik denk zo vast niet nee :( :(
    ik wil mijn kind al groot hebben........

    heb ik werkelijk gezegd dat mijn kind geen kind mag zijn?
    Dat het niet goed zou zijn dat een kind nog niet zo ver zou zijn???
    NEE! Ik heb alleen mijn klote gevoel en het gevoel van onbegrip geuit hier! Helaas bevestigd het helaas wel weer dat ONDERschatting niet gezien word als probleem! Nee joh t is zó erg dat iemand overvraagd word, dat is niet goed voor het zelf vertrouwen enzovoort!!!!
    Bah, ik ben echt ff pissed off! Kyana lijd hieronder maar dat lijken mensen niet te begrijpen {en nu noem ik geen namen want ik kom het overal tegen} Kyana vind weinig aansluiting, komt slecht voor zichzelf op, heeft ging lol in school enz. enz. maar nee tis geen serieus probleem... was ze maar beneden gemiddeld geweest dan had iedereen meedelijden en compassie met haar!!! :x
     
  20. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Ieder mag zijn mening geven Anniek, jammer dat je het zo op vat. Ik weet maar al te goed hoe het is hoor! Alleen vind IK het belangrijker dat J leert om samen met andere kinderen te spelen, en niet aldoor te leren. Spelen = nl ook heel belangrijk.
     

Deel Deze Pagina